سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » معانی جدید واژه ها؛ بصیرت، برانداز، فتنه، اندیشیدن…...
» نگاهي به وارونه خواني واژگان در ادبيات حاكمان

معانی جدید واژه ها؛ بصیرت، برانداز، فتنه، اندیشیدن…

چکیده :تا دیروز در فرهنگ‌های لغت، بصیرت به معنای تفکر و تامل بود و در قاموس پس از انتخابات ۸۸، به معنای نیاندیشیدن و فحاشی است. تا دیروز در فرهنگ دهخدا و معین به معنی به کار انداختن عقل و شعور بود و از امروز در فرهنگِ حاکمان به معنای به کار گرفتن دهان و شعار است. بصیرت آن کس دارد که اجازه دهد «من» به جایش فکر...


کلمه- مهستی شیرازی، آمنه کشاورز: وقتی صفار هرندی در برنامهٔ «دیروز و فردا برای امروز» ناگهان جوگیر شد و گفت «روز نهم دی شروع تاریخ است؛ همانند برخی از روزهای بزرگ زندگی بشر که تاریخ دوباره از آنجا نوشته شد!» و هم زمان با یارگیری از واژگانی چون کودتا، فتنه، بصیرت و منافق تلاش کرد که بارِ جدیدی بر دوش این واژگان معصوم بگذارد و آنان را در معصیت خویش شریک کند، نا‌خودآگاه به یاد معصومیتِ کودکی و روزهای دبستان افتام. دورانی که در پایان هر درس جدید، کلمات تازه‌ای را تحت عنوان کلمه‌ها و ترکیب‌های تازه به ما می‌آموختند و ما باید بار‌ها و بار‌ها از روی آن‌ها می‌خواندیم و می‌نوشتیم تا در ذهنمان بنشینند.

خنده‌ام می‌گیرد، وقتی می‌بینم شریعتمداری‌ها، صفارهرندی‌ها، طائب‌ها و مصلحی‌ها و همهٔ یاران کودتا هنوز هم امیدوارند که با‌ همان شیوه و با مکانیسم تکرار، معانی جدیدی را از کلمات در ذهن‌ها بکارند و دمی هم نمی‌اندیشند که نه من آن کودک معصوم دبستان‌ام و نه آن‌ها دست کم‌ همان معلم با ادب و خوش خلق دبستانی.

در دبستان، معانیِ معهود و متعارفِ کلمات را به ما یاد می‌دادند در حالی که امروز معانی دلخواه و مورد نظرشان را جعل می‌کنند و به قول مولانا «بر عکس نهند نامِ زنگی؛ کافور!». در دبستان آموزگاری که کلمات و ترکیب‌های تازه را تکلیف می‌کرد، تحمل مشق شب را به ادب گفتار و رفتارش ممکن می‌کرد و حال آنکه بی‌ادبی‌های طائب و تهمت‌های شریعتمداری تنها یادآور «پندِ لقمان» حکیم‌اند و بس.

پناه بر خدا! که کلماتِ بی‌گناه و معصوم هم از دست اینان امان ندارند و در واقع شاهد تجاوز به ناموس واژه‌ها هم هستیم؛ تو گویی تجاوز به ناموس آدم‌ها هم کفایت نمی‌کرده است. خنده کنان، مروری می‌کنم بر کلمات و ترکیبات تازه‌ای که فقط در همین یک سال اخیر از ما در مقابل شبخون فرهنگی! پاسداری کرده‌اند:

کودتا که تا دیروز به معنی دخالتِ سازمان یافته نظامیان در سیاست بود، از امروز تبدیل می‌شود، به دخالت و پی گیری مردم نسبت به سرنوشتشان، جستجوی آرایشان و حق حاکمیتشان!

فتنه که تا دیروز به معنی توطئهٔ اقلیت علیه اکثریت برای پیشبرد منافع گروهی و فرقه‌ای بوده است؛ از امروز می‌شود «حق طلبیِ اکثریت»؛ البته این واژه پیشینة تاریخی مفصلی در سیرة یزید و یزیدیان و فرعون و فراعنه هم دارد که امثال امام حسین را فتنه گر و محارب می‌خواندند.

تا دیروز، بصیرت به معنای چشم باز کردن و با چشم خود دیدن بود. از امروز به معنای چشم بستن و دهان گشودن و اطاعت محض و کورکورانه است.

