سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » هدفمند شدن یارانه‌ها؛ مجلس و دولت از جزئیات بی‌خبرند، مردم هم آمادگی ندارند...

هدفمند شدن یارانه‌ها؛ مجلس و دولت از جزئیات بی‌خبرند، مردم هم آمادگی ندارند

چکیده :آنچه دور نماي سخت و مشقت‌آوري را براي مردم و جامعه فراهم مي‌كند عدم آموزش لازم و اطلاع‌رساني كافي نسبت به آينده پيش روي آنهاست. به‌طوري كه هنوز قانون هدفمندي اجرا نشده، ما شاهد افزايش قيمت كالاها ازجمله برق بوديم كه تبعات آن را در استان‌هاي شمالي ديديم. اين برخورد و واكنش مردم به اين معناست كه هنوز زمينه ذهني اجراي اين طرح براي مردم فراهم نشده و مردم نمي‌توانند به خوبي اين وضعيت را درك كنند و برايشان نامأنوس است....


روزنامه فرهیختگان در گزارشی با اشاره به ابهامات اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها و بی‌اطلاعی مجلس و بخشهای زیادی از دولت، نوشت:

قانون هدفمندي يارانه‌ها اگرچه نامش ديگر براي همه آشناست اما نحوه اجراي آن همچنان در هاله‌اي از ابهام قرار دارد. نه مجلسي‌ها از چند و چون و نحوه اجراي بزرگ‌ترين جراحي اقتصادي بااطلاع هستند و نه نزديك‌ترين افراد به دولت خبر دارند كه قرار است رئيس دولت به چه شكل آنرا اجرا كند.

تمامي ابهامات هم در حالي است كه نمايندگان با استفاده از تذكر و نطق گرفته تا مصاحبه و يادداشت تمام عزم خود را بر اين موضوع جزم كرده‌اند تا به گوش دولت برسانند كه اگر اين رويه ادامه داشته باشد قطعا بزرگ‌ترين جراحي اقتصادي كه قرار است نويددهنده روزهاي خوش باشد با ناخوشي شروع خواهد شد.

آخرين اين توصيه‌ها هم به گفته‌هاي غلامرضا مصباحي‌مقدم شيخ اقتصاددان مجلس بر مي‌گردد كه خطاب به دولت تاكيد كرده: «قبل از هر اقدامي دولت شفاف‌سازي كند.»رئيس كميسيون ويژه مجلس كه به نيابت از ديگر مجلسي‌ها با مهر گفت‌وگو مي‌كرد تاكيد كرد: «مجلس نسبت به عدم شفاف‌سازي دولت در شيوه‌هاي اجرايي قانون هدفمندي يارانه‌ها انتقاد دارد و اگر مردم با اين طرح همراه نشوند دولت در اجراي طرح ناكام خواهد ماند.»

نگراني خانه ملتي‌ها از عدم شفاف‌سازي دولت درخصوص اجراي هدفمندي يارانه‌ها در حالي است كه اين شيخ اقتصاددان ديگر مانند قبل دست روي دست نگذاشته و از برگزاري جلسات كميسيون ويژه مجلس براي نظارت بر شيوه قانون هدفمندكردن يارانه‌ها خبر داد. به گفته مصباحي‌مقدم به احتمال قوي اولين جلسه كميسيون ويژه با كارگروه دولت در طرح تحول اقتصادي كه با حضور وزير اقتصاد برگزار مي‌شود هفته آينده خواهد بود كه رئيس‌مجلس هم در اين جلسه حضور خواهد داشت.

تلاش شيخ اقتصاددان بهارستان براي برگزاري جلسه كميسيون ويژه با كارگروه دولت براي رفع ابهامات در حالي است كه پيش از اين نيز كميسيون امنيت ملي مجلس با نوشتن نامه‌اي خطاب به محمود احمدي‌نژاد خواستار توجه جدي دولت به چگونگي اجراي قانون يارانه‌ها و اطلاع‌رساني شفاف به مردم شده‌اند.

در همان زمان بود كه سيدعماد حسيني سخنگوي كميسيون انرژي مجلس هم از پيشنهاد عده‌اي از نمايندگان براي تعويق اجراي قانون يارانه‌ها به دليل عدم شفافيت اين قانون سخن به ميان آورد.

اين در حالي است كه جمعي از مقامات دولت ازجمله وزير كشور برخلاف همه نگراني‌ها بر عزم دولت براي اجراي قانون يارانه‌ها و برخورد با اخلالگران يارانه‌اي تاكيد كرده بودند. از اين جهت بود كه معاون سازمان تعزيرات حكومتي هم پيش از اين اعلام كرده بود سازمان تعزيرات با هر نوع اخلالگري در بازار در صورت اجراي قانون يارانه‌ها برخورد خواهد كرد. تمام هشدارها و نامه‌نگاري‌ها و اظهارنظرها در شرايطي اعلام مي‌شود كه هنوز دولت درخصوص نحوه اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها شفاف‌سازي نكرده است. اما علي‌رغم بي‌اطلاعي از زمان و نحوه اجرا در اواسط مهرماه بود كه سردار احمدي‌مقدم فرمانده نيروي انتظامي هم از آمادگي نيروهاي تحت امرش براي ياري‌رساني به دولت در اجراي قانون يارانه‌ها خبر داد و در عين حال احتمال داد كه جمعي مترصد ايجاد فتنه اقتصادي در كشورند و اين گروه منتظرند تا قانون يارانه‌ها اجرا شود و سپس به اين بهانه در كشور اخلال ايجاد كنند.

