سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » آغاز اجلاس سران غیرمتعهدها/ سانسور سخنان رئیس جمهور مصر در پخش زنده؛ مرسی گفت انقلاب سوریه، مترجم گفت فتنه...
» بان کی مون بار دیگر به طور علنی از مواضع رهبری و احمدی نژاد انتقاد کرد

آغاز اجلاس سران غیرمتعهدها/ سانسور سخنان رئیس جمهور مصر در پخش زنده؛ مرسی گفت انقلاب سوریه، مترجم گفت فتنه

چکیده :در جلسه امروز بخشی از سخنان مرسی در حمایت مردم سوریه در ترجمه ی همزمان حذف و یا مانند "انقلاب سوریه" به "فتنه" تغییر یافت. همچنین بان کی مون با هشدار اینکه جدال لفظی می تواند بسرعت مبدل به جنگ شود، گفت اعضای سازمان ملل حق ندارند یکدیگر را به نابودی تهدید کنند، یا بطور وقیحانه ای واقعیات تاریخی چون هلوکاست را نفی کنند....


صبح امروز پنجشنبه، شانزدهمین اجلاس سران کشورهای جنبش غیرمتعهدها با حضور رهبران، مقامات ارشد و نمایندگان تعدادی از کشورهای عضو جنبش و چند سازمان و نهاد بین المللی، با سخنان آیت الله خامنه ای مبنی بر ادامه برنامه اتمی و حمایت رئیس جمهور مصر از حرکت اعتراضی در سوریه و انتقاد بان کی مون، رییس سازمان ملل متحد از سخنان سران جمهوری اسلامی آغاز به کار کرد.

در جلسه امروز بخشی از سخنان مرسی در حمایت مردم سوریه در ترجمه ی همزمان حذف و یا مانند “انقلاب سوریه” به “فتنه” تغییر یافت. همچنین بان کی مون با هشدار اینکه جدال لفظی می تواند بسرعت مبدل به جنگ شود، گفت اعضای سازمان ملل حق ندارند یکدیگر را به نابودی تهدید کنند، یا بطور وقیحانه ای واقعیات تاریخی، چون، هلوکاست را نفی کنند.

انتقاد آیت الله خامنه‌ای از “انحصار” تولید سوخت اتمی و تاکید بر ادامه برنامه اتمی ایران

بر اساس این گزارش، آیت الله خامنه ای در سخنان خود ساختار شورای امنیت را غیر دموکراتیک و “دیکتاتوری آشکار” خواند و کشورهای غربی را متهم کرد که به بهانه مقابله با تروریسم و حمایت از دموکراسی و حقوق بشر، در کشورهای دیگر دخالت می کنند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ایران در صدد ساخت تسلیحات اتمی نیست گفت: ایران برنامه های هسته ای خود برای تولید سوخت هسته ای را ادامه می دهد.

در افتتاحیه امروز آیت الله خامنه ای همراه با محمود احمدی نژاد، علی لاریحانی، رئیس مجلس، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت در سالن اجلاس حضور یافتند.

جنبش غیرمتعهدها یکصد و بیست عضو کامل و هفده عضو ناظر دارد و شماری از کشورهای غیر عضو نیز به عنوان میهمان به اجلاس تهران دعوت شده اند و به گزارش فارس، انتظار می رود در این اجلاس، سه پادشاه، بیست و چهار رئیس جمهوری، هشت نخست وزیر، نه معاون رئیس جمهوری، دو رئیس مجلس و نه نماینده ویژه از کشورهای عضو جنبش حضور یابند و کشورهای دیگری نیز در سطوح پائین تر در اجلاس شرکت دارند.

در آغاز نشست نخستین روز اجلاس سران کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها، آیت الله خامنه ای در سخنانی، دیدگاه های خود در مورد مسایل جهانی و جنبه هایی از سیاست داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد.

به گزارش بی بی سی فارسی، وی با اظهار این نظر که سیاست های “دوران جنگ سرد و عصر یکجانبه گرایی پس از آن” شکست خورده، از “اتفاقات شگرفی که در سه دهه اخیر شاهد آن بوده ایم” افزود که با “بروز ضعف در قدرت های قدیمی” کشورهای غیرمتعهد امکان یافته اند تا نقش موثرتری را در صحنه جهانی ایفا کنند. وی اظهار داشت که “اتاق فرمان جهان نباید با دیکتاتوری چند کشور غربی اداره شود” و با “غیردموکراتیک” خواندن ساختار شورای امنیت سازمان ملل، خواستار تغییر در این نهاد شد.

رهبری در بخش دیگری از سخنرانی خود، بروز تغییر در شرایط جهان را پیش بینی کرد و با اشاره به حرکت اعتراضی علیه موسسات مالی در آمریکا و مخالفت با سیاست های ریاضت اقتصادی در برخی کشورهای اروپایی، گفت “جنبش ٩٩ درصدی مردم آمریکا بر ضد کانون های ثروت و قدرت در آن کشور، و اعتراض عمومی در کشورهای غربی به سیاست های اقتصادی دولتهایشان نیز نشانه لبریز شدن پیمانه صبر و تحمل ملت ها از این وضعیت است.”

وی در ادامه سخنان خود، قدرت های اتمی جهان را به دلیل خودداری از خلع سلاح هسته ای هدف انتقاد قرار داد و تاکید کرد که جمهوری اسلامی در صدد ساخت اینگونه جنگ افزار ها نیست و از ایجاد خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی حمایت می کند.

آیت الله خامنه ای “چند کشور غربی دارنده سلاح هسته ای” را متهم کرد که می کوشند مانع از دسترسی سایر کشورها به امکانات تولید سوخت هسته ای شوند و اظهار داشت: “جمهوری اسلامی هرگز در پی تسلیحات هسته ای نیست و نیز هرگز از حق ملت خود در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای چشم پوشی نخواهد کرد.”