تا دیروز در فرهنگ‌های لغت، بصیرت به معنای تفکر و تامل بود و در قاموس پس از انتخابات ۸۸، به معنای نیاندیشیدن و فحاشی است. تا دیروز در فرهنگ دهخدا و معین به معنی به کار انداختن عقل و شعور بود و از امروز در فرهنگِ حاکمان به معنای به کار گرفتن دهان و شعار است. بصیرت آن کس دارد که اجازه دهد «من» به جایش فکر کنم. هر کس مثل من فکر نکند بی‌بصیرت است. تا دیروز فکر می‌کردیم بصیرت مشکل کارهاست، ولی امروز فهمیده‌ایم آسان‌ترین کار‌ها بصیرت است چرا که چه کاری آسان‌تر از نیاندیشیدن و آرامش مغز.

تا دیروز گمان می‌رفت که برانداز یعنی کسی که قانون اساسی را قبول ندارد. امروز معلومِمان شده است که برانداز کسی است که گوید رهبر در برابر قانون با سایر افراد ملت مساوی است. برانداز کسی است که بر اصول مربوط به حقوق ملت و از جمله حق اجتماع و راه پیمایی و بیان اصرار دارد و آن کس که این حقوق را سلب می‌کند و رهبر را ما فوق قانون و خبرگان می‌داند، اصلاً برانداز نیست. «برانداز قانونی» یعنی کسی که با تکیه بر قانون اساسی می‌کوشد مانع دور زدن قانون و پایمال شدن حقوق اساسی ملت شود.

با مزه‌تر از همه تجمع خود جوش اتوبوسی و ساندیسی است. اتوبوس‌ها هم خودشان تصادفاً با مردم همیشه درصحنه همراه می‌شوند و با هم به مراسم می‌آیند. ساندیس‌ها و… هم مائده آسمانی است که خداوند برای ایشان فرستاده است. مبادا تجمع خود جوش مردمی را با راهپیمایی‌های سه میلیونی اعلام نشده و بی‌تدارک و بی‌ساندیس اشتباه بگیرید. این یکی توطئه از پیش طراحی شدهٔ آمریکا و انگلیس است. مبادا بپرسید که این آمریکا و انگلیس از کی آنقدر جاذبه پیدا کرده‌اند که بدون اتوبوس و… هم میلیون‌ها مردم را به خیابان می‌ریزند. مپرسید چون این عین فتنه است و سوالی است که ارزش جواب دادن ندارد. بدینسان نهم دی ماه یوم الله و روز حماسه ملی و آغاز تاریخ لقب می‌گیرد و ۲۵ خرداد روز فتنه. نمونه‌هایی از تجمع خودجوش مردم را در دفاع از جهانگیرشاه در قهوة ی تلخ مهران مدیری می‌توانید ببینید.

اگر تا دیروز منافق کسی بود که دل و زبانش دوگانه و دوگونه باشد، از امروز صداقت عین نفاق است و دروغ عین ایمان. مگر نمی‌بینید که اهل صدقی چون زیدآبادی و تاجزاده و قابل باید در زندان باشند و موسوی و کروبی و خاتمی باید منافق لقب گیرند.

بگذریم… حاکمیت در صدد نوشتن لغت نامه و قاموس جدیدی است و فکر می‌کند با جار و جنجال و هیاهو و هوچی گریِ صدا و سیمایی بالاخره این کلمات و ترکیبات تازه را جا می‌اندازد. کار آقایان به جایی رسیده است که از جعل اصطلاحات متناقض و پارادکسیکال هم ابایی ندارند و کسانی که خواهان اجرایی بی‌تنازل قانون اساسی‌اند، برانداز قانونی معرفی می‌شوند. اندیشیدن «جنگ نرم» علیه جهالت است و «شبیخون فرهنگی» عین بی‌فرهنگی دشمنان!

یاد مادر بزرگم افتادم. وقتی داستان دیو‌ها را تعریف می‌کرد می‌گفت دیو‌ها کارشان وارونه است. مثلاً جلو سگ کاه و یونجه می‌ریزند و جلوی اسب استخوان و قهرمانان داستان با جابجا کردن غذای این دو زبان بسته، طلسم دیو‌ها را می‌شکستند. در شاهنامه هم داریم اکوان دیو، رستم را به آسمان می‌برد و از او می‌پرسد به دریا پرتابت کنم یا به کوه و رستم که می‌داند «کار دیوان وارونه است» می‌گوید به کوهستان بینداز و با این ترفند به دریا افکنده می‌شود و شناکنان خود را نجات می‌دهد. سخن همین است: با اصرار بر معانی معهود و متعارف کلمات می‌توان و باید طلسم دیوان را شکست. تو گویی فردوسی ناظر روزگار ماست و از حال و روز ما سخن می‌گوید.

