سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » سیدحسن خمینی: اعتماد مردم را از دست ندهید...

سیدحسن خمینی: اعتماد مردم را از دست ندهید

چکیده :نوه آیت الله خمینی با تاکید بر اینکه کنترل اصلی هر نظام، هنجارهای جامعه است، گفت: خودتان لمس می کنید که مقابله با آنچه که برای جامعه بد شمرده می شود به راحتی آب خوردن است. اما خدا نکند که یک چیز جرم دانسته شود، اما جامعه آن را جرم نداند. از روی یک پشت بام که جمع شد روی پشت بام بعدی باز هم خواهد بود. زیرا افراد آن را بد نمی دانند و مشکل نمی دانند که بخواهند با پلیس همکاری کنند. زیرا او کنترل غیررسمی را از درون خود برداشته است. برای رفع کردن چنین مشکلی باید فرهنگ سازی شود تا جامعه ناهنجار بودن را پذیرفته و بداند کاری که توسط قانون جرم دانسته شده، بد است. یعنی اگر فرق "جرم" و "قبح" برداشته شود، خود فرد اقدام به رفع و برداشتن آن خواهد کرد. در آن صورت تعداد اندکی هم که آن را دارند، جامعه تحویل شما خواهد داد یا اینکه خودتان برخورد می کنید....


سید حسن خمینی اظهار داشت: گاهی اوقات بعضی حرف ها آن قدر گفته می‌شود که این تکرار، به ضد آن حرف تبدیل می شود و انسان آرام آرام فکر می کند اینها واقعیت ندارد.

به گزارش جماران، نوه رهبر فقید جمهوری اسلامی در جریان مراسم هفته پلیس به فرماندهان و پرسنل نیروی انتظامی گفت یکی از نکات مهم در امر تبلیغات این است که انسان حرفی را زیاد تکرار نکند که در این صورت اولاً مستمع خسته می شود و ثانیا مانند آن مثل که می گوید “قسم خوردی، باورم از بین رفت”، آرام آرام موضوع عادی شده یا حمل به غلو می شود؛ بنابراین در بیان مطالب باید حد نگه داشت. اما این یک واقعیت است که باید بپذیریم که تمام دنیا و ما فیها، فراز و فرودش، به لطف و عنایت الهی بستگی دارد. پس سعی کنیم که این باور را در تمام بلند شدن ها و نشستن هایمان در نظر بگیریم.

وی در ادامه سخنان خود، سرمایه نیروی انتظامی را “اعتماد اجتماعی” دانست و اظهار داشت: جامعه شناسان می گویند کنترل در هر جامعه دو گونه است؛ رسمی و غیر رسمی. کنترل رسمی آن است که نهادهای رسمی یک سیستم، بر اجزاء آن سیستم دارند. اما کنترل های غیر رسمی آن کنترلی است که تک تک انسانها بدون مأموریت، نسبت به جامعه دارند. مثلا اگر در محیط های سنتی ما اگر احیانا کسی به ناهنجاریهای اخلاقی مبتلا شود، سعی می کند تا آن را پنهان کند. زیرا اگر متهم شد تمام همسایگان و اطرافیان او را طرد می کنند.

حسن خمینی افزود: کنترل غیر رسمی در جامعه منوط به نظام ارزشی آن جامعه است. اگر این نظام دروغ و تهمت را بد بداند، در آن جامعه گناه را کمتر خواهیم دید. زیرا اگر کسی مرتکب دروغ، تهمت، دزدی یا شرب خمر شد، در آن جامعه طرد خواهد شد. اما اگر یک ناهنجاری مانند شرب خمر، در جامعه ای بد یا مورد تنفر نبود، افراد آن فقط از پلیس می ترسند و آن را پنهان می کنند، اما به کار خود ادامه می دهند. یعنی جامعه او را کنترل نمی کند و کنترل رسمی لازم است.

