خلاف نظر نمایندگان مجلس صالحی اعلام کرد: خودمان از شورای حقوق بشر خواستیم گزارشگر بفرستد
چکیده :وزیر امورخارجه امروز در شرایطی از عدم نگرانی درباره حضور گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران سخن گفت که سه روز پیش دو نماینده عضو کمیته حقوق بشر مجلس ایران بر ممانعت از ورود گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل به ایران تاکیده کردند....
وزیر امورخارجه ایران امروز اول تیرماه، اعلام کرد که ایران ترس و نگرانی از حضور گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران ندارد.
علی اکبر صالحی در حاشیه جلسه هیئت دولت در بین خبرنگاران گفت که ایران خود تقاضا کرده بود که گزارشگر «موضوعی» حقوق بشر به ایران بیاید و «انشالله» ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر به ایران سفر میکند.
او با انتقاد از شورای حقوق بشر سازمن ملل گفت که وقتی ایران، خود ابتدا به ساکن از شورای حقوق بشر درخواست کرده بودکه گزارشگر موضوعی بفرستند دیگر چه ضرورتی داشت که آنها قطعنامه صادر کنند و گزارشگر ویژه بفرستند.
به گفته آقای صالحی اقدام شورای حقوق بشر به این دلیل بود که به زعم او، «مبادا بحث حقوق بشر به صورت صحیح در ایران مدیریت شود.»
به گزارش سایت مردمک، وزیر امورخارجه امروز در شرایطی از عدم نگرانی درباره حضور گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران سخن گفت که سه روز پیش دو نماینده عضو کمیته حقوق بشر مجلس ایران بر ممانعت از ورود گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل به ایران تاکیده کردند.
محمد کریم عابدی، معاون کمیته حقوق بشر مجلس، ۲۹ خرداد به خبرگزاری ایرنا گفت که کمیته حقوق بشر مجلس تاکید کرده است که اجازه ورود این فرد به داخل کشور داده نشود.
این نماینده مجلس همچنین گفت که چنین تصمیمی پس از بررسی موضوع انتخاب گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در رابطه با ایران گرفته شده است.
در همین حال، زهره الهیان، رئیس کمیته حقوق بشر مجلس در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس گفت که به دلیل شناخت«اهداف پنهان و اغراض سیاسی پشت قطعنامه حقوق بشر علیه ایران» این کشور گزارشگر ویژه حقوق بشر از سوی سازمان ملل را نخواهد پذیرفت.
۲۷ خردادماه، دکتر شهید، وزیر امورخارجه مالدیو به عنوان گزارشگر حقوق بشر در ایران تعیین شد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل، چهارم فروردین (۲۴ مارس) طرح آمریکا را برای تعیین یک گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران تصویب کرده بود.
«مرد بودن، مسلمان بودن و غیر غربی بودن» از مشخصههای این گزارشگر درنظر گرفته شده بود تا دولت ایران «بهانهای برای عدم همکاری نداشته باشد»، اما با همه این شرایط، ایران در نخستین واکنش به انتخاب گزارشگر ویژه از ممانعت ورود او خبر داد.
پیشتر، مقامهای جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تصویب طرح تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران، آن را «غیر منصفانه»، «فاقد ارزش حقوقی» و شبیه به یک «طنز سیاسی» خوانده بودند.
براساس این طرح، گزارشگر ویژه باید به ایران برود و در مورد موضوعاتی که دبیرکل سازمان ملل در مورد آنها ابراز نگرانی کرده، تحقیق و با دسترسی به منابع دست اول گزارشی تهیه کند.
بانکی مون اسفند سال گذشته در نشست شورای حقوق بشر، از «افزایش اعدامها، قطع اعضای بدن، بازداشتهای خودسرانه، محاکمات غیرمنصانه، بدرفتاری با فعالان حقوق بشر، وکلا، روزنامهنگاران و احتمال شکنجه زندانیان سیاسی در ایران» ابراز نگرانی کرده بود.
دولت ایران میتواند اجازه ورود این گزارشگر را به خاک خود ندهد. با این وجود گزارشگر حقوق بشر در ایران میتواند با تماس با مقامهای حکومتی، درباره موارد مختلفی که جمهوری اسلامی در آنها به نقض حقوق شهروندی متهم است توضیح بخواهد.
آقای صالحی این حرف شما جالب است اما باکمال صراحت باید بگویم شما دروغ می گویید. اگر خواسته بودید این امر پنج سال طول می کشید؟ حتی اگر از زمانی که وزیر خارجه شده اید و این درخواست را کرده باشید باز این اندازه به طول نمی انجامید چون هر یک روز تاخیر برابر است با ازدست رفتن جان عده ای بی گناه. شما چرا حرف راست نمی زنید.
اگه ریگی در کفش نظام نیست، اگر زندانیان بر اساس قانون محاکمه و زندانی شده اند، اگر زندانیان شکنجه نمی شوند چرا از حضور گزارشگر ویژه حقوق بشر واهمه دارند؟