سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » عماد افروغ: اشتباهات متعددی داشته ایم...

عماد افروغ: اشتباهات متعددی داشته ایم

چکیده :هنوز در بحث عدالت اجتماعي كه يكي از شعارهاي عمده و جوهر انقلاب اسلامي است كارنامه موفقي نداريم و سياست‌هايي كه امروز به نام عدالت در دولت فعلي انجام مي‌شود جامع نيست. يعني يك نگاه جامع به عدالت اقتصادي، سياسي و فرهنگي وجود ندارد و حتي عدالت اقتصادي را در وجه توليد دنبال نمي‌كند و صرفا در وجه توزيع است. آن هم با چه عوارض و عواقبي كه شاهد آن هستيم. ...


عماد افروغ معتقد است عدم تحقق اهداف و آرمان‌هاي انقلاب اسلامي ارتباطي با خود انقلاب ندارد، بلكه اشتباه در سياست‌ها و رفتارهاي مسوولان كشور بوده كه مانع از تحقق آنها شده است.

اين استاد دانشگاه با بيان اينكه بنده نيازي به تغيير در اصول و آرمان‌هاي انقلاب اسلامي نمي‌بينم و اهداف انقلاب اسلامي، اهداف جامعي بود كه نتوانستيم به خوبي با آن برخورد كنيم، اظهار داشت: به هرحال انقلاب اسلامي يك شعار ظاهري و عيان به نام استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي دارد، كه اين استقلال و آزادي به شرايط سياسي آن زمان و جمهوري اسلامي نيز به آرزو‌ها و اهداف و غايتي كه ملت مسلمان ايران آن را دنبال مي‌كردند، بازمي‌گردد.

به گزارش ایلنا، وي افزود: به عبارتي اين شعار، فلسفه سياسي جديد و نوظهوري را بنيان گذاشت كه هم بيانگر آرمان‌هاي تاريخي ملت ايران و هم بيانگر آرزو‌ها و رنج‌هاي آنها بود. از سوي ديگر فلسفه سياسي جديدي به يك سوال كهن درخصوص مشروعيت كه از چه كسي بايد اطاعت كرد، پاسخ داد. اين يك سوال هميشگي است و همين الان هم پيش روي بشر امروز است. اما پاسخي كه جمهوري اسلامي يا مردم‌سالاري ديني مي‌دهد اين است كه بايد از كسي كه علاوه بر داشتن ويژگي‌هاي اخلاقي، حقاني و شرعي، مورد قبول و رضايت مردم هم باشد، اطاعت كرد.

افروغ در ادامه با بيان اينكه براي رسيدن به اهداف و آرمان‌هاي انقلاب اسلامي اشتباهات متعددي داشتيم، تصريح كرد: ‎‏اشتباه در سياست‌ها و رفتارهاي مسوولان ما بوده است و هيچ ربطي به انقلاب اسلامي ندارد. اگر به بعد از انقلاب اسلامي نگاه كنيد متوجه خواهيد شد كه اشتباهات مسوولان اجرايي ما كم نيست. در دوران بعد از جنگ، سياست‌هاي عمل‌گرايانه و سياست‌هايي كه به لحاظ اقتصادي ما را متمايل به غرب مي‌كند يا بعد از آن ما سياست‌هاي توسعه سياسي را به‌گونه‌اي مطرح مي‌كنيم كه بوي ليبراليسم و سكولاريسم مي‌دهد. يا همين الان سياست‌هاي عدالت‌خواهي ما سطحي است و هيچ ربطي به نگاه جامع به عدالت ندارد.

اين استاد دانشگاه ادامه داد: هنوز در بحث عدالت اجتماعي كه يكي از شعارهاي عمده و جوهر انقلاب اسلامي است كارنامه موفقي نداريم و سياست‌هايي كه امروز به نام عدالت در دولت فعلي انجام مي‌شود جامع نيست. يعني يك نگاه جامع به عدالت اقتصادي، سياسي و فرهنگي وجود ندارد و حتي عدالت اقتصادي را در وجه توليد دنبال نمي‌كند و صرفا در وجه توزيع است. آن هم با چه عوارض و عواقبي كه شاهد آن هستيم.