وی در ادامه سخنان خود، به اختلاف اسرائیل و فلسطینیان نیز اشاره کرد و با اظهار اینکه تاسیس کشور اسرائیل حاصل “توطئه وحشتناک غربی با سردمداری انگلیس” است، حکومت این کشور را به ارتکاب انواع جنایت ها متهم کرد و گفت که راه حل این بحران برگزاری همه پرسی با شرکت تمامی فلسطینیان داخل و خارج اسرائیل است.

آیت الله خامنه ای به سیاستمداران آمریکایی هم نصیحت کرد که برای بهبود وجهه خود در میان ملت های جهان، دست از حمایت از اسرائیل بردارند.

رهبری همچنین تحولات اخیر در صحنه بین المللی را یادآور شد و با نام بردن از حرکت های اعتراضی در شمال آفریقا و خاورمیانه با عنوان “بیداری اسلامی که به سقوط دیکتاتوری ها وابسته به آمریکا و همدست رژیم صهیونیستی” منجر شده، اظهار داشت که فرصت مناسبی برای جنبش عدم تعهد پدید آمده تا حضور بیشتری در مدیریت جهانی داشته باشد و از اجلاس خواست تا برای این منظور، “سندی تاریخی تهیه کنیم و ابزارهای اجرایی آن را فراهم نمائیم.”

آیت الله خامنه ای در پایان سخنان خود، گفت: “بی شک تشکیل دبیرخانه ای فعال و پرانگیزه برای این تشکیلات، خواهد توانست به حصول این مقاصد کمکی بزرگ و پرتاثیر داشته باشد.”

بر اساس این گزارش آیت الله خامنه ای در سخنان خود به مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران سیاسی سوریه اشاره ای نکرد.

حمایت مرسی از “مردم سوریه”

نخست وزیر سوریه در اعتراض به سخنان مرسی سالن اجلاس را ترک کرد/فارس: برای مصاحبه بود

پس از اظهارات رهبر جمهوری اسلامی، محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر که ریاست دوره ای کشور بر جنبش غیرمتعهدها رسما به پایان رسیده، در سخنانی، دیدگاه های خود را پیرامون تحولات بین المللی و نقش جنبش غیرمتعهدها شرح داد.

محمد مرسی رژیم بشار اسد را ظالمانه خواند و گفت که اکنون یک انقلابی علیه این رژیم ظالم و مستبد در جریان است.

محمد مرسی که اولین رییس جمهوری مصر است که پس از پیروزی انقلاب ایران به تهران آمده، قبل از برگزاری این کنفرانس، در یک نشست خبری با حضور خبرنگاران خارجی حکومت بشار اسد را «ظالمانه» خواند.

نخست وزیر سوریه در اعتراض به سخنان مرسی درباره این کشور، سالن اجلاس سران جنبش عدم تعهد را ترک کرد.

به گزارش عصرایران، خبرنگار الجزیره از تهران خبر داد: همزمان با سخنرانی محمد مرسی رئیس جمهور مصر درباره سوریه، هیئت دیپلماتیک سوریه به ریاست نخست وزیر این کشور، در اعتراض به سخنان مرسی، سالن اجلاس را ترک کرد.

مرسی در سخنرانی خود در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران، حکومت سوریه را ظالم توصیف کرد و گفت حکومت سوریه مشروعیت خود را از دست داده است و مصر با ملت سوریه اعلام همبستگی می کند.

مرسی همچنین خواستار وحدت و یکپارچگی مخالفان حکومت سوریه شد.

دقایقی بعد از انتشار خبر فوق ، “فارس” به نقل از شبکه المیادین با تکذیب خروج هیات سوری از سالن نوشت: ولید المعلم برای انجام یک مصاحبه از سالن خارج شد و سپس بازگشت.

مرسی: انقلاب سوریه/ مترجم: فتنه

محمد مرسی، عضو جنبش اخوان المسلمین مصر که به عنوان رییس جمهور مصر اولین سخنران بعد از افتتاحیه اجلاس سران عدم تعهد در تهران بود، علاوه بر دفاع از مردم فلسطین و انتقاد از ساختار سازمان ملل، درباره حکومت سوریه سخنان منفی و تندی بر زبان آورد.

به گزارش بازتاب، مرسی در سخنرانی خود با حملات تندی به بشار اسد و حکومت سوریه، از مخالفین سوریه حمایت کرد، اما ظاهرا گرادنندگان اجلاس این مشکل را پیش بینی کرده و با استفاده از تکنولژی مترجم، مواضع مثبتی به نقل از مرسی برای افکار عمومی داخل کشور منتشر کردند.

مترجم مذکور در ابتدای سخن مرسی درباره سوریه با جایگزین کردن کشور بحرین بجای سوریه سخنان مرسی را تغییر داد در حالی که مرسی صحبتی درباره بحرین نکرده بود.

در ترجمه همزمان سخنان محمد مرسی به زبان فارسی، اشتباهات متعددی صورت گرفت و برخی از بخش هایی که مرسی در مورد سوریه سخن می گفت به درستی ترجمه نشد. به طور مثال در جایی دیگر مرسی گفت انقلاب سوریه که مترجم آن را “فتنه” ترجمه کرد.

همچنین این جمله ی مرسی که “دنیا یک وظیفه اخلاقی‌ دارد و آن هم حمایت از مردم سوریه علیه رژیمِ سرکوبگریست که مشروعیت خود را از دست داده است” به طور کامل از ترجمه ها حذف شد.

رئیس جمهور مصر در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه ملت فلسطین برای بدست آوردن کرامت و عزت انسانی خود مبارزه می‌کنند، خواستار ایجاد اصلاحات در شورای امنیت و تغییر حق ناعادلانه وتو در این شورا شد.

