سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » بنزین تولید شده در کشور، سرطان‌زا و پرهزینه است / با شعار خودکفایی، مردم را به کشتن می‌دهیم...
» هشدار یک عضو کمیسیون انرژی مجلس:

بنزین تولید شده در کشور، سرطان‌زا و پرهزینه است / با شعار خودکفایی، مردم را به کشتن می‌دهیم

چکیده :در حالی که 204 نماینده می‌گویند توليد ضربتي بنزين، دستاوردي درخشان و موفقيتی بي‌بديل است که نشان از اقتدار و صلابت نظام دارد، یک عضو کمیسیون انرژی مجلس فاش می‌کند که بنزین تولید شده در پالایشگاهها، سرطان‌زا و غیر استاندارد است، و می‌افزاید: مسائل اینچنینی را که جان مردم را به خطر می‌اندازد، نمی‌توان با ژست گرفتن در عرصه داخلی و خارجی و شعار دادن توجیه کرد. وی هشدار می‌دهد که تماس فیزیکی و استشمام این بنزین غیر استاندارد بسیار خطرناک است و موجب بیماری می‌شود. این نماینده تاکید می‌کند که حتی اگر بحث استاندارد، کیفیت و بهداشت مرتفع شود، تولید بنزین در پالایشگاهها به صرفه نیست و به جای نفع، ضرر دارد. وی تاکید می‌کند که این طرح باید هرچه سریع‌تر متوقف شود و دولت اگر قرار است بنزین تأمین کند نباید به بهای مرگ و سرطان تمام...


کلمه – گروه اقتصادی: در حالی که روز گذشته نامه‌ای با امضای 204 نماینده با موضوع تقدیر از عملکرد وزارت نفت در تولید ضربتی بنزین منتشر شد، اظهارات یک عضو کمیسیون انرژی مجلس نشان می‌دهد که بنزین تولید شده با شعار خودکفایی، جان مردم را به خاطر می‌اندازد و در عین حال به لحاظ اقتصادی هم به صرفه نیست.

عسگر جلالیان در اظهاراتی که در خبرآنلاین منتشر شده، تصریح کرده که: «بنزینی که در پالایشگاه ها به شکل غیر استاندارد تولید میشود سرطانزا است واگر این بنزین سرطان‌زا در اختیار مردم قرار بگیرد مردم را به صورت حاد تری درگیر می‌کند و هزینه تمام شده آن برای کشور نیز بالاتر است.»

وی می‌افزاید: «مسائل این چنینی را که در مورد آن جان مردم در خطر است را نمی‌توان با ژست گرفتن در عرصه داخلی و خارجی و شعار دادن توجیه کرد. در شرایطی که می‌دانیم سرطانی‌ها هیچ حمایتی نمی‌شوند و هزینه‌های این بیماری کمرشکن است و بیشتر هم در اقشار پایین بروز می‌کند ادامه این روند به هیچ روی جایز نیست . دولت اگر قرار است بنزین تأمین کند نباید به بهای مرگ و سرطان تمام شود.»

پیش از این هم برخی نمایندگان به طور سربسته در این باره سخن گفته بودند، اما کمتر کسی تاکنون اینگونه از تبعات واکنش شعارزده دولت به تحریم بنزین و خطرات جانی محصول آن چیزی گفته بود.

اما این صداهای مخالف، به دلایلی که مشخص نیست، ساکت شده و پژواک آنها نیز در حجم عظیم تبلیغات دولتی در خصوص خودکفایی بنزین و ادعای گزاف صادرات این فرآورده، گم شده بود. تبلیغاتی که اکثریت مجلس نیز با آن همراهی می‌کند؛ به طوری که در همین روز گذشته، 204 نماینده در بیانیه‌ای نوشتند: «با استعانت از خداوند متعال و با تكيه بر تعهد و تخصص مديران و كاركنان صنعت نفت، شاهد دستاوردي درخشان در توليد ضربتي بنزين مورد نياز كشور هستيم. اين موفقيت بي‌بديل كه حربه ناكارآمد كشورهاي سلطه‌گر به منظور تحريم فروش بنزين به جمهوري اسلامي ايران را بي‌اثر و توليد آن را در داخل كشور به مرز خودكفايي رساند باتلاش خستگي‌ناپذير و تشريك مساعي مجموعه وزارت نفت به دست آمده است و نشان از اقتدار و صلابت نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و دلالت بر پايمردي فرزندان انقلاب اسلامي در صنعت نفت كشور دارد!»

