سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » بیانیه میر‌حسین موسوی و مهدی کروبی به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی...
» شرایط سیاسی کشور چیزی از بازتولید مناسبات شاهنشاهی کم ندارد

بیانیه میر‌حسین موسوی و مهدی کروبی به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

چکیده :امروز حاكمیت در ورای ایجاد این نگرانی كه اگر او نباشد دین از بین می‌رود سنگر گرفته است و مرتبا با این اعلام خطر سعی می‌كند اقشار مذهبی را در پشت سر خود بسیج و منسجم كند، حال آن كه در واقعیت، آن چیزی كه بیشترین لطمه را به فضای دینی جامعه زده است رفتارهای ستمكارانه و ضددینی خود حاكمیت است. پایه‌های همه ادیان الهی در فطرت انسان ها قرار دارد و اگر اسلام پس از چهارده قرن باقی مانده است علتش مستحكم بودن پایه‌های فطری آن است، تا جایی كه حتی ورود مغول واقدامات پهلوی اول نتوانست آن را از بین...


میرحسین موسوی و مهدی کروبی، در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با صدور بیانیه مشترکی، ضمن توصیف انقلاب مردم ایران در سال 57 به عنوان «جلوه درخشان تعیین سرنوشت مردم به دست خودشان»، به بررسی گفتمان حاکم بر ساختار قبل از انقلاب و مقایسه آن با گفتمان نو انقلاب اسلامی پرداخته  و سپس این مقایسه را به گفتمان جنبش سبز پیوند داده اند.

به گزارش کلمه، میرحسین موسوی و مهدی کروبی در بیانیه ی خود ویژگی های گفتمان رژیم پهلوی را «بستن همه راه ها به روی اصلاح تدریجی حکومت و جامعه، کودتایی متکی بر بیگانگان سلطه جو و غفلت دلسوختگان، در بند کردن آزادی خوهان، اعمال سانسور بر مطبوعات، مسلح شدن به سلاح های ریز و درشت، به کارگیری ماشین تبلیغاتی پر سر و صدا، توهم ایفای نقشی بزرگ در تحولات منطقه وجهان، هیچ خواندن مخالفان و منتقدان و همه خواندن خود و هم سفرگان» ذکر کرده اند.

موسوی و کروبی در این بیانیه از گفتمان نوینی سخن به میان آورده اند که از فردای کودتای 28 مرداد متولد شد و بارزترین و غیرقابل‌انكارترین ویژگی آن، جهت گیری در مقابل باز تولید مناسبات استبدادی و شاهنشاهی بود. مناسباتی که به گفته ی این دو همراه جنبش سبز دوباره بازتولید شده است، اما این بار به نام دین رنگ قدسی و آسمانی به خود گرفته است، تآ انجا که امروز شرایط سیاسی كشور ازخطر بازتولید مناسبات شاهنشاهی، جز موروثی بودن حكومت چیزی كم ندارد.

آنها انتخابات  ۸۸  را جلوه ای از احساس مسئولیت همگانی و ظهور گفتمان تازه ای در مقابل این خطرات دانسته و گفته اند که هیچ چیز نمی تواند مانع رشد این گفتمان شود، گفتمانی  که فساد را تحمل نمی کند، خودی را ناخودی نمی کند، خطاهای گذشته را نقد می کند اما دستاوردهای روشن آن را نفی نمی کند. عزت کارگر و کار آفرین را می خواهد نه ذلت آنها را، اعتیاد و دزدی و طلاق را نتیجه سی درصد بیکاری جوانان می داند و در نتیجه اجازه نمی دهد مشکل جرم و جنایت با بر پا کردن چوبه های دار و قساوتی تاریخی حل شود و به بهانه جنایت و خیانت گروهی اندک، دور جدید تواب سازی و اعتراف گیری و شکنجه در محبس ها راه بیفتد.

موسوی و کروبی همچنین در تشریح تحولات دوسال گذشته، از آن دسته از افراد ارگان های نظامی و انتظامی و امنیتی یاد کرده اند که نتوانستند سوابق جبهه و فداکاری هایشان برای حفظ مرزها و امنیت کشور را به سرکوب و ضرب و شتم مردم بی گناه بفروشند و اطمینان داده اند که «در نهایت، بسیج و سپاه و نیروهای نظامی، ملت خود را تنها نخواهند گذاشت.»

