سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » شمارش معکوس برای سقوط قذافی / دیکتاتور به «پایان» سلام می‌کند...
» رئیس دستگاه اطلاعاتی لیبی کشته شد؛ نخست‌وزیر سابق به مخالفان پیوست

شمارش معکوس برای سقوط قذافی / دیکتاتور به «پایان» سلام می‌کند

چکیده :آخرین شهرهای باقی‌مانده در دست حکومت قذافی، یکی پس از دیگری سقوط می‌کنند. رئیس دستگاه اطلاعاتی لیبی کشته شده و شایعات درباره قصد قذافی برای فرار، بالا گرفته است. نخست وزیر سابق به مخالفان پیوسته و عملیات آزادسازی طرابلس آغاز شده است. عید فطر آزادی در لیبی دارد فرا می‌رسد: دیکتاتور در آستانه سقوط است....


کلمه – گروه سیاسی: آخرین شهرهای باقی‌مانده در دست حکومت قذافی، یکی پس از دیگری سقوط می‌کنند. رئیس دستگاه اطلاعاتی لیبی کشته شده و شایعات درباره قصد قذافی برای فرار، بالا گرفته است. عید فطر آزادی در لیبی دارد فرا می‌رسد: دیکتاتور در آستانه سقوط است.

ساعتی پیش سخنگوی نیروهای ناتو از کشته شدن عبدالله السنوسی، رئیس سرویس اطلاعات لیبی، طی حملات هوایی این نیروها علیه طرابلس خبر داد. السنوسی یکی از خویشاوندان نزدیک معمر قذافی، رهبر لیبی نیز به شمار می‌آمد و دادگاه جنایی بین‌المللی حکم بازداشت او را به همراه قذافی و سیف الاسلام به اتهام ارتکاب جنایت‌های جنگی صادر کرده بود.

همچنین بنا به گفته مخالفان، عبدالسلام جلود، نخست وزیر پیشین لیبی که مرد شماره دو این کشور و یک از نزدیکان قذافی بود، به مخالفان پیوسته است. عبدالسلام جلود در کودتای سال ۱۹۶۹که به قدرت رسیدن سرهنگ قذافی منجر شد نقش داشت و از نزدیکان قذافی به حساب می آمد، اما در دهه ۱۹۹۰ با وی اختلاف پیدا کرد و از قدرت کنار گذاشته شد. او اکنون یکی از دهها مقام سابق حکومت لیبی است که در هفته‌های اخیر به صف مخالفان قذافی پیوسته است.

پیشروی مخالفان و تصرف چند شهر جدید

در همین حال بر اساس گزارش‌ها، مخالفان در روز گذشته توانستند پس از تصرف کامل شهرهای صرمان و صبراته و نالوت، شهرک مزروق در جنوب غرب کشور، شهرک غریان را در هشتاد کیلومتری جنوب طرابلس، شهر زاویه در 40 کیلومتری غرب طرابلس، شهر زلیتن در 150 کیلومتری طرابلس و همچنین شهر استراتژیک بریقه واقع در پنجاه کیلومتری شرق طرابلس را نیز تصرف کنند. برخی منابع هم از رسیدن انقلابیون به منطقه «العزیزیه»در 30 کیلومتری جنوب طرابلس خبر می‌دهند. این پیروزی‌ها با قربانی شدن دهها تن از نیروهای انقلابی به دست آمده است.

مخالفان قذافی بامداد امروز – ‌شنبه‌ – هم موفق شدند اسکله و تاسیسات نفتی شهر بریقه را پس از گذشت هفته‌ها از محاصره این شهر که با دادن تلفات زیاد به علت مین‌ها و موشک‌های حرارتی که توسط نیروهای قذافی شلیک می‌شد، همراه بود، به تصرف خود در بیاورند. با تصرف این شهر و تاسیسات نفتی‌اش، می‌توان گفت همه راه‌های رسیدن سوخت به نیروهای قذافی قطع شده است.

