جزييات طرح تجميع انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت
چکیده :وزارت كشوري كه امروز معاون آن با اين طرح مخالفت ميكند، در سال 85 پيشنهاد دهنده اين طرح بود و آن را دنبال ميكرد/با تجميع انتخابات علاوه بر افزايش مشاركت مردم در انتخابات موجب بهرهوري بيشتر از امكانات كشور...
کلمه: عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام جزييات طرح تجميع انتخابات را تشريح كرد.
محمد هاشمي در گفتوگو با ايلنا درپاسخ به سوالي كه به طرح تجميع انتخابات اشاره داشت با بيان اينكه سابقه اين طرح به سال 81 برميگردد،گفت: در سال 85 وزير كشور وقت يعني آقاي پورمحمدي با توجه به مشكلاتي كه در مورد انتخابات مطرح است راهكار تجميع انتخابات را بيان كرد و اين مورد را طي نامهاي به رهبري ارسال كرد.
وي با اشاره به مخالفت معاون سياسي وزير كشور با تجميع انتخابات و با بيان اينكه سلايق مختلف در كشور وجود دارد:همين وزارتخانهاي كه امروز يك معاون آن با اين طرح مخالفت ميكند، در سال 85 پيشنهاد دهنده اين طرح بود و آن را دنبال ميكرد.
عضو حزب كارگزاران سازندگي با اشاره به وجود 4 انتخابات در كشور،گفت:دو انتخابات رياست جمهوري و مجلس شوراي اسلامي با توجه به اينكه در قانون اساسي براي آن قيد زمان ذكر شده است نميتوان با انتخابات ديگر تجميع كرد اما دو انتخابات ديگر يعني شوراها و خبرگان در قانون اساسي براي آن قيد زمان تعيين نشده است و مي توان از به عمر شوراها اضافه كرد.
وي با بيان اينكه تجميع انتخابات به اين دليل صورت مي گيرد كه هر سال در كشور انتخابات برگزار نشود،گفت: تجميع انتخابات با اين منطق كه تعداد انتخابات كاهش پيدا كند و از هر سال يك انتخابات به هر دو سال يك انتخابات تبديل شود، بحث شد كه انتخابات به همين شكلي كه مطرح شده تلفيق شود. مناسب اين بود كه هر يك از دو انتخاباتي كه زمان قطعي و ثابت دارند با يكي از دو انتخاباتي كه انعطافپذير هستند و ميتوان در زمان آن تغيير حاصل كرد، به صورت دو به دو با هم جمع شوند و بدين ترتيب انتخابات رياست جمهوري با شوراها و انتخابات مجلس شوراي اسلامي با مجلس خبرگان تجميع شوند و اين تركيب كه بررسي و تصويب شد، مناسبترين تركيب به نظر ميرسيد.
به اعتقاد هاشمي اگر هر سال در كشور انتخابات برگزار شود فضاي جامعه تحت تاثير قرار مي گيرد و يكي از مزيت هاي تجميع انتخابات جلوگيري از تحت تاثير قرار گرفتن فضاي كشور و صرفه جويي در زمان است.
وي با بيان اينكه تجميع انتخابات موجب افزايش مشاركت مردم در انتخابات ميشود،خاطرنشان كرد:با تجميع انتخابات علاوه بر افزايش مشاركت مردم در انتخابات موجب بهره وري بيشتر از امكانات كشور در حوزههاي مختلف مديريتي، سياسي و اقتصادي ميشود.














mikhan vaghty rade salahiyat o taghllob kardan rahattar mardom ro khafeh konan.
اگر هر سال يک انتخابات برگزار شود چه مشکلي ايجاد ميشود؟ آيا اگر انتخابات درست برگزار شود فضاي جامعه تحت تاثير قرار ميگيرد؟
بهتر است بجاي افزايش مشارکت مردم در انتخابات به دنبال ايجاد اطمينان و اعتماد در مردم باشيم.
چگونه تجميع انتخابات موجب افزايش بهره وريي بيشتر از امکانات کشور ميشود؟
اصولا در اين مملکت به چه چيزي بهره وري گفته ميشود؟
انتخابات؟مگه قراره باز تو این مملکت انتخاباتی صورت بگیره؟