به گزارش کلمه متن کامل این بیانیه مشترک به شرح زیر است :

بسم الله الرحمن الرحیم

* و العصر * ان الانسان لفی خسر * الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات و تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر.

در آستانه سی و دومین سالگرد انقلاب اسلامی ایران هستیم، انقلابی که جلوه درخشان تعیین سرنوشت مردم ما به دست خودشان بود و برای یکایک ما ایرانیان، شناخت و بازشناخت این حادثه بزرگ و مهم تاریخی، اهمیت بسیار دارد. شاید از آن رو که شناخت هویت تاریخی هر ملت، در تعیین راه آیندة آن مؤثر است، شاید از آن رو که این روزها از خود می پرسند که راه طی شده تا چه اندازه صحیح بوده، و شاید هم از آن رو که بیش از هر زمان دیگر، شاهد تلاش برای تحریف این تاریخ هستیم.

آنچه در آن روزها شاهد بودیم، نه یک جابجایی قدرت سیاسی صرف، که ورود یک گفتمان نو و خروج یک گفتمان کهنه بود: گفتمان کهنه ای که می انگاشت که با بستن همه راه ها به روی اصلاح تدریجی حکومت و جامعه، با کودتایی متکی بر بیگانگان سلطه جو و غفلت دلسوختگان این مرز و بوم، با در بند کردن فوج فوج آزادیخوهان، با اعمال سانسور بر مطبوعات، با سرازیر کردن درآمد نفتی سرشار به جیب منفعت جویان شریک در قدرت، با تا دندان مسلح شدن به سلاح های ریز و درشت، با به کارگیری ماشین تبلیغاتی پر سر و صدا، با توهم ایفای نقشی بزرگ در تحولات منطقه وجهان، با هیچ خواندن مخالفان و منتقدان و همه خواندن خود و هم سفرگان، با نماد فره ایزدی انگاشتن قدرت فاقد اقتدار ناشی از رضایت مردم، ماندنی است.

اما گفتمان نوین پس از کودتای شوم 28 مرداد از همان فردای سال 41 متولد شد ،بازنگری به کارنامه گذشته و به دنبال آن، جستجو برای یافتن راه رهایی از استبدادی که با پشتوانه استعمار بر کشور یکه تازی می کرد، آغاز شد. در کنار آنانی که از هر گونه تغییر مأیوس و نا امید بودند، در کنار آنانی که مصلحت اندیشی را به گونه ای تفسیر کردند که عافیت طلبی شخصی آنان را توجیه کند، در کنار آنانی که رعب پوشالی حکومت کودتا هر گونه حرکت را از آنان سلب کرده بود، چه بسیار کسانی هم بودند که دست از تلاش برنداشتند، چرا که باور داشتند زندگی کردن، صرفا به معنای زنده ماندن نیست. می دانستند که ملت های دیگر برای رسیدن به آزادی، عدالت ، استقلال و پبشرفت، راهی بس دراز پیموده اند و تلاش برای دستیابی به جامعه ای که از چنین نعمت هایی برخوردار باشد، خود، عین زندگی است. چنین بود که هنگامی که خواسته های خود را در گفتار رهبری استوار چون امام خمینی (ره) یافتند که در این راه مصمم گام نهاده بود، با او همراه شدند و بساط ظلم و جور را برچیدند. با تجربه ای که از گذشته به دست آمده بود، از همان فردای پیروزی، دغدغه حراست و مراقبت از این دستاورد بزرگ در دل زن و مرد و پیر و جوان به جنبش درآمد تا مبادا کودتایی دیگر، تجاوز نظامی، و مهم تر از همه، انحراف از آرمان های انقلاب اسلامی، این نهال تازه رسته را در هم شکند.

درس هایی که از آن واقعه و سالیان پس از آن فراگرفته شد، موجب شد که مردم ما بارها عزم خود را برای جلوگیری از انحراف از راهی که می توانست آنها را به سرمنزل مقصود برساند به نمایش بگذارند. مشارکت گسترده در دفاع از میهن در مقابل دشمن متجاوز، تلاش های ستایش برانگیز در رونق اقتصاد ملی، کوشش برای انجام اصلاحات گسترده در عرصه های گوناگون و حضور آگاهانه در عرصة انتخابات، تبلور این احساس مسئولیت ملی است که مردم ما را اینگونه در صف مقدم تحولات فکری و اجتماعی چند دهة اخیر منطقه قرار داده است.

