سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » ادامه ی درگیری ها در سوریه/ بشار اسد: ارتش خطا کرده است...

ادامه ی درگیری ها در سوریه/ بشار اسد: ارتش خطا کرده است

چکیده :به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز چهارشنبه اعتصابی عمومی به دعوت جمعی از مخالفان حکومت بشار اسد انجام شد که بیانیه‌های خود را در صفحه‌ای در فیسبوک زیر عنوان «انقلاب ۲۰۱۱ سوریه» منتشر می‌کنند. بنابر گزارش‌ها اغلب شهرهای سوریه به حالت نیمه تعطیل درآمده و شاهد تجمع‌های اعتراضی گسترده‌ای...


بنا به گزارش منابع بین المللی، همزمان با اعتصاب سراسری چهارشنبه ۱٨ ماه مه (۲۸ اردیبهشت) در سوریه، فشارهای جهانی بر حکومت این کشور افزایش یافته و علاوه بر آمریکا، سوئیس نیز به جمع کشورهای تحریم‌کننده پیوست و وزیر خارجه آلمان خواهان افزودن نام بشار اسد به فهرست افراد تحریمی‌ شده است.

همزمان دولت باراک اوباما بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، شش مقام ارشد حکومت وی و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران را به اتهام دست داشتن در سرکوب معترضان سوری تحریم کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این تحریم ها یک روز پیش از نطق رئیس جمهوری آمریکا درباره تحولات منطقه خاورمیانه اعلام می شود که قرار است روز پنجشنبه در واشنگتن انجام شود.

خبرگزاری آلمان نیز گزارش داده است که تشکل‌های غیردولتی و فعالان حقوق بشر شمار قربانیان ناآرامی‌های دو ماه گذشته در سوریه را تا ۸۵۰ نفر برآورد کرده‌اند و با وجود سرکوب شدید معترضان، تظاهرات اعتراضی به اغلب شهرهای مهم سوریه کشیده شده و امروز نیز صدها هزار شهروند سوریه در شهرهای مختلف این کشور دست به یک اعتصاب سراسری زدند.

بر اساس گزارش ها، بشار اسد رئیس جمهوری، فاروق شرع معاون وی، عادل سفر نخست وزیر، محمد ابراهیم شعار وزیر کشور، علی حبیب محمود وزیر دفاع، عبدالفتاح قدسیه رئیس اطلاعات ارتش و محمد دیب زیتون رئیس اداره امنیت سیاسی، مقام های سوری تحریم شده از سوی کاخ سفید هستند.

دولت آمریکا همزمان اما طی فرمانی جداگانه، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و محسن چیذری که او را فرمانده ستاد عملیاتی و آموزشی نیروی قدس معرفی کرده را نیز، به اتهام کمک به سرکوب ها در سوریه تحریم کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه با صدور فرمانی دستور مسدود شدن تمام دارایی های احتمالی این افراد را در کشورش صادر کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز چهارشنبه اعتصابی عمومی به دعوت جمعی از مخالفان حکومت بشار اسد انجام شد که بیانیه‌های خود را در صفحه‌ای در فیسبوک زیر عنوان «انقلاب ۲۰۱۱ سوریه» منتشر می‌کنند. بنابر گزارش‌ها اغلب شهرهای سوریه به حالت نیمه تعطیل درآمده و شاهد تجمع‌های اعتراضی گسترده‌ای هستند.

در چند فیلم ویدئویی که مخالفان حکومت سوریه ار طریق اینترنت منتشر کرده‌اند جمعیت انبوهی علیه بشار اسد شعار می‌دهند و او را “خائن” خطاب می‌کنند. بشار اسد که رئیس جمهور سوریه خوانده می‌شود از تابستان سال ۲۰۰۰ میلادی حکومت را از پدرش (حافظ اسد) در حالی به ارث برد، که وی نیز با یک کودتای نظامی در سال ۱۹۷۱ قدرت را در این کشور در دست گرفته و نزدیک سی سال به عنوان “رئیس جمهور منتخب” خود را بر کشور حاکم اعلام کرده بود.

خبرگزاری آلمان گزارش داده است که حکومت سوریه در روزهای گذشته برخی از شهرها چون حمص، درعا و بانیاس را که از مراکز اصلی معترضان محسوب می‌شوند با نیروهای ارتش محاصره و اشغال کرد. استفاده از لباس شخصی‌های نیروهای امنیتی و تک تیراندازان ارتش بخشی از تدابیر حکومت برای ارعاب شهروندان و سرکوب معترضان به شمار می‌رود.

فعالان حقوق بشر می‌گویند نظامیان سوریه صبح چهارشنبه (۲۸ اردیبهشت) مناطق مرکزی شهر حمص را با سلاح‌های سنگین مورد حمله قرار داده‌اند. وزیر خارجه‌ی ایالات متحده آمریکا، هیلاری کلینتون روز گذشته (۲۷ اردیبهشت) حکومت سوریه را متهم کرد به جای به رسمیت شناختن خواسته‌های برحق شهروندان “بدترین شیوه‌های متحدان خود در ایران” را برای سرکوب آنها به کار می‌گیرد.

لازم به ذکر است بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، چهارشنبه ۱٨ ماه مه اعتراف کرد که نیروهای امنیتی در رویایی با اعتراضات دو ماه گذشته این کشور دچار اشتباهاتی شده اند.


2 پاسخ به “ادامه ی درگیری ها در سوریه/ بشار اسد: ارتش خطا کرده است”

  1. محمد گفت:

    دیکتاتورها چقدر شبیه بهم حرف می زنند ! موضع گیری حکومت در مقابل فجایع کهریزک یادتان هست؟

  2. حسین جعفری گفت:

    آقای بشار اسد، شما بهتر از همه میدانید که ارتش به دستور شما این کارها را کرده است و دیوار را روی ارتش خراب نکنید. گناهکار و جنایت خوار اصلی خود شما هستید وعوامل فساد که از افراد خانواده خودتان اند. حال برای اینکه خود را منزه نشان دهید دنبال مقصر نگردید مقصر دربیت خودتان است. اگر ارتش می توانست هرکاریکه خودش می خواهد بکند، اول با یک کودتا شما و دستگاهت را سرنگون می کرد. مانند ابوی جنابعالی. بهتراست تا بیش از این سوری ها را نکشته اید، جان خود و زن و بچه ها را برداشته و به همان انگلیس پناهنده شوید. بس است چهل واندی سال برای خانواده اسد کافیست.