اما جلالیان درباره کیفیت این دستاورد درخشان می‌گوید: «کیفیت و استاندارد بنزین تولیدی در در پالایشگاه های داخل کشور و واحد هایی که برای آنها در زمان ساخت کاربری غیر از تولید بنزین تعریف شده است، جدا از بحث هزینه آن و توجیه اقتصادی، زیر سوال است.»

او همچنین خبر می‌دهد: «اینکه این بنزین چقدر با معیارهای HSC همخوانی دارد نیز سوالی بود که برای پاسخ گویی به آن معاون پتروشیمی و معاون پخش در کمیسیون حضور پیدا کردند، اما پاسخ‌های آنها در باره ایراد های وارده به این موضوع از طرف نمایندگان قانع‌کننده نبود.»

جلالیان همچنین در اظهاراتی هشداردهنده، تصریح می‌کند: «تماس فیزیکی و استشمام این بنزین غیر استاندارد موجب بیماری می‌شود و این در شرایطی است که در مناطقی مثل حوزه انتخابیه من مردم به راحتی بنزین را جابه‌جا می‌کنند و به خاطر مصرف سوخت قایق‌ها آن‌را در منزل نگهداری می‌کنند. تماس این بنزین با دست بسیار خطرناک است و این موضوع به‌صورت جدی در کمیسیون با مسئولین مطرح شده است. کمیسیون انرژی در مورد این قضیه پیگیر است.»

این نماینده مجلس، درباره توجیه اقتصادی این طرح نیز می‌گوید: «علی ای حال هر کاری باید در چارچوب خودش صورت بگیرد و توجیه منطقی و اقتصادی خودش را داشته باشد. هزینه تمام شده این‌طور طرح ها بسیار بالاست، و به هر روی اگر بحث استاندارد، کیفیت و بهداشت مرتفع شود، معتقدیم تولید بنزین در پالایشگاه ها به جای نفع، ضرر دارد.»

به گفته وی، «اگرچه تلاش دولت در مسیر خودکفایی بنزین، ستودنی است اما پر واضح است که این طرح باید هرچه سریع‌تر متوقف شود. چون نه از لحاظ هزینه به صرفه است و نه HSC دارد و تبعات زیست‌محیطی آن‌را هم نمی‌توان نادیده گرفت.»

این نماینده درباره راه حل صحیح مواجهه با احتمال تحریم بنزینی ایران نیز می‌گوید: «دولت باید به جای تغییر غیر کاربری غیر معقول پالایشگاه های موجود به فکر سرمایه‌گذری در ساخت پالایشگاه ها باشد و معتقدم اگر با کمبود بنزین مواجه شویم به مردم فشار می‌آید و با نارضایتی آنها مواجه خواهیم شد. اما بحران نارضایتی مردم قابل مدیریت و کنترل است و نهایتا باعصبانیت آن ها روبرو هستیم که خطرش کمتر از این است که مردم را در معرض خطر سرطان و مرگ قرار دهیم.»