وی انقلاب مصر را آغازگر اصلاحات در جهان عرب خواند و گفت: در ادامه این اصلاحات انقلاب در کشورهای تونس و لیبی ادامه یافت و تحولاتی را نیز امروز شاهد آن هستیم.

رئیس جمهور مصر تصریح کرد: بسیاری از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد با دخالت های داخلی و خارجی روبرو هستند و تبعیض و نژاد پرستی در منطقه بوجود آمده و آفت های فقر و بیسوادی در مردم زیاد شده است.

محمد مرسی خاطرنشان کرد: جنبش عدم تعهد باید نقش محوری خود را در این مرحله بازی کند.

وی با اشاره به لزوم اصلاحاتی در مجمع عمومی جهانی گفت: باید برای استقلال صلح در جهان تلاش کنیم و نماینده واقعی ملت های خود باشیم.

رئیس جمهور مصر با اشاره به توطئه ها در سوریه تاکید کرد: ما باید امیدوار باشیم در سوریه نظام مردمی حاکم شود و تمام تلاش خود را برای تحقق اصلاحات در سوریه به عمل آوریم.

محمد مرسی با حمایت کامل از مبارزات مردم سوریه، آن را دنباله انقلاباتی دانست که در مصر و تونس و یمن اتفاق افتاده است و ابراز امیدواری کرد که حکومتی برخاسته از نظام دمکراسی و خواسته مردم مبتنی بر عدالت و آزادی در این کشور به روی کار بیاید.

وی که حکومت بشار اسد را ” ظالم” خواند، تاکید کرد که ملت سوریه بتواند بر اساس اصول ببن المللی زندگی کند.

محمد مرسی بر ضرروت همکاری جهانی برای حل بحران سوریه تاکید کرد و گفت باید بتوان با همکاری ی سوریه آزاد و جدیدی را بسازیم.

وی تصریح کرد که تنها راه نجات مردم سوریه یک دخالت کارامد از سوی همه ماست.

رییس جمهور مصر همچنین با ابراز نگرانی از درگیری های طایفه ای اظهار داشت: نباید اجازه دهیم اختلافات طایفه ای در سوریه بوجود آید. منافع ملت باید محترم شمرده شود و نباید اجازه دهیم اختلافات به جنگ داخلی کشیده شود.

قطع سخنان ابراهیم متقی، استاد دانشگاه درباره مرسی از تلویزیون

شبکه یک سیما که همزمان با ورود مرسی در برنامه زنده خود درباره اجلاس با حضور دو مجری، دکتر ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران را دعوت کرده بود، سخنان وی را با آگهی انیمیشن آقای گاز قطع کرد.

به گزارش بازتاب در این برنامه مجریان از دکتر متقی به پرسش از وی درباره روابط ایران و مصر پرداختند. متقی اظهار کرد در این 4، 5 سال ایران خیلی تلاش کرده تا با مصر ارتباط بگیرد، ولی مصر قبول نکرده است.

وی درباره مصر گفت: در انتخابات مصر، عمرموسی هم گفته بود که اگر رییس جمهور بشود، در ارتباط با ایران تحول ایجاد خواهد کرد، اما مرسی…

در این مقطع یکی از مجریان سخنان وی را به بهانه پخش تصاویر ورود مرسی قطع کرد و سپس مجری دیگر به سخنانی درباره اهمیت برگزاری اجلاس غیرمتعهدها در تهران پرداخت و نظر متقی را پرسید.

این استاد روابط بین الملل بعد از یک جمله کلی مجددا به سراغ مصر رفت و گفت: یادمان نرود که اخوان المسلمین مصر نزدیک به عربستان هست و دنبال کمکهای اقتصادی است و… که مجددا سخنانش قطع شد و آگهی پویانمایی آقای گاز و آقای مهندس پخش شد.

  دبیرکل سازمان ملل متحد: اعضا حق ندارند یکدیگر را به نابودی تهدید یا واقعیات تاریخی، چون هلوکاست را نفی کنند

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در سخنانش در اجلاس غیرمتعهدها، از ایران خواست قعطنامه های شورای امنیت را اجرا و با آژانس بین المللی انرژی اتمی با شفافیت کامل همکاری کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از تهران، بان کی مون، استفاده از انرژی هسته ای صلح آمیز را حق همه کشورها دانست، اما تاکید کرد که نباید ازآن برای مقاصد نظامی استفاده شود.

دبیر کل سازمان ملل همچنین هشدار داد که جدال لفظی می تواند بسرعت مبدل به جنگ شود. او گفت اعضای سازمان ملل حق ندارند یکدیگر را به نابودی تهدید کنند، یا بطور وقیحانه ای واقعیات تاریخی، چون، هلوکاست را نفی کنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد: آنها که به طرفین تغییر درگیری در سوریه سلاح می‌دهند در حال آغاز یک فاجعه هستند.

به گزارش ایسنا، بان‌کی‌مون در شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران، با بیان اینکه “سازمان ملل حاضر است به حل همه مسایل، مشکلات و جنگ‌ها در دنیا کمک کند”، افزود: ماه پیش از کرواسی دیدار کردم؛ زمانی که قرار شد جنبش عدم تعهد شکل گیرد، بنیانگذاران این جنبش با یکدیگر در آنجا ملاقات کردند تا این جنبش را بنیانگذاری کنند. آنها گفتند ما نمی‌توانیم صلح داشته باشیم مگر اینکه با یکدیگر همکاری داشته باشیم و آن زمان مساله آزادی از استعمار بود اما آزادی امروز معنای دیگری هم دارد.

