حسن روحانی با استعفای عباس آخوندی و محمد شریعتمداری موافقت کرد
چکیده :حسن روحانی با استعفای عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت موافقت کرد. روحانی، محمد اسلامی استاندار فعلی مازندران را به عنوان سرپرست وزارتخانه راه و شهرسازی منصوب کرده...
حسن روحانی با استعفای عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت موافقت کرد. روحانی، محمد اسلامی استاندار فعلی مازندران را به عنوان سرپرست وزارتخانه راه و شهرسازی منصوب کرده است.
رئیس دولت دوازدهم، امروز (شنبه ۲۸ مهر) همچنین حکم انتصاب رضا رحمانی معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت در امور تولید را به عنوان سرپرست این وزارتخانه صادر کرده است.
عده ای از نمایندگان مجلس منتقد عملکرد عباس آخوندی و محمد شریعتمداری در حوزه های مختلف بودند و تاکید داشتند که اگر آنها از سمت خود کنار نروند، استیضاح آنها را به جریان خواهند انداخت.
پیشتر، نمایندگان مجلس یازدهم مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و دارایی و علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را استیضاح و برکنار کرده بودند.
با توجه به دو استعفای اخیر و دو برکناری سابق، حسن روحانی باید برای چهار وزارتخانه راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و دارایی و نیز تعاون، کار و رفاهاجتماعی وزرای جدید به مجلس معرفی کند.
استعفای محمد شریعتمداری در حالی پذیرفته شده که اول مهر، برخی رسانه های ایران از ارائه استعفای او به رئیس دولت خبر داده و این خبر، بلافاصله تکذیب شده بود.
از سوی دیگر، عباس آخوندی امروز و ساعاتی پیش از اعلام قبول استعفایش از سوی رئیس جمهور، متن استعفانامهای به تاریخ ۱۰ شهریور را بر روی کانال تلگرام خود قرار داده بود.
او در این متن، ضمن یادآوری اینکه در سه سال گذشته سه بار از حسن روحانی خواسته تا از سمت خود کنار برود تاکید داشت: “به من رخصت دهید در اولین فرصت از خدمتتان خارج شوم، ولی خواهش دارم این زمان از مهرماه سال جاری فراتر نرود.”
عباس آخوندی در دولت های اول و دوم حسن روحانی مسئولیت وزارتخانه راه و شهرسازی ایران را بر عهده داشت و سه نوبت استیضاح وی در مهر ۱۳۹۴، اسفند ۱۳۹۵ و اسفند ۱۳۹۶ از سوی مجلسهای فعلی و سابق بینتیجه مانده بود.
در بخشی از استعفانامه وزیر راه و شهرسازی خطاب به رئیس دولت آمده بود: “به نظر نمیرسد در ارتباط با روش بازآفرینی شهری مورد نظر جنابعالی بتوانم کار مؤثری انجام دهم. همچنین، در ارتباط با سیاست دولت در بازار و روش ساماندهی امور اقتصادی به لحاظ شرایط موجود بازار نیز امکان هماهنگی ندارم.”
آخوندی افزود: “بر این اعتقاد هستم که سه اصل پایبندی به قانون، احترام به قانون مالکیت و اقتصاد بازار رقابتی را در هیچ شرایطی نباید زیر پا گذاشت. آنچه که در تدبیر شرایط سخت ناشی از تحریمهای آمریکا شاهدیم نقض همین سه شرط است. در این صورت با این سطح از تفاوت دیدگاه، از حیث اخلاقی ادامه کار من درست نیست.”
عباس آخوندی مدافع سرسخت اقتصاد بازار آزاد و مخالف دخالت گسترده دولت در عرصه هایی چون تنظیم بازار و تعیین نرخ ارز محسوب میشود؛ عرصههایی که دولت ایران، در پی تشدید تحریم های آمریکا، دخالت خود را در آنها افزایش داده است.
آخوندی و رئیس جمهور ایران، همچنین از چند سال پیش در مورد چگونگی بازسازی و نوسازی بافت های مسکونی فرسوده در ایران، که مورد تاکید حسن روحانی بوده، با یکدیگر اختلاف نظر داشتهاند.
در همین ارتباط، آقای روحانی همواره بر اجرای پروژه های بزرگ ساخت و ساز از سوی دولت تاکید داشته، اما آخوندی، معتقد به ارائه کمک مالی به ساکنان محله ها برای بازسازی و نوسازی واحدهای فرسوده بوده است.
انتشار استعفانامه عباس آخوندی، امروز ساعاتی پس از حضور او در مراسم امضای تفاهمنامه نوسازی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی فرسوده صورت گرفت که با حضور او، معاون اقتصادی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
در این مراسم، آقای آخوندی در سخنرانی کوتاهی تاکید کرد “من امروز برای حرف زدن اینجا نیامدهام بلکه برای کف زدن آمدهام”؛ که نوعی اعلام نارضایتی از اجرای چنین پروژه هایی تلقی شد.













