سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » آقایان دیر شد! نصیحت نشنیدید و راه دیکتاتوری هموارتر شد...
» یارب این نودولتان را با خـر خودشان نشان...

آقایان دیر شد! نصیحت نشنیدید و راه دیکتاتوری هموارتر شد

چکیده :از قدیم گفته‌اند «با بعضی‌ها می‌شود کوه رفت، اما نمی‌شود به دعوا رفت» آقای احمدی‌نژاد هم ازاین دست آدم هاست. کوه رفتنش بد نیست و کیسه‌اش که پر باشد، در «ولخرجی» حرف ندارد اما در دعوا تا طرف را مقابل را نکُشد ول کنِ ماجرا نیست. اصلِ عرض اندام احمدی‌نژاد در برابر رهبری و قانون خود نشان دهندهٔ اقتدار بر باد رفته‌ای است که معلوم نیست تا کجا قربانی می‌گیرد. احمدی‌نژاد، «غولِ نودولتی» است است که در غیاب قانون از «چراغِ تمامیت خواهی» خارج شده است. کم نبودند سیاستمداران دلسوزی که این روز را دیده بودند و کم نبود هشدارهایی که نشنیده ماند ......


کلمه- سارا زرتشت: در این وضعیت که انتخابات هیات رئیسه خبرگان در پیش است و طرح هدفمند کردن! یارانه‌ها به روزهای سخت خود نزدیک می‌شود و گفتگوهای هسته‌ای به بن بست رسیده است و قطعنامه‌های دیگری هم در راه است، سادگی است اگر نامهٔ احمدی‌نژاد را با پیش فرضِ «هماهنگی قبلی با مقامات» تحلیل کنیم. اصولاً کدام رفتار احمدی‌نژاد با برنامه ریزی قبلی بوده است تا این دومین باشد؟ مگر از روحیهٔ احمدی‌نژاد غیر از این می‌شود سراغ گرفت؟ مگر در منش و رفتار سیاسی آقای احمدی‌نژاد دغدغه‌ای برای امنیت ملی وجود دارد؟ یعنی به همین زودی ماجرای عزل متکی را فراموش کردیم؟ آیا تناقضی وجود دارد تا به دنبال هماهنگی احتمالی بگردیم و بی‌دلیل به تئوری توطئه دچار شویم؟

از قدیم گفته‌اند «با بعضی‌ها می‌شود کوه رفت، اما نمی‌شود به دعوا رفت» آقای احمدی‌نژاد هم ازاین دست آدم هاست. کوه رفتنش بد نیست و کیسه‌اش که پر باشد، در «ولخرجی» حرف ندارد اما در دعوا تا طرف را مقابل را نکُشد ول کنِ ماجرا نیست. «اشتباه استراتژیک» متولیان امور همین بود و نادیده گرفتن توصیه‌های دلسوزانه نتیجه‌ای جز این ندارد. احمدی‌نژاد و حلقهٔ او به کمتر از مرگِ رقیب راضی نیستند. تا قوهٔ قضائیه و مقننه و مصلحت نظام و حتی رهبری را هم تصاحب نکنند دست بردار نیستند.

منطق اعتراضی احمدی‌نژاد به نهادهای «قانون گذاری و نظارتی»، «دو سوراخ بزرگ» دارد. سوراخ ِ اول، نهاد شورای نگهبان است و دومی نهاد «رهبری نظام». حتی اگر لُب استدلال احمدی‌نژاد را در نامه‌اش بپذیریم آن‌گاه می‌شود با همین منطق به سراغ وظایف و اختیارات ولی فقیه و شورای نگهبان رفت و یقهٔ آن‌ها را هم گرفت. مثلاً روزی از همین روز‌ها شورای نگهبان هم قانون اساسی را به نوعی تفسیر می‌کند که خلاف قانون اساسی است، مثال مشهور‌ش نظارت استصوابی! یا رهبری از اختیارات خود در قانون اساسی به نوعی استفاده می‌کند که مخالف حدود و صغور آن باشد مانند نحوهٔ ارتباط و گزارش دهی به مجلس خبرگان یا تعامل و مشورت گیری از مجمع تشخیص مصلحت نظام یا حتی تنفیذ حکم ریاست جمهوری. کافی است فردا جنتی نامی رئیس خبرگان باشد و «نودولتی، بد اخلاقی، عوام فریبی، بقایی رحیمی‌مشایی نامی» ویار ریاست جمهوری کند، آن وقت مگر رهبری می‌تواند از تنفیذ حکم خود داری کند یا به خبرگان گزارش‌های خوبِ خوب ندهد؟ آن وقت است که غول خود ساختهٔ تمامیت خواهی با همین منطق به سراغش خواهد رفت.

