سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » ذخایر دارویی کشور در حال پایان است؛ موجودی برخی از داروها تمام شده است...
» هشدار کارشناسان و نمایندگان درباره بروز فاجعه در حوزه بهداشت و درمان

ذخایر دارویی کشور در حال پایان است؛ موجودی برخی از داروها تمام شده است

چکیده :به گفته رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بازار و ذخایر دارویی کشور دچار التهاب است و در برخی از داروها این ذخایر به صفر رسیده است. کارشناسان و نمایندگان درباره کمبود واکسن و کاهش منابع واکسیناسیون در کشور نیز هشدار می دهند. شهریاری به قطحی واکسن آنفولانزا اشاره می کند، خضری می گوید ذخایر دارویی کشور رو به اتمام است و پزشکیان با انتقاد از عملکرد دولت، می گوید: سهم سلامت مردم کمتر از سهم واردات ماشین های لوکس نیست....


کلمه – گروه اجتماعی: هشدارهای کارشناسان و نمایندگان درباره بحران دارو در کشور، هر روز در حال شدت گرفتن است. حالا همزمان با فصل سرما، از کمبود واکسن آنفولانزا در کشور نیز خبر می رسد که آن هم تنها در یک داروخانه تهران و در موارد اضطراری ارائه می شود و طی چند ماه آینده کشور در زمینه تامین واکسن مورد نیاز خود دچار مشکل خواهد شد.

در همین باره بخوانید:
آمارهای فاجعه‌بار از وضعیت ناگوار دارو و درمان/ بانک مرکزی ارز نمی‌دهد؛ دولت می‌گوید: بودجه نداریم!
قحطی داروهای وارداتی؛ رنج تحریم ها برای بیماران خاص و صعب العلاج
از این داروها خبری نیست؛ بیهوده نگردید

به گزارش کلمه، قرار است در صحن مجلس گزارشی از بحران دارو در کشور قرائت شود و به موازات آن نمایندگان معضلات مربوط به وضعیت دارو را به ریاست مجلس هم گزارش کرده اند. این در حالی است که تذکرات به نمایندگان دولت و شخص احمدی نژاد تاکنون با بی توجهی همراه بوده و ترتیب اثری در این زمینه صورت نگرفته است.

حالا بعد از اعلام خبر خضری از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس که گفته بود ذخایر دارویی کشور رو به اتمام است، حسینعلی شهریاری رییس این کمیسیون نیز در گفت و گوی تازه خود با خبرگزاری پانا گفته است: در حال حاضر چنان بازار و ذخایر دارویی کشور دچار التهاب است و در برخی از داروها این ذخایر به صفر رسیده است.

او با بیان اینکه میزان دیگر ذخایر تنها تا دو الی سه ماه دیگر پاسخگوی نیاز بیماران در کشور خواهد بود،  هشدار داده که کمبود واکسن در کشور و کاهش منابع واکسیناسیون در کشور جدی است و به طور قاطع می توان گفت که طی چند ماه آینده کشور در زمینه تامین واکسن مورد نیاز خود دچار مشکل خواهد شد.

از جمله واکسن هایی که با کاهش شدید آن مواجه هستیم طبق اعلام او  واکسن آنفولانزا است که واکسن بسیار مهمی به ویژه در فصول سرد سال به شمار می رود. این در حالی است که شهریاری تصریح می کند: در حال حاضر منابع واکسن آنفولانزا بسیار کم است و تنها در داروخانه 29 فروردین آن هم به میزان بسیار کم موجود است که تنها در موارد اضطراری و  با نسخه پزشک ارائه می شود در حالی که واکسن آنفولانزا از جمله واکسن هایی است که باید به فراوانی در اختیار مردم قرار گیرد و هرکس که مایل باشد از این واکسن استفاده کند.

شهریاری تاکید کرد: واکسن آنفولانزا برای کودکان زیر پنج سال و سالمندان بالای 60 سال و همچنین تمامی بیماران قلبی و عروقی، ریوی و کلیوی لازم و ضروری است. علاوه بر این، واکسن آنفولانزا برای زائرینی که قصد زیارت خانه خدا و یا عتبات عالیات را دارند باید تزریق شود و با شرایط کنونی و کمبود شدید این واکسن، عملا تزریق آن در  تمامی این موارد مهم و ضروری زیر سئوال می برد و نادیده گرفته می شود.