گفتمان نو باید با دیده بانی مستمر، خود را با نیازهای نو سازگار می کرد و نوشوندگی خود را پاس می داشت که بارزترین و غیرقابل‌انكارترین ویژگی آن، جهت گیری در مقابل باز تولید مناسبات استبدادی و شاهنشاهی بود.یادمان هست که بزرگترین دغدغه خبرگان قانون اساسی جستن راه هایی بود که جلوی ظهور استبداد و خود رایی و دیکتاتوری را به هر شکل و شمایل بگیرد و قانون اساسی در شرایطی نوشته شد که بیرون از مجلس خبرگان، مردم در خیابانها شعار میدادند «برابری، برادری، حکومت عدل علی».

دركتاب« پیكار صفین، نصرابن مزاحم» که شاید قدیمی‌ترین كتاب روایی– تاریخی در مورد جنگ صفین باشد، آمده است که بعد از استقرارحضرت امیر (ع) در کوفه، ایشان مسافرتی به مناطق فارس نشین و ایرانی در نزدیکی کوفه می کنند و در یک آبادی از مردم در مورد شاهان ایرانی سوال می کنند. بزرگ روستا می‌گوید:« در سنت شاهان ایرانی چیزهایی بود به نفع رعیت و چیزهایی بود به نفع پادشاه، تا این كه خسروپرویز آمد و هرچه به نفع رعیت بود منسوخ كرد و هرچه به نفع پادشاه بود نگاه داشت و این موجب اضمحلال پادشاهی آنان شد.»

این روایت، دقیقا فضای روحی و سیاسی کشور در دهه اول انقلاب فارغ از ضعف ها و خودسری هایی که دامنگیر هر انقلابی در آغاز آن می شد را تشکیل می داد: مردمی که انقلاب کردند قصدشان این بود که آن مناسبات رابا الگو گرفتن از حکومت عدل علی از بین ببرند.

آیا دردناک نیست که بعد از گذشت بیش از سی سال از انقلاب، دوباره دغدغه مردم مواجهه با باز تولید همان مناسبات پادشاهی و این بار به نام دین باشد؟ در شرایطی هستیم که هر چیزی از حقوق مردم در قانون اساسی و آرمان‌های انقلاب بود زیرپا گذاشته شده، فصل سوم قانون اساسی، یعنی حقوق ملت، در پرانتز قرار گرفته و آنچه به نفع حاكمان بوده است به صورت اغراق‌آمیز و چند برابر به اجرا درآمده و تبعیت بی چون و چرا از قدرت، رنگ قدسی و آسمانی به خود گرفته و عدم سوال از قدرت فضیلت شده وهر صدای منتقد و متعارض با شبیه سازی های مضحک، به خارجی بودن و همدستی با بیگانه و صهیونیسم و نفاق متهم گردیده است، تآ انجا که امروز شرایط سیاسی كشور ازخطر بازتولید مناسبات شاهنشاهی، جز موروثی بودن حكومت چیزی كم ندارد.

آری انتخابات سال 88 جلوه ای از این احساس مسئولیت همگانی در مقابل خطرات بود. مردمی که احساس خطر می کردند، مردمی که از مدیریت ناتوان دستگاه اداره کشور ناامید شده بودند، مردمی که از دروغ به تنگ آمده بودند، مردمی که احساس می کردند برای پیشرفت کشور به دگرگونی های فراگیرتر و بنیادی تر نیازمندند، به میدان آمدند و چه بسیار کسانی که سال ها بود در انتخابات شرکت نمی کردند و این بار قفل سکوت خود را شکستند و چه بسیار کسانی که پا را از رقابت های سیاسی رایج فراتر نهادند و برای ایجاد تحولی بزرگ همنوا گشتند.