بان‌کی‌مون توضیح داد: امروز می‌بینیم که آرزوی آزادی برای مشارکت در امور و داشتن حق تعیین سرنوشت خود را داریم. از زمان آخرین اجلاس سران، این نقش در دنیا مورد توجه قرار داشته است. مصر، تونس، لیبی و یمن تحولاتی داشته‌اند و امروز بهار عربی در واقع صادر شده است و این به دلیل حمله نظامی خارجی نبود بلکه از داخل ملت‌ها سرچشمه گرفت؛ ملت‌هایی که برخواستند تا آینده و زندگی بهتری داشته باشند و ارزش‌های جهانی و بین‌المللی را به وجود آورند و این آغاز جدیدی را به همراه داشت اما اکنون شاهد فشارهایی هستیم.

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: می‌خواهم همه را ترغیب کنم که به صدای ملت‌های خود گوش دهند و به خواسته‌های آنها توجه کنند و عدالت، کرامت و حقوق بشر را در نظر بگیرند.

بان‌کی‌مون یادآور شد: جنبش عدم تعهد دو سوم کشورهای سازمان ملل را در خود جای داده است و همچنین در نیروهای حافظ صلح هم حضور گسترده‌ای دارد که از وجود آنها تشکر می‌کنم. ما باید با یکدیگر مشارکت کنیم زیرا تنوع ملت‌های مختلف وجود دارد که همه یک هدف را دارند. من شما را ترغیب می‌کنم که به هم بپیوندید و اصولی که در منشور سازمان ملل وجود دارد و اصول حقوق بشر به ویژه آزادی اعتقادات و بیان را گرامی بدارید. این جبهه دیگری است که باید با آن بجنگیم.

وی با بیان اینکه “سازمان ملل باید همگام با تغییرات جلو رود و ممکن است ما مجبور باشیم باورهای خود را تغییر دهیم”، اظهار کرد: قدرت‌های نظامی در حال حاضر فشارهای زیادی به ملل می‌آورند و تغییرات آب و هوایی نیز خطر بسیار بزرگی است. زنان هنوز حقوق مساوی با مردان ندارند و برخی از کشورهای عضو «نم» جوان هستند و باید کمک کنیم که این جوانان با همکاری مشکلات را رفع کنند. اما متاسفانه منازعات باعث از بین رفتن گفت‌وگو شده است. من نگران هستم برای مثال در مورد مسائل سودان و سودان جنوبی نگران هستم که نتوانسته‌اند مرزهای نهایی خود را مشخص کنند و به خونریزی پایان دهند در کنگو نیز این وضعیت وجود دارد.

بان‌کی‌مون با انتقاد از رواج خشونت جنسی در برخی کشورها گفت: خشونت‌های جنسی بسیار موجب نگرانی است و ناآرامی‌های مالی نیز وجود دارد که ممکن است تاثیرات بسیار مهمی بگذارد. البته اتحادیه آفریقا را تحسین می‌کنم که از قانون اساسی کشورهای مستقل حمایت می‌کند خواهش می‌کنم که همه بتوانند در چارچوب منشور سازمان ملل راه‌حل‌های مسالمت‌آمیزی برای نزاع‌ها پیدا کنند.

وی تاکید کرد:‌ باید از برخوردها جلوگیری کنیم و از منازعات پیشگیری کنیم. از این تریبون تکرار می‌کنم که با هرگونه تهدیدی از جانب یک کشور برای از بین بردن کشور دیگر مخالفت می‌کنم. این کار نه تنها اشتباه است بلکه باعث تضعیف اصولی می‌شود که ما به آن معتقد هستیم. امروزه نم و سازمان ملل با چالش‌های بسیار بزرگی در پاسخ دادن به نیازهای مردم روبرو هستند.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد:‌ دو راه برای این چالش‌ها وجود دارد؛ یکی پیشگیری و دیگری پایداری تا بتوانیم با چالش‌ها به طور پایدار روبرو شویم. ما حمایت شما و ظرفیت سازمان ملل را در پاسخگویی به موقع بالاتر می‌بریم اما این پیشگیری باید در خود کشورها باشد. باید به حقوق ملت‌ها احترام گذاشت تا مشارکت تقویت شود و حاکمیت قانون را تضعیف کنیم.

بان‌کی‌مون با اشاره به مساله سوریه، خاطرنشان کرد: بحران در سوریه با تظاهرات مسالمت‌آمیز آغاز شد اما سرکوب شد و در حال حاضر با خطر جنگ داخلی درازمدت روبرو هستیم که ممکن است بنای فرهنگی سوریه را به خطر اندازد. آنها که به هر کدام از طرفین سلاح می‌دهند فاجعه‌ای را در حال آغاز کردن هستند. ما نمی‌توانیم با کشتن بیش از 18 هزار نفر این مساله را حل کنیم. با بمب نمی‌شود صلح ایجاد کرد و من همه طرفین را ترغیب می‌کنم که خشونت را پایان دهند و دولت سوریه این مسئولیت مهم را دارد که با شنیدن صدای ملت خود به خشونت‌ها پایان دهد. آقای الابراهیمی هم باید مورد حمایت جامعه بین‌الملل قرار گیرد و تمام آنهایی که در این مساله موثر هستند و نفوذ دارند باید سعی کنند که با همکاری با هم به خشونت‌ها پایان دهند.

وی ادامه داد: گسترش سلاح‌های هسته‌یی بزرگترین تهدید برای ماست و نم این فرصت را به ایران می‌دهد که نشان دهد که می‌تواند جامعه بین‌الملل نقش بسیار سازنده‌ای داشته باشد و ایران باید در برنامه اتمی خود بسیار مسئولانه عمل کند و این نگرانی‌ها در واقع در قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت ذکر شده است که خواستار شفافیت و همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شده‌اند. برای حفظ صلح و امنیت در منطقه و دنیا از دولت ایران تقاضا می‌کنم که اقدامات لازم را برای ایجاد اعتماد انجام دهد و نشان دهد که برنامه هسته‌یی ایران صلح‌آمیز است و این باید از طریق همکاری با آژانس و رعایت کردن مقررات سازمان ملل باشد.