او با اعلام اینکه چنانچه دولت دلار مورد نیاز را به بدنه وارد کننده داروی کشور تزریق کند، مشکلات بازار دارو تا اندازه بسیار زیادی مرتفع می شود، افزوده است: هنوز هیچ اقدام موثری از سوی بانک مرکزی و دولت در این زمینه مشاهده نشده است.

شهریاری با ابراز تاسف از اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از نظر میزان اعتبارات در رده یازدهم قرار دارد، اشاره کرده  نمی خواهیم مردم را نگران کنیم اما باید گفت قطعا مشکل کمبود دارو داریم و از وزیر بهداشت و معاونین محترم وزیر می خواهیم که این مشکلات را پیگیری کنند. گفتن نداشتن مشکل در حوزه دارو، مشکلات مردم را برطرف نخواهد کرد و ما نگران بحرانی هستیم که ممکن است در آینده بوجود آید و کسی نتواند جوابگو باشد.

او تاکید کرده طبق قانون برنامه بخش سلامت باید ۱۰ درصد از بودجه ها را به خود اختصاص دهد ولی ما شاهد اجرای قانون نیستیم و دولتمردان در بخش سلامت هیچ اقدامی صورت نمی دهند.

بنا به گزارش اعلام شده از سوی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دولت برای اختصاص یارانه‌ی دارو ۴۸۰ میلیارد تومان پیش‌بینی کرده است که از این میزان تنها ۲۲۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده است. علاوه بر این بانک مرکزی در شش ماه اخیر تقریبا هیچ ارزی به حوزه سلامت نداده است.

این موضوع، علاوه بر بحران کمبود دارو و افزایش قیمت آن، باعث شده برخی از اقلام دارویی تا بیش از ۲۰۰ درصد افزایش قیمت پیدا کند؛ وضعیتی که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشدار داده با ادامه این وضع، فاجعه به بار می آید. تخلف عدم تخصیص ۶ هزار میلیارد تومانی دولت به بخش بهداشت و سلامت را هم در همین ردیف باید ذکر کرد. بدین ترتیب آزادسازی قیمت انرژی (هدفمندکردن یارانه ها)، افزایش شدید قیمت ارز خارجی و عدم اختصاص سهم بهداشت از درآمد حذف یارانه ها و همچنین عدم اختصاص ارز دولتی به این بخش، عوامل ایجاد بحران موجود هستند.

پیش از این نیز پزشکیان نماینده مجلس و وزیر بهداشت دولت اصلاحات در گفت و گو با  اعتدال ضمن انتقاد از تخلفات دولتی در بخش بهداشت و درمان اظهار کرد: ما نمی گوییم دولت همه چیزش را بحث درمان بدهد، می گوییم حداقل همان نسبتی که درآمد کسب کرده است ، پرداخت می کرد که این کار را هم نکرده است و این یکی از سوالاتی است که باید پاسخگو باشد.

او گفته بود: کسی نمی گوید دولت همه چیز را ایده آل اجرا کند، باید سهم قسمت های مختلف کشور را به نسبت بدهد؛ سهم سلامت مردم کمتر از سهم واردات ماشین های لوکس نیست که وارد شد؛ جا داشت به واردات این خودرو های لوکس پولی تعلق نمی گرفت و سهم بهداشت داده می شد که داده نشد.


2 پاسخ به “ذخایر دارویی کشور در حال پایان است؛ موجودی برخی از داروها تمام شده است”

  1. آزادی گفت:

    شش هزار میلیارد تومان را اگر با ارز مرجع حساب کینم می شود  حدود  چهار میلیون و نهصد هزار دلار ، یعنی تقریبا یک دهم اهدایی دولت به دولت لبنان جهت سد سازی !!!!! یعنی کمک بمردم لبنان بقیمت جان فرزندان و مردم ایران زمین .

  2. ali irani گفت:

    خیانت به ملت ایران فقط همین هیچ اسمی دیگه نداره