24 پاسخ به “بنزین تولید شده در کشور، سرطان‌زا و پرهزینه است / با شعار خودکفایی، مردم را به کشتن می‌دهیم”

  1. حبیب تبریزیان گفت:

    با سلام!
    چندی پیش که شاخص بورس تهران یکهزار واحد در یک روز سقوط کرد یعنی 5 درصد، در کامنتی در همین سایت کلمه نوشتم که فرار سرمایه از بورس آغاز گردیده است. گزارش خبری دنیای اقتصاد امروز خبر میدهد که ظرف یک ماه، یعنی مهر ماه حدود60 میلیارد تومن توسط سرمایه گذاران حقیقی ( و دقیقاً اهمیت قضیه در همین حققیقی بودن است) از بورس تهران خارج گشته است.
    قبل از ادامه این کامنت برای ثبت در اذهان میگویم که: این مبلغ، درهمین ابان ماه، اگر بیشتر نباشد کمتر نخواهد بود. حال ارگانهای دولت، نیمه دولتی میتوانند مثل یک باند بازیگر، مغازه بورس را با معامله بین خود گرم نگاه دارند شاخص آنرا بلا بکشند و یا پائین. ولی بورس منهای بخش خصوصی« و یا همان حقیقی ها به بیان دنیای اقتصاد»، یعنی هیچ و پوچ. فلسفه بورس جابجائی دارائی صوری موسسات دولتی و نیمه دولتی نیست بلکه جذب سرمایه ی سرمایه گذاران خرد و کلانی است که خود به ابتکار خود قادر به کار انداختن سرمایه خویش نیستند. در هر کشوری نوسان بورس یعنی میزان طپش قلب و نبض اقتصادی و غیر مستقیم سیاسی و اجتماعی. دولتمردان ما حال هی چهچهه بزنند و آواز بخوانند که همه چیز بر وفق مراد است و اوضاع تحت کنترول. این آوازها برای خودشان خوب است . 60 میلیارد تومان، یعنی 6 میلیارد دلار فقط ظرف یک ماه از قفس بورس دررفته است و این ماه هم 70 یا 80 میلیارد تومان دیگر میگریزد و همینطور… تا علی بماند و حوضش!
    اولین سئوالی که مطرح میشود اینست که این 6 میلیارد دلار کجا دررفته است؟ پاسخ من اینست که تبدییل به اصل خود، یعنی دلار شده و از مملکت رخت بربسته است. و برای فرار از مملکت هم احتیاج نداشته است تا در صف ارز کوپنی 2 هزار دلاری دولتی با قیمت ارزان و تخفیفی بایستد! امید وارم اگر اشتباه میکنم یکی لطف کرده مرا از اشتباه در بیاورد!

    دنیای اقتصاد سه شنبه 4 آبان:
    گزارش روز –
    در هفتمين ماه سال‌جاري رخ داد
    خروج 60 ميليارد تومان سرمايه حقيقي‌ها از بورس.
    «…گروه بورس – مهتاب رحمتعلي: سرمايه‌گذاران حقيقي در مهرماه امسال به طور خالص حدود 600 ميليارد ريال پول از بازار سهام خارج كردند
    براساس گزارش بورس و اوراق بهادار، طي نخستين ماه پاييز، حقيقي‌ها به طور خالص 597 ميليارد ريال از سرمايه خود را از بازار بيرون بردند. اين رقم از سال گذشته تاكنون بيشترين ميزاني است كه توسط اين گروه طي يك ماه از بازار خارج شده و اين خروج سنگين همزمان با افت شاخص پس از رونقي يكساله رخ داد. بر همين اساس شايد بتوان گفت خروج سرمايه افراد حقيقي از بازار سهام نيز بر افت بازار تاثيرات جدي داشته باشد؛ چراكه تجربه نشان داده اغلب با ورود سرمايه حقيقي‌ها، بازار مثبت و با خروج آنها، بازار منفي مي‌شود.روندي كه در مهرماه امسال نيز به كاهش بازدهي بورس به ميزان 7/1 درصد انجاميد».

  2. p گفت:

    khod-shiftegan khod misetayand!!!!!!!!

  3. p گفت:

    deghat konid ingune nameha baraye dashtane sanade tarikhist!!!!pas rasman bayad haghighat gofte

    shavad ta ayandegan be eshtebah nayoftand.