دریغا که آنچه بر سر نتایج انتخابات آمد و آنچه در پی شبه کودتای اقتدارگرایان رخ داد، حق اساسی تعیین سرنوشت ملت به دست خویش را خدشه دار کرد. اما دستگیری معترضان، ضرب و شتم آنان در خیابان ها، کشته شدن عده زیادی از جوانان و زنان و مردان در خیابان ها و بازداشتگاه ها، فجایع کوی دانشگاه و کهریزک،حمله به بیوت و دفاتر مراجع تقلید، به راه انداختن تجمعات اتوبوسی و نمایشی، هجمه تبلیغاتی یک سویه مملو از دروغ و افترا، سرکوب کارگران و معلمان و جنبش زنان و دانشجویان و استادان، راه اندازی کارناوال های شرم آور و مانورهای امنیتی با هدف ایجاد رعب، تلاش مستمر برای انحراف افکار عمومی به سمت مسائل فرعی و انحرافی، برخورد غیراخلاقی با خانواده های شهدا و زندانیان، واعلام مرگ جنبش سبز در مناسبت های متوالی، هیچ یک نتوانسته است اقتدارگرایان را از چالش بزرگ حاصل از بی اعتمادی مردم به دولت نجات دهد، همچنان که نتوانسته خواسته های برحق مردم برای برخورداری از حقوق شهروندی مصرح در قانون اساسی را به دست فراموشی بسپارد.

در طول این ماه ها، تحولات مهمی رخ داده است که توجه هر ناظر آگاهی را جلب می کند. بسیاری از کسانی که در ارگان های نظامی و انتظامی و امنیتی شاغل بودند نتوانستند سوابق جبهه و فداکاری هایشان برای حفظ مرزها و امنیت کشور را به سرکوب و ضرب و شتم مردم بی گناه بفروشند . برخی از روی تقیه ویا اطلاعات ناکافی و برخی از افراد ساده که بر اثر تبلیغات دولتی گمان می کردند که معترضان، ایمان دینی شان را نشانه رفته اند به تدریج متوجه شدند که چنین نیست. بسیاری از کسانی که فکر می کردند جنبش اعتزاضی مردم از توطئه های قدرت های سلطه جوی بیگانه یا خشونت ورزانی که در بحبوحه جنگ به دامان دشمن پناه آورده و به خدمتش کمر بسته بودند سرچشمه می گیرد، فهمیدند که این ترفندی برای بدنام ساختن منتقدان و موجه ساختن اعمال غیرانسانی اقتدارگرایان بیش نیست.

وما دور نمی بینیم آنانی که بصورت واقعاً اصولی دغدغة منافع ملی و ارزشهای اسلامی را دارند در کنار همه ملت (یا به تعبیر مستبدین «خس و خاشاک») قرار گیرند و صف خود را از زیاده خواهان ودست اندازان به حقوق و بیت المال ملت جدا سازند. ما بویژه اعتقاد داریم که در نهایت، بسیج و سپاه و نیروهای نظامی، ملت خود را تنها نخواهند گذاشت.

در طول سال های اخیر و بویژه دو سال گذشته، گفتمانی نو متولد شده و هیچ چیز نمی تواند مانع رشد آن شود. گفتمانی که فساد را تحمل نمیکند و با وعدۀ آوردن نفت بر سر سفره مردم، یکشبه قیمت نان وسوخت و برق و گاز را چند برابر نمی سازد. گفتمانی که به حفظ نیروی کار کشور ایمان دارد و منابع و تولیدملی را با تحویل بازار ملی به واردات خارجی ویران نمی سازد .گفتمانی که عزت کارگر و کار آفرین را میخواهد نه ذلت آنها را. گفتمانی که اعتیاد و دزدی و طلاق را نتیجه سی در صد بیکاری جوانان می داند و در نتیجه اجازه نمی دهد مشکل جرم و جنایت با بر پا کردن چوبه های دار و قساوتی تاریخی حل شود و به بهانه جنایت و خیانت گروهی اندک، دور جدید تواب سازی و اعتراف گیری و شکنجه در محبس ها راه بیفتد. (به راستی شمایانی که هر روز و ساعت سنگ اسلام و معنویت را بر سینه میزنید، چند زن را میتوانید نشان دهید که در صدر اسلام اعدام شده باشند؟!) گفتمانی که از رأی مردم نمی ترسد واز رجوع به قانون اساسی نمی هراسد. گفتمانی که نه در شعار وهیئت ماکیاولیستی بلکه در عمل بدنبال وحدت اسلامی ونزدیکی مذاهب اسلامی به یکدیگر است و میلیونها شهروند ایرانی را تحت عنوان سنی و درویش و اهل حق و نام های دیگر ازخودنمی راند.