اما همه تدابير امنيتي براي اجراي اين قانون در حالي است كه چند روز پيش نيز مصطفي كواكبيان با انتقاد از عدم شفاف‌سازي براي روند اجرايي قانون هدفمندي طي تذكري اعلام كرد كه دولت هنوز اعلام نكرده رقم 81 هزار تومان براي سه سال است يا چهار سال؟
كه البته هيچ نماينده‌اي در مجلس پيدا نشد كه اطلاعاتي در اين خصوص در اختيار كواكبيان بگذارد.

تلاش بسياري از نمايندگان مجلس و كارشناسان اقتصادي از دولت براي اطلاع‌رساني هرچه سريع‌تر درخصوص هدفمندي يارانه‌ها در حالي است كه، مسوولان دولتي همچنان از ارائه اطلاعات خودداري مي‌كنند. اين در حالي است كه همين مردمي كه اطلاعات به آنها داده نمي‌شود قرار است با دولت همكاري كنند تا دولت بتواند از پس اين جراحي بزرگ اقتصادي برآيد. اما پرسش اين است كه مگر قرار نيست همين مردم قيمت بنزين، برق، آب و گاز را بپردازند؟ پس چرا بايد ناگهان مردم را شوكه كرد و يكدفعه همه قيمت‌ها را با هم و در يك شب اعلام كرد؟

اين رفتار دولت در حالي است كه به عقيده برخي كارشناسان اقتصادي تورم هفته‌هاي اخير در بازار ناشي از انتظار تورمي است و مناسب‌ترين راه در اين زمينه اطلاع‌رساني دولت است. اما وقتي دولت و مسوولان دولتي هيچ اطلاعي به رسانه‌ها و مردم نمي‌دهند واقعا چگونه توقع دارند كه رسانه‌ها دولت را در اين زمينه ياري كنند؟ جالب اين است كه حتما مطابق روال معمول اگر مشكلي در كار پيش آمد همه چيز مي‌افتد تقصير همين رسانه‌هايي كه اساسا به بازي گرفته نشدند!

آنچه دور نماي سخت و مشقت‌آوري را براي مردم و جامعه فراهم مي‌كند عدم آموزش لازم و اطلاع‌رساني كافي نسبت به آينده پيش روي آنهاست. به‌طوري كه هنوز قانون هدفمندي اجرا نشده، ما شاهد افزايش قيمت كالاها ازجمله برق بوديم كه تبعات آن را در استان‌هاي شمالي ديديم. اين برخورد و واكنش مردم به اين معناست كه هنوز زمينه ذهني اجراي اين طرح براي مردم فراهم نشده و مردم نمي‌توانند به خوبي اين وضعيت را درك كنند و برايشان نامأنوس است. از طرفي اگر قرار باشد در اجراي اين قانون قيمت برق يا ساير حامل‌هاي انرژي به اين ميزان افزايش يابد پرداخت آن در توان مردم نخواهد بود؟


6 پاسخ به “هدفمند شدن یارانه‌ها؛ مجلس و دولت از جزئیات بی‌خبرند، مردم هم آمادگی ندارند”

  1. 'گزنه گفت:

    والفتنه اکبر من القتل …. فاولئک حبطت اعمالهم فی الدنیا و الاخره و اولئک اصحاب النار هم فیها خالدون. (بقره 217)

  2. Vivairan گفت:

    سلام
    1)چرا مهندس موسوی به روال سابق دیدار ندارند؟
    2)چرا از دکتر مهدی خزعلی نمی نویسید؟

  3. شوالیه سبز گفت:

    مگه برای اقایان جزییات هم مهم هست.

  4. اواره گفت:

    ملت ایران به گوش باشید بزودی قوانینی را در کشور علام میکنن که گروهای مخالف وحتی موافق با این قانون موافقط ندارن وبرای جلو گیری از اختشاش مردم ایران طبق گذارش فرمنده سپاه نیروهای بسیج وسپاه را اماده برای مقابله با مردم شریف ایران نموده اماده خبر ناخشیندی که باعث بد بختی بیشتر مردم خواهد شد باشید

  5. هر ایرانی، یک رسانه سبز گفت:

    مهم نیست که اهداف هدفمندی برای دولت و مجلس و مردم شفاف باشد، مهم این است که هدف دولت در دستیابی به «دشمن» برای پوشش در برابر ناتوانی و مدیریت غیرعلمی و غیرعملی و پراکندن تخم نفاق، ریا و فریب و فتنه‏نامیدن بخش بزرگی از دل‏سوزان نظام و ایران، و فتح سنگر دستگیری آنچه سران فتنه می‏خوانند به این دستاویز ممکن می‏شود!
    خوراکی برای مبلغان جمعه و جماعات که فتنه، این بود وگرنه پارادیز را برایتان می‏آوردیم، هرچند تحولات جهانی با ما ساز نبود!!!!!!!!