بانك مركزي، ناموفق در كنترل بازار ؛جولان دلالان در بازار ارز
چکیده :كارشناسان اقتصادي هشدار ميدهند كه اگر وضع دونرخي قيمت ارز ادامه يابد علاوه بر ضرر و زياني كه به توليد وارد ميشود، بازار واردكنندگان را نيز كساد ميكند. چه آنكه اين روزها بازار بسياري از كالاها بويژه لوازم صوتي و تصويري كساد است. واردكنندگان هنوز نسبت به فروش محصولات خود مردد هستند چرا كه با نرخهاي قبلي دلار وارد كرده و اكنون با گراني دلار ناچارند ارزانفروشي كنند....
روزنامه اعتماد نوشت:
بازار ارز روز گذشته هم روز پرنوساني را پشت سرگذاشت. با وجودي كه مسوولان بانك مركزي هر روز وعده كاهش قيمت ارز ميدهند و ميگويند روزانه حدود 5/1 ميليارد دلار ارز به بازار تزريق ميشود، اما همچنان بازار دلالي پررونق است. درحالي كه ديروز بانك مركزي نرخ دلار را كاهش داد، اما نرخ دلار در بازار آزاد همچنان روي 1195 تومان ثابت ماند و به اين ترتيب اختلاف قيمت دلار دولتي و آزاد به 134 تومان افزايش يافت. قيمت دلار ديروز در بازار رسمي از 1063 تومان به حدود 1061 تومان رسيد.
قيمت يورو نيز توسط بانك مركزي ديروز دوباره تقويت شد و به 1545 تومان رسيد، نرخ فروش يورو در بازار آزاد همچنان 1725 تومان است. همزمان با افزايش مجدد اختلاف قيمت دلار رسمي و آزاد در بازار، فارس به نقل از يك مقام مسوول ارزي از عدم عرضه ارز و توقف اعلام نرخ براي فروش دلار خبر داد و گفت: هماكنون بازار از حالت طبيعي خارج شده است. او مدعي شده كه چون بازار ارز از وضع طبيعي خارج شده، اين امر موجب شده كه بار ديگر فعاليت دلالان شدت بگيرد. گزارشهاي ميداني از چهارراه استانبول و ميدان فردوسي حاكي است كه صرافيها قيمتي را براي خريد و فروش دلار اعلام نميكنند و اين مورد هم باعث شده ميدان براي دلالان باز شود. اين در حالي است كه مسوولان بانك مركزي ميگويند، در بازار و بويژه در صرافيها ارز به اندازه كافي وجود دارد ولي اين افراد فعلا قصد فروش اين ارزها را ندارند. اگرچه دفاع بانك مركزي از سياست كنترل بازار ارز بر مبناي يك سياست بلندمدت طراحي شده اما به نظر ميرسد در اين ميان علاوه بر سودي كه اين بانك يك شبه از افزايش قيمت به دست آورد، دلالان را هنوز از خوان كرم بانك مركزي سير نكرده است.
چنانچه همان منبع آگاه از بانك مركزي به فارس گفته «اين وضع و اتفاقات جزو خصوصيات اقتصادي بازار ارز است كه البته از نظر اقتصادي داراي توجيهاتي نيز هست.» كارشناسان اقتصادي هشدار ميدهند كه اگر وضع دونرخي قيمت ارز ادامه يابد علاوه بر ضرر و زياني كه به توليد وارد ميشود، بازار واردكنندگان را نيز كساد ميكند. چه آنكه اين روزها بازار بسياري از كالاها بويژه لوازم صوتي و تصويري كساد است. واردكنندگان هنوز نسبت به فروش محصولات خود مردد هستند چرا كه با نرخهاي قبلي دلار وارد كرده و اكنون با گراني دلار ناچارند ارزانفروشي كنند.














وقتي ميگويم.كودتا همه را شامل ميشود اين كودتاي خزنده كه از دو دهه پيش اغاز شد .بعد از فضاي سياسي فضاي اقتصادي. از همان شروع باهدف ضربه به توليدگندگان و بها دادن به دلال ها شگل گرفت وقتي در اجتماع مشاهده ميكنيم يك نفر بي سواد باخريدن زمين وياخانه و يا مغازه وغيره تمام زندگيش عوض ميشود حتي تا چندين نسل كه درس خوانده ها بايد حسرت ان را بخورند.براي ايراني اباد بايد عكس اين را رفت زنده باد توليد مرگ بر دلالي
اگر منظور از دلالان چند نفر ادم بدنبال لقمه نان که به انحراف رفتیم سر منشا همه این داستانها را در سپاه پاسداران سرمایه جستجو کنید
بنظر من نه تنها چیزی در ته صندوق ذخیره ارزی نمانده است بلکه، بانک مرکزی دست به فروش طلا و ارزی که باید بطور ثابت در این بانک بعنوان پشتوانه ریال باشد زده است. به زودی علاوه بر خالی شدن کامل صندوق ذخیره ارزی، باید شاهد خالی شدن پشتوانه ریالی بانک مرکزی هم باشیم . در گذشته در زمان ان خدا بیامرز، بانک مرکزی مرتب ماهانه گزارش دقیقی از وضع بانک مرگزی و از جمله میزان پشتوانه پولی کشور میداد ولی در دوران ا احمدی تمام اطلاعات مالی این بانک به اطلاعات طبقه بندی شده و غیر قابل درز تبدیل شده است.
من فکر میکنم دولت احمدی قبل از اینکه بمب اتمی را بر زمین بزند، چاشنی بمب اتمی ته کشیدن پشتوانه پولی مملکت در برود.و ظاهراً تا در رفتن چاشنی این بمب زمان زیادی نمانده است. همه قرائن چنین حکایت میکنند. بر ریال همان خواهد رفت که بر دلار زیمبابو و دینار یوگسلاوی سابق قبل فرو پاش آن .
واقعا کنترل بازار دلالی که اکثرا افراد بیسواد و سودجو ودر عین حال به اندازه فقط یک چهارراه انسان در شهر بیشتر نیستند ولی اوضاع اقتصادی یک کشور رو با چند هزار اقتصاد دان و صنعتگر و بازرگان به سخره گرفتند اینقدر سخته؟
ماشالا برای کوچکترین مسایل خصوصی مردم از شدیدترین برخورد ها و بسیج کل مقامات انتظامات و اطلاعات و امنیت استفاده میشه ولی از کنترل چند صد نفر دلال وانهدام این بازار کاذب عاجزند.به رخ کشیدن اقتدار برای شهروند عادی و بی دفاع و بی گناه نشان از ضعفه نه قدرت.به خود آیید که مشکل جای دگرست.
کاملا با نظر این دوست عزیز موافقم
معلوم و واضح بود. گران کردن ارز در یک روز فقط کار گروه انحرافی بوده (یک سری چه سود هنگفتی بردند) و آقای بهمنی آلت دست این گروه. هدف ضربه زدن به کشور و مردم و انقلاب بوده است و بس. اینکه مثل روز روشنه.
فقط مدیریت غلط
معلوم و واضح بود. گران کردن ارز در یک روز فقط کار گروه انحرافی بوده (یک سری چه سود هنگفتی بردند) و آقای بهمنی آلت دست این گروه. هدف ضربه زدن به کشور و مردم و انقلاب بوده است و بس. اینکه مثل روز روشنه.