آری امروز گفتمانی تازه متولد شده است. گفتمانی که شهدای آن، پیشقراولان و دربندشدگانش پرچم داران آن هستند. گفتمانی که خشونت را طرد می کند و راه تغییر را از طرق مسالمت آمیز جستجو می کند. گفتمانی که پاسخ دروغ و نهمت و ناسزا را با راستی و حقیقت و ادب می دهد. گفتمانی که چشم امیدی به بازی های پنهانی قدرت های جهانی ندارد و راه حل شفاف ملی را تنها راه تحول به سوی اصلاح امور می داند. گفتمانی که خودی را ناخودی نمی کند بلکه سعی در خودی کردن ناخودی ها دارد. گفتمانی که چندصدایی را به رسمیت می شناسد و اتحاد ملی را نه در سکوت گورستانی که در تمسک به عقلانیت جمعی می جوید. گفتمانی که مردم را نسبت به آنچه در کشور می گذرد نامحرم نمی شناسد و گسترش آگاهی ها به میان همة اقشار و گوشه کنار این مرز بوم را وجه همت خویش قرار داده است. گفتمانی که با گسترش و تقویت شبکه های اجتماعی، افراد را گرد هم می آورد و فضای مدنی را توسعه می دهد. گفتمانی که سرمشق بسیاری از حرکت های آزادیخواهانة دیگر شده است. گفتمانی که خطاهای گذشته را نقد می کند اما دستاوردهای روشن آن را نفی نمی کند. گفتمانی که عدالت را نه در اقتصاد صدقه ای، بلکه در ایجاد فرصت های برابر و توانمندسازی محرومان می داند. گفتمانی که بجای انتشار کینه و انتقامجویی در میان فقیر و غنی، روستایی و شهری، اقوام، ادیان و مذاهب، به نهادینه کردن مدارا و مفاهمه و گذشت می پردازد. گفتمانی که درصدد پایان دادن به اوباش سالاری و حاکمیت نهادینة شایسته سالاری است تا در پرتو آن، شکوفایی و رشد استعدادها در میان ایرانیان، زمینه ساز ارتقای این سرزمین به جایگاهی که شایستة آن است، شود.

گفتمانی که بدنبال یافتن منجیان قهرمان نیست بلکه می خواهد هر ایرانی در نجات کشورش سهیم باشد. گفتمانی که به تعداد معتقدانش رهبر دارد. گفتمانی که می داند حفظ نظام یعنی حفظ ارزش هایی که نظام برای آن بوجود آمده، نه حفظ اشخاص در مناصب قدرت. گفتمانی که چرخش قدرت و پاسخگویی به مردم و برابری همه در قبال قانون را ضامن سلامت و زمینه ساز پیشرفت می شمرد. گفتمانی که اسلامیت و جمهوریت نظام و حاکمیت مردم سالاری بر همه شئونات کشور را تنها راه سعادت مردم می داند.

گفتمانی که در آن، تصمیمات و مصلحت بینی های شخصی جای خود را به عقلانیت جمعی می دهد. گفتمانی که با ایمان به خدایی که تعالی انسان را می خواهد، حق خواهی، و با استعانت از کردار نیکو، صبر و استقامت، راه امید را می پیماید و به پایندگی حق و زوال باطل یقین دارد.

امروز حاكمیت در ورای ایجاد این نگرانی كه اگر او نباشد دین از بین می‌رود سنگر گرفته است و مرتبا با این اعلام خطر سعی می‌كند اقشار مذهبی را در پشت سر خود بسیج و منسجم كند، حال آن كه در واقعیت، آن چیزی كه بیشترین لطمه را به فضای دینی جامعه زده است رفتارهای ستمكارانه و ضددینی خود حاكمیت است. پایه‌های همه ادیان الهی در فطرت انسان ها قرار دارد و اگر اسلام پس از چهارده قرن باقی مانده است علتش مستحكم بودن پایه‌های فطری آن است، تا جایی كه حتی ورود مغول واقدامات پهلوی اول نتوانست آن را از بین ببرد.

و این دین از ما خواسته است كه به افراد ستمكار متمایل نشویم كه در این صورت از كمك خداوند محروم خواهیم شد: «و لا تركنوا الی الذین ظلموا فتمسكم النار و ما لكم من دون الله اولیاء ثم لا تنصرون»، و به كسانی كه ستم كرده‌اند میل نكنید كه آتش شما را لمس خواهد كرد، و شما را سرپرستی جز خداوند نیست، سپس دیگر به شما یاری نخواهد شد.