وی با اشاره به تعبیر اسلام کاریکاتوری که چند سال پیش آن را طرح کرد، گفت: بعضا اسلام نزد ما کاریکاتوری معرفی می شود. یعنی اینکه اگر کسی پیش شما غیبت کرد در ارتباط با او مشکلی ندارید، حتی پشت سر او نماز هم می خوانید! اما اگر دیدید که همان فرد مشروب خور است یا مشکل اخلاقی دارد حساسیت تان برانگیخته شده و می گویید مگر می شود من با این فرد رابطه داشته باشم و ارتباط خود با او را قطع می کنید. در حالی که در اسلام و نزد پیامبرغیبت کردن از زنا هم بدتر است. در کاریکاتور هم اینگونه؛ یعنی تناسب اجزای صورت به هم می خورد و بینی و چشم و… بزرگتر یا کوچکتر از حد معمول دیده می شوند.

نوه آیت الله خمینی با تاکید بر اینکه کنترل اصلی هر نظام، هنجارهای جامعه است، گفت: خودتان لمس می کنید که مقابله با آنچه که برای جامعه بد شمرده می شود به راحتی آب خوردن است. اما خدا نکند که یک چیز جرم دانسته شود، اما جامعه آن را جرم نداند. از روی یک پشت بام که جمع شد روی پشت بام بعدی باز هم خواهد بود. زیرا افراد آن را بد نمی دانند و مشکل نمی دانند که بخواهند با پلیس همکاری کنند. زیرا او کنترل غیررسمی را از درون خود برداشته است. برای رفع کردن چنین مشکلی باید فرهنگ سازی شود تا جامعه ناهنجار بودن را پذیرفته و بداند کاری که توسط قانون جرم دانسته شده، بد است. یعنی اگر فرق “جرم” و “قبح” برداشته شود، خود فرد اقدام به رفع و برداشتن آن خواهد کرد. در آن صورت تعداد اندکی هم که آن را دارند، جامعه تحویل شما خواهد داد یا اینکه خودتان برخورد می کنید.


16 پاسخ به “سیدحسن خمینی: اعتماد مردم را از دست ندهید”

  1. بهاران گفت:

    سید بابا خسته شدیم انقدر موعظه میکنی خب اکه امام حسین هم مثل تو بود که کربلایی وجود نداشت حتی اما حسن که صلح کرد هم از تو واضحتر صحبت میکرد خب رک و راست حرفت بزن

  2. ابراهيم گفت:

    سلام
    سيد اگر اعتماد مردم را از دست داديم. نيروي انتظامي و لباس شخصي ها هستنند نگران نباشد !

  3. حسن گفت:

    آقای خمینی متاسفانه اعتمادی موجود نیست!

  4. ناشناس گفت:

    خودت نبر زیر سوال.خودت خوب میدونی.اینها مشروعیت ملی ندارند

  5. ناشناس گفت:

    اقای سید حسن خمینی شما و دفتر شما و بیت امام با این سکوت تتان در باره مسائل کشور کم کم از نظر مردم می افتید .اگر خون خمینی در رگ های شما در جریان است نسبت به زندانی شدن و حصر اقا یان موسوی و کروبی و صد ها فرزندان انقلاب و هزاران ظلم نباید سکوت کنید و باید فر یاد براورید که فردا بسیار دیر است . و تا همین جا نه اعتمادی نه دینی و نه اخلاقی مانده است .

  6. ناشناس گفت:

    جالب است اعتماد مردم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. ناشناس گفت:

    سید خان هر چه این ملت میکشن از دست خاندان شماست.در ضمن مردم خیلی وقته که اعتمادی به این حکومت ندارن .نمیخواد رابین هوود شی.