معلوم است که احمدی‌نژاد چرا «این دو نهاد» را در نامه‌اش استثنا کرده است. این استثنا کردن تنها یک علت دارد، «هنوز زودشان است». قانون که کنار رفت، همهٔ نهادهای قانونی مسخره می‌شوند. دیکتاتورهای قرن بیست و یکم هم که نمی‌توانند مستقیم قانون اساسی را باطل کنند. آن‌ها قانون مطلوب را «تشخیص» می‌دهند، «با منت» اجرایش می‌کنند، به نحو مطلوب «نظارت» می‌کنند و به «نفع قدرت» تفسیر می‌کنند. سرچشمهٔ دیکتاتوری هم «تشخیص مصلحت» توسط و برای آقای «مجری» است. «کاریکاتورِ قانون» برای دیکتاتوری چه بسا لازم است، تا به کمک آن «بساط عوام فریبی‌اش» را پهن کند.

اعتراضِ احمدی‌نژاد، به مجمع تشخیص از آن است که او «مصلحت خاص» خود را دارد. ظریفی با خواندن نامهٔ احمدی‌نژاد می‌گفت معلوم است انتصاب احمدی‌نژاد به ریاست جمهوری واقعا مصلحت بوده است، خدا می‌داند که اگر به این مقام منتصب نمی‌شد، چه حرمتی از رهبری می‌شکست؟

اعتراض احمدی‌نژاد به دستگاه قضا از آن است که او «داوری خاص» خود را دارد. نمونه‌ای از داوری‌های احمدی نژادی را در ماجرای اتهام فساد به رحیمی دیده‌ایم. احمدی‌نژاد، «قانون خاص» خود را هم دارد و قوهٔ مقننه‌ای را می‌طلبد که یا نماینده‌اش پرونده‌ای داشته باشد تا صدایش را به نفع دولت «رسا کند» و یا با گرفتن چند میلیون تومانی به نفع دولت امضاء بزند و یقه بدرد و گریبان بدراند. قانونی که قدرت را یاری ندهد و دولت را فربه نکند، «قانون بد» است و قانونی که قدرت دولت را توجیه کند، قانونی است خوب! این تنها منطق احمدی‌نژاد نیست، همهٔ «دولت‌های توتالیتر» از این دست رفتار می‌کنند.

ممکن است بعضی‌ها، بخواهند – و این گونه تحلیل کنند – با ورود رهبری نظام، اعتبار رفته به نظام باز می‌گردد. رهبری حکمی می‌دهد و احمدی‌نژاد می‌پذیرد و ولایت پذیری‌اش را به رخ قوا می‌کشد و فصل ولایت پذیری از نو آغاز می‌شود و «عوام فریبِ داستان» و «نوولایتی‌ها» مهلتی دیگر می‌یابند. این تحلیلِ؛ مصداق جمع کردن آب ِریخته است. این تحلیلِ نادر فراموش کرده است که اصلِ عرض اندام احمدی‌نژاد در برابر رهبری و قانون خود نشان دهندهٔ اقتدار بر باد رفته‌ای است که معلوم نیست تا کجا قربانی می‌گیرد. این تحلیلگران لازم است بدانند احمدی‌نژاد، «غولِ نودولتی» است است که در غیاب قانون از «چراغِ تمامیت خواهی» خارج شده است نه برعکس.

مهم‌تر از این‌ها، حتی اگر این تحلیل ضعیف درست باشد و یک بازی برای احیای اقتدار متولیان امور و نظام قلمداد شود، فرقی در اصل ماجرا نخواهد کرد. قانون که بازیچهٔ قدرت شد، «سرانجامِ آن» ظهور یک دیکتاتور فردی و تقویت یک نظام توتالیتر است. تغییر اسامی که چیزی را عوض نمی‌کند.

