سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » یک کشته، چندین زخمی و دهها بازداشتی در اعتراضات امروز در عمان...

یک کشته، چندین زخمی و دهها بازداشتی در اعتراضات امروز در عمان

چکیده :صدها تن از مردم عمان براي آزادي فرزندان، دوستان، نزديكان و بسياري از مردمي كه اخيرا توسط نيروهاي امنيتي عمان دستگير شده‌اند، دست به برگزاري تظاهرات زدند، اما اين تظاهرات به درگيري و زد و خورد با پليس و نيروهاي امنيتي عمان منجر شد. در اين درگيري‌ها كه در شهر سحار و پس از اقامه نماز جمعه انجام گرفت، يك تن با شليك گلوله از سوي نيروهاي پليس كشته شد و هشت تن ديگر زخمي شدند....


گسترش اعتراضات ضد حکومتی در عمان، یک کشته و چندین زخمی بر جا گذاشت و به دستگیری دهها تن انجامید.

روزنامه السفير – چاپ لبنان – از تظاهرات صدها تن از مردم عمان براي آزاد سازي زندانيان خبر داد که به درگيري شديد با پليس و كشته و زخمي شدن 9 تن انجاميد، و نوشت: شاهدان عيني اظهار داشتند كه صدها تن از مردم عمان براي آزادي فرزندان، دوستان، نزديكان و بسياري از مردمي كه اخيرا توسط نيروهاي امنيتي عمان دستگير شده‌اند، دست به برگزاري تظاهرات زدند، اما اين تظاهرات به درگيري و زد و خورد با پليس و نيروهاي امنيتي عمان منجر شد.

بر اساس این گزارش، در اين درگيري‌ها كه در شهر سحار و پس از اقامه نماز جمعه انجام گرفت، يك تن با شليك گلوله از سوي نيروهاي پليس كشته شد و هشت تن ديگر زخمي شدند. همچنين نيروهاي امنيتي عمان از گاز اشك آور و باتوم براي متفرق كردن تظاهركنندگان استفاده كردند كه در واكنش به آن تظاهركنندگان نيز سنگ و شيشه به سوي نيروهاي پليس پرتاب كردند. دادستان ارشد عمان نيز اعلام كرد، نيروهاي امنيتي اين كشور بيش از 60 تن را در جريان درگيري‌ها بازداشت كردند.

بی بی سی هم گزارش داد: رهبران گروههای مخالف در عمان، درپی درگیری های روز گذشته که منجر به کشته شدن دست کم یک نفر شد، خواستار برگزاری تظاهرات بیشتری در این کشور شده اند.

براساس گزارش ها اعتراضات روز گذشته (اول آوریل) در شهر صحار در شمال عمان منجر به بروز درگیری هایی بین معترضان و نیروهای امنیتی شد. نیروهای امنیتی با توسل به گاز اشک آور، ماشین ها آب پاش و گلوله های پلاستیکی اقدام به متفرق کردن معترضان کردند. معترضان خواستار آزادی کسانی شده اند که پیشتر در جریان اعتراضات بازداشت شدند.

دولت برای جلوگیری از خشونت های بیشتر مقررات منع آمد و شد شبانه را در شهر صحار برقرار کرده است، علاوه بر این نیروهای امنیتی در اطراف ساختمان های دولتی و سایر محل های مهم این شهر مستقر شده اند.

از زمان شروع اعتراضات در عمان در اواخر ماه فوریه این دومین باری است که در جریان این اعتراضات یک نفر جان خود را از دست می دهد. معترضان خواستار فرصت های شغلی بیشتر و اصلاحات سیاسی شده اند. در پی بروز نا آرامی، سلطان قابوس، حاکم عمان، تغییراتی را در اعضای کابینه ایجاد کرد. او همچنین وعده اصلاحات دیگری از جمله ایچاد ۵۰ هزار فرصت شغلی را داد.

عمان در گوشه جنوب شرقی شبه جزیره عربستان قرار گرفته و موقعیت استراتژیکی مهمی در دهانه خلیج فارس دارد. سلطان قابوس در سال ۱۹۷۰، با یک کودتا پدرش را برکنار کرد و قدرت را در دست گرفت. نفت منبع اصلی درآمد و بخش اعظم تولید ناخالص ملی عمان است. کشاورزی و ماهیگیری نیز منابع درآمد مهمی به حساب می آیند.

عمان از جمله کشورهاى میانه رو و در عین حال سنت‌گراى عربى به شمار مى رود و هم قبل و هم پس از انقلاب ۱۹۷۹، روابط حسنه اى با ایران داشته است. عمان همچنین یکی از متحدان قدیمی آمریکا در منطقه به شمار می رود. مداخله نظامى ایران در عمان در سال ۱۹۷۰ سلطان قابوس، حاکم عمان را از سقوط حکومتش به دست شورشیان چپ‌گرا رهانید و باب رابطه نزدیکى میان دو کشور را گشود. پس از انقلاب نیز در حالى که اغلب دولتهاى عربى حوزه خلیج فارس در جنگ میان ایران و عراق جانب عراق را گرفته بودند، عمان سیاست میانجیگرى براى پایان بخشیدن به جنگ را در پیش گرفت.


2 پاسخ به “یک کشته، چندین زخمی و دهها بازداشتی در اعتراضات امروز در عمان”

  1. جمشید (حمید سابق) گفت:

    دیکتاتورها هرگز به اصلاحات دست نخواهند زد/ باید بروند.

  2. Arash Hooshmand گفت:

    ….
    عمان در گوشه جنوب شرقی شبه جزیره عربستان قرار گرفته !
    shomal?