آیتالله جوادی آملی: عالم عادل نه بیراهه میرود و نه راه کسی را میبندد
چکیده :عالم عادل به خاطر بهرهمندي از عقل نظري و عقل عملي، نه بيراهه ميرود و نه راه كسي را ميبندد. گروهي هستند كه دست و پايشان خيلي قوي است مثل مقدسهاي كم درك، كه انديشه آنها ضعيف است. گروهي هستند كه هر دو قسمت عقل عملي و عقل نظري در آنها ضعيف است كه نه ميفهمد و نه ميتواند عمل...
آيتالله جوادي آملي گفت: عالم عادل به خاطر بهرهمندي از عقل نظري و عقل عملي، نه بيراهه ميرود و نه راه كسي را ميبندد.
به گزارش روابط عمومي بنياد بين المللي علوم وحياني اسراء، این استاد برجسته حوزه امروز در درس اخلاق خود كه با حضور جمعی از استادان دانشگاه و طلاب و دانشجويان برگزار شد، با اشاره به اربعين سيد و سالار شهيدان اظهار داشت: اميدورايم در عزاي آن بزرگواران كاري كنيم كه استحقاق اجر را داشته باشيم و خداي سبحان اجر عظيم به ما عطا كند و توفيقي داشته باشيم كه خون بهاي امام حسين عليه السلام را بگيريم
این مفسر قرآن كريم در بخش ديگري از سخنان خود به مسئله اخلاق اسلامي اشاره كرد و يادآور شد: در درون ما بدني به وسيله عقايد و اخلاق ساخته مي شود كه وقتي ما مرديم با آن بدن در صحنه قيامت محشور ميشويم.
ایشان با بيان اينكه خُلق يك حقيقت خارجي است، تصريح كرد: ما تا خود و عقايد و اوصاف خودمان را نشناسيم و پيوند بين عقيده و وصف، عقيده و معتقد، وصف و موصوف و… را ارزيابي نكنيم از نظر علمي در كارمان موفق نيستيم.
وی با تاكيد بر اينكه همان گونه كه در محدوده بدن چهار گروه وجود دارد، در محدوده جان هم گروههاي چهارگانهاي وجود دارد، به تشريح اين گروهها پرداخت و افزود: در محدوده بدن، برخي از نيروهاي ما عهدهدار ادارك (مثل چشم و گوش و…) و برخي عهدهدار تحريك(دست و پا و…) هستند؛ برخيها مجاري اداركي قوي و مجاري تحريكي سالمي دارند كه اگر خطري را ديدند فورا از صحنه فرار ميكنند.
ايشان با تشريح وضعيت گروههاي دیگر اظهار داشت: دسته دیگر كساني هستند كه مجاري تحريكي قوي، اما مجاري اداركي ضعيفي دارند، يعني خطرها را نه ميبينند و نه ميشنوند، اما دسته چهارم از ناحيه مجاري اداركي و تحريكي ضعيف هستند، يعني نه ميبينند، نه ميشنوند و نه دست و پا دارند.
این مفسر بزرگ قرآن كريم همچنين با تقسيم بندي عقل به نظري و عملي ابراز داشت: عقل نظري متولي انديشه است و مطالب را خوب درك و ارزيابي ميكند ولي عقل عملي متولي اراده و عمل و عزم است.
ايشان افزود: برخي افراد داراي عقل نظري و عملي قوياي هستند، بنابراين مطالب را خوب ميفهمند و وقتي فهميدند به خوبي عمل ميكنند كه اين افراد عالم عادل هستند.
وی گفت: برخي افراد نيز خوب ميفهمند و تحقيق ميكنند اما به درستي عمل نميكنند، براي اينكه عقل عملي در مصاف شهوت و غضب اسير شده و دست و پاي او بسته شده است. نميشود به اين عالم فاسق گفت كه چرا معصيت ميكني بلكه بايد به او گفت كه چرا در صحنه جنگ با نفس پيروز نشدي و دست و پايت را آزاد نكردي.