نـهان گشت کــردار فرزانـگان                       پراگنده شد کــام دیـــوانگان

هنـر خـوار شد، جادوی: ارجمند                      نهـان: راستی، آشکارا: گــزند

شـده بر بدی دستِ دیوان دراز                        زِ نیکی نرفتی سخن جـز به راز


47 پاسخ به “معانی جدید واژه ها؛ بصیرت، برانداز، فتنه، اندیشیدن…”

  1. ناشناس گفت:

    زنده باد حزب الله

  2. عمارلویی گفت:

    منتظر باشید همین روزها این لعات ابداعی و هردمبیلی وارد قاموس ملت ایران قرار گیرد هم چنان که ساندیس خور خود را به عرصه لغات بین المللی و فارسی تبدیل و استوار کرد والسلام

  3. امیرمسعود گفت:

    بصیرت، که به معنی چشم باز کردن و پرهیز از پذیرش هر آنچه دیکته میشود بوده، امروز شده: پذیرش هرچه که حضرتش امر کنند!

  4. تصور نکنید که اینها میدانند چه میگویند ، اساسا ، کشش شان بیشتر از این نیست ، متوجه محیط پیرامون نیستند ، دور خودشان دیوار دفاعی محکمی کشیده اند و خودشان را نسبت به هر نوع اطلاعات و بیدار باش عایق سازی کرده اند ، اصلا انتظار نداشته باشید که حتی با شنیدن حرف شما هشیار شوند ، خودشان را دفن کرده اند ، اینطوری راحت تر هستند ، مجبور نیستند فکر کنند .

  5. ناشناس گفت:

    سلام
    کار آقایان به جایی رسیده که برای دمب تکانی بارگاه قدرت هر روز دروغ جدیدی تحویل ملت میدهند غافل از اینکه با این دروغ ها چه بلایی بر سر مردم خود می آورند .این در حالی است که ملت را غریبه میدانند و لایق دروغ و از طرف دیگر با دشمنان ملت و شرکای تجاری جدید خود(امثال هوشنگ خان امیر احمدی ) خبر های خوب و مژده ها را از صدای آمریکایی که رهبران عزیز ما را وابسته به آن میپندارند ،پخش میکنند .و دروغ ها را از رسانه ای که خرجش را ملت میدهد به خورد ما میدهند.دروغ ،تزویر و خرافات ،این شده نصیب ملت .مذاکرات با اجانب و باج دادن و دریوزگی شده نصیب اجانب.ملت صاحب این خانه است و بلاخره میداند در خانه چه میگذرد.
    درود بر تمامی مردمان پاک این مرز و بوم چه اصلاح طلب و چه اصول گرا چرا که این مرزبندی های مصنویی برای جدایی انداختن بین مردم است.مرزبندی واقعی اید بین خائنین خائف و پاکدستان و راستگویان باشد.

  6. مهرداد گفت:

    دوست عزیز،
    در مطلبی که شما نوشته اید جای خدماتی که بعضی از آقایان به ادبیات این مملکت کرده اند خالی است.منجمله مصداق سازی برای کلماتی مانند مملکت حسین قلی خانی ،بی همه چیز و …………..

  7. حمزه غالبی گفت:

    فوق العاده بود این مطلب.

