سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » عيسي سحر خيز يك سال است که در بازداشت موقت به سر می برد...
» گفت و گو با مهدی سحرخیز در یکسالگی بازداشت موقت پدر

عيسي سحر خيز يك سال است که در بازداشت موقت به سر می برد

چکیده :مهدي سحر خيز مي گويد: وضعيت پدر من از وضع مجرمين و قاتلاني كه در رجايي شهر هستند بدتر است و او حتي نمي تواند با خانواده تماس تلفني داشته باشد. و اين تماسها به صورت نامنظم و چند دقيقه اي...


بازداشت مو قت! عيسي سحر خيز يكسال طول كشيده است و اين در حالي است كه بنا بر قوانين جمهوري اسلامي نمي توان بيش از دو ماه براي تحقيق و بازجويي متهم را در زندان نگاه داشت. اين را مهدي سحرخيز فرزند عيسي سحر خيز  در گفت و گو با خبرنگار کلمه می گوید.

عيسي سحرخيز معاونت مطبو عات داخلي وزارت ارشاد دوران خاتمي است كه پيش از آن هم خبرنگار خبرگزاري ايرنا در آمريكا بود ، اين فعال مطبو عاتي پس از استعفا از معاونت مطبوعاتي، مستقيما وارد روزنامه نگاري شد و روزنامه اخبار اقتصاد را منتشر كرد كه در سال 79 تو قيف شد. عيسي سحر خيز در تير ماه سال گذشته و پس از انتخابات رياست جمهوري دستگير شد و بيش از هفتاد روز زندان انفرادي را تحمل كرد. مهدي سحر خيز مي گو يد:” پدرم را تعقيب كرده بودند و در شمال با حمله و ضرب و شتم بازداشت كردند، ضرب و شتم ايشان به حدي بود كه دچار خونريزي ريه شد و بدون توجه به حالش او را به زندان انفرادي منتقل كردند.”

اين روزنامه نگار قديمي كه در بيان نظرات انتقاديش درباره دولت احمدي نژاد بي پرواست، يكسال قبل از انتخابات دوره دهم ممنوع الخروج شد و در مصاحبه اي گفته بود كه تمام ايران به يك زندان بزرگ تبديل شده است. اين ابراز نظر به دادگاهي شدن او ختم شد و دست آخر دادگاه اتهامات عليه او را كه توهين به رهبري عمده آن بود نپذيرفت و حكم تبرئه داد. اما در بازداشت سال پيش و پس از يكسال هنوز كار به هيچ دادگاهي نرسيده است.

مهدي سحرخيز مي گويد:” ما هيچ اطلاعي از روند پرونده پدرم نداريم، هنوز مشخص نيست كه به جرمي در زندان هستند و آنچه تا حالا عنوان شده اتهام براندازي و توهين به رهبري است كه هيچ گونه استناد و مدركي درباره آن وجود ندارد. با اين حال هيچ كس پاسخگو نيست و پدرم را از اين زندان به زنداني ديگر منتقل مي كنند. پس از يك دوره هفتاد روزه انفردادي ايشان را به بندهاي عمومي 209 بردند و بدون توجه به بيماري فشار خون، به زندان رجايي شهر كه از نظر بهداشتي اصلا مناسب حال او نيست منقل كردند.”

عيسي سحر خيز در تمام يكسالي كه در بازداشت موقت به سر برده است به مرخصي نيامده و حتي اعتصاب غذاي او در نوروز امسال با بي توجهي مسوولان روبرو شده است. سحر خيز در زندان رجايي شهر با افت فشار مواجه شد و با اينكه درمانگاه زندان حال او را وخيم تشخيص داد اما مسولان زندان حاضر به دادن مرخصي درماني هم نشدند. در حال حاضر سحر خيز در زندان رجايي شهر و بدون هيچ امكان مرخصي و ملاقات منظمي به سر مي برد.

مهدي سحر خيز مي گو يد:” خانواده بايد در برخي مناسبتها و اعياد صبح زود از تهران راه بيفتند تا به ملاقاتي يك ربعه با پدر برسند، با اين حال در همين ملاقاتهاي كوتاه مدت هم همه اعضاي خانواده نمي توانند شركت كنند و تنها سه نفر حق حضور دارند. وضعيت پدر من از وضع مجرمين و قاتلاني كه در رجايي شهر هستند بدتر است و او حتي نمي تواند با خانواده تماس تلفني داشته باشد. و اين تماسها به صورت نامنظم و چند دقيقه اي است.”