  4. اbayad ke faryad faryad گفت:

    Venozoela naftesh khob bod,, avvalan geroon hesab mikard dar sani be Iran door bud,, keshvar haye arabie naft khizam ke dolatoo be rasmiat nemishnasand. be in ellat petroshimi karesho tatil kardo shoro be tasfiye naft kard ,, va karkhane haye keshvar ham belataklif shodand,, hal mellate badbakht chand tarafe bayad sadame bebinad,, AAHLE FAN HAM YA ZENDANAND YA KHONE NESHIN VA YA BARE SAFAR BASTAND KE LAAGHAL SARATAN NAGIRAAND. DIVANE ze divanegi RAEE ANDAKHT TAHE CHAH HAL YE MELLAT MANDAND KE DARARAND ZE SANDOOGH.vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

  5. میرمحمد گفت:

    چطور آقایان الان فهمیدند سرطانزا هست اون موقع که واسه حمایت از طرح خودکفایی برای رای مثبت دادن از هم سبقت میگرفتند این حرفها نبود واقعا خجالت هم خوب چیزیه
    به هر حال وقتی نماینده ای بعد از رد صلاحیت های گسترده و ابطال آرای بعضی نمایندگان به مجلس میرسد نباید هم مسئول باشد

    بعد هم این نماینده حرف جالبی زده است گفته دولت در ساخت پالایشگاه سرمایه گذاری کند لازم است خدمت ایشان عرض کنم پس کی آب دریای خزر رو بیاره به سمنان کی هر روز پروژه حرم تا حرم بزنه ؟ کی راه آهن شیراز رو افتتاح کنه ؟ کی به مسافرتهای نه روزه با هزینه های گزاف بره ؟ کی موشک بسازه موش و مارمولک بذاره توش؟کی بره ونزوئلا خونه بسازه؟
    اگر هیچکدام از این کارها نبود و واقعا تصمیم گرفتین پولمون رو جای درست سرمایه گذاری کنیم تازه یادمون میفته ای بابا چند تا کاغذ پاره هست که بهمون هیچی نمیدن واسه ساخت پالایشگاه
    آقایون نماینده ها اوضاع همیشه اینطور باقی نمیمونه روزی باید پاسخگو باشید
    به امید روزی که همه و همه از رهبر تا جزئی ترین کارمند یک اداره پاسخگوی اعمال و رفتارشون باشند

    • على گفت:

      دست خودشون نيست. همشون از اين ميترسن كه يه روز حقوقشون قطغ بشه. از دولت و رهبر هم ميترسن. واسه همين حرفايى رو ميزنن كه …. خيلى بهشون برنخوره.

  6. سلام گفت:

    بنزین تولیدی دارای مقادیر بالای بنزن است که ماده ای خطرناک برای بدن میباشد و در کبد اکسید میشود و به ماده خطرناکتر تبدیل میگردد

  7. حمید گفت:

    از بعضی گلهای نباتی میتوان به راحتی و خیلی اقتصادی یک نوع بنزین نباتی تولید کرد , که تقریبا مانند بنزین معمولی توان تولید انرژی دارد. فقط اشکال قضیه در این است که مخصوصا پس گاز حاصل از آن فوق العاده برای سلامتی خطرآفرین است, بگونه ای که تقریبا هیچ کشوری از این نوع بنزین برای وسائط نقلیه استفاده نمیکند.
    اگر واقعا دولت برای جبران کمبود بنزین , بنزین نباتی تولید میکند و قرار است برای وسائط نقلیه مورد استفاده قرار گیرد, این میتواند فقط به فقط یک جنایت ملی باشد و نه هیچ چیز دیگر .
    و اگربه آقایان احساس روئین تنی دست داده و دچار توهم شده اند که قادرند هر کاری که دلشان میخواهد بکنند , سخت در اشتباهند .
    به بازی انگاشتن و به بازی گرفتن سلامت مردم در این وسعت ,خط قرمز ملی است, که گذار از آن خشمی را برخواهد انگیخت که طومار طاغوتی شان را در هم خواهد پیچید .
    حمید

  8. سبز علوی گفت:

    در آن ۲۷سالی که آقایان مصدر امور بودند بنزین مشکلی نداشت حالا شده سرطانزا و… نیاز کشور به بنزین نتیجه عدم سرمایه گذاری دولتهای قبلی است

