مصریها به جنبش سبز چشم دوخته بودند
چکیده :سال ۸۸ مصری ها تظاهرات اعتراضی ميليونی ايرانی ها را ديدند و با خود گفتند چرا ما نمی توانيم؟ چرا ما ضعيف و ناتوان...
جاشوا موراوچيک، از دانشگاه جان هاپکينز با اشاره به اينکه مصری ها به جنبش سبز چشم دوخته بودند، به سی .ان .ان می گويد: سال ۸۸ مصری ها تظاهرات اعتراضی ميليونی ايرانی ها را ديدند و با خود گفتند چرا ما نمی توانيم؟ چرا ما ضعيف و ناتوان هستيم.
وی می افزايد : جنبش سبز نیز تا حدودی ازموفقيت مصری ها و تونسی ها الهام گرفته است.
این پژوهشگر می افزاید:مصری ها در ابتدا در گروه های کوچکی دست به تظاهرات زدند و بعد موج عظیمی راه افتاد. البته معلوم نیست برای ایرانی ها همین طریق کارساز باشد.
شبکه خبری سی. ان. ان می نويسد: يکسال و نيم پس از سرکوب شديد اعتراضات سياسی ايران روز دوشنبه ممکن است سنجش ديگر از ميزان بردباری حکومت در مقابل مخالفان باشد. دولت ايران از روزهای اخير در واکنش به تحرکات مخالفان برای برگزاری يک راهپيمايی در روز بيست وپنجم بهمن موج ديگری از دستگيری فعالان سياسی و مدنی را آغاز کرده است.
به گزارش شبکه خبری سی. ان .ان روز چهارشنبه سردار پاسدار حسين همدانی فرمانده سپاه تهران گفت:« ما با تظاهرکنندگان مثل دشمنان انقلاب و جاسوسان خارجی برخورد خواهم کرد و با نيروی نظامی با آنها مقابله خواهيم کرد.»
برخی از تحليلگران اوضاع خاورميانه، شباهت هايی بين حوادث مصر و جنبش اعتراضی ايران می بينند و معتقدند که همانطوريکه جنبش سبز ايران بر فضای کشورهای عربی تاثير گذاشت اکنون ممکن است نتايج مثبت اعتراضات در جهان عرب موجب تقويت مخالفان در ايران شود.
شبکه خبری سی. ان. ان يادآوری می کند که اعتراضات گسترده به تقلب در نتايج انتخابات رياست جمهوری سال ۲۰۰۹ جنبش عظيمی را در ايران برانگيخت که در تاريخ سی ساله حکومت اسلامی سابقه نداشت.
شبکه خبری سی. ان. ان از قول برخی از کارشناسان منطقه خاورميانه و از جمله عباس ميلانی مدير مطالعات ايران در دانشگاه استنفورد می نويسد که حوادث مصر ممکن است روی تحرک جنبش اعتراضی ايران تاثير بگذارد ولی در عين حال وی به اين نکته اشاره دارد که از نظر نقش ارتش و نيروهای مسلح بين ايران و مصر تفاوتهای مهم وجود دارد.














ما با هرکس که علیه تشنگی قدرتمان، سخنی بگوید، سرکوبگریم!
khosha be haleshan 18 rooze be hadafeshan residand khodaye keshvare mara ham komaki bash
khodaaaaaaaaaaaaaaaa
ازکی تاحالاحامیان مبارک وآمریکامی خوان به ارباباشون اعتراض کنن هنوزشعارنه غزه نه لبنان و میشنوم
زنده باد ناشناس