آيتالله جوادي آملي تاكيد كرد: گروهي هستند كه دست و پايشان خيلي قوي است مثل مقدسهاي كم درك، كه انديشه آنها ضعيف است. گروهي هستند كه هر دو قسمت عقل عملي و عقل نظري در آنها ضعيف است كه نه ميفهمد و نه ميتواند عمل كند.
بر اساس گزارش روابط عمومي بنياد بين المللي علوم وحياني اسراء این استاد برجسته حوزه علميه تصريح كرد: ما تا اين گروههاي چهارگانه را نشناسيم و بيماري آنها را ارزيابي نكنيم خود را برا قرآن كه شفابخش است عرضه نكنيم و درمان نيابيم خُلقي نخواهيم داشت، وقتي خُلق نداشته باشيم خليفه الله نيستيم و اگر خليفه الله نبوديم «اني جائل في الارض خليفه» شامل حال ما نميشود و وقتي اين گونه شد «لقد كرمنا بي آدم» شامل حال ما نميشود. براي اينكه انسان ذاتا كريم نيست و تكريم آدم به لحاظ خلافت اوست.
آيتالله جوادي آملي با بيان اينكه اخلاق با ابديت ما سروكار دارد اظهار داشت: چون اين مسائل ارزيابي نشد، انسان به بيراهه و سراغ چيزي ميرود كه نه تنها براي آينده او سودي ندارد بلكه نسبت به حال او هم زيانبار است.














با سلام
…
بنده ضمن احترام به آیتالله جوادی آملی عرض ميكنم؛ بزرگترين بداخلاقي و يا كار غير اخلاقي عملي هست كه انسان در مقابل ناحقيها؛دروغ و نيرنگها و ظلم هائي كه در بسياري مواقع بعنوان مصلحت بوقوع مي پيوندد سكوت نموده و يا خود را به نفهمي بزند؛ ميباشد.
در اين ميان مسئوليت مراجع ؛علما؛ روشنفكران؛ دانشگاهيان و….. بويژه روحانيوني كه خود را پرچمدار تبيين مكارم اخلاقي انسانها كه به قولي اصلي ترين رسالت پيامبر اكرم را شامل ميشود؛ ميدانند مثل امثال آیتالله جوادی آملی و… در اين است كه بنام مصلحت در مقابل ناحقيها؛دروغ ؛نيرنگها ؛ظلم و…هر كس بويژه حاكمان ستمكار سكوت نكنند. چون بزرگترين مصلحت احقاق حق و جلوگيري از ترويج دروغ؛نيرنگ؛ ظلم و…. كه متاسفانه الان در كشور ما از سوي حاكميت؛ و خيلي جريانها بنام دين ؛ حفظ دين و حتي حفظ نظام صورت ميگيرد؛ ميباشد.
درود خداوند بر مردان خدا که جانب کسی جز خدا و رسولش نیستن
این بزرگوار انقدر بزرگه که مواظع خودشو به دلایلی بسته مطرح میکنن
که این نشان از مخالفت ایشان با این عملکرد حکومته
دریغا که نمی بینیم آن را که تو می گویی
گمانم دُرّ نایاب است خود آنچه تو می جویی
مهرداد نصرتی مهرشاعر / بیت تقدیم به تیتر این خبر
بله موافقم روحانيت محترم در اين برهه از زمان بايد مصلحت را کنار گذاشته و به فکر نجات کشور و ملت از اين همه ريا دروغ و مردم فريبي باشند و حقيقت را فداي مصلحت نکنند و در لفافه سخن نگويند
كاملا” با نظر دوست محترممان جناب sportman موافقم . احتراما” میخواستم یک ضرب المثل یادآوری کنم :
1 سوزن به خودت بزن 1 جوالدوز به دیگران
با احترام – بد نیست گاهی هم در فواصل دروس دینی نگاهی به مطالب و اعترافات و شهادت شهود (منتشر شده ) از / دادگاه متهمین به قتل کهریزک / بیندازم !