سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » انتشار کتاب خاطرات همسر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی؛ ماجرای ملاقات در زندان...

انتشار کتاب خاطرات همسر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی؛ ماجرای ملاقات در زندان

چکیده :در کتاب خاطرات عفت مرعشی، نحوه نجات آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از مجازات اعدام و حبس ابد، وساطت داماد آیت الله العظمی سید محسن حکیم و آیات سیداحمد خوانساری، اخوان مرعشی و محمدتقی فلسفی و در موارد مختلف زندان برای نخستین بار روایت می شود....


کتاب «پا به پای سرو، خاطرات و مخاطرات بانو عفت مرعشی» شامل سرگذشت همسر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به زودی منتشر می‌شود.

به گزارش کلمه، در این کتاب رویدادهای مختلف زندگی مشترک آیت‌الله هاشمی و همسرش در دوران مبارزه به تفصیل بیان شده است و  برای اولین بار ماجرای دستگیری عفت مرعشی و همسر شهید مفتح توسط ساواک قم و بازجویی شبانه آنها انتشار می‌یابد. همچنین ملاقات‌های آیت‌الله منتظری، شهید مطهری و شهید بهشتی در دورانی که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در زندان به سر می‌برد، در این کتاب آمده است.

کتاب «پا به پای سرو» توسط سیدعلی مرعشی به شیوه خاطره‌نگاری، تهیه و تنظیم شده است و در این کتاب عفت مرعشی به شرح نحوه آشنایی و ازدواج، هجرت به شهر قم، نحوه گذران زندگی طلبگی، سربازگیری طلاب حوزه علمیه قم، آغاز نهضت امام خمینی و حضور فعال در مبارزات علیه رژیم خودکامه ستمشاهی و هجرت به تهران، با ذکر جزییات می‌پردازد و خواننده را با زندگی شخصی خانواده هاشمی رفسنجانی آشنا می‌کند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی ، همسر آیت الله هاشمی رفسنجانی در این کتاب، برای نخستین بار روایتی دستِ اول از لایه‌های درونی روحانیت مبارز و مصائب دوران سخت دستگیری، بازجویی و زندان به خواننده ارائه می‌کند و خاطرات خود از قیام 15 خرداد ، دوران غربت مبارزان، قیام 19 دی قم و 17 شهریور تهران و نحوه شکل‌گیری راهپیمایی‌های میلیونی سال 1357 را به رشته تحریر درمی‌آورد.

در کتاب خاطرات عفت مرعشی، نحوه نجات آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از مجازات اعدام و حبس ابد، وساطت داماد آیت الله العظمی سید محسن حکیم و آیات سیداحمد خوانساری، اخوان مرعشی و محمدتقی فلسفی و در موارد مختلف زندان را برای نخستین بار روایت می کند.

این کتاب در 400 صفحه قطع رقعی تنظیم و آماده شده است و مراحل فنی را برای چاپ و صحافی در دفتر نشر معارف انقلاب می‌گذراند.

در بخشی از این کتاب آمده است: بعد از مدتی، ملاقات دیگری دادند. این بار قلبم مطمئن‌تر بود. ترس ملاقات اول را نداشتم. دلیرتر بودم. زندان همان قزل قلعه بود اما جای ملاقت محل قبلی نبود. او در اتاقی بود که در بلندی قرار داشت و من بچه ها در حیاط و پایین بودیم. چون فاصله زیادتر بود بایستی بلندتر صحبت می‌کردیم.

استوار ساقی رئیس زندان، بین ما ایستاده بود. به علت ناراحتی که از خبر شکنجه پایش در ملاقات قبل داشتم و نتوانسته بودم اطلاع درستی کسب کنم، اولین سوالی که به ذهنم خطور کرد، این بود که از وضعیت پایش سوال کنم. بلند پرسیدم پایت چطور است؟ پایش را بالا گرفت و جورابش را در آورد و گفت: خوب است.

این حرکت اشاره‌ای بود که شکنجه شده است. پایش صدمه دیده و پس از مدت زیادی بهبود یافته بود. استوار ساقی که بین ما ایستاده بود فوری گفت: خانم این چه سوالی است که می‌کنی؟ من نیز تند شدم و گفتم خیال می‌کنید که کارهای شما پنهان می‌ماند؟ همه می‌دانند که او را شکنجه کرده‌اید، پایش آسیب دیده است. از من می‌پرسند باید جوابی داشته باشم. ملاقات یعنی مطلع شدن از احوال زندانی. آشیخ اکبر هم زرنگی کرد و پایش را مجددا بالا گرفت و گفت: عصبانی نشو ببین که خوب است، می توانم راه بروم. چند قدمی راه رفت من نیز ازاین بابت خوشحال شدم.

دفتر نشر معارف انقلاب فعالیت انتشاراتی خود را از سال 1372 آغاز کرده و تاکنون ده‌ها کتاب در زمینه تاریخ معاصر ایران به چاپ رسانده که اغلب آنها درزمان انتشار تا مدت ها در صدرجدول پرفروش ترین کتاب های کشور قرار داشته است.

آخرین کتاب منتشر شده دفتر نشر معارف انقلاب، کتاب بازسازی و سازندگی حاوی کارنامه و خاطرات سال 1368 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی است که در اردیبهشت سال جاری به بازار کتاب عرضه شد و چاپ سوم آن هنوز در جدول کتاب‌های پرفروش قرار دارد.


5 پاسخ به “انتشار کتاب خاطرات همسر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی؛ ماجرای ملاقات در زندان”

  1. ناشناس گفت:

    سلام خیلی از ادما بودن کهدر زمان حکومت گذشته زندانی شدنومثل اقای رفسنجانی رنج کشیدن که خیلی هاشون در حکومت فعلی کشته شدن وخیلی هافراری شدن چون نخواستن مثل اقای رف سنجانی مصلحت اندیشی برای بقی ظلم کنن!!!!!!!

  2. بهروز روزبه گفت:

    از اینکه هاشمی رفسنجانی نیز به خانواده زندانیان سیاسی پیوسته خوشحال هستم اما فکر می کنم که ایشان یک عذرخواهی بزرگ به ملت ایران بابت رهبرساختن خامنه ای بدهکار باشد.

  3. ناشناس گفت:

    خانم مرعشی بانوی فداکار و روشن بینی است. هم این بانوی شجاع بود که در ترور نافرجام آقای هاشمی اجازه نداد تروریست ها هاشمی را به کام مرگ بکشانند. از خانم مرعشی به سبب پرورانیدن فرزندان شایسته ای که همواره همراه مردم و اصلاح طلبان و جنبش بز بوده اند سپاس گزاریم . ونیز از فرزندشان مهدی هاشمی که خدمات چشم گیری در راه اندازی و گشایش های فاز های اساسی را در ارتقای ترن داخل شهری نمودند. پدر ایشان مبتکر این خدمات شهری بود و بی تردید بخش اعظمی از تحولات اقتصادی و سازندگی مدیون درایت و نو اندیش ایشان بوده است و سهم فرزندانشان در این حرکت فراموش شدنی نمی باشد.

  4. ناشناس گفت:

    من نیز که یک زن هستم واقعا شخصیت خانم مرعشی را دوست دارم.

  5. علی گفت:

    شما مردم!!!!!واقعا این حکومت حق مسلم شماست!!