در چند ماه گذشته بارها نسبت به وضعيت سلامت عيسي سحر خيز ابراز نگراني شده است اما مسوولان زندان هيچ گاه حا ضر نشدند تا اين معاون وزير سابق را به مرخصي استعلاجي بفرستند. عيسي سحر خيز اما در همين ماههاي زندان هم با اظهار نظرهايي از داخل زندان نسبت به دولت احمدي نژاد و وضعيت خود و ديگر زندانيان  اعتراض كرده است كه همين باعث شده تا بازجوها فشار بيشتري به اين روزنامه نگار قديمي وارد كنند. تا به حال هيچ اقدام حقوقي درباره وضعيت اين زنداني سياسي به نتيجه نرسيده است و نسرين ستوده وكيل مدافع سحر خيز چندان اطلاعي از پرونده موكل خود ندارد گو اينكه  خود او نيز مورد تعقيب قرار گرفته و بنابر اظهاراتش در دفاع از موكلان سياسي به دادگاه فراخوانده شده است. زنداني بودن عيسي سحر خيز در حالي است كه شكايت چند ساله اين روزنامه نگار از محسني اژه اي كه او را در مقام معاونت وزيري مورد ضرب و شتم قرار داد هيچ گاه بررسي نشد و به جايي نرسيد.


4 پاسخ به “عيسي سحر خيز يك سال است که در بازداشت موقت به سر می برد”

  1. علی گفت:

    والا کاری از دست کسی بر نمیاد . نمیشه که آدم هم قانون اساسی بخواد هم… بخواد هم آزادی بخواد هم انتخابات آزاد بخواد هم مبارزه مدنی بخواد هم آزادی زندانیان سیاسی بخواد هم …. حکایت اصلاح طلبی حکایت عجیبی است. هنوز تکلیف ما با خودمون روشن نیست. به خدا امام هم اگه مثل ما مبارزه میکرد پیروز نمی شد.
    انتخابات همه مرزها و چهارچوب های قبل خودش رو شکست و دیگه مردم چنان ناراضی هستن که فقط یک چیز آرومشون می کنه و اون از بین رفتن استبداد هست.

    • ازرده خاطر گفت:

      دوستانی که خواهان تغییر قانون اساسی هستید
      از چه کسی انتظار دارید قانون را تغییر دهد؟؟؟؟؟؟؟احمدی تژادو دارو دسته اش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟چرا اینقدر صداتون از جای گرم درمیاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟مگه مهندس الان قدرت اجرایی دارند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟بابا فعلا همین را هم که داریم اجرا نمیکنند تغییر قانون هم از راه همین قانون فعلی میسر است!!!!!!!!! قانون نباشه هرج و مرج میشه این که خیلی واضحه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! میخواین کتاب قانون را هر چه که هست فعلا ببندیم قانون جنگل حکمفرما بشه مصل همین الان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      خواهش میکنم سانسور نکنید بابا بگدارید رک و پوست کنده حرف بزنیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!از خود سانسوری هم خسته شدیم!!!!!!!!!

  2. سبز ماندگار گفت:

    سحرخیز سبز ،اندکی صبر سحر نزدیک است.

  3. ناشناس گفت:

    سلام و درود بر آزاد اندیشان در بند.
    سالی که میگذرانیم به حق صبر و استقامت نامیده شد و چه زیبا است که یاران سبز در درون و بیرون زندان به این راه ادامه میدهند.با مقایسه کوتاه میبینیم که چه دوران سیاهی را میگذرانیم, مشاور آزاده ای در بند ومشاور مخوفی به نام رامین تیغ در دست و مشغول بستن و حتی زندانی کردن نویسندگان و روزنامه ها است.نوشتن حقیقت ممنوع و دروغ گفتن جایزه دارد.
    زشت تر ،این است که حتی بستگان حقیقت گویان زندانی و فراری باید از زندگی خود گذشته و برای آزادی پدران و مادران خود دوندگی کنند و بستگان دروغگویان با چپاول اموال عمومی در کشورهای مختلف به تکثیر دروغ و خیانت پدران خود ادامه دهند.
    آری ،روزگار عجیبی است که فقط در کتاب های تاریخ خوانده بودیم .ولی همیشه آخر کتاب میرسیدیم به اینکه عاقبت آقایان به خیر نیست و رسوایی انتظارشان را میکشد.