سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » بانک جهانی: رشد اقتصادی صفر برای ایران در سال 2011...

بانک جهانی: رشد اقتصادی صفر برای ایران در سال 2011

چکیده :بانک جهانی در گزارشی موسوم به «دورنماهای اقتصادی جهان» پیش‌بینی کرد که اقتصاد ایران در سال 2011 با رکود مواجه شود و رشد صفر درصدی را تجربه کند....


بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود رشد اقتصادی ایران در سال 2010 را یک درصد اعلام و پیش بینی کرد این رقم در سال جاری میلادی به صفر و در سال آینده به 3 درصد برسد.

به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد، پیش از این به دنبال انتشار آمار رشد اقتصادی ایران از سوی صندوق بین‌المللی پول که رقم این شاخص در ایران را برای سال 2010 (1389) معادل یک درصد دانسته و پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال 2011 به صفر تنزل کند، وزیر اقتصاد کشورمان این آمار را غیرواقعی و سیاسی دانسته و گفته بود «در آمارهای بین‌المللی وقتی به آمار یک کشوری دسترسی پیدا نمی‌کنند در مقابل آن نقطه می‌گذارند اما صندوق بین‌المللی پول این‌گونه عمل نکرد، بلکه به جای آن صفر قرار داد تا رشد اقتصادی ایران منفی نشان داده شود.»

البته چندی بعد معاون صندوق بین‌المللی پول در دیدار با معاون اقتصادی وزیر اقتصاد گفت: «نرخ‌های اعلام شده از رشد اقتصادی ایران توسط صندوق به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات آماری لازم بوده و با کسب اطلاعات جدید نسبت به اصلاح برآوردهای قبلی اقدام خواهند کرد.»

به گزارش رویترز، بانک جهانی در گزارشی موسوم به «دورنماهای اقتصادی جهان» جدیدترین پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی کشورهای مختلف طی سال‌های آینده را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی جهان در سال 2011 با افت شدید نسبت به سال قبل مواجه خواهد شد و به 2/3 درصد خواهد رسید. در سال 2010 رشد اقتصادی جهان به 8/3 درصد رسیده بود. این رقم برای سال 2012 نیز 6/3 درصد پیش‌بینی شده است.

بانک جهانی در این گزارش برآورد خود از رشد اقتصادی ایران در سال 2010 را کاهش داده است. این بانک در گزارش خود موسوم به «شاخص‌های توسعه جهانی» که در فروردین منتشر شد، رشد اقتصادی ایران در سال 2010 را 5/1 درصد اعلام کرده بود؛ اما در گزارش جدید این رقم به یک درصد کاهش داده شده است.

صندوق بین‌المللی پول نیز اخیرا رشد اقتصادی ایران در سال 2010 یک درصد اعلام کرده است. این نهاد بین‌المللی همچنین پیش‌بینی کرده است اقتصاد ایران در سال 2011 با رکود مواجه شود و رشد صفر درصدی را تجربه کند. اخیرا صندوق بین‌المللی پول نیز رشد صفر درصدی را برای اقتصاد ایران در سال جاری میلادی پیش‌بینی کرده بود. مقامات اقتصادی کشور این ارقام را غیرواقعی دانسته‌اند. البته در ماه جاری اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل گزارشی را با عنوان «وضعیت و دورنمای اقتصادی جهان 2011» منتشر کرده است که در آن رشد اقتصادی ایران برای سال 2010 بالغ بر 3 درصد و برای سال 2011 بالغ بر 1/3 درصد اعلام شده است. بانک جهانی رشد اقتصادی ایران برای سال‌های 2012 و 2013 را نیز 3 درصد در هر سال پیش‌بینی کرده است. بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی آمریکا در سال 2011 به 6/2 درصد، چین 3/9 درصد، ترکیه 1/6 درصد، مصر 1 درصد، هند 8 درصد و روسیه 4/4 درصد می‌رسد. رشد اقتصادی کشورهای توسعه‌یافته در این سال 2/2 درصد و کشورهای در حال توسعه 3/6‌درصد پیش‌بینی شده است.


2 پاسخ به “بانک جهانی: رشد اقتصادی صفر برای ایران در سال 2011”

  1. ناشناس گفت:

    آمار بانک جهانی دروغ است .آمار درست را از احمدی نژاد بپرسید. ایران یا اولین ویا دومین اقتصاد جهانی است!

  2. ناشناس گفت:

    به راستی این دولت نوکر است اما نه نوکر ملت بلکه نوکر ……