بان‌کی‌مون تاکید کرد: از ایران خواهش می‌کنم با همکاری با گروه 1+5 بتواند مسیر دیپلماتیکی پیدا کند. خواهش می‌کنم که تمام طرفین تهدید‌آمیز صحبت نکنند زیرا خشونت به خشونت دیگری می‌انجامد و به زودی به خونریزی‌ها منجر می‌شود و زمان این است که تمام رهبران از صدای خود استفاده کنند تا تشنج‌ها را کمتر کنند به جای اینکه به آن بیفزایند. باید خاورمیانه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌یی و کشتار جمعی داشته باشیم.

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه ایران 38 سال پیش پیشنهاد خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌یی را مطرح کرده است گفت: من با این نظریه موافق هستم که باید تمام دنیا عاری از سلاح هسته‌ای و همه سلا‌ح‌های دیگر شود و آرزو دارم تجارت غیر قانونی سلاح از بین برود.

وی گفت: ما نمی‌توانیم از امنیت ملی و بین المللی صحبت کنیم مگر آنکه به توسعه پایدار برسیم و در کم کردن فقر پیشرفت زیادی داشتیم، اما نبود برابری در حال افزایش است باید تلاش کنیم به اهداف هزاره برسیم و در مقابل شوک‌هایی که به ما وارد می‌شود انعطاف داشته باشیم و آنها را تحمل کنیم.

مون ادامه داد:‌ باید برنامه توسعه بعد از 2015 را نیز تعریف کنیم و جامعه بین الملل اهداف توسعه را بپذیرد و رهبری سیاسی غیر متعهدها و گروه چین و 77 نیز باید آنها را همراهی کنند .

وی بر حقوق ملت‌ها تاکید کرد و گفت: نقش کشورها در سازمان ملل برای رسیدن به مدیریت جهانی دموکراتیک قابل توجه است؛ مدیریتی که شامل تقویت سازمان ملل از داخل این سازمان و کمک به سازمان‌های جهانی و شورای امنیت را نشان می‌دهد تا اصلاح ساختار سازمان ملل پویایی حال حاضر در دنیا را داشته باشد.

دبیرکل سازمان ملل در پایان با اشاره به سابقه 50 ساله جنبش غیر متعهدها گفت: این جنبش از آرمان‌های صلح و برابری دفاع می‌کند؛ پس باید با یکدیگر کار کنیم تا به این آرمان‌ها برسیم.


84 پاسخ به “آغاز اجلاس سران غیرمتعهدها/ سانسور سخنان رئیس جمهور مصر در پخش زنده؛ مرسی گفت انقلاب سوریه، مترجم گفت فتنه”

  1. عمو گفت:

    به قول جان کوچولو در کارتون رابین هود

    عجب شیر تو شیریه

  2. مهدی ایرانی گفت:

    جملاتی که در سایت خبر آنلاین به مرسی نسبت داده شد، ببینید شدت جعل و تحریف را:

    *به نقل از خبر آنلاین: ما باید امیدوار باشیم در سوریه نظام مردمی حاکم باقی بماند و تمام تلاش خود را برای تحقق اصلاحات در سوریه به عمل آوریم .
    اصل عبارت: ما باید امیدوار باشیم در سوریه نظام مردمی حاکم شود و تمام تلاش خود را برای تحقق اصلاحات در سوریه به عمل آوریم.

    بقیه صحبتها هم سانسور و یا به طرز شتابزرده ای جعل شده.

  3. نرگس گفت:

    دبیرکل سازمان ملل از سودان وآفریقا گفت ولی از درد مردم ایران که میزبانی از او از جیب آنها پرداخت می شود نگفت؟ به همین سادگی؟

  4. ناشناس گفت:

    اشتباهات استراتژیک حاکمیت جمهوری اسلامی در سرمایه گذاری بر دولت احمدی نژاد و سیاستهای این دولت در صحنه بین الملل باعث شد که ایران محلی از تاثیر گذاری و هدایت جریانات فوق انتظار بهار عربی را نداشته و علاوه بر آن نقاط قوت خود در منطقه را هم از دست بدهد . امروز حاکمیت با استیصال و نگرانی تمام تمرکز و نگاه خود را بر دهان محمد مرسی دوخته تا بتواند از توانائی ها و وجاهت کشورهائی چون مصر منافع خود در منطقه( سوریه) را حفظ کند . در صورتیکه گفتمان بین المللی دولت اصلاحات و سرمایه گذاری بر اصل ابدائی دولت خاتمی ( گفتگوی تمدنها) می توانست تاثیرات شگرفی در منطقه و هدایت جریانات بهار عربی و تامین خواسته ها و منافع ملی ایران بازی کند . حاکمیت جمهوری اسلامی اگر این جسارت را داشت و به نقد بی پروای عملکرد خود می نشست قطعا به این باور می رسید که با استفاده از دیپلماسی فعال و اتکاء به توانائی سلایق مختلف مردم و حاکمیتی دموکراتیک ظرفیتهای تاثیر گذاری خود رادر جهان بگونه ای رقم زند که هم اکنون برای حفظ منافع خود نیاز به امتیازدادن به قدرتهایی مثل چین و هند، ترکیه و روسیه و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس نباشد ، و برای حفظ سوریه نیاز به مرسی و مصر نداشته بلکه آنان باشند که محتاج نقش ایران در منطقه باشند . متاسفانه گذشته ها گذشته و منافع از کف رفته باز نخواهد گشت امید است که راهی برای بازگشت به عقلانیت و خرد جمعی باقی مانده باشد

  5. مهدی ایرانی گفت:

    جا دارد متن دقیق و کامل صحبتهای آقای مرسی را منتشر کنید تا مردم تناقضها را ببینند. خواهشا این کار را بکنید. حتی در صورت امکان متن کامل (بی کم و کاست) عربی صحبتهای آقای مرسی را نیز منتشر کنید.