    • سمیه گفت:

      اقای سبز علوی !چشماتو میبندی و مطلب رو نمیخونی و میایی اینجا نظر هم میدی ؟ کی گفته دولت های قبلی بنزین تولید میکردن؟ما دایما بنزین وارد کردیم در تمام این سی سال .ولی بنزین تولید شده ای که دارن پزش رو میدن خطر ناکه و هزینه بر و از جیب من و تو داره خرج میشه ،اخرش هم سرطان بگیریم ؟ در ضمن چه جوریه هر چیز خوب و درستی که میشه میگین دولت احمدی نژاد و هر چیز خرابی رو (بعد از 5 سال )میگین دولتهای قبل؟چطور انرژی هسته ای که از سال 61 سنگ بناش گذاشته شد و تمام دولتها براش زحمت کشیدن و یا عسلویه که توسط دولت خاتمی و قبلی هاش و کلی طرح دیگه رو به نام محمود تموم میکنید اون وقت گرونی که از زمان محمود اصلا زیاد شد و عقب موندگی ها شد مال دولتهای قبلی ؟واقعا با انصافید!انسانی که عدالت علوی نداره سبز علوی هم نیست هر چند شما حضرت علی مرادتون نیست و یه….

    • ناشناس گفت:

      جناب سبز علوی, عقل کل, حالا فرضا دولتهای قبل همه مقصر, حالا چون مملکت نیاز به بنزین دارد , بایستی هر خطری را به جان خرید.
      سئوال اینست که اگر شما خودت یا از نزدیکترین هایت در اثر استفاده این نوع بنزین دچار بیماری سختی بشوید ,وباز هم برهمین عقیده خواهی بود ؟

    • نسرین گفت:

      جناب سبز علوی حالا 300یا400هزار نفر هم کشنه بشوند فدای سر …..مگر قبل یها چی شد که بعدیها شما را ناراحت کند .

  9. محمد حسین گل گفت:

    به به! به به! چه مملکت خوبی.
    یکی از دوستام که شاگرد ممتازه و می خواست با معدل بالا بدون کنکور بره ارشد، چند وقت پیش بعد از ناامیدی پیگیری کارش با افسردگی می گفت: من تو این دانشگاه (دانشگاه خودمون) اگه یه خبر خوب بشنوم به همه تون شام می دم.
    این قصه رو به قشنگی می تونیم به کشور تعمیم داده و در موردش همین حرف رو بزنیم.

  10. مهدی گفت:

    کسی صداش در میاد به درد مردم برسه؟!؟! نه!!!!!!!

  11. مهندس شيمي گفت:

    آقايون محترم سبز علوي و مير محمد آن موقع خاتمي براي افزايش ناچيز قيمت بنزين با مخالفت مجلس اصولگرا مواجه بود. هر كار ميكرد حكومت چوب لاي چرخ دولت ميكرد. چه ميگويييد؟ همين صنايع پتروشيمي عظيم عسلويه را مديون دولت اصلاحاتيم. تغيير كاربري و زيان ده كردن صنايع پتروشيمي براي توليد بنزين بي كيفيت كه هنر نيست.

  12. عبدالله گفت:

    اين بنزين قطعا سرطان زا است و داراي هزينه سنگين. سرطان بر برپيكر فتنه گران داخلي و اربابان خارجي دشمنان ملت عزيز و سربلند ايران كه هميشه عبارت خواستن توانستن است را بخوبي بنمايش گذارده است قطعي و اثبات آن همين يادداشت فوق الذكر و سايت هاي بي بي سي راديو فردا و… است ضمنا اين بنزين و خودكفائي آن در ايران هزينه زيادي را براي شركتهاي چند مليتي و اربابان آنان و صهيونيستها داشته است لذا خودكفائي و توانمندي ملت ايران به صرفه اقتصادي براي اين شركتها و پيكر آلوده به سرطان آنها نيست. لطفا سانسور نكنيد و اين ديدگاه را منعكس كنيد ان كنتم صادقين!!!