همزمان با پیشروی سریع مخالفان از غرب و جنوب و با کندی از سمت شرق با حمایت ناتو، شب گذشته اخباری مبنی بر درگیری انقلابیون با گردان‌های قذافی در چند منطقه از خود طرابلس پایتخت لیبی منتشر شده است.

جنگنده‌های ناتو نیز همچنان به حملات خود علیه مواضع معمر قذافی، رهبر لیبی در طرابلس ادامه می‌دهند و مقر اقامت قذافی در مرکز طرابلس مورد حملات شدید ناتو قرار گرفته است.

برخی منابع هم از سقوط زندان ابوسلیم طرابلس و آزادی هزاران تن از زندانیان سیاسی این زندان و زندان دیگری در طرابلس به دست زندانیان و همچنین نیروهای انقلابی و با کمک هواپیماهای ناتو خبر داده اند. این زندان که در حاشیه غربی طرابلس قرار دارد، محل نگهداری زندانیان سیاسی بودده است. زندان ابوسلیم، در اختیار سازمان امنیت داخلی لیبی بوده و گفته می‌شود که امام موسی صدر نیز در آنجا نگهداری می شده است.

در همین حال برخی پایگاه‌های اینترنتی مخالف حکومت لیبی، از آغاز عملیات آزادسازی طرابلس خبر می‌دهند که آن را عملیات «عروس دریا» نامیده‌اند. این عملیات شامل انتقال اسلحه از طریق دریا به انقلابیون داخل شهر می‌شود.

«مصطفی عبدالجلیل» رئیس شورای ملی نتقالی لیبی نیز پیش از این گفته بود که انقلابیون داخل طرابلس هستند و تدابیر لازم برای حفاظت از ساختمان‌های استراتژیک را در زمان حمله نهایی به طرابلس را اتخاذ می‌کنند.

قذافی آماده فرار می‌شود

شبکه «ان‌بی‌سی» آمریکا به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد که قذافی خودش را آماده می‌کند تا همراه خانواده‌اش به تونس برود.

دیروز هم منابع خبری روسی از جمله ریانووستی به نقل از مقام‌های فرماندهی نظامی لیبی اعلام کردند که قذافی بیمار است و حاضر است به شرط خروج نیروهای ناتو از لیبی، این کشور را ترک کند و زمام امور را به دست «محمد الکمود» وزیر دادگستری لیبی بسپارد.

ریانووستی به نقل از یک مقام فرودگاه طرابلس که نامش فاش نشده است،‌ نوشت: در حال حاضر هواپیمایی برای انتقال قذافی و خانواده‌اش به ونزوئلا برای پرواز آماده است و توافق در این زمینه در جریان مذاکرات نمایندگان رژیم قذافی با معترضان که دوشنبه گذشته با حضور نماینده‌ای از طرف دولت ونزوئلا در جنوب تونس برگزار شد، به دست آمد.


18 پاسخ به “شمارش معکوس برای سقوط قذافی / دیکتاتور به «پایان» سلام می‌کند”

  1. ناشناس گفت:

    درود بر ازادی و مرگ بر دیکتاتوری(البته من زیاد به کلمی مرگ بر … اعتقاد ندارم) ببینید این دولت مردان وطن فروش با ما چه کردند

  2. حبیب تبریزیان گفت:

    کامنتی بمناسبت 42مین سالگرد انقلاب لیبی
    اول سپتامبرِ 42 سال پیش؛ سرهنگ قذافی با یک کودتای بدون خون ریزی از غیبت ملک ادریس سنوسی پادشاه وقت لیبی که در مسافرت ترکیه بود، استفاده کرده قدرت را بدست گرفت. او بمدت 42 سال بنام اسلام، بنام ناسیو نالیسم عربی، بنام مبارزه با مبارزه با صهیونیسم و امپریالیسم تنها کاری که کرد تبدیل این کشور ثروتمند نفت خیز را که میتوانست دوبی شمال آفریقا و بعلت وضعیت خاص مدیترانه ای اش یک مرکز مهم جاذبه توریستی هم باشد، به تیول خانوادگی خود بود.
    ده روز دیگر اول سپنامبر 42مین سالگرد بقدرت رسیدن اوست. گفته میشود برغم ناآرامی کشور، تا چند هفته پیش او برنامه وسیعی برای جشن سالگردِ« انقلاب فاتح»، نام انقلابی که او را بقدرت رساند، داشت. اما چنین بنظر میرسد که نیروهای انقلاب ضد قذافی بجای او این روز را در تریپولی با اعلام سرنگونی او جشن خواهند گرفت.
    اولین درسِ تاریخی این تقارن تاریخی «انقلاب بر انقلاب»، شاید این باشد که یک انقلاب را فقط با یک انقلاب میتوان و باید برانداخت. و دومین درس آن اینست که از انقلاب نه میتوان تابویی هیولایی ساخت نه فرشته ای قدسی و آسمانی!
    9 روز دیگر به سالگرد کودتای قذافی که با سالمرگ رژیمش متقارن خواهد شد مانده است.

  3. ناشناس گفت:

    پيشاپيش سقوط سه ديكتاتور ديوانه: بشار اسد، معمر قذاقي و علي صالح را به تمام آزاديخواهان جهان تبريك مي‌گويم. اميدوارم هرچه زودتر ساير ديكتاتور‌ها نيز به «پايان» سلام كنند يا از سرنوشت شوم و تلخ آين ديوانگان عبرت بگيرند.

  4. یک یار سبز گفت:

    پیشنهاد می کنم در صورت پیروزی انقلابیون لیبی و آزاد شدن لیبی ، نیروهای جنبش سبز در ایران به خیابانها رفته و جشن و پایکوبی به راه بیندازند که می تواند به صورت تعارف شیرینی و شربت و… به مردم و ایجاد کارناوالهای شادی باشد تا نشان دهنده عمق همبستگی جنبش سبز ایران با جنبشهای آزادی خواه و دمکراسی خواه منطقه باشد ودر عین حال انرژی مثبت فراوانی نیز به بدنه جنبش تزریق شود.

    یا حسین، میرحسین

    درود بر جنبش سبز ایران!

  5. ناشناس گفت:

    ‫از سقوط قذافی و احتمال رهایی امام موسی، تن خیلی ها در تهران میلرزد!

  6. ناشناس گفت:

    قدافی به پایان سلام کن
    بشار خودت رو گرم کن

  7. ناشناس گفت:

    آخرین خبر از سوریه
    33 نفر دیگر امرزو در حمص بدست نیروهای نظامی اسد کشته شدند. و همزمان یک اجلاس وسیع قرار است از 44 حزب و سازمان و انجمن سیاسی ضد اسد در استانبول یک کنفرانس 2 روزه ای را برا ی سازماندهی مبارزه با اسد برای برانداختنش برگزارکنند. خبر سوم اینکه مقتددر دفاع از اسد به امریکا حمله کرد

    Tanks rumble into Homs, as 33 killed across Syria
    Tanks rumbled into the central city of Homs at dawn Saturday, a day after security forces killed at least 33 anti-regime protesters across Syria, adding urgency to a UN mission expected this weekend
    AFP , Saturday 20 Aug 2011

  8. منتظر گفت:

    ا
    متأ سفانه سرنگونی قذاقی توسط ناتو جای خوشحالی ندارد، یک نفر را بر خواهند داشت ولی مثل مصر و تونس ساختار را دست نخواهند زد و هر گونه تغییر در جهت منافع ارتش اشغال گر است.مردم از چاله در خواهند آمد و به چاه خواهند افتاد.کمی به افغانستان و عراق نگاه کنیم ،آینده لیبی دستمان خواهد آمد.در هر دو کشور، دولت های فاسدی تشکیل شده که مورد پشتیبانی قوای اشغال گر نیز هست و کار مبارزه با این دولت را مشکل تر مسازد.القاعده و طالبان هم، هردو کشور را از قبل نا امن تر کرده است.در لیبی هم کشور قبیله ای است و پس از آن القاعده به بهانه مبارزه با ناتو،جولان خواهد داد تا مردم لیبی از قوای اشغال گر خواهش کنند که بیشتر بمانند یا حد اقل پشتیبانی هوایی خود را ادامه دهند.و باز القاعده بکشد تا این دور باطل ادامه یابد.خدا به داد لیبیایی ها برسد.