  6. میثم گفت:

    مرسی افتابه رو گرفت رو اجلاس :)

  7. ناشناس گفت:

    اوج وقاحت و بی اخلاقی تنها از حکومت ایران برمی آید و بس.

  8. جانبازم گفت:

    سلام رياست اين جلسه ازمبارك ديكتاتور به ديكتاتور ايراني رسيد مباركه

  9. ناشناس گفت:

    واقعا آقای بان کی مون چه کار سختی دارد!!!! گفته های ایشان بسیار خردمندانه است که اول باید سازمان ملل را قبول داشته باشیم تا بعد بتوانیم دست به اصلاح آن بزنیم. با هرج و مرج جهان درست نمی شه! قانون بد را در طول زمان با گفتگو می شه درست کرد اما با شاخ و شانه کشیدن کشورها برای یکدیگر دنیا به هیچ کجا نمی رسد.

  10. ali گفت:

    واقعا خنده دار بود ابتدا خود مترجم گفت انقلاب سوریه بعدش حرفشو خوردو…
    کلا ضایع بازی بدی بود

  11. ناشناس گفت:

    یک چیز در این اجلاس ثابت شد و آن اینکه صداوسیمای جمهوری اسلامی یکی از وقیح ترین و کثیف ترین سازمانهای مافیایی ایران است. یقینا رهبری که صداوسیما را به این حال وروز زار در آورده ایران را تا سر حد فلاکت پیش خواهد برد.

  12. ناشناس گفت:

    چرا دروغ می گید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    کی گفت فتنه !!!!!!
    همه مردم دیدند ؛ کسی حرفی از فتنه نزد !!!!!!!
    از خدا بترسید

  13. محمد گفت:

    1) صبح امروز وقتی سخنان اقای مرسی را گوش میدادم! متوجه حذف و جعل سخنان ایشان از سوی مترجم شدم! من به اصل سخنان مرسی توجه میکردم که به عربی ایراد میشد! قدری به زبان عربی اشنام! 2) حکومتی که در پخش مستقیم سخنان یک رئیس جمهور را می دزدد و قلب و جعل میکند! چگونه رای مردم را ندزدد و تقلب نکند ؟!!

  14. محمد گفت:

    موارد متعددنقل سرگذشت پیشینیان درقران مجید به منظور تاکید الهی بر این مطلب است که شما قدرت ندارید در برابر اراده برحق اقدام کنید.اما این عقب افتادگان از قافله بشریت وانسانیت با شعار /ما میتوانیم/ درموارد متعدد ازاین کارها انجام داده وطوری سرشان را بالا میگیرند که ناظر شک میکند نکند ما اشتباه میکنیم…..جالب است ماشیعیان سالها بر نقش حضرت زینب در واقعه عاشورا به عنوان فاش کننده ظلم افتخار میکردیم.حال این جماعت باوسایل ارتباط جمعی کنونی درروز روشن….برایمان قلب واقعیت میکنند…ومکرواومکرالله والله خیر الماکرین )صدق الله

  15. khosrow گفت:

    خوب حال خامنه‌ای را گرفته دمش گرم. به نظر می‌‌آید که سیاست خارجی‌ ایران با چالش بزرگی‌ روبروست. و اینکه خامنه‌ای نمی‌تواند سیاست خارجی موفقی‌ داشته باشد، و کشور‌های اسلامی دیگر را همراه خود کند. سیاست خارجی‌ خامنه‌ای با سیاست خارجی‌ دیگر کشور‌ها همخوانی ندارد و سانسور سخنان مرسی نشان میدهد که ایران محل مناسبی برای این اجلاس نبوده است.

  16. ناشناس گفت:

    آقا این بانکی مون میره دیدن میر حسین یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟این مرسی که که خیلی با جرات گند زد به محمود و دوستاش…اونم بگیم بره…با جراته…

  17. ناشناس گفت:

    خیلی سخت شده تحمل جمهوری اسلامی و این فریبکاریهای احمقانه اش.

  18. ناشناس گفت:

    مسخره آنکه نه مرسی و نه بان کی مون هیچ اسمی از موسوی ، کروبی و رهنورد نیاوردن!!! تماما کلی گویی. حرفهایی زدند که حکومت ایران به سادگی بتواند تحریفشان کند. نشان می دهد که این اشخاص هیچ اطلاعی از وضعیت افتضاح حقوق بشر در ایران ندارند. شاید هم از زندان اوین میترسن؟!

  19. ناشناس گفت:

    اي كاش بان كي مون ار رهبران جنبش سبز ايران هم مي گفت. ولي حيف…

  20. ناشناس گفت:

    جالبترین قسمتش ترک جلسه توسط رهبر بود. حرف خودش رو زد اما به حرف هیچ کسی گوش نداد. چهره مرسی هم واقعا معنادار بود، فکر کنم داشت به سرنوشت مبارک و بقیه دیکتاتورها فکر میکرد.

  21. ناشناس گفت:

    ما که به این کارها عادت داریم و نسبت به دروغ و تقلب واکسینه شدیم . اما آبروی خودتان را نزد دنیا بردید . از فردا همه جا میگن دولت ایران روز روشن گفته های دیگران را جعل میکند.