کم نبودند سیاستمداران دلسوزی که این روز را دیده بودند و کم نبود هشدارهایی که نشنیده ماند. ظاهراً در این شرایط دشوار و وضعیت حطرناکی که اقتدارگرایان کشور را به سوی آن می‌برند، باید دست به دعا برداشت که متولیان امور زود‌تر به خود آیند و راه را برای شنیدن صدای مردم و حضور واقعی نمایندگان مردم هموار سازند. شاید هم نه، باید تفالی به حافظ زد:

و اعظان کین جلوه بر محراب و منبر می‌کنند
چون به خلوت می‌روند آن کـــار دیگر می‌کنند

مشکلی دارم ز دانشمــند مجلس باز پرس
توبه فـرمایان چـرا خود توبه کمتر می‌کنند؟!!

گوئیا بــــاور نمی‌دارنـــد روز داوری
کاین همه قلب و دغل در کار داور می‌کنند

یارب این نودولتان را با خـر خودشان نشان…


33 پاسخ به “آقایان دیر شد! نصیحت نشنیدید و راه دیکتاتوری هموارتر شد”

  1. محمد امی گفت:

    به نام خدا
    سلام
    فکر میکنم بررسی شرایط آقای مشائی بسیار حائز اهمیت باشد. آقایانی که در مجلس هی حرف میزنند باید یک مطلب را بدانند که اگر هم از فیلتر شورای نگهبان بگذرند که بعید است از فیلتر برداشت آقای جنتی در مورد اینکه مردم به چه کسانی “نه” میگویند نمیگذرند. آقای جنتی صرفا نماد تفکری است که در پشت پرده نامهء رئیس دولت به نمایندگان مجلس را نوشت و امضای … گونه ای بر پائینش زد تا به آنها یادآوری کند زمانی که در مقابل تقلب “مصلحت” را بر میگزینند در زمان حذف شدن از صحنه توسط همانها که مصلحت بودند چاره ای جز فزع و فغان و یا استیضاح طرف ندارند. شبیه دوئل ها فیلمهای وسترن شده است تقابل مجلس و دولت. در نهایت و در بهترین حالت یکی باقی میماند.

  2. رحمان گفت:

    بله، متاسفانه خیلی دیر شده است. با ادامه این وضع تنها یک راه پیش پای مردم و جوانان ایران زمین میماند: انقلابی دیگر….

  3. عباس گفت:

    خیالتان راحت باشد، آقایان مورد نظرشماباهرطورش کنار میآیندمگراینکه امتیازات نامشروعشان سلب شود. آقایان لطف کنندبه امتیازاتشون بچسبند وبه جای اکثریت تصمیم نگرفته ونظرندهند.

  4. الخاص گفت:

    احمدی نژاد دین خاص خود را هم دارد. دینش هر چه هست اسلام نیست. کدام اسلامی اجازه عوام فریبی می‌دهد؟ آن کدام اسلام است که اجازه تهمت و دروع می‌دهد. این آقا به چه زبانی نماز می‌خواند و اصلاً توی صف‌های نماز اسلامی چه می‌کند.
    احمدی نژاد امام زمان خاص خودش را هم دارد که فقط مخصوص اوست. فقط به او پیام می‌دهد که خواهد آمد. بعضی وقت‌ها پیام می‌دهد که آمدنش بسیار نزدیک است و پولی که جناب ایشان از صندوق مردم بر می‌دارد و حیف و میل می‌کند در واقع مال اوست. اشکال امام زمان ایشان این است که به یکی از لهجه‌های هندی سخن می‌گوید و مستقیم هم حرف نمی‌زند. حرف‌ها را به فرستاده‌ای که نامش با «مش» شروع می‌شود دیکته می‌کند.
    احمدی نژاد مقام معظم رهبری خاص خودش را دارد.
    احمدی نژاد خدای خاص خود را هم دارد.
    اصلا همه چیز این موجود خاص و خاص‌الخاص است!

  5. man گفت:

    che aali be jaane ham biyoftid , baraaye hokoomat o tasalot bar mardom , aafarin be sar damdaaraane iran .

  6. ناشناس گفت:

    ما هیچ انقلابی نمی خواهیم همین را هم که پدرانمان با شعار برادری و برابری و از روی نادانی و ساده دلی انجام دادند برای هفت پشت همان هم که بس است هیچ زیادمان هم هست.فقط اصلاح شویم اصلاح ان هم به شیوه درست.