در آستانه سی و دومین سال پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان دو همراه کوچک به شما حاملان بی شمار گفتمان جدید درود م یفرستیم و از خداوند متعال میخواهیم همه ما را از یاران مظلومان و دشمنان ظالمان قرار دهد.
وما النصر الا من عند الله العزیز الحکیم

مهدی کروبی           میر حسین موسوی


387 پاسخ به “بیانیه میر‌حسین موسوی و مهدی کروبی به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی”

  1. ناشناس گفت:

    لطف کنید دست از مقایسه رژیم شاه با این حکومت بردارید. حکومت پادشاهی در تمام دنیا مورسی است ولی می تواند همراه با دمکراسی باشد. همانطور که در خیلی کشورها هست. من به عنوان یک انسان که فکر می کنم ازادی و زندکی بهتر برای همه هست و ایرانی یا مصری و افغانی ندارد. ملت ما در دوره پیش هم مسلمان بودند. در این حکومت دین را با تو سری به ما دادن و هر کاری که کردیم جلوش را گرفتن و گفتن دین در خطر است. من دیگر دین سیاسی نمی خواهم. می خواهم همه ما در کنار هم باشیم با هر فکر و عقیده. اصل این هست که ما همه ایرانی هستیم و دوست داریم پیشرفت کنیم و با دنیای امروز جلو بریم.
    اقای موسوی و کربی به عنوان یک انسان که فقط دوست دارم کشورم پیشرفت کند و مردم شاد و سربلند باشند بهفکر ازادی و یاد دادن فرهنگ کهن ایران باشید. ما فقط مسلمان نیستیم ما ملتی هستیم با فرهنگ و تاریخ بسیار غنی.امروز نوع حکومت اهمیت ندارد بلکه ازادی و دمکراسی است که ملت را قدرتمند و با اهمیت کند.
    درود بر ازادی در همه جا

  2. ناشناس گفت:

    دروذ بر شما عالی بود شکر خدا رهبران جنبش هوشمندانه عمل میکنند

  3. دوستار مير حسين گفت:

    هر وقت شما در خواس مجوز مي كنيد من چهار ستون بدنم مي لرزد ايشالا كه به خير بگذرد و واقعا وقتي مجوز ندادند وشما گفتيد نياييد كه به نظر من بدون مجوز هرگز كسي نبايد بياد چون به اندازه كافي خون داديم يه چيزي به جنبش اضافه بشه نه كم مثلا تبليغات 22 بهمن خنثي شود كه من فكر مي كنم آنهايي كه تحت تاثير تبليغات هستند اصلا نمي فهمند كه ما در خواست كرديم كه اگر هم بگوييد كه ما بايد بگيم من باور كنيد روم نميشه نمي دونم ولي دليلش هم اين است كه همونطور كه گفتم چار ستون بدنم مي لرزه ايشالا كه به سلا متي بگذرد به اميد خدا

  4. ناشناس گفت:

    سرت رو از تو برف بيار بيرون

  5. Nevid گفت:

    مرسی از بیانه خوبتان،اگه میشه به زبان انگلیسی و عربی ترجمه بشه

  6. mj گفت:

    هی الی خیرالعمل موسوی مرد عمل اقای موسوی و کروبی دست هر دویه شما رو میبوسم

  7. زهره- ساري گفت:

    ياحسين-ميرحسين

  8. مير حسين من چرا گفت:

    چراااااااااااااااا من سايت ها نگاه مي كنم مردم جو گير شدن هنوز مجوز نداده اينا مردم مصر رو ديدن من مي ترسم اين تبديل به خودكشي بشه واي آخه باز مردم تا لب رفتن به خيابان بروند و بعد نرند اگر بدون مجوز هم برند غلطه اگر فرياد هاشون تا مرز گلو و انفجارشون هم بره ولي تخليه نشند بازم غلطه اين واسه من كابوسه چراااااااا من از رفتار مردم مي ترسم كه جوگير بشن و اگر مجوز ندادن وشما هم گفتيد نياييد بازم بيان خدااااااااااااااااااااااااااااا

  9. ناشناس گفت:

    این بیانیه کلامی ست که زیباییش از میر حسین و صراحتش را از کروبی به ارث برده است

  10. گرين رنگ گفت:

    احسنت بر شما دو يار و ياور هميشگي ملت ايران-مطمئن باشيد ملت غيور و آزاده ايران با شماست اين بيانيه هاي شما ترس و وحشت را بر پيكره حكومت جور و فساد كه ميداند هيچ پايگاهي در ميان ملت بجز عده اي قليل و جيره خوار ندارد انداخته است به خاطر همين عدم پايگاه مردمي و ترس هم مجوز نميدهد ولي براي ملت ما پيام و امر شما حجت است – لبيك يا امام لبيك يا موسوي لبيك يا كروبي قهرمان شيرمرد

  11. از گرگان گفت:

    درود بر شما عالی بود خوشحالم شما رهبران جنبش هوشمندانه عمل میکنید.

