خشك شدن درياچه اروميه زندگي شش ميليون نفر را به خطر می اندازد
چکیده :با خشك شدن درياچه اروميه زندگي شش ميليون نفر در منطقه به خطر ميافتد و ريزگردهايي كه اكنون از كشورهاي همسايه ميآيند و كشورما را دچار بحران كرده اين بار به صورت ريزگرد نمك قسمت اعظمي از كشور ما را تحت تاثير قرار ميدهد و زندگي را در اين نواحي نابود مي كند....
معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست درباره خطرات ناشي از خشك شدن درياچه اروميه هشدار داد: با كاغذبازي و مصوبه به جايي نمي رسيم و با روند فعلي درياچه خشك ميشود.
“محمد باقر صدوق”، معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست در نشست خبري بررسي آخرين وضعيت درياچه اروميه در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا كه تا چه حد به نجات درياچه اروميه اميدوارهستيد گفت: واقعيت اين است كه طبيعت با كسي شوخي ندارد و درياچه اروميه در صورتي كه اقدام جدي براي نجان آن صورت نگيرد خشك مي شود.
او ادامه داد: با خشك شدن درياچه اروميه زندگي شش ميليون نفر در منطقه به خطر ميافتد و ريزگردهايي كه اكنون از كشورهاي همسايه ميآيند و كشورما را دچار بحران كرده اين بار به صورت ريزگرد نمك قسمت اعظمي از كشور ما را تحت تاثير قرار ميدهد و زندگي را در اين نواحي نابود مي كند.
بارش نمك بر سر مردم
معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: با خشك شدن درياچه اروميه بيش از 10 ميليارد تن نمك به صورت گردوغبار و طوفان بر سر مردم اين ناحيه خواهد ريخت و اين بحران تنها گريبان آذربايجان را نمي گيرد بلكه تمامي مناطق كشور را تحت تاثير خود قرار خواهدداد.
صدوق تاكيد كرد: پديدههاي زيست محيطي پديدهايي تدريجي است و 10 سال است كه روند خشكشدن درياچه اروميه آن آغاز شده است و امروز هم كمآبي آن بيش از پيش مشاهده ميشود.
او با انتقاد از عملكرد دستگاه هاي اجرايي در نجات درياچه اروميه تصريح كرد: با كاغذبازي و مصوبه به جايي نمي رسيم و با شرايط فعلي اگر عزمي جدي صورت نگيرد و مصوبات ما اجرايي نشود شرايط روز به روز بحراني تر مي شود.
صدوق تاكيد كرد: كاري نكنيم كه درياچه اروميه خشك شود و آيندگان ما را به خاطر اين كم كاري نفرين كنند.














دوستان , خشک شدن دریاچه ارومیه را جدی بگیریم! متاسفانه در این زمینه کم اطلاع رسانی میشود. این مسئله بسیار جدی است و در صورت خشک شدن این دریاچه یک فاجعه انسانی ( بسیار بدتر از آنچه در روسیه اتفاق افتاد) و یک فاجعه زیست محیطی اتفاق خواهد افتاد. اگر این دریاچه خشک شود ,با بارش ملیارد ها تن نمک بر روی درختان و پوشش گیاهی,کل منطقه آذربایجان به کویری بی حاصل تبدیل شده و زندگی میلیون ها انسان به خطر می افتد و اکثر مردم این منطقه ( و ختی فراتر از منطقه) به بیماری هایی مانند آسم مبتلا خواهند شد.
اگر این گونه پیش برویم هر روز به این فاجعه نزدیکتر میشویم