  7. ناشناس گفت:

    من همیشه این سایت سعی می کنم چک کنم ولی غالب اخبار منفی یا ناراحت کننده است نه اینکه واقعی باشد یا نه بلکه تمام سعی گردانندگان بر جمع اوری این اخبار است!! هر نوع تغییر با اتکا به خرد نتیجه مطلوب خواهد داد لطفا قدری در افکار و تمایلاتتان تغییراتی ایجاد کنید.
    موفق باشید در پناه حق

  8. حبیب تبریزیان گفت:

    با سلام
    دوستان اگر کسر شأنتان نیست ،سری به « ایران سبز .اس اِ» بزنید من این قضیه یکه تازی نمونه وار و ناایستادنی آقای احمدی نزاد را آناتومیک به تحلیل کشیده ام. این کاروان قدرت طلبی را سر باز ایستادن نیست. ا این گروه از همه ، از جمله از رهبری، هم عبور خواهد کرد و برای سلام و روحانیت و انقلاب و خون شهدا هم از آغاز دغدغه ایی نداشته ست.

  9. هموطن گفت:

    برای این حرفها خیلی دیره، گوش نکردند و گوش هم نخواهند کرد.. فقط وقتی خواهند شنید که مثل شاه دیر شده باشه ، این هم روال دیکتاتوری هست که کر و کور میشند و راه هر نوع اصلاحی رو میبندند تا وقتی که کار از کار گذشته باشه و مردم فقط کلاه رو نخواهند

  10. حسين گفت:

    آيت الله خاتمي: خاورميانه جديد با محوريت اسلام در حال شكل گيري است
    تهران – امام جمعه موقت تهران با اشاره به انقلاب مردم تونس و تظاهرات مردمي در كشورهاي مصر، اردن و يمن گفت: ‘خاورميانه جديد با محوريت اسلام و مردمسالاري ديني در حال شكل‌گيري است.’

  11. amin گفت:

    سلام ممنون این اقایان واقعا خوب کار میکنند به ما چه که به سر این ملت بیاد بله من تند مینویسم اینها ادمهای خوبی هستند شما ومن ادم بدی هستیم یا علی

  12. - گفت:

    salam!
    In vasat hich kas ghodrate seile khrooshane mardom ra
    keh gah
    chenan viran mikonad
    kejh bya o bebein
    beh nazare tangeshan
    nemiavarand.
    va cheh khoob ham
    keh nemiavarand.
    ta in keh SAR BERESAD.
    chenan toofani
    chenan barandazi
    keh nah ma bemanim
    nah rokhsare yar
    Ey dele ghafel….

  13. جانباز70درصد گفت:

    ایشان وقتی حرف رئیس جمهوروحلقه محدودش بمیان میایدهم لال.هم کور.هم کرند
    تاوان سکوت مرگ است که داریم ذره ذره پس میدهیم خدایاازکوتاهی این ملت درگذر وبیامرزشان آمین یارب العالمین

  14. سارا گفت:

    یارب این بی دولتان را بر …خودشان نشان

  15. Tarikh گفت:

    Dorood be ravane pake hameye Shaheedane jebhe va eveen ke roheshan shahede kheyanate enghelab robayan ast . marg bar donya talabane bi savade khon asham .

  16. Azadi گفت:

    آنچنان هم که فکر میکنید بی‌‌ برنامه کار نمیکنند. این آقایان به گفته خودشان بیست سال است برنامه ریزی کرده‌اند.

    با درود به جنبش سبز

  17. sportman گفت:

    با سلام
    «خيلي زود دير ميشه»
    در جامعه ائي كه سياستمداران و حاكمان آن به جاي نخبگان پخمگان باشند خيلي موضوعات دير ميشن!
    ولي مهمتر از همه آگاهي و شعور مردم هست كه آنهم خيلي زود دير ميشه……….