  22. ناشناس گفت:

    یکی از اصول اسلامی و انسانی امانت داری و راست گوئی است که اقای خامنه ای و دارو دسته سر کوبگر و متحجرش انرا راست راست غورت
    داده اند وبه را حتی حرف ها ئی که با ذهن بیمارشان جور در نمی اید انرا وارونه می کنند و به خلق تحویل می دهند

  23. مهران گفت:

    ایران همچنین سخنان محمد مرسی را هنگام سلام فرستادن بر پیامبر و آل و اهل بیتش و آقایان ابوبکر و عمر و عثمان و علی را سانسور کرد و اسامی خلفا را بیان نکرد …

  24. lمحمد گفت:

    وقتی به سخنان رهبر گوش میدادم با خودم فکر می کردم که علی رغم برخی واقعیات های بیان شده ولی سخنان در قالبی غیر دیپلماتیک هنجار شکنانه و غیر قابل درک برای جهانیان می باشد. چقدر مسئولین ما معمولی و بدور از اخلاق دیپلماتیک صحبت می کنند وقتی مسئولین چنین معمولی و بدور از بصیرت داریم تحریف سخنان یک سخنران چندان کار عجیبی نیست . یک مسئول بی کفایت با زور و دروغ می خواهد چهره متفاوتی از دنیا نشان دهد.همه کسانی که سخنرانیها رو دیدن متوجه تحریف شدن. به مسئولان بی خرد توصیه می کنم صدای اصلی رو قطع کنند. بقول خدا بیامورز پدر بزرگم اگر حکومت کردن این است من هم می توانم حاکم باشم

  25. ناشناس گفت:

    آقای بان کی مون در مورد نقض حقوق بشر در ایران هشدار داد. سیاست ماجراجویانه دولت کودتا را به چالش کشید و مسئولیتهای ایران را به او گوشزد کرد و خواستار اقدام جدی ایران در رابطه با پرونده هسته ای شد.( به جای اینکه استراتژی دور زدن تحریم ترسیم کنید بهتره اقدام عملی برای قانع کردن جامعه جهانی انجام بدید) اینها حرفهای کمی نبود!!!

  26. ناشناس گفت:

    صدا و سیمای دروغگو است این هم سندش ! حالا مردم باید انتظار داشته باشند رای آنان به دروغ تغییر نکرده باشد ؟

  27. ناشناس گفت:

    صدا و سیمای چوپان دروغگو !

  28. ناشناس گفت:

    اینکه از موسوی و کروبی چیزی نگفتند نشان میدهد که حکومت ایران دست نشانده انگلیس است ما باید از انها امیدی نداشته باشیم

  29. ناشناس گفت:

    خیلی ما ایرانیها حرف می زنیم!!! بیکار هستید ها

  30. ناشناس گفت:

    من از کانال یک میدیدم .

    مرسی گفت سوریه مترجم گفت بحرین !!!!!!!!!!

    اون بنده خدا هی می گفت سوریه این مردک بی شرم می گفت بحرین !!!! اصلا اسمی از بحرین برده نشد !

    آقای بان انتظار بیشتری می رفت . ولی تقصیر خودمونه . اونایی که از چندین ماه پیش میدونستن این اجلاس در تهران برگذار میشه نباید می گذاشتند 1 هفته ی آخر طرح بدن !

    اپزسیون بی هوش همینه دیگه . 3 سال فرصت فکر بوده برای یک همچین رویدادی ولی گذاشتن هفته ی آخر طرح الله و اکبر دادن (البته بد نیست اونم ولی دیر بود ) میشد از 1 سال پیش امضا ها رو برای آقای بان جمع کرد اونوقت الان 5 میلیون امضا داشتیم .

  31. hamid گفت:

    این همه از پول مردم خرج کنید ایست بازرسی بذارید مردم علاف وناراحت کنید بعد جلوی خودتون ودوربین بزن تو دهنتون اقای خامنه ای ببین ارزششش داره

  32. سلام گفت:

    بنده در برابر عظمت دروغ و حیله گری صدا و سیمای رنگ و بانگ سر تعظیم فرود می اورم. ماشالله به این همه بی شرمی.

  33. ناشناس گفت:

    نه حرفي از بحرين برده شد و نه كلمه فتنه گفته شد و نه هسئت سوريه ترك كرد.اين همه آدم داشتم ميديدن و ميشنيدن.دروغ ممنوع!!!

  34. ناشناس گفت:

    یک مشت دزد وقیح.

  35. میرهادی موسوی گفت:

    مرسی غلط کرد در کشور امام زمان نام ابوبکر وعمر را اورد
    دوما مرسی دوباره غلط کرد در کشور متحد سوریه به اسد دشنام داد
    سوما غلط کرد به سوریه اشاره کرد ولی به بحرین اشاره نکرد

  36. ناشناس گفت:

    خدا با ماست ، در این اجلاس هم دروغ و سانسور و بی اخلاقی توسط صدا و سیمای میلی به تمام دنیا منتقل شد.

  37. ناشناس گفت:

    مرسى خيلى احمقه كه به فتنه سوريه ميگه انقلاب به نظر من مترجم كار درستى كرد

  38. سورنا گفت:

    گفتن این حرفا وانتقادا ازدولت،صداوسیما…هیچ فایده ای نداره.ماوضعیتمون این،چون لیاقتمون بیشترازاین نیس
    تازمانی ک کمربرای ظالم خم کردیم نباید انتظاری بجزظلم داشت باشیم

  39. ایرانی گفت:

    واقعا بی شرمانه است این احمقها واقعا نمی دانند که ترجمه خلاف واقع صحبتهای رهبر یک کشور در انظار جهانیان ودر یک جلسه رسمی وبه طور مستقیم چه عواقبی دارد ؟ این بنده خدا بان کی مون هی به آقای خامنه ای تذکر می ده که مواظب ادبیاتت باش ولی او گوش شنوا ندارد.