  9. ناشناس گفت:

    به امید پیروزی ملتها. باید از قذافی پرسید که واقعا قدرت مردم را ناچیز می شمرده؟ اینها از کسانی هستند که خداوند بر گردنهایشان زنجیرهایی افکنده که نه پس را می توانند دید و نه پیش را. از قذافی بدتر پسرش سیف الاسلام است که انشاالله شاهد نابودی اش باشیم.

  10. قطره ی سبز گفت:

    به نظر من هم سقوط حکومت لیبی می تواند دلیل خوبی برای سبز شدن دوباره باشد و همچنین اعلام همبستگی با مردم لیبی چرا که اینده این کشور به دست همین مردم رقم خواهد خورد.

  11. حمید گفت:

    بیصبرانه منتظر بازگشت امام موسی صدر هستیم. اتفاقات بزرگی خواهد افتاد
    یا حسین میرحسین

  12. سبزسبزم گفت:

    اندکی صبر سحر نزدیک است

  13. ناشناس گفت:

    لطفاً این کامنت را بگذارید.ممکن است برای ایران هم چنین سناریویی چیده باشند،مردم را اینقدر خسته و نا امید کنند که تن به کمک ناتو،عربستان سعودی و امارات برای آزادی خود بدهند که عین اسارت است.
    متأ سفانه سرنگونی قذاقی توسط ناتو جای خوشحالی ندارد، یک نفر را بر خواهند داشت ولی مثل مصر و تونس ساختار را دست نخواهند زد و هر گونه تغییر در جهت منافع ارتش اشغال گر است.مردم از چاله در خواهند آمد و به چاه خواهند افتاد.کمی به افغانستان و عراق نگاه کنیم ،آینده لیبی دستمان خواهد آمد.در هر دو کشور، دولت های فاسدی تشکیل شده که مورد پشتیبانی قوای اشغال گر نیز هست و کار مبارزه با این دولت را مشکل تر مسازد.القاعده و طالبان هم، هردو کشور را از قبل نا امن تر کرده است.در لیبی هم کشور قبیله ای است و پس از آن القاعده به بهانه مبارزه با ناتو،جولان خواهد داد تا مردم لیبی از قوای اشغال گر خواهش کنند که بیشتر بمانند یا حد اقل پشتیبانی هوایی خود را ادامه دهند.و باز القاعده بکشد تا این دور باطل ادامه یابد.خدا به داد لیبیایی ها برسد.

  14. ناشناس گفت:

    سایت محترم کلمه ایا از وضعیت امام موسی صدر خبری منتشر شده است؟ مید است بزودی در ایران ما هم گفته شود دیکتاتور به پایان سلام کن یا علی

  15. یکی از اهالی ایران گفت:

    ملک با کفر ممکن است باقی بماند ولی با ظلم هیچوقت باقی نمیماند
    این وعده خداوند است
    پس با هم سقوط تمام ظالمین را لحظه شماری میکنیم

  16. کامران گفت:

    پایان با صدای رسا و آغوش باز سلام دیکتاتور را جواب میدهد و میگوید السلم علیک یا دیکتاتور سوم خیلی حیلی خوشآمدی.I LOV YOU

  17. همراه جنبش سبز گفت:

    متاسفم که در غیاب مهندس موسوی، کلمه همانند بی بی سی و ناتو و امثالهم موضع می گیرد.

  18. ناشناس گفت:

    بابا این قذافی عجب بد قیافه است!!