  18. یه خس سبز گفت:


    داشت یادم می رفت. پس طبق نظریه بالا احمدی نژاد دوسال دیگر وقت دارند که یقه این یکیارو هم بگیرند دیگه؟ آره…… توکل بر خدا…
    من هم که به حافظ تفالی زدم این شد:

    چو بشنوی سخن اهل دل مگو که خطاست

    سخن شناس نه‌ای جان من خطا این جاست

    سرم به دنیی و عقبی فرو نمی‌آید

    تبارک الله از این فتنه‌ها که در سر ماست

  19. هوشنگ گلیم باف گفت:

    کودتاکنندگان ازوقایع اخیر ممالک عربی خوشحال نباشند. وضع خودشان بدترازحاکمان مستبد آن کشور ها است.زمان برای عبرت گرفتن دیراست

  20. نا شناس گفت:

    دیکتاتوری بیماری مزمن ممالک شرقی است.مردم هم به توسری خوردن عادت کرده اند

  21. درخت سبز گفت:

    نتیجه انتخابات کذایی , دولت کودتایی است ,
    نتیجه دولت کودتایی هم دیکتاتوری است ,
    عاقبت دیکتاتوری = فلاکت و خواری

  22. احمد نورمحمدی گفت:

    هیهات من الذله

  23. احمد گفت:

    با عرض احترام به نویسنده و تائید بعضی از نظراتشان معتقدم مقداری قابل توجه اغراق فرموده اند اشخاصی مثل احمدی و اطرافیانش در تاریکی خوب می رقصند واگر مسائل کمی جدی بشود وطرفشان واکنشی در خور نشان بدهند خیلی زود تر از اینها جا خالی می کنند اصولا روانشناسی اینگونه افراد چنین است ما در تاریخ وحتی اطرافمان چنین افرادی را می بینیم به قول معروف چو بیشه تهی ماند از نره شیر شغالان بر ارند زوزه چو شیر

  24. حسین گفت:

    با تائید نظرات احمد اضافه می کنم بسیاری از افراد که الان مدعی هستند و گردن کشی میکنند در حد نوچه های رضا قلدر یا همان رضا شاه هم نیستند و ما میدانیم که که رضا شاه در مقابل مردم وعلما و مخا لفینش چگونه عمل میکرد لکن وقتی که دشمنان این مرز وبوم به ایران حمله ور شدند چگونه ذلیلانه تسلیم شد وهر حقارتی را پذیرفت این عاقبت همه مستبدین ومستکبرین است

  25. ناشناس گفت:

    درود بر دکتر احمدي نژاد

  26. ناشناس گفت:

    کافر همه را به کيش خود پندارد…

  27. ناشناس گفت:

    ديکتاتور شماييد نه رييس جمهور مردمي

  28. آرام گفت:

    جالبه همه ديدگاه ها همون هايي است که دوست داريد بشنويد چرا ديدگاه مخالفان را نميزاريد؟؟؟

  29. ناشناس گفت:

    خوبیش اینه که همه دارن رو بازی میکنن

  30. علی گفت:

    از اینکه یه همچین سایتی نظرات دوستان و فیلتر میکنه,یعنی برایه یه طیف خاصیه و مردمی نیس,اگه خواستین به نظرات و حتی برایه فحاشی مردم احترام و ارزش قایل بشین,دست از فیلتر بردارین,مطمئن باشین اونیم که فحاشی کرد بالاخره وقتی خالی شد,خوب فک میکنه و نظر میده,مردم ما از آقا بالاسری و سانسور و فیلتر خسته شدن,این و حداقل شما بفهمین

  31. علی گفت:

    کدوم دکتر؟ کدوم احمدی؟ کدوم نژاد؟
    ما که از اینها که گفتید چیزی در این فرد ندیدیم…!

  32. مهدی از تهران گفت:

    چه طور در مورد مصر مردم می توانند تضاهرات کنند و برای آنان حلال است ولی برای ایرانیان تضاهرات یک کار حرام و جنگ با خدا است . هرچند مردم ایران با دولت مصر مخالف هستم ولی با دولت و شیوه حکومت ایران هم مخالف هستند “این آقا لالایی بلده ولی خودش خوابش نمی گیره!!!”
    منتظر باشید در آینده ای نزدیک شاهد تضاهرات مردم ایران هم خواهید بود.
    ظلم همیشه پایدار نخواهد بود…

  33. خلیج آبی فارس گفت:

    حد به معنای تحمل
    چون که از حد گذشت :لبریزی است و انفجار و انقلاب …
    آینده نه چندان دور ماست که اینچنین به لبریزی برسیم
    به امید بیداری و همبستگی زودتر مردم.
    تا کی خفت تا کی دیکتاوری و تا کی به جای ما تصمیم بگیرند
    چشم ها را باید شست باید شست … .