  40. ممل گفت:

    واقعا من نمیدونم خامنه ای کی میخواد بفهمه داره راه رو اشتبا هی میره

  41. آزادی گفت:

    امروزتفسيرفي ضلال سيدقطب ميخواندم به داستان يوسف رسيدم كمي أرام شدم بعدمرسي راديدم كه سخنراني ميكندصحبتش كه تمام شدگفتم سیدجان راحت بخواب روزهایی که میخواستی آمدنش نزدیک است.وبعد برای اسلام درون وطنم دلم سوخت چون نه تنها اون رفتنی است بلکه به همراهش خدای سبحان هم ازاذهان مامی رود.بعدباخودگفتم کاش ولی امرمسلمین جهان که مترجم فی ضلال هم هست یاردیگرفی ضلال راازنومیخواند البته آغا تاسوره ی یوسف نرسیده اینم حق دارد ولی میتواند اگه فرصتی دست دهدباردیگراین کتاب مبارک رابخوانداین رابرای آن میگویم که قبلا آقامرید سید بوده نمیدونم چراحالا به آثارش مراجعه نمیکندنکنه خودش دیگه مریدش زیادشده وقت نمیکنه.اشهدان لااله الا الله واشهدان محمد رسول الله

  42. اذری گفت:

    کسانی که منکر بعضی از تحریفات هستند اما بعضی دیگه رو قبول دارند احتمالا از یک منبع متفاوت گوش دادند چون ترجمه پرس تیوی و ترجمه اجلاس و ترجمه سایتها و حتی ترجمه بخشهای خبری رادیو و تلوزیون فرق میکردند. من خودم به ترجمه ای که از رادیو پخش میشد دقت کردم هولوکاست رو در عبارات بان کی مون حذف کرد و به جاش گفت برخی وقایع تاریخی! همینطور صحبتهای مرسی رو تحریف کرد و اصلا به کلمه سرکوبگر و … اشاره نکرد. و از خودش داشت شعر میگفت. واقعا روحیه خاصی میخاد تحریف تا این حد.

  43. ناشناس گفت:

    بسیج دانشجویی هشت دانشگاه تهران نخستین مجموعه وابسته به سپاه هستند که ساعتی پس از سخنرانی محمد مرسی٬ بیانیه‌ای علیه مواضع وی در خصوص بحران سوریه منتشر کرده‌اند!!.
    محمد مرسی ساعتی پس از پایان سخنرانی خود بدون آنکه با علی خامنه‌ای دیدار کند تهران را به مقصد قاهره ترک کرد.

  44. ناشناس گفت:

    علی خامنه‌ای٬ در دیدار با رابرت موگابه٬ دیکتاتور مشهور زیمباوه از وی به خاطر داشتن «روحیه انقلابی» در برابر کشور‌های غربی تجلیل کرد.!
    رابرت موگابه بیش از ۳۰ سال است زمام امور در زیمباوه را در اختیار دارد و رسانه‌های ایران نیز از وی با عنوان «دیکتاتور» یاد می‌کنند.
    موگابه به دلیل سیاست‌های اقتصادی و سرکوبی مخالفان سیاسی‌اش همواره تحت انتقاد محافل جهانی قرار داشته‌ است.

  45. ناشناس گفت:

    رئیس جمهور اوگاندا در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فلسطین و اسرائیل اشاره کرد و گفت: گروه های مترقی در اوگاندا معتقدند راه حل بحران مسئله فلسطین بدست اسرائیل و فلسطین است و راه حل دیگری برای آن نمی شناسیم.

  46. ناشناس گفت:

    آقای خامنه ایی در حدی نیست که بتواند فی ظلال سید قطب را ترجمه کند و اینکار رو هم نکرده و فقط یک یا دو کتاب ایشان را ترجمه کرده که احتمالا هم کار خودش نباشه یعنی براش ترجمه کردند و به اسنش زدند همانطور کل مملکت و عراق و لبنان و سوریه و افغانستان و تاجیکستان و غیره را دارند به نامش می زنند.
    جزایر کومور رو فراموش کردم

  47. ادیبان گفت:

    اوج وقاهت و خیانت در امانت رسانه های حکومتی را درمورد سخنان مرسی درمورد سوریه دیدیم.لعنت خدا و پیامبرپاکش بر همه خائنین و دروغگویان.

  48. احسان گفت:

    دزد همیشه دزد است دیروز رای مردم و بیت المال را دزدیدند امروز سخنان یک مهمان و رئیس جمهوری منتخب ملت را میدزدند.

  49. امیدسبز گفت:

    “محمد مرسی رژیم بشار اسد را ظالمانه خواند و گفت که اکنون یک انقلابی علیه این رژیم ظالم و مستبد در جریان است”++++++++++++
    درود بر مرسی و بان کی مون
    در ضمن بان کی مون سخنان آیت الله خامنه ای و احمدی نژاد را فتنه انگیز خواند ! به عبارتی به آقا گفتند: “فتنه” :)))
    آقای خامنه ای! از هر دست بدی از همون دست می گیری…چوب خدا صدا نداره…..
    آبروریزی از این بالاتر که در اجلاسی به میزبانی ایران، با این همه هزینه و خرج میلیاردی، شما و همپالگی هاتون فتنه و فتنه گر خوانده شدید؟!!!!!!!
    خدایا شکرت….
    این اجلاس درس خوبی براتون شد و جز بی آبرویی و ضایع شدن تان در جهان دستاوردی برایتان نداشت

  50. علی گفت:

    واقعا شرمشون باد بی شرمی و بی شرفی تا این حد که تو روز روشن سانسور کنند تقصیر خودمون هست برای چی اروم نشستیم برای چی بیرون نمیریزیم و از این اجلاس که پولشو از جیب ما خرج میکنن به نفع خودمون و رساندن صدامون به تمام دنیا استفاده نمیکنیم