انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از برخوردهای شعاری مسئولان: منطق علم اقتصاد را بپذیرید
چکیده :انتشار كتابهايي با عنوان حمایت از تولید و کار ایرانی آن هم تنها چند روز پس از اعلام نام سال 91، پيامها و سخنرانيهاي كليشهاي و تكراري مسئولان اجرايي، برگزاري همايشهاي پر خرج و بدون محتوا و.... گوشهاي از آفاتي است كه امسال هم شاهد آن هستيم و لابد خواهيم بود....
روزنامه جمهوری اسلامی با انتقاد از سیاست های اقتصادی جاری، از مسئولان خواسته است به جای شعار دادن منطق اقتصاد را به عنوان يك علم بپذيريم و انتقادات كارشناسان را در سياستها و رويكردها پذيرا باشيم.
روزنامه جمهوری اسلامی با تاکید بر اهمیت نقش مسایل اقتصادی در آینده کشور آورده است: بررسي اتفاقات داخلي و خارجي نيز در اين مدت هيچ جاي ترديدي باقي نميگذارد كه در موقعيت فعلي جمهوري اسلامي ايران، تقريبا تمامي مسائل حول محور اقتصاد و كنش و واكنشهاي اقتصادي جريان دارد؛ اتخاذ و اجراي تصميمات مهمي مانند ابلاغ سياستهاي اصل 44 قانون اساسي كه از آن به انقلاب اقتصادي تعبير شد يا تغيير شيوه حمايتهاي يارانهاي كه بيترديد در سالهاي آينده پيامدهاي آن بيش از اكنون نمايان خواهد شد، از جمله رويدادهايي است كه نشان ميدهد آينده نظام و كشور بيش از هر زمان ديگري در گروي اقدامات امروز ما در حوزه اقتصاد است.
در این یادداشت با اشاره به اهمیت نقش مراودات تجاری و اقتصادی می افزاید: افزايش چشمگير تبادلات و همكاريهاي اقتصادي ايران با كشورهايي مانند چين، هند، تركيه و امارات متحده عربي از يك سو و بالا گرفتن موضوع تحريمهاي اقتصادي عليه ايران توسط كشورهاي غربي از سوي ديگر به خوبي گواه محوريت يافتن حوزه اقتصاد در معادلات بينالمللي است.
این روزنامه با انتقاد از شیوه های کلیشه ای و شعاری در خصوص مسایل اساسی اقتصادی و عناوین سال های پیشنهادی نوشته است: متأسفانه امسال نيز تكرار شده و ميشود. به عنوان مثال انتشار كتابهايي با همين عنوان آن هم تنها چند روز پس از اعلام نام سال 91، پيامها و سخنرانيهاي كليشهاي و تكراري مسئولان اجرايي، برگزاري همايشهاي پر خرج و بدون محتوا و…. گوشهاي از آفاتي است كه امسال هم شاهد آن هستيم و لابد خواهيم بود.
یادداشت نویس می افزاید: اين در حالي است كه انتخاب عنوان حمايت از توليد و كار و سرمايه ايراني براي سال 91 ميتواند در راستاي حمايت واقعي از توليد و اشتغال ايراني مورد استفاده مجريان و فعالان اقتصادي قرار بگيرد چرا كه در سالهاي اخير رويكرد نادرستي كه در تأمين نيازهاي داخلي با واردات اتخاذ شده، آسيبهاي فراواني به توليدكنندگان ايراني وارد آورده است كه جبران اين خسارتها بدون شك نيازمند عزمي جدي و اتخاذ تدابيري آني است.
این روزنامه با اشاره به اهمیت یادگیری از تجربه کشور های دیگر می نویسد: واقعيت اين است كه مشكلاتي كه امروز اقتصاد ايران با آن مواجه است در تاريخ اقتصاد دنيا و در تجربيات بسياري از كشورهايي كه اكنون پرچمدار رهايي از اين معضلات و پيشرفتهاي چشمگير اقتصادي هستند، به دفعات تكرار شده است و متخصصان و مسئولان كشورهاي ديگر با استفاده از اين تجربيات و بهره گيري از روشهاي پيش آزمودهاي كه به گذشتگان كمك كرده است تا از گرداب مشكلات خارج شوند، توانستهاند با سرعت بيشتر و هزينه كمتري مشكلات را حل كنند. از اين رو به نظر ميرسد روشها و مدلها براي حل مشكلات اقتصاد ايران كاملا واضح است اما آنچه براي خروج از اين وضعيت ضروري است، اهتمام ويژه به اين راهكارها، پذيرش نقطه نظرات كارشناسي و پرهيز از اقدامات نسنجيده در حوزه اقتصاد است.
