سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » مرگ مادر گرگانی به دلیل فرسودگی تجهیزات بیمارستانی...

مرگ مادر گرگانی به دلیل فرسودگی تجهیزات بیمارستانی

چکیده :بانو " آمنه قره قاشی " که توسط فرزندانش برای گرفتن نوار قلب به بیمارستان پنج آذر گرگان مراجعه کرده بود، به دلیل خرابی تخت و افتادن از روی تخت جان به جان آفرین تسلیم کرد....


مرگ مادر 77 ساله گرگانی بر اثر افتادن از روی تخت در اورژانس بیمارستان 5 آذر گرگان تنها گوشه ای از کمبود امکانات درمانی و فرسودگی تجهیزات را در مراکز درمانی گلستان نمایان می سازد.

بانو ” آمنه قره قاشی ” که توسط فرزندانش برای گرفتن نوار قلب به بیمارستان پنج آذر گرگان مراجعه کرده بود، به دلیل خرابی تخت و افتادن از روی تخت جان به جان آفرین تسلیم کرد.

مرگ این بانوی گلستانی موجی از تاسف و تاثر را بین مردم استان ایجاد کرد و رفع کمبودها تامین امکانان مورد نیاز درمانی را در این بخش از خواسته های اساسی مطرح شده است.

فرزند بانوی گلستانی که مادرش بر اثر افتادن از تخت در بیمارستان پنج اذر جان به جان آفرین تسلیم کرد، به خبرنگار مهر گفت: به همراه برادارم برای گرفتن نوار قلب از مادرمان به اورژانس بیمارستان 5 آذر مراجعه کردیم.

سرالله تازیکه اظهار داشت: متاسفانه دستگاه نوار قلب خراب بود و برای تعمیر دستگاه فردی را آوردند و همزمان با درست کردن دستگاه، نوار قلب از مادرمان گرفته شد.

وی عنوان کرد: با نشان دادن نوار قلب، پزشک دستور بستری والده مان را صادر کرد و من به دنبال کارهای بستری مادر بودم و برادر دیگرم در کنار ایشان بسر می برد.

وی یادآورشد: مادرم از بردارم تقاضا می کند تا دستمال کاغذی به او بدهد و برادرم به دنبال تهیه آن بود که خبر می دهند مادرم از روی تخت به زمین افتاده و فوت کرده است.

تازیکه بیان داشت: متاسفانه بغل تخت خراب و فرسوده و عرض این تخت کمتر از نیم متر بود و افتادن از تخت عامل مرگ حاج خانم بوده است.

وی خرابی و فرسودگی امکانات بیمارستان، کمبود نیروهای پرستار و نداشتن کمک بهیار و ارائه نامناسب خدمات درمانی را از دیگر مشکلات این مرکز درمانی اعلام کرد.

شاید مرگ این مادر گلستانی به دلیل کمبود امکانات درمانی و فرسودگی تجیزات تلنگری باشد تا مسئولان علوم پزشکی گلستان به خود آیند و برای رفع مشکلات بیشمار در حوزه بهداشت و درمان منطقه تلاش بیشتری کنند.

و شاید مرگ این مادر گلستانی عاملی باشد تا از مرگ دیگر مادران به دلیل سهل انگاری و کوتاهی در خدمات جلوگیری شود و شاید اگر فرزندان بانو آمنه می دانستند چنین سرنوشتی برای مادرشان رقم می خورد، عطای دریافت خدمات درمانی در بیمارستان 5 آذر گرگان را به لقایش می بخشیدند.

مسئولان علوم پزشکی گلستان در این خصوص اظهار نظر نکردند اما خبرگزاری مهر آماده انعکاس نظرات ایشان درباره این حادثه است.

بیمارستان پنج آذر گرگان در مرکز شهر گرگان واقع شده است.


5 پاسخ به “مرگ مادر گرگانی به دلیل فرسودگی تجهیزات بیمارستانی”

  1. ناشناس گفت:

    خانواده شهين اميدوار بيمارستان را در مرگ وي و فرزندش مقصر مي‌دانند
    گروه حوادث: بروز حادثه‌اي تلخ در بيمارستان دكتر غرضي سيرجان در هفته گذشته موجب شد يك زن باردار و فرزند نه ماهه‌اش جان خود را از دست بدهند. حادثه‌اي كه صبح شنبه‌ي گذشته رخ داد براي كساني كه اين موضوع را شنيدند بسيار دردناك بود و شرايط دشواري را براي بازماندگان «شهين اميدوار» رقم زد. محمد يوسفي همسر اين زن كه به اميد به دنيا آمدن فرزند، همسرش را به بيمارستان برده هنوز هم اين حادثه را باور نمي‌كند.
    يوسفي ماجرا را اين‌گونه تعريف مي‌كند: «ساعت سه بامداد شنبه‌ي هفته‌ي گذشته همسرم گفت كه ضربان قلب بچه را حس نمي‌كنم و من او را به بيمارستان بردم آزمايش انجام داديم و به ما گفتند كه بچه سالم است. به ما اعلام كردند همسرم بايد تا صبح بستري شود. او در بيمارستان بستري شد. من شيرازي‌ام و كسي را در سيرجان نمي‌شناسم به همين خاطر با يكي از همكاران همسرم تماس گرفتم كه براي مراقبت به ما كمك كند. همسرم ساعت 6 درد زايمان گرفت و به او آمپول فشار زدند درد همسرم بسيار زياد بود و ساعت حدود 7 همكارش هم آمد و كنار او رفت ولي كارمندان بيمارستان من و همكار خانمم را از اتاق بيرون كردند. ما بيرون رفتيم ولي سروصداي همسرم سالن را پر كرده بود و من تنها كاري كه مي‌كردم دعا بود.» يوسفي مي‌افزايد: «ساعت از 7 گذشته بود كه صداي همسرم قطع شد و ديگر صدايي از او نيامد من گفتم احتمالا فرزندم به دنيا آمده است. اما چند دقيقه بعد از پرستاران شنيدم كه يك بيمار از روي تخت بيمارستان روي زمين افتاده بود. من كه حس بدي داشتم به زور وارد بخش شدم و ديدم همسرم روي زمين افتاده و چند نفر بالاي سر او در حال بررسي و احيا او هستند. آنها مي‌خواستند قلبش را احيا كنند. اما ساعتی بعد به ما اعلام كردند كه مادر و فرزند هر دو فوت كرده‌اند.»
    همسر شهين هنوز هم در شوك اين اتفاق است و مي‌گويد: «برايم باوركردني نبود. من براي به دنيا آمدن فرزند به بيمارستان آمدم اما خبر مرگ همسر و فرزندم را به من دادند اين برايم سنگين بود و همان روز شكايت كردم و از مسوولين شهرستان مي‌خواهم اين موضوع را پيگيري كنند و دلايل مرگ همسرم را اعلام كنند. من احساس مي‌كنم دليل مرگ همسر و فرزندم افتادن از تخت بود و مي‌خواهم بدانم چرا پرستاران از وي مراقبت نكردند. از مسوولان مي‌خواهم قانون را اجرا كنند.» وي كه براي مراسم خاكسپاري به شيراز رفته بود گفت: من اين موضوع را پيگيري مي‌كنم و اميدوارم جواب منطقي به من بدهند.
    اما خانم شيخ‌الاسلام همكار شهين اميدوار هم سخنان همسر «شهين» را تاييد مي‌كند. او مي‌گويد: شهين معلم ورزش دبيرستان بود و ما با او رابطه خانوادگي داشتيم ساعت 5:30 شنبه‌ي هفته‌ي گذشته همسر وي با من تماس گرفت و از من خواست كه در بيمارستان كنار همسرش باشم حدود ساعت 7 رفتم بيمارستان و به اتاق وي رفتم حال عمومي او خوب نبود وي دچار بيماري قند بود و در بيمارستان انسولين به او تزريق نكردند و به وي آمپول فشار تزريق كرده بودند. پرستاران مرا از اتاق بيرون كردند و گفتند حق نداري در اتاق بماني من بيرون رفتم صداي جيغ او تمام فضاي سالن را پركرده بود موقع تعويض شيفت شد و كسي داخل اتاق وي نبود.»
    شيخ الاسلام مي‌افزايد: «يك لحظه صداي جيغ شهين قطع شد و من فكر كردم زايمان كرده است اما چند دقيقه بعد از پرستاران شنيدم كه يك بيمار از تخت به زمين افتاده است. به زور وارد اتاق شدم و ديدم كه همكارم با يك حالت بدي روي زمين افتاده و سرش ضربه ديده است پرستاران و پزشكان در حال احياي او بودند و ماساژ مي‌دادند. همان موقع به او انسولين تزريق كردند بيش از يك ساعت تلاش كردند اما سرانجام شهين به همراه فرزندش فوت كرد.»
    خانم شيخ‌الاسلام افزود: «وي را به سردخانه بردند و سپس كالبدشكافي كردند.»
    او معتقد است اگر در اتاق حاضر بود اجازه نمي‌داد اين اتفاق روي دهد. وي مي‌گويد: « اكنون چه كسي جواب دو فرزند 5 و 10 ساله‌ي اين مادر را مي‌دهد.» به گفته شيخ الاسلام گاردهاي تخت بيمار بالا نبوده و همين موضوع در افتادن بيمار از روي تخت موثر بوده است. اما دكتر مسعود حاج محمدي رييس بيمارستان دكتر غرضي سيرجان نظر ديگري دارد. وي با رد سهل انگاري در رسيدگي به وضعيت شهين اميدوار، به پاسارگاد گفت: «به اين بيمار نبايد انسولين تزريق مي‌شد و اين از موارد تخصصي پزشكي است. بيمار دچار مسموميت حاملگي بوده و در مسموميت حاملگي امكان تشنج و ايست قلبي وجود دارد كه همين موضوع دليل مرگ بيمار بوده است.» رييس بيمارستان دكتر غرضي ادامه داد: «جسد اميدوار كالبد شكافي شده و نتيجه براي آزمايش فرستاده شده است و مطمئنا اين موضوع با جديت تمام پيگيري مي‌شود.» حاج محمدي تاكيد كرد كه «پرستار در گزارش خود اعلام كرده گاردهاي تخت بالا بوده و اين موضوع در گزارش وي اعلام شده است و شايد خود بيمار يا كس ديگري گارد را پايين آورده است.» دكتر حاج محمدي افزود: «اظهار نظر درباره اين اتفاق يك امر تخصصي است و افراد غيرمتخصص نمي‌توانند در مورد اين موضوع اظهارنظر كنند.» حاج محمدي در عين حال از پيگيري جدي اين موضوع خبر داد و گفت: « از همان روز مرگ اين زن و فرزند ما دادخواستي تنظيم كرديم و به هيات بدوي نظام پزشكي فرستاديم.» وي از پيگيري اين موضوع از طريق دانشگاه علوم پزشكي هم خبر داد و گفت: «مرگ مادر يك مرگ طبيعي نيست و مطمئنا حتي اگر خود خانواده نيز پيگيري نكنند اين موضوع از طريق دانشگاه به صورت مدعي‌العموم پيگيري مي‌شود و راي قانوني آن صادر و به اطلاع شاكي خواهد رسيد.»
    مرگ اين مادر و فرزند دل خيلي‌ها را به درد آورد حال بايد منتظر ماند و ديد كه آيا كسي در اين جريان مقصر شناخته مي‌شود يا نه. اطلاع رساني دقيق و روشن درباره ابعاد اين اتفاق و قصور احتمالي در مراقبت از بيمار، مي‌تواند افكار عمومي را كمي تسكين دهد.