  12. سرباز سبز گفت:

    درود بر همه سبز ها

  13. یاور میر حسین گفت:

    آفرین به میر حسین و کروبی عزیز
    با این سخنان دیگر هیچ جای گله از این دو بزرگوار و همچنین جای کم کاری برای ما باقی نمی ماند پس همه با هم 25 بهمن 3 بعدازظهر میدان آزادی
    VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

  14. مرضیه گفت:

    خداوندا
    ما برای این انقلاب و نگهداری از آن بهای زیادی دادیم. این ناخلفان رگ خواب ما را که حفظ این انقلاب اسلامی و آرمانهای آن است را می دانند و ما را به از بین بردن آن در صورت هر اعتراضی محکوم میکنند. هنای شما دیگر رنگی ندارد اسلام مخالفترین مکتب با استبداد است و انسان مسلمان مومن معترضترین انسانها به استبداد و دیکتاتوری به هر لباس و به هر زبان که باشد.
    دست خدا همراهتان باد

  15. ناشناس گفت:

    دزود بر شما که حقیقت را می گویید

  16. mahshd گفت:

    فقط میتونم بگم دمتون گرم………. ♥♥♥

  17. Irani abad گفت:

    ya hossein Mir hossein

  18. ا گفت:

    سلام سید..سلام شیخ….الحق که شاگردان پیر مراد ما خمینی ره هستید….خداترس و حق گو…..اینروزها از بیانیه های شما و دعوت شما از مردم برای 25 بهمن در دل خودکامگان هراس افتاده ….اس ام اس از وزارت اطلاعات برای موبایلها جهت اعلام خبر ( خبر چینی ) نمونه ان است…6000113 شماره ارسال پیامک

  19. مهدی گفت:

    زنده باد

  20. اشکان گفت:

    شیراز 25 بهمن خیابان ملاصدرا ساعت 3

  21. مش نعمت گفت:

    به خدا قسم من هيچ رابطه اي با حضرات حكمران ندارم ! قصد خالي كردن دل مردم و جماعت سبز را هم ندارم ! اما چشمم آب نمي خوره روز 25 بهمن مجوزي صادر بشه ! لذا با توجه به تجربه ماضي ؛چندان اميدي به آمدن جمعيت انبوه در روز موغودنيست ! مگر به فضل الهي !

  22. اكبر گفت:

    خداوند در سوره منافقون در وصفشان مي فرمايد :
    « وَإِذَا رَأَيْتَهُمْ تُعْجِبُكَ أَجْسَامُهُمْ وَإِن يَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ كَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُّسَنَّدَةٌ يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قَاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ»

    “هنگامى که آنها را مى‏بینى، جسم و قیافه آنان تو را در شگفتى فرو مى‏برد؛ و اگر سخن بگویند، به سخنانشان گوش فرا مى‏دهى؛ اما گویى چوبهاى خشکى هستند که به دیوار تکیه داده شده‏اند! هر فریادى از هر جا بلند شود بر ضد خود مى‏پندارند؛ آنها دشمنان واقعى تو هستند، پس از آنان بر حذر باش! خداوند آنها را بکشد، چگونه از حق منحرف مى‏شوند؟! ”

    حالا مي تونيين موسوي و كروبي رو با اين آيه تطبيقبدين

  23. سرباز سبز گفت:

    اين بار عقب نمي نشينيم…
    ما بيشماريم…يا حسين ميرحسين!