  8. مهرداد گفت:

    به حق که تاریخ تمدن بشری و نیز افسانه ها و داستانهای باستانی، همانند داستان آزدهاک ( ضحاک ) در شاهنامه، از این گونه دورانها کم به خود ندیده است.
    هنـر خـوار شد، جادوی: ارجمند / نهـان: راستی، آشکارا: گــزند
    می دانیم و از تاریخ درس گرفته ایم که سرنوشت این دورانهای تاریک چه بوده است.
    همچنان که حافظ می فرماید :
    صبح امید که بد معتکف پرده غیب / گو برون آی که کار شب تار آخر شد

    به امید آن صبح نشسته ایم تا شب تار پایان یابد، که شکر نعمت به جا آوریم و به حضرت حق بگوییم :
    در شمار ار چه نیاورد کسی حافظ را / شکر کان محنت بی‌حد و شمار آخر شد

  9. علی اسلام دوست گفت:

    عالی بود،
    سلام بر هوای تازه صبحگاهی، سلام بر آب زلال کاریز در میانه کویر و سلام بر میرحسین موسوی

  10. هر ایرانی، یک رسانه سبز گفت:

    فرهنگ واژگان:
    دیروز امروز
    فتنه: آزمودن»حَتَّى يَقُولا إِنَّمَا نَحْنُ فِتْنَةٌ فَلا تَكْفُرْ 102بقره، بازداشتن کسی را از رأی و نظرش، گناه‏ورزی تلقین نظر خویش به دیگری؛ فریب‏خوردن، باور آنچه من می‏گویم!
    فتنه‏گر: آنکه ایجاد فتنه کند آنکه در برابر فتنه‏گری، روشنگری پیشه نماید
    خداجو: موحد. دیندار بی‏دین، قدرت‏پرست
    دروغ: سخن ناراست مایه‏ی اقتدار، جذبه و قدرت
    صداقت: راستی مایه‏ی تبدیل شدن به سران فتنه!!!
    مومن: کسی که به خدا و رسول ایمان آورده باشد و ایمان دارد کسی که سوتی‎ها و فجایع را کتمان نموده، آنچه امر نمایند، اطاعت کند.
    نماز جمعه: وحدت‏آفرین کینه‏پرور و نفرت‏گستر
    امام جمعه: پیش‏نمازی که نماز آدینه می‏خواند و او را برای امامت نمازجمعه و امور دیگر شرعی معین می‏کنند فحاش قَدر، مقاله‏خوان
    امام جماعت: پیشنماز اگر تاییدگر فجایع باشد و کافر بر خطاهایمان، خوب، وگر بیدارگر باشد، بد!!!
    بسیج:ساختگی کارها و کارسازیها و ساخته شدن و آماده گردیدن باشد فقط باورکننده و بدون فکر، تخریب‏چی اجتماعی و فرهنگی!!!
    نیروی انتظامی: حافظ امنیت روانی، اجتماعی جامعه موجب ترور، تیرباران خیابانی و …
    بازداشتگاه:جائی که متهمان را قبل از محکومیت دادگاه برای انجام محاکمه توقیف می‏کنند. محل ورزش بدنی، و جنسی!؟ و آزار روانی و اقرار به دروغ!
    خدا: آفریدگار، دانا و توانای مطلق و کسی که اراده‏ی همه‏ی امور به دست وی است و داور کسی که برخی بندگان!!! برایش تعیین تکلیف نمایند!
    خادم: خدمتکار کسی که ندیم بادمجان نباشد!
    خائن: دغلباز. خیانت کننده کسی که ادب، نجابت و پاکدامنی‏اش شهره باشد، و صداقتش آزار دهنده و آبرو برنده باشد!؟
    ملی: منسوب به ملت و آنچه که در ید و اختیار ملت است آنچه انحصارا در اختیار دولت است
    رسانه: ابزار نشر خبر و …، حسرت و افسوس و تأسف واقعا، همان معنای برهان قاطع، مایه‏ی تاسف!!!

    نیست در دین شرع و مذهب عقل
    خصلتی ناستوده تر ز دروغ
    نشود جمع بانفاق وفاق
    ندهد چهره ٔ دروغ فروغ .

    گر مار نه ای مردمی ، از بهر چرایند
    مؤمن ز تو ناایمن و ترسان ز تو ترس

  11. گمنام گفت:

    شما خسته نشدید اینقدر این حرفهای بیهوده را تکرار می کنید.خدا می داند و خود شما هم می دانید مردم به خاطره ساندیس بیرون نمی ایند.شما که در انتخابات فقط چندین میلیارد پول مانتو و تیشرت و بادکنک دادید و نتیجه هم نگرفتید یک بار هم شما ساندیس بدید بینیم چند نفر میان.این سایت برای خواننده گان داخلی است مردم ایران می دانند که برای ساندیس بیرون نمی روند.در یک کلام شما هم شریک دزدید هم رفیق قافله که از قافله هم عقب ماندید

    • ناشناس گفت:

      آخر دروغ تا کی بس است دیگر!

