سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » صدورحكم بازداشت قذافی و پسر و وزیراطلاعاتش...

صدورحكم بازداشت قذافی و پسر و وزیراطلاعاتش

چکیده :به احتمال خیلی زیاد او قبل از پایان سال دستگیر می‌شود. ما در مرحله آینده در لیبی به آشتی نیاز داریم. اطلاعاتی جمع‌آوری كرده‌ایم و احتمالا یك یا دو تن دیگر درخصوص شكنجه، بازداشت شوند. این افراد جزو دیپلمات‌ها نخواهند بود....


دادستان دادگاه جنایی بین‌المللی از صدور حكم جلب معمر قذافی، سیف‌الاسلام قذافی و السنوسی خبر داد.

به گزارش ایسنا، لوییس مورنو اوكامپو دادستان دادگاه جنایی بین‌المللی، در گفت‌وگو با شبكه العربیه اظهار داشت: فردا مسئله اجرای حكم بازداشت معمر قذافی، رهبر لیبی را بررسی می‌كنیم. البته ملت لیبی باید در این زمینه تصمیم بگیرند. ما به ملت این كشور احترام می‌گذاریم.

وی در ادامه افزود: قذافی 40 سال قدرت را در دست داشت و از آن سوء استفاده كرد. سیف‌الاسلام، پسر قذافی در حقیقت نخست وزیر این كشور بود. لیبی عضو سازمان ملل است و تمام قطع‌نامه‌ها درخصوص این كشور اجرا می‌شود.

اوكامپو همچنین تاكید كرد: حكم جلب صادر شده علیه سیف‌الاسلام، معمر قذافی و السنوسی، وزیر سازمان اطلاعات لیبی، باید اجرا شود. صدور این حكم می‌تواند روند حل و فصل بحران لیبی را تسریع بخشد.

وی در ادامه افزود: قذافی باید دستگیر شود تا كشتار مردم در لیبی متوقف شود. او به هر كشوری برود، دستگیر می‌شود. البته اگر كشور میزبان تفاهم‌نامه دادگاه لاهه را امضا نكرده باشد، نمی‌توان قذافی را دستگیر كرد.

اوكامپو همچنین تاكید كرد: اوگاندا به قذافی پیشنهاد داده بود به این كشور برود. اگر قذافی به اوگاندا برود، نمی‌توان او را دستگیر كرد. رهبر لیبی باید خود را تسلیم عدالت كند و كشتار را متوقف كند.

وی در ادامه افزود: سیف‌الاسلام در این جنایت‌ها با پدرش همدست بوده است. او و قذافی، از ترس اینكه ارتش به حرف آنها گوش نكند، مزدورانی را از خارج از كشور وارد لیبی كردند. سیف‌الاسلام با حضور در رسانه‌ها و تلویزیون، مردم را تهدید می‌كرد. البته السنوسی نیز با آنها همدست بوده است.

اوكامپو همچنین عنوان داشت: پایان ماه فوریه با ارائه مدارك بیشتر اتهامات جدیدی را علیه آنها ارائه خواهیم داد. البته ما دلایل و شواهدی درخصوص كشتار مردم و تجاوز نیز داریم. اگر انقلابیون لیبی نیز نقض‌هایی را انجام داده باشند،‌ در مورد آنها نیز تحقیق انجام می‌دهیم. در مورد ناتو نیز تحقیق كرده و منتظر نتایج آن هستیم.

وی در ادامه افزود: اگر اجماع بین‌المللی در هر مسئله‌ای وجود داشته باشد، شرایط به راحتی مهیا می‌شود. درخصوص لیبی شاهد این اجماع بودیم. دستگیری مسئولان و رهبران این كشورها به راحتی صورت نمی‌گیرد و ممكن است سال‌ها به طول انجامد.

دادستان كل دادگاه جنایی بین‌المللی همچنین عنوان داشت: اما مسئله قذافی فرق می‌كند. به احتمال خیلی زیاد او قبل از پایان سال دستگیر می‌شود. ما در مرحله آینده در لیبی به آشتی نیاز داریم. اطلاعاتی جمع‌آوری كرده‌ایم و احتمالا یك یا دو تن دیگر درخصوص شكنجه، بازداشت شوند. این افراد جزو دیپلمات‌ها نخواهند بود.

وی در ادامه افزود: تونس اولین كشوری است كه در میان كشورهای عربی و در جریان بهار عربی، به دادگاه لاهه پیوسته است. این مسئله بسیار مهم است. در مورد سوریه نیز باید بگویم كه ما بدون صدور قطعنامه شورای امنیت نمی‌توانیم در این كشور مداخله كنیم.

اوكامپو همچنین تاكید كرد: كشور فلسطین در صورت عضویت در سازمان ملل می‌تواند به عضویت لاهه نیز درآید.

این در حالی است كه شبكه العربیه از برگزاری تظاهرات و شادی از سوی مردم بنغازی به دنبال صدور حكم جلب قذافی خبر داد.


یک پاسخ به “صدورحكم بازداشت قذافی و پسر و وزیراطلاعاتش”

  1. احسان گفت:

    به امید روزی که تمام دیکتاتورها به سزای اعمال ننگینشان برسند