  24. تا ابد سبز گفت:

    وعده همه ما ۲۵ بهمن ، امام حسین(ع) تا آزادی

  25. ما هستیم گفت:

    جای بچه های سبز که دیگر بین ما نیستند سبز
    سهراب
    اشکان
    ندا
    جوادی فر
    روح الامینی
    شایان
    ترانه موسوی
    و…
    ما هستیم
    ماهستیم

  26. چناران گفت:

    در پس هرشب سياهي صبح روشني است….سلام برايران

  27. partow azadi گفت:

    Ba tamae inke man yek farde enghelabi boodam va hamishe khastare barandakhtane hokomate saltantie shah boodem, motassefaneh elan daram be in natijeh miresam ke dar zamane shah ma azadi fardi dashtim, adazdi eghtesadi dashtim, chizi ke nadashtim azadie siasi bood va behamin dalil enghelab kardim. Hala hichkodame inha ra nadarim.

  28. علي گفت:

    لابد وحدت حول محور گروه حاكم مورد نظر شماست!

  29. Azadeh گفت:

    اسلام پیروز است و کفر نابود است. مرگ بر منافق

  30. یاشیل بایراق گفت:

    یاشاسین میر حسین .

  31. علي گفت:

    حالا قهر نكن براي 9 درصد كه آدم معامله رو به هم نميزنه

  32. ناشناس گفت:

    چرا شما يك درصد فكر نميكنيد كه اشتباه ميكنيد؟

  33. تا ابد سبز گفت:

    درود بر جنبش سبز

  34. ناشناس گفت:

    و لا ترکنوا الی الذین ظلموا فتمسکم النار و ما لکم من دون الله اولیاء ثم لا تنصرون

  35. ناشناس گفت:

    و لا ترکنوا الی الذین ظلموا فتمسکم النار و ما لکم من دون الله اولیاء ثم لا تنصرون»، و به کسانی که ستم کرده‌اند میل نکنید که آتش شما را لمس خواهد کرد، و شما را سرپرستی جز خداوند نیست، سپس دیگر به شما یاری نخواهد شد.

  36. ali گفت:

    dorod bar slam marg bar dictator

  37. حسین گفت:

    مرگ بر دیکتاتور

  38. بابک گفت:

    یک یا علی دیگر تا حذف استبداد

  39. Damavand گفت:

    long Live mousavi , Long live Karoobi

  40. reza گفت:

    اقا الکی بلغور نکن….از انقلاب مصر هم متوهم نشو ..ان انقلاب از جنس مردم هستش…نه جلبکی

  41. keik e sabz! گفت:

    hamrahetan khahim bud mesle parsal

  42. مازیار گفت:

    گفتمانی که بارنج مردم می رنجد وازحبس بی گناهان می لرزد وبامرگ مظلومان می گرید وباستم ستمگران می جنگد .

  43. babak گفت:

    وقتی یک ملتی از خواب خرگوشی خود بیدار میشود دو راه بیشتر ندارد یا دوباره به خواب اصحاب کهف فرو رود و یا با شهامت و بردباری، اتحاد و خود باوری آینده خود را رقم زند و به رویا‌های دیرینه خود دست یابد ، راه دوم برگشت به خواب خمود و خرگوشی میباشد. در ۲۵ بهمن کدامین راه را انتخاب خواهیم کرد.میدانیم که ملت ایران دگر بر با مدنیت و اتحاد سرنوشت نوینی را برای خود رقم خواهد زاد. یاشاسین یاشیل حرکتی، یاشاسین ایران، ننگ اولسون مستبدلر هر یرده و هر زمان.

  44. زهرا گفت:

    هر زمان كه اقايان بخاطر اعمال گذشته از ملت عذر خواهي كردن .شايد ما با طناب انها خودمان را به چاه انداختيم .

  45. ناشناس گفت:

    به نطرم مشکلی در سایت هست که پاسخ ها در جای مناسب قرار نمی گیره .

  46. ناشناس گفت:

    از خداوند متعال میخواهیم همه ما را از یاران مظلومان و دشمنان ظالمان قرار دهد.
    وما النصر الا من عند الله العزیز الحکیم
    25 بهمن روزه ایران است
    امروز در حده توان دیوار نویسی کردم

  47. ali گفت:

    movafagh bashin

  48. محمد گفت:

    درود بر شجاغت درود بر ازادی درود بر25بهمن

  49. مهدی گفت:

    درود بر تمام آزادیخواهان و مرگ بر دیکتاتور

  50. ناشناس گفت:

    چه زیبا بود این جمله کلیدی: امروز شرایط سیاسی کشور ازخطر بازتولید مناسبات شاهنشاهی، جز موروثی بودن حکومت چیزی کم ندارد.

    دیکتاتورها به گوش باشند