    • کارمند وارفته گفت:

      نه عزیزم مغلطه نکن مردم به خاطر ساندیس بیرون نمی آیند بلکه از همان بیرون یعنی ارگانها باشعار فتیله کار و درس تعطیله به سوی مرکز حماسه سازی رهنمون میسازند که البته لازم به ذکر است که نویسنده یک واژه را که در این جا کاربرد دارد را از قلم انداخته اند که آن واژه مردم” قدرشناس” است که در این جور موارد به کار میرود

    • هر ایرانی، یک رسانه‏ی سبز گفت:

      ساندیس‏خور، یک اصطلاح است برای آنانکه سند ساندیس‏خوری‏شان رو شده. می‏آیند، چون دستور دارند. کار می‏کنند، نه به واسطه‏ی اینکه به شغل متعهدند، بلکه به سازمانی ورای سازمان خدمتی خود!!!
      آری. چنین است عزیز.
      ضمنا پول مانتو و بادکنک، در فصل انتخابات رو شما گرفتی؟ ما که نه. لطفا یه خبری سندی چیزی که دروغ نباشه، بده، بدونیم از کجا بگیریم!
      از سوی دیگر.
      راهپیمایی باشکوه تهران88 در 25 خرداد، را یادت رفته؟ قدس، عاشورا، با باتوم و ترورهای وحشیانه هم هستیم. شما چطور!؟ نابود باد امپراطوری جهل و فریب و ریا.

  12. ناشناس گفت:

    واقعا ز نیکی نرفتی سخن جز به راز

  13. ناشناس گفت:

    آفرین اما در شعر فردوسی آن “نام” است نه “کام”

    • جواب گفت:

      هر دو رايجن و در متون معتبر آمدن : هم نام و هم كام

      من هم موافقم متني منطقي سرشار از نكته هاي ناب .

  14. ناشناس گفت:

    این متن رو برای همه سایت های طرفدار دولت به صورت کامنت گذاشتم

  15. مجید گفت:

    هیچ ظلمی استوار نمیماند

  16. سارا گفت:

    شاه بيت نوشته : اندیشیدن «جنگ نرم» علیه جهالت است

  17. مروی گفت:

    بصیرت از پنج حرف تشکیل شده است که هرکدام نمایندۀ یک واژه است:
    ب: بی‌منطقی
    ص: صلح‌ستیزی
    ی: یاوه گویی
    ر: رفیق بازی
    ت: تردیدافکنی

    فتنه از چهار حرف تشکیل شده است که هرکدام نمایندۀ یک واژه است:
    ف: فسادستیزی
    ت: تدبیر
    ن: نستوهی
    هـ: هدایتگری

  18. ترانه سبز گفت:

    اگه میشه ویدئویی ازمجموع اقدامات که علیه جنبش سبز ورهبران آن دررسانه میلی ازابتداتاکنون انجام شده تهیه کنید تامردم بدانند که نباید دروغ پراکنی این رسانه دروغین راباورکنند

  19. زنده باد سبز گفت:

    ایلنا نوشته( ایلنا: رهبر معظم انقلاب در درس خالرج فقه امروز خود (سیزدهم دی‌ماه 89 ) ، به شرح حدیثی از حضرت امام محمد باقر عليه‌السّلام پرداختند.
    به گزارش ايلنا به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري ، حديث مذكور و شرح حضرت آيت الله خامنه‌اي بدين قرار است :
    «عَنْ أَبُو جَعْفَرٍ ع يَا صَالِحُ اتَّبِعْ مَنْ يُبْكِيكَ وَ هُوَ لَكَ نَاصِحٌ وَ لَا تَتَّبِعْ مَنْ يُضْحِكُكَ وَ هُوَ لَكَ غَاشٌّ وَ سَتَرِدُونَ عَلَى اللَّهِ جَمِيعاً فَتَعْلَمُون» .كافى، ج 2، ص 683
    فى الكافى و التّهذيب، عن الباقر (عليه‌السّلام): [حضرت امام محمدباقر علیه‌السلام فرمودند:] «اتّبع من يبكيك و هو لك ناصح»؛ [از] آن كسى كه حرفهائى به تو ميزند كه آنقدر تلخ است كه تو را به گريه مى‌آورد، اما خيرخواه توست؛ حرف او را قبول كن. «اتّبع» يعنى حرف او را گوش كن، بپذير؛]اگرچه] تلخ است، ليكن به نفع توست.
    «و لا تتّبع من يضحكك و هو لك غاش»؛ ولى گوش نكن، پيروى نكن از حرف آن كسى كه حرفهاى شيرينى ميزند كه خوشت مى‌آيد و لبهاى تو را به تبسم باز ميكند، اما «و هو لك غاش»؛ فريبگر است، غش ميكند با تو، خيرخواهى ندارد، از روى بددلى و بدخواهى است، [ولی] حرفى ميزند كه تو خوشت بيايد؛ از اين شخص پرهيز كن. «و ستردّون الى اللَّه جميعا فتعلمون»؛ وقتى پيش خداى متعال رفتيد، آنگاه حقايق دلهاى يكديگر را آنجا خواهيد فهميد.
    پايان خبر
    )اگر این گفتار رهبر فقط حرف و درس نیست پس چرا نوری زاد‌ها در زندانند، گفتم اینجا بنویسم بهتره چون معنی‌ تنها واژه‌ها عوض نشده ،درسها هم تو خالی‌ هستند از عمل خبری نیست

