قانعیراد: راه حل بحرانهای اجتماعی، بازگشت به علوم انسانی و مصونیت استادان و پژوهشگران
چکیده :رئیس انجمن جامعهشناسی ایران تاکید کرد که تنها راه ارتقای امنیت در جامعه و حل بحرانهای اجتماعی، بازگشت به علوم انسانی و استقلال دانشگاه و مصونیت پژوهشگران است. وی در عین حال گفت: متاسفانه یک پژوهشگر و یا استاد دانشگاه در موقعیت کنونی از مصونیت نسبی هم برخوردار نیست....
رئیس انجمن جامعهشناسی ایران تاکید کرد که تنها راه ارتقای امنیت در جامعه و حل بحرانهای اجتماعی، بازگشت به علوم انسانی و استقلال دانشگاه و مصونیت پژوهشگران است. وی در عین حال گفت: متاسفانه یک پژوهشگر و یا استاد دانشگاه در موقعیت کنونی از مصونیت نسبی هم برخوردار نیست.
محمد امین قانعی راد در گفت و گو با ایلنا، ضمن استقبال از تعامل نهادهای پژوهشی با قوه مقننه، گفت: اضافه کردن قوانین جدید اگر چه لازم است اما همه مشکلات با قانونگذاری رفع نمیشود.
این استاد دانشگاه، گام نخست در حل اندیشمندانه بحرانهای اجتماعی را بازگشت به پژوهش و تکریم پژوهشگران در عرصه اجتماعی دانست و در عین حال تصریح کرد: متاسفانه یک پژوهشگر و یا استاد دانشگاه در موقعیت کنونی از مصونیت نسبی هم برخوردار نیست.
قانعی راد با انتقاد از عملکرد وزارت علوم با نهاد دانشگاه گفت: وقتی یک استاد دانشگاه عضو هیات علمی میشود، این عضویت در هیات علمی باید یک مصونیت نسبی در اظهار نظر علمی برای استادان فراهم کند، اما این مصونیت نسبی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: تا استقلال دانشگاه و هیات علمی به عنوان نهاد تصمیم گیر در حوزه دانشگاهی تعریف نشود و فضای دانشگاهی عرصه تضارب آرا اندیشمندان نباشد، مشکل پژوهش در کشور ما همچنان پا برجاست.
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران با تاکید بر لزوم پیشرفت در حوزه علوم انسانی گفت: نمیشود بر لزوم پژوهش و تحقیقات تاکید کرد و از طرف دیگر، هر روز در مقابل علوم انسانی سنگ اندازی کرد.
قانعی راد با بیان اینکه اسلامی کردن دانشگاهها نباید به معنی نفی تنوع و چالش فکری و سرزندگی دانشگاهی باشد، ادامه داد: روند رو به رشد جهانی شدن اطلاعات، قابل کنترل نیست و هر تلاشی در این زمینه آب در هاون کوبیدن است.
وی افزود: هر گونه تلاش برای ارتقا امنیت ملی نیازمند شناخت آسیبهای اجتماعی و بازگشت به علوم انسانی است.
قانعی راد گفت: در بیشتر کشورها که پژوهش مبنای هر گونه تصمیم گیری است ، تولید شاخصها و آمارهای اجتماعی از جمله ابزارهاییست که پایش منظم تحولات اجتماعی را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد، اما متاسفانه نه آمار در اختیار پژوهشگران ما قرار میگیرد و نه کار پژوهش به پژوهشگران با صلاحیت علمی واگذار میشود.
وی یادآور شد: پژوهش به معنای جستجوی راستی و شجاعانه واقعیت است، و جامعهای که خود را نیازمند پژوهش نداند با ارزشهای انسانی نظیر شجاعت، عدالت و صداقت بیگانه است.
دراين 6 سال احمدي نژاد هر كاري كرده بايد برعكس ان رفت اولين اقدام برداشتن خود اوست
عالی بود.
– تنها راه ارتقای امنیت در جامعه و حل بحرانهای اجتماعی، بازگشت به علوم انسانی و استقلال دانشگاه و مصونیت پژوهشگران است.
– پژوهش به معنای جستجوی راستی و شجاعانه واقعیت است، و جامعهای که خود را نیازمند پژوهش نداند با ارزشهای انسانی نظیر شجاعت، عدالت و صداقت بیگانه است.
غير امنيتي كردن دانشگاه.