یادداشت نویس این روزنامه با پرداختن به ریشه مشکلات اقتصادی در خاتمه آورده است: به ديگر سخن اگر تورم مزمن ناشي از بيانضباطي مالي دولت، عدم استقلال بانك مركزي در تدوين و اجراي سياستهاي پولي، تكيه بر واردات بيرويه براي مهار قيمتها، وضع قوانين غير مناسب، اجراي ناقص سياستهاي اصل 44، فشار بر منابع بانكي براي تأمين مالي طرحهاي اقتصادي، پول محوري در اشتغالزايي، افزايش حضور دولت در اقتصاد، بالا رفتن وابستگي بودجه به درآمدهاي نفتي و نامناسب بودن فضاي كسب و كار را فهرستي كوتاه و اجمالي از مشكلات كنوني اقتصاد ايران بدانيم، بيترديد بايد اذعان كرد كه رها شدن از اين معضلات به روشني در اختيار مسئولان و مجريان كشور قرار دارد و براي حل اين مشكلات لازم نيست دوباره چرخي را اختراع كنيم، تنها كافي است منطق اقتصاد را به عنوان يك علم بپذيريم و انتقادات كارشناسان را در سياستها و رويكردها پذيرا باشيم.














اگر برای روزنامه محترم جمهوری اسلامی مقدور بود , نظر این بنده را نیز که ناشناسی از جمهور مردم مسلمانم چاپ نماید .
بسم الله الرحمن الرحیم
آیا دولت تبعیض محور نمی داند که :
خداوند با مشیت و تدبیری رحمانی ، هستی را اداره می کند و باران رحمتش را بر بلاد متمکن مثل امریکا و اروپا نیز می باراند و رحمت عامش را از هیچکس دریغ نمی کند . آیا غیر این است که اگر هستی را فقط یک روز بدهند دست آقای احمدی نژاد ، او با مدیریت و سیاست غیر الهی اش ، جهان را با همه زشتی و زیبایی ، به زیر خاک مدفون خواهد کرد ؟
مگر نه رسول الله (ص) و أمیر المؤمنین (ع) نیز با سیاست و مدیریتی رحمانی ، جامعه را اداره و بیت المال را بالسویه تقسیم میکردند ؟
آیا او نمی داند که :
إمام زمان (عج) نیز رحمة للعالمین است و برای آنکه اقشار مختلف جامعه، به جان هم نیفتند ، در تقسیم بیت المال ، با رعایت قسط اسلامی ، تبعیض روا نمی دارد و بیت المال را بالسویه تقسیم می کند ؟
کیست که نداند پولهای در دست دولت عمدتا از طریق صرافی (فروش دلارهای نفتی) و طلا فروشی(فروش طلاهایی که باید پشتوانه پول رایج کشور باشد ) ، کسب گردیده است ؟ همه می دانند که منابع و معادن ایران اموال شخصی نیست و اشخاص نباید به میل خود آنرا صرف کنند ، بلکه اموال به ارث رسیده ای است که متعلق به همه ایرانیان است و فقط با سیاست و مدیریت صحیح است که می توان از آن در جهت رشد ، تعالی و تکامل همه ایرانیان استفاده کرد و منافع ملی را تأمین نمود . دولت نمی داند که طبق احکام شرع و عقل ، در تقسیم ارث نباید بین فرزندان غنی و فقیر فرق قائل شد ؟ آیا او نمی داند که اگر برای جبران هزینه های سربار ، اغنیا به جان فقرا افتند ، نتایج شومی در پیش خواهد بود؟
دولت می داند که ماهانه تقریبا رقمی برابر با ۷۵۰۰۰۰۰۰ ضربدر ۴۵۰۰۰۰ ریال به حجم نقدینگی کشور اضافه می کند و او هر گز قادر نخواهد بود با صرافی ، طلا فروشی ، حج فروشی و . . . . . فروشی و با بالا بردن قیمتها و نرخ بهره ، همه این اضافه را به بیت المال برگرداند . قهرا نتایج شوم این سیاست غلط پولی دامنگیر اقتصاد ما خواهد شد . ایکاش معادن و منابع را صرف صنعت و کشاورزی ، مواد اولیه و ما یحتاج ضروری می کردند و با ایجاد کار و اشتغال برای مستضعفین و با اولویت بخشیدن به توسعه مناطق محروم ، کاری می کردند که همه ایرانیان با عزت و سربلندی زندگی کنند و ماهانه چشم هیچ کس به دست هیچ فریبکاری نباشد . مردم و بخصوص محرومین باید بتوانند با توری که از منابع و معادن خودشان فراهم می آید ، ماهیانه خود ماهی بگیرند و خود با عزت ماهیان را مصرف کنند . عنایات غیر الهی و سیاستهای شیطانی ، مسیر را برای تسلط شیطان بر جامعه هموار خواهد کرد .
و السلام
خدایا ! ما را از شر این شیاطین برهان
اینها تصور می کنند اقتصاد هم مثل مردم ایران است که هرچه از بالا دستور بدهند، مردم روی نجابت و نیاز پیش نیامدن کشت و کشتارها…. گردن نهند وخاموش منتظر بنشینند. اقتصاد علمی است که قواعد خاص خود را دارد قدری که عرضه زیادتر از تولید شود قیمت ها بالا میرود و به عکس و…. بالاخره پس از اینهمه سال حکومت کردن معلوم شد که اینها از حکومت و قواعد آن چندان نیاموخته است و نمیدانند که با الدرم و بلدرم نمی توانند بر همه چی فرمان برانند. بالاخره هم دود این نادانی چشم آنها را کور خواهد کرد