  20. رادمرد گفت:

    جای تاسف است. شما که خودتان را به ساندیس و فحش و بی وجدانی عادت داده اید . شما که بی پرده بگویم دزدید . دزد ارا مردم .
    شما که به خیال خودتان همه درها را بروی این بنده خدا ( موسوی ) بسته اید . خودتان یک طرفه می گویید و کیف می کنید ولی بدانید مردم اتش زیر خاکسترند . این را خودتان می دانید از همه بهتر.و در اخر…:
    چو بیشه تهی ماند از نره شیر شغالان در ایند انجا دلیر

  21. ناشناس گفت:

    سلام بر سبز اندیشان
    کارتی را در ادارات دولتی پخش کرده و اعلام نموده اند که با کلمات فتنه ، بصیرت و عاشورا جمله ساخته و به شماره فلان اس ام اس کنید و برنده جوایزی نظیر:
    14 سفر کربلا و 14 سفر مشهد و 14 ربع سکه بهار آزادی بشویم. انتهای آنهم درج شده ستاد مردمی !!!!!!!!!! بزرگداشت حماسه 9 دی.
    بنده نیز جمله زیر را در نظر آوردم ولی ارسال نکردم چون در صورت ارسال مطمئناً برنده سفر به کهریزک خواهم شد. جمله این است:

    “فتنه عاشورا با بصیرت یزید به فاجعه ای بزرگ مبدل گشت”

  22. سبزبیدار گفت:

    جعفری با بصیرت – سیلی زد به دولت

  23. سبز بیدار گفت:

    سردار با بصیرت – سیلی زد به دولت

  24. محمد گفت:

    کسانی که تا دیروز دم از قانونمداری و دموکراسی می زدند امروزه به قانون شکنی و فاشیسم روی آورده اند و اینها کسانی نیستند جز سبزهای فاشیست.

  25. علي گفت:

    خيلي پررو هستند آخه موسوي ارتش وسپاه داره که کودتا کنه اينا تو تمام علوم سياسي هم دست بردند فکر ميکنن ما…

  26. جواد گفت:

    پیروز باشید سبز اندیشان ازاده.
    شبز دراز است و قلندر بیدار , با ساختن واژه ها نمیتوان مشروعیت را باز گرداند, دروغ و ریا در تمامی ابعدا جامعه ما دیده میشود. وای به حال اینده کشور ما با این فرهنگ سازی.
    وای به حال ما

  27. دوستدار آزادی گفت:

    یکی از زیباترین نوشته هایی بود که تا حالا تو سایت کلمه مطالعه کرده بودم.
    زنده باد آزاد اندیشان خلاق و پر مایه راه آزادی
    خدا قوت

  28. mo_11 گفت:

    هر وقت صحبت از بصیرت می شود یاد کارتون دوران کودکی می افتم داستان دو خیاط که به شهری می روند و ادعا میکنند که لباسی می خواهند برای پادشاه بدوزند که فقط حلال زادهها می توانند ببینند.در اقع آنها چیزی برای پادشاه ندوختند و فقط وانمود کردند دارند لباس می دوزند.مردم هم از ترس آنکه متهم به حرام زادگی نشوند وانمود می کردند که لباس را میبینند.امروز نیز چنین است اقایان برای انکه متهم به بی بصیرتی نشوند باید بسیاری از ظلمها را تایید کنند و هرکس که دم دراورد با چماق بصیرت بر سرش می کوبند

  29. قدرت مردم گفت:

    دست و پاهای
    آخرشان را می زنند.