  2. دانشجوی علوم سیاسی اهل گرگان گفت:

    در این شهر کمبود همه چیز احساس میشود …. واقعا احساس میشود

  3. اسفراینی گفت:

    در شماره 11/4/90 روزنامه همشهری خبری مربوط به اواخر دولت اصلاحات درج شده بود که نوجوانی در یکی از روستاهای دور افتاده کشور به دلیل نداشتن 6500 تومان برای استفاده از خدمات آمبولانس فوت نموده بود و در ادامه از این خبر نهایت استفاده را نموده بود تا عملکرد دولت و آقای خاتمی در آن دوران را به کل زیر سئوال ببرد و نهایتا بیان نموده بود که در حال حاضر آن روستا بیمارستان و خانه بهداشتی دارد و همه جا آروم است.
    در آن گزارش به هیچ عنوان به درآمد نفت در آن دوران و در دوران کنونی اشاره نشده بود.
    در آن گزارش یادی از سوختن چندین کودک بی گناه در کلاس درس در دولت احمدی نژاد و عدم جوابگویی و رسیدگی به وضع اسفبار آنان پرداخت نشده بود.
    هر چند مرگ یک انسان به دلیل کوتاهی های احتمالی بسیار دردناک است، اما وقتی در یک بیمارستان در یکی از مراکز مهم استان کشور این اتفاق بیافتد، وای به حال روستاهای دور افتاده ای که فرصت رسانه ای شدن را ندارند.

  4. ناشناس گفت:

    ضمن اظهار تاسف از فوت این مادر و فرزند و ان مادر گرگانی حتما مراجع ذیصلاح رسیدگی میکنند و درنهایت خواهند گفت بعلت بد حجابی این اتفاق افتادهاست

  5. گرگانی گفت:

    اصلاحیه(با اجازه سایت کلمه):کشتارگاه نه بیمارستان 5آذر