    • محمدحسین گل گفت:

      چقدر خوشحال می شدیم شمه ای از این هزینه ها را که بر پیکر شوم صهیونیسم و شرکت های چند ملیتی وارد آمده از زبانتان بشنویم. البته نه از آن مدل ها که بر پیکر شرکت پژو وارد آمده ها…( آخر آن مورد خیلی خفن است زیرا پژو به من گفت می خواهد بی سر و صدا کل سهامش را به ایران خودرو بفروشد)

    • پشيمان گفت:

      واي چقدر كوبنده!!! همين الان ميرم نزديكترين پايگاه بسيج ثبت نام كنم.

    • حمید گفت:

      حاج عبدالله اینقدر شعار نده, سر و گوش ما پر است, عقل هم چیز خوبی است , تو خودت بگو چرا توی این پنج سال گذشته دولت این نوع بنزین را تولید نکرده و به شرکتهای استعماری چندملیتی کمک میکرد؟ فکر میکنی این نوع بنزین کشف جدید آقایان است؟
      از شیمی ممکن است چیزی ندانی , اینترنت که داری , یک کمی جستجو کن و کمی خودت را در مورد این نوع بنزین مطلع کن , بعد اینچنین شعارهای تو خالی از خودت در کن !

    • نسرین گفت:

      جواب دادن شما مانند یک نوار ضبط صوت است و شما اقایا نقش ضبظ را بازی می کنید کلمات بکار رفته در محاوره شما .فتنه گران . دشمنان داخلی و خارجی . لندن نشینها ملت سر بلند .
      بابا چهار تا کلمه هم از خودتان بگوئید تا ما هم یک هوایی تازه کرده باشیم

  13. بردیا گفت:

    آقایون و خانومها درسته که این دولت ساداماته جبران ناپذیری رو به کشور ما زده ولی متاسفانه مشکل اصلی ما مردم هستیم که ۳۰ سال حرفی نزدیم از مبارزاتی که شده حمایت نکردیم و همیشه به فکر منافع خودمون بودیم و هرجا کار خودمون حال شده از پیگیری قضیه دست کشیدیم.کلان ملت نه آگاهی هستیم و به فکر ایندی خودمون نیستیم و هزار نیستیم به خودمون سختی بدیم تا به هدفمن برسیم. در نتیجه وقتی این محصولات هم تولید میشه کسی دام در نمیاره و اعتراض نمیشه.پس تا وقتی کاری در برابر این کارهای نادرست و خلاف نمیکنیم پس حقمون که این بالا ها سرمون بیاد.شما به کشور ا فرانسه نگاه کنید فقط برای اضافه شدن سنه بیکاری چه مبارزاتی که نمیکنن، ولی به ما تجاوز میشه، میکشان و هزاران عمل دیگه ولی ما نشستیم و سری دست از مبارزه میکشیم.

  14. برگ سبز گفت:

    بحث سرطان خون ناشی از بنزین بدون سرب از مباحث بسیار پیچیده ای است که سالهاست در وزارت بهداشت ، شرکت نفت و دیوان محاسبات مورد بررسی و مداقه قرار دارد لیکن هیچیک از حضرات حاضر نیستند صادقانه این فاجعه را با مردم درمیان بگذارند .برای مستند سازی این موضوع کافی است به گزارشات دیوان محاسبات از وزارت بهداشت و بررسی علل افزایش سرطان خون در کشور مراجعه شود

  15. یک دانشگاهی گفت:

    این مساله درست است. چون در طول این بنزین ازمشتقات بنزن استفاده می شود که در صورت تنفس و تماس پوستی سرطان زا است. این مواد در تولید مواد اولیه محصولات پتروشیمی کاربرد دارند. حال آنکه برای طول بنزین می بایست آز ترکیبات هیدرو کربنی خطی استفاده نمود.

  16. بهار گفت:

    خدا آخر عاقبت همه ما را ختم به خیر کند ( خوب اینم یه جور استفاده از سلاح شمیایی ولی بر روی مردم خودی البته با منت و افتخار )