5 پاسخ به “عماد افروغ: اشتباهات متعددی داشته ایم”

  1. ناشناس گفت:

    با دولت متقلب میخواهید عدالت اجتماعی کارنامه موفقی داشته باشد ؟ دولتی که با شعار عدالت محوری روی کار امد در یک فقره 3 هزار میلیارد تومان اختلاس داشته حالا شاید بگویند دولت نبوده بانک بوده مگر بانک از دولت جداست؟

  2. یوسف پرژک گفت:

    چنانچه انقلاب را مفهومی پدیدآمده از ایجاد طرز فکری مشترک درلایه های مختلف یک اجتماع درزمانی خاص بدانیم این اجتماع درطول حیات خود بایستی بطور زاینده در حال تبیین انقلاب از زمان تحقق آن تاکنون باشد.کسی معتقد به مرگ این اجتماع نبوده ونیست.تنزل عدم تحقق اهداف انقلاب به اشتباه در سیاست ها ورفتارهای مسئولان یک خطای فاحش بشمار خواهد رفت.انقلاب توسط بخش قابل توجهی از مردم با مشارکت گروهی از صاحبان ومتولیان آن در تاریخ57، بعد از کنار گذاشتن دشمن مشترک متوقف شد.این توقف منجر به عقیم شدن انقلاب جهت زایش مفاهیم ومطالبات نوین در دوسوی یاران انقلاب گردید.این گسست به بیش از سه دهه بالغ شده و اصطلاح انقلاب وضد انقلاب را از کاربرد خود را خارج ساخته است.وضعیت موجود نتیجه اشتباه نیست که با پذیرش یک بخش منجر به اصلاح آن گردد.وضعیت موجود نتیجه ایجاد یک انشقاق سه دهه ای در میان یاران انقلابی است که بخش عمده آنها جهان فانی را ترک نموده اند.امروز با وارد شدن نسل دوم وسوم کشف مفهوم انقلاب خود به یک معادله چند مجهولی مبدل شده است. مفهومی که با تبیین نسل انقلاب می توانددچار یک سوءتفاهم جدی درمیان گروههای بین النسلی حاضر گردد.

  3. استاد افروغ از رویکرد های لیبرالی و سکولاری چنان حرف میزند که گویی بحث از طاعون و ایدز سیاسی در میان است. سر ِتیتر را که دیدم فکر کردم ایشانهم میخواهد مثل نوری زاد از آدمکشی هایی که بنام اسلام و بدست عومل اسلامی در این جمهوری اسلامی شده است حرف بزند؟ از تجاوزاتی که به همین نام و همین روش به ناموس مردم و به حرمت آنان شده؟ از غارت تاریخی ثروت ممکت؟ حرف بزند؟
    از دکتر شدن همه رمالان و معرکه گیران و خانه نشین شدن فرهیختگان و از تراشکار شدن و شوفر تاکسی شدن کسانی مثل خود من که خود را بالا هم نمیگیرم و در عوض استاد شدن افردی مثل خود ایشان و دکتر شدن هاله نور برسر!
    دنیای عچیبی است. گویا تاریخ در این دیار ما جای ویژاه ایی برای اصحاب دروغ در نظر گرفته است بر فراز دیگران! کسانی که ادعایشن و حق.قی که خود برای خویش منظور کرده اند معیار حقیقت و درستی است!

  4. ناشناس گفت:

    آقای افروغ ما صبرمان زیاد است.
    منتظر می مانیم، بلاخره سربازان امام زمان به سراغ شما هم خواهند آمد و شما را به ضیافت اوین با صرف دانایی و بینایی دعوت خواهند کرد. سور بزرگی که کمترین هدیه برای میهمانانش دانایی و آگاهی از واقعیات نظام ارزشی و حقیقت آنچه بر مردم در این سی و سه سال گذشت می گذرذ. آشنایی با اصول و بنیانهای نظام اسلامی و راههای حفظ آن
    منتظر نامه های شما هستیم
    ما صبوریم و صبر می کنیم تا زمان آگاهی شما هم برسد
    مستار

  5. جابر مهابادی گفت:

    درود بر جناب افروغ
    خدا را شکر که عاقلان اصولگرا هم رفته رفته پیچیدگی شرایط را در می یابند و قند نقد را به کام تلخ مردم می چشانند.