بیگانگی منطقِ “جمع کنید و بروید” با گفتمان امام خمینی
چکیده :اولا؛ چنین تفکری نسبت به حضرت امام را ، ما در کل سیره و روش سیاسی اش که در طول ده سال رهبری داشت ، نمی یابیم . بیست ویک جلد کتاب بنام "صحیفه امام" شاهد این...
هادی سروش
به نام خدا
بعد گفتار نسنجیده و ناصحیح و بلکه ضد امنیتی مجری سیما مبنی بر اینکه مخالفین سلیقه ای که محبوب ایشان است ، “بگذارند و بروند” ! در فضای مجازی ؛ بوسیله گروه های همسوشان ، قطعه ی تصویری و تقطیع شده از سخنرانی حضرت امام (ره) منتشر شد که حضرت امام هم ، در رابطه مخالف خود نیز ، چنین کلامی را داشته است !!
در پاسخ به برخی سایت های خبری و تحلیلی و دوستان دلسوزی درخواست بررسی مسئله را از بنده داشتند تقدیم میدارم:
اولا؛ چنین تفکری نسبت به حضرت امام را ، ما در کل سیره و روش سیاسی اش که در طول ده سال رهبری داشت ، نمی یابیم . بیست ویک جلد کتاب بنام “صحیفه امام” شاهد این مدعاست.
و ثانیا خود ایشان از منتقدین جدی شاه قبل پیروزی نهضت بودند که شاه اعلام نموده بود ؛ “هرکسی مخالف است از کشور برود” ! خوب ؛ سوال این جاست مگر امکان دارد خود ایشان ، حتی مشابه چنین مضمونی را بگویند ؟!
و ثالثا در قطعه منتشر شده در فضای مجازی تقطیع وجود دارد و مفهوم صحیح کلام امام را نمیرساند.
توضیح مطلب چنین است :
۱) متن فرمایش حضرت امام چنین است :
《 ملت ایران رأی داده است به جمهوری اسلامی ، شمااگر با اسلام بد هستید، خوب تشریف ببرید اروپا و امریکا و هرجا دلتان میخواهد، آنجا زندگی کنید. یا همین جا زندگی کنید و اگر ملت را میخواهید..》
(صحیفه امام ج ۱۴ – ص ۳۷۲)
۲) موضوع سخنرانی حضرت امام ، ایستادگی برخی از سیاسیونی در برابر خواست و رای و مجاهدات ملت بوده است ، که گفته شده روی سخن با امثال”بنی صدر ورجوی” بوده.
پس ، روی سخن ایشان صد در صد ، به عموم مردم و یا بخش مهم و تاثیر گذار جامعه نبوده و نیست . بلکه کسانی است که در ، خواسته ی اکثریت مردم کارشکنی میکردند .
۳) تازه ؛ امام در مواجه با همان کارشکنان هم نفرمودند : “جمع کنید و بروید” ! که از زبان مجری سیما پخش شد و به کلام شاه ، اشبه بود ! و تداعی کننده ی بیرون کردنِ ” مخالف تفکر من ” میباشد .
۴) حال که دیدیم ؛ رویکرد سخن امام و سخن آن مجری و همفکرانش ، بدون هیچ غباری وضوح دارد ، اذعان داریم ؛ بین دو عبارت “جمع کند و برود” و بین عبارت “اگر میخواهد برود و یا اینجا بماند” تفاوت بسیار روشن و انکارناپذیری وجود دارد. نشانه این تفاوت ؛ قضاوت افکار عمومی نسبت به عبارت آن مجری است.
۵) بجاست اگر کس یا کسانی در سیاست های خود تئوری دارند با استدلال عرضه نمایند و به تقطیع کلمات امام پناه نیاورند که نه اخلاقی است و نه سیاست منتج به نتیجه ای خواهد بود.
۶) مطلب سربسته ای تقدیم کنم که بر اهلش آنچنان هم سربسته نیست و آن اینکه : در این سنخ مسائل ؛ یعنی تندروی های اجتماعی – مذهبی و تخریب حضرت امام ، هیچ گاه “متحجرین” و خصوصا “انجمن حجتیه” را در معرض دید بصیرانه دور نگه مدارید .