  30. ناشناس گفت:

    آقای گمنام
    (شما خسته نشدید اینقدر این حرفهای بیهوده را تکرار می کنید) ظاهر شما خیلی خسته شده اید. احتمالا شما آینده مردم این سرزمین را بیهوده می بینید و دلیلش هم این است که شما احتمالا به خاطر ساندیس بیرون نیامده اید بلکه به خاطر کارخانه ساندیس بیرون آمده اید. البته بهتر میدونید که در دین فعلی شما راضی شدن به یک ساندیس حماقت است.

    شما که در انتخابات فقط چندین میلیارد پول مانتو و تیشرت و بادکنک دادید (شما هم چندین هزار میلیارد هزینه چفیه داده اید)
    این سایت برای خواننده گان داخلی است (اگر برای خوانندگان داخلی است پس چرا فیلتر شده است)
    یک کلام شما هم شریک دزدید هم رفیق قافله که از قافله هم عقب ماندید …(بحث شرف و ناموس)

  31. مهم نیست گفت:

    با کمال احترام، متاسفانه معانی اولیه ای که نویسندگان محترم از فتنه و بصیرت نوشته اند درست نیست.

    به عنوان مثال فتنه یعنی آزمایشی بزرگ و همه گیر که خیلی ها در آن درگیرند. و از این حیث باید پذیرفت که اتفاقات پس از انتخابات فتنه بود؛ زیرا از رهبر جامعه تا بقال و راننده و … را تحت الشعاع قرار داده بود.

    بصیرت هم به معنای با چشم خود دیدن نیست، بلکه به معنی مشاهده پشت پرده اتفاقات است. به معنی دیدن دستهایی است که در پشت صحنه اند و صحنه گردانی می کنند.

    اما در مورد برانداز کاملا درست گفته اید؛برانداز کسی است که قانون اساسی را قبول ندارد (فراموش نکنید ولایت فقیه، شورای نگهبان و … از اصول مسلم قانون اساسی است که شما اساسا اعتقادی به آنها ندارید).

    در انتخابات اخیر بیش از همه، شما از رهبری انتظارات فراقانونی داشتید (ابطال انتخابات یک خواسته فراقانونی بود) و گرنه ایشان همه را به رعایت قانون و تبعیت از آن سفارش می کردند.

    در مورد ساندیس هم درست گفته اید. جمهوری اسلامی برای تحقیر غرب، استکبار و سایر دشمنان اسلام و تشیع با ساندیس به جنگ آنها رفت. این تاکتیک نظام بود. ساندیس نظام موجب شد تا آن همه پولی که دشمنان اسلام برای انقلاب مخملی صرف کرده بودند به هدر رود . و همین سبب شد دشمنان حساب کار دستشان بیاید، چون فهمیدند که نظامی که با ساندیس طومار فتنه را جمع می کند حتما قادر است با مثلا یک پرس چلوکباب بینی تمام مستکبران را به خاک مذلت بمالد.

    در مورد اتوبوس هم صحیح فرموده اید. نظام اسلامی در روز هشتم دی، ظرف مدت کوتاهی میلیون ها نفر از مردم شهرستان را به تهران آورد؛ اما از آنجا که نمی شد شهرستان ها خالی از سکنه باشند، همزمان میلیون ها نفر از جمعیت تهران را به شهرستان ها برد. اتفاقا این هم موجب تحقیر دشمنان شد، زیرا نظام نشان داد که حمل و نقل جاده ای اش از تمام کشورهای پیشرفته برتر است که توانسته است ظرف مدت کوتاهی میلیون ها نفر جمعیت را جابجا کند و این هم موجب وحشت غرب شد.

  32. فرزان گفت:

    در سرزمين گلستان، گلها شكسته زيرهجوم چكمه ها،نادان چكمه پوش نميداند در خاك رفته ريشه ها

  33. عمار سبز گفت:

    در طرح هدفمندی شراره ها , نفرت جایگرین ببصیرت شده است.