  8. محمد رزمنده سابق گفت:

    بابا دست از این فر هنگ سازی بر دارید . کدام فرهنگ و کدام فر هنگ سازی به نام فرهنگ هی ملیارد ملیارد پول ها را به قرا ئتی ها دادید تا فر هنگ نماز بر پا کند و ملیلرد ملیارد روحانیت پول گرفت و خورد و مالیات هم نداد در اموزش پرورش تلوزیون دانشگاه خیا بان ادارات مترو ها رسانه ها از صبح تا شب
    پول گرفتند و فر هنگ گفتند و از خودشان راضی از بز هم راضی که شیر داده است . عا قبت جز بی فرهنگی دروغ فریب کاری و اعتیاد خشونت رشوه خود فروشی و اختلاس های ملیاردی و خسارت های ملیاردی و جانی و
    گرانی تورم زور گیری چا قو کشی بهم ریختگی اجتماعی بی نظمی نبود بهداشت .وابستگی هر چه بیشتر به کشور های در حال توسعه و دست دوم و سوم و محا صره اقتصادی نظا می و سیاسی چیزی نسیب این مردم از این فر هنگ سازی شده نشد که نشد . تازه می رویم تا کشور را هم این رهبر و مسئولین بر باد دهند

  9. ناشناس گفت:

    بخدا از این ارزش های نظام دیگر نگو ئید که مردم خسته شده اند و بدشان می اید اقای سد حسن عزیز اگر شما بخواهید همان حرف های زمان پدر بزرگ تان را بزنید راه به جائی نخواهید برد . امروز باید حرف نو گفتار نو و در رابطه با مسائل روز بگو ئید و گرنه از قا فله عقب می مانید . اقای خمینی حرف زمان خودش را می گفت که مورد قبول واقع شد امروز دنیا مانند برق و باد در حال تعغیر است . هر کس ماند خا منه ای و رو حانیت در حکو مت افکار واپسگرائی بخواهد ارائه بدهد همین می شود که شده است و روند به نابودی دین در حال حر کت است

  10. khosrow گفت:

    اگر تونستی‌ مثل پدر بزرگت بگویی، شاه باید برود.

  11. ناشناس گفت:

    سید حسن کدوم اعتماد!!! اعتماد مال سی و سه سال پیش بود. روحانیت با پایمردی تمام سی و چهار سال وقت گذاشت تا کاری را که دشمن در پانصد سال هم و با تریلیاردها دلار هم موفق به انجامش نمی شد را انجام داد. دم روحانیت گرم و خدا پدر بزرگت را ببخشد.

  12. ناشناس گفت:

    آقا سید حسن مگر اعتمادی هم در مردم مانده است. وقتی مردم به خیابانها میریزند و مرگ این و آن را میخواهند صحبت از اعتماد و از بین رفتن آن واقعا خنده دار است. چرا حقیقت را به زبان نمی آورید؟

  13. ناشناس گفت:

    آی سید حسن آقا چرا رسماً پشت تریبون از میرحسین عزیز و کروبی دلاور حمایت نمیکنی؟ میترسی تو رم حصر کنن؟ خوب بکنن.
    این دو بزرگوار کم به ملت و شما و جد شما کمک کردند؟ الان باید این طور ساکت بشینی؟ از روی مردم خجالتت نمیاد؟

  14. ناشناس گفت:

    آقا ابرام وقتی میگویی:
    سید اگر اعتماد مردم را از دست دادیم. نیروی انتظامی و لباس شخصی ها هستنند نگران نباشد !
    ما هم که مرتب همین حرف را میزنیم و میگوییم این حکومت مشروعیت و جبنه قانونی بودن خود را از دست داده و روی سرنیزه و خمپاره نشسته و دارد حکومت می کند. اما وقتی نیزه خور و نارنجک خورش منفجر شد، آنوقت نوبت ما میرسد.

  15. بنده یزدان پاک گفت:

    حرفهای ایشون تا قسمت فرهنگ سازی درست بود ولی باید دقت کرد که فرهنگ اسلامی در مقایسه با فرهنگ کنونی دنیا یک بازنده از قبل مشخص است در نتیجه چون اینها شکست فرهنگ خودشون رو میدونن به اقدام فیزیکی رو میآرن

  16. ناشناس گفت:

    سید حسن خیلی دوست داریم درست، حسابت از بقیه واسمون جداست درست، می خوایمت درست ، یدونه ای درست ولی آخه با حرف که کاری پیش نمی ره. ولی بازم دمت گرم اونور نمی ری.