گزارش دردناک از زنان جانباز بعد از جنگ هشت ساله
چکیده :در ایران حتی یک آسایشگاه برای زنان جانباز وجود ندارد و اگر زن جانبازی کسی را نداشته باشد که از او نگهداری کند باید به خانه سالمندان برود. این در حالی است که مراکز مشابه بسیاری برای مردان جانباز وجود...
الناز مرادی
طبق آمار بنیاد شهید، زنانی که در بمبارانها، جبههها و پشت جبههها مجروح شدند،۵هزار و ۷۳۵ نفرند و از این تعداد، ۳ هزار و ۷۵ نفر بالای ۲۵ درصد جانبازی دارند.در جنگ ایران و عراق، ۶۴۲۸ زن شهید شدند و تفاوت برخوردی که با زنان جانباز و نام زنان شهید با مردان با شرایط مشابه، بسیار است.
در این سالها تعداد خیابانها و کوچههایی که در تهران و دیگرشهرها به نام زنان شهید زده شده به انگشتان دست هم نمیرسد و زنان جانباز به «اندیشه پویا» میگویند این کمترین تفاوتی است که بین زنان و مردان جانباز و شهید وجود دارد.
زنان جانباز میگویند تعداد زیادی از آنها هیچوقت نتوانستهاند ازدواج کنند وهیچوقت آنطور که در ایران زنان را به ازدواج با مردان جانباز تشویق کردند وگفتند «ایثار» کنید، مردان را به این موضوع تشویق نکردند.از طرفی مردان زیادی که با زنان جانباز ازدواج کردند بعداز مدتی آنهارا رها کردند.
در ایران حتی یک آسایشگاه برای زنان جانباز وجود ندارد و اگر زن جانبازی کسی را نداشته باشد که از او نگهداری کند باید به خانه سالمندان برود. این در حالی است که مراکز مشابه بسیاری برای مردان جانباز وجود دارد.
زنان جانباز میگویند تعداد زیادی از مردانی که با این زنان ازدواج کردهاند به دلیل تسهیلاتی است که درصد جانبازی برای زنان جانباز داشته، این کار را کردهاند و تعدادی از آنها ازدواج دوم کرده و دچار طلاق عاطفی با همسران اولشان شدهاند. وضعیت برای دختران مردان شهید هم مشابه است.
یکی از زنانی که با «اندیشهپویا» گفتگو کرده، میگوید زنانی را از شهرهای کوچک میشناسد که همسرانشان اجازه ندادهاند آنها برای پاهای قطعشدهشان، پروتز بگذارد و او زنانی را دیده که همسر یا فرزندانشان، لوله پولیکا را داغ کرده و وارد پاهای آنها کردهاند که بتوانند راه بروند
زنان زیادی در سالهای جنگ و بعد از آن به این دلیل که اعضای کمیسیون پزشکی بنیاد امور شهید و جانبازان، مرد بودهاند به دلیل خجالت یا فشارهای خانوادههایشان، محل مجروحیتشان را نشان نداده و هیچوقت درصد جانبازی نگرفتهاند