  34. عمار سبز گفت:

    بعد از اجرای طرح هدفمندی شراره ها , نفرت جایگزین بصیرت شد.

  35. ناشناس گفت:

    ولی فقیه برگزیده خدا است. حرف او حرف خداو تبعیت از او تبعیت از ائمه است. این را بزرگان حوزه میگویند .(ایتالله العظمی مصباح)
    بصیرت یعنی داشتن قطب نماو با قطب نما حرکت کردن(امام خامنه ای) و چه قطب نمائی دقیقتر از ولایت فقیه. شما که قانون اساسی را قبول دارید باید بصیرت را این طور تفسیر کنید ولاغیر!درود برحزب الله.

  36. میکروبی بنام کورش گفت:

    جناب آقای (( مهم نیست)) …اگر طومار فتنه رو با 9 دی برداشتید پس چطور 25 خرداد امسال اونهمه نیروی گاردی و پلیس و بسیجی رو دوباره ریختید تو خیابون …دیدی تو هم مثل رییست دروغگویی …….آیا شهرستان میلیونها نفر 9 دی تظاهرات کردند ….فکرکنم بهتره ریاضیات بصیرتی هم به لغت نامه اضافه کنیم …..تظاهرات اونا همیشه میلیونیه …….میدونید چرا چون بابصیرتن….

  37. آنتی ساندیس گفت:

    مهم نیست عزیز حالت خوبه؟فکر نکنم .یک سر حتما دکتر برو عزیز.بدجوری داری به خودت پنالتی میزنی

  38. BALOCH SABZ گفت:

    البته این حاکمیت بسیار سرکوبگر بوده، یکی‌ از خشن‌ترین چهره‌های حاکمیت در ایران را ما در چهره حاکمیت فعلی‌ می‌بینیم.»

  39. reza گفت:

    خدایا چنان کن سر انجام کار که تو خشنود باشی و ما رستگار

    خوبه مفهوم این کلمات هم دونستیم

  40. ساندیسی میخریم گفت:

    آقای یا خانم ناشناس که دیگه از این واضح تر نمیتونست پاچه خواری و بیچارگیشو نشون بده……
    خود زنی آقا یا خانم مهم نیست هم که خودش داره اعتراف میکنه ساندیس گرفتن و اتوبوس اتوبوس آوردن – تازه با این همه زحمت و خرج، جمعیت 9 دی یک دهم 25 خرداد هم نشد – بقیه حرفاشم توجیه که باید میگفت وگرنه گریش در میومد – بماند که خودشم نفهمیده چی گفته…..

  41. و - وحید گفت:

    زبان گر نگوید ز حق لال باد
    اگر تیغ حاکم بجنبد ز جای به کرنش نیفتد میر خدای
    که او را ز تیغ جفا بیم نیست سر سبز او خاک تسلیم نیست
    اگر دین جدش ، به قتلش بپاست هلا ، تیغ حاکم ، که کشتن رواست
    که کشتن به او پر می دهد به معراج ، بال سفر می دهد
    بریزید خونش ، خروشان شویم بلای همه دین فروشان شویم
    هلا ، حاکمان خرد و کلان چه دانید از خواستگاه یلان
    خمینی به بن بست وهم شماست چه کوتاه سقف فهم شماست
    به هفت آسمان ریسمان یافتید ز تحریف خطش چه ها ساختید
    به هم دستی ناکثین آمدید ؟ به پیر جماران شبیخون زدید!
    یقین دارم امروز بی چاره اید فرو رفته در نفس اماره اید
    شما را هدف چیست زین بیدادتان ؟ که مردم فریبی است افکارتان
    شکم بارگان گریزان ز حق نشستید بر سفره نا خلف
    به جز نشر تزویر و حرف دروغ چه کردید در این چند سال کبود؟
    زبانی که گردد به شرو نفاق چه حاصل به جز قصه ای انشقاق

    نهایت همین یک کلام است و بس
    خدا گر ببندد زحکمت دری ز رحمت گشاید در دیگری

    شب بیست و نهم محرمالحرام 1389
    و- وحید

  42. علی گفت:

    اینهادنباله روبنی امیه هستندوسرنوشت محتوم یزیدوستمکاران تاریخ درانتظارشان است.

  43. علی گفت:

    خیلی مطلب حوبی بود، مخصوصا شعر آخرش که بیانگر وضعیت امروز ماست.