سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » پرداخت طلب سپرده‌گذاران کاسپین تا سقف ۲۰۰ میلیون/همه سپرده‌گذاران افضل‌توس، وحدت و البرز پول می‌گیرند...

پرداخت طلب سپرده‌گذاران کاسپین تا سقف ۲۰۰ میلیون/همه سپرده‌گذاران افضل‌توس، وحدت و البرز پول می‌گیرند

چکیده :موضوع پرداخت به سپرده گذاران کاسپین تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان در دستور کار قرار گرفته است و سیف اعلام کرد که تاکنون ۳۶۰۰ میلیارد تومان از طرف بانک مرکزی به سپرده گذاران تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است. این رقم بیش از ۹۸ درصد مجموعه سپرده گذاران بوده است و سپرده ۲ درصد باقی مانده که بالای ۲۰۰ میلیون تومان است، آن هم قرار است پرداخت شود، البته بخشی از پول برخی از سپرده گذاران بالای ۲۰۰ میلیون تومان نیز در حال پرداخت...


 

 

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت که پرداخت طلب سپرده گذاران کاسپین تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان در دستور کار قرار گرفته و سپرده افراد در سایر موسسات مالی تا ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت می شود.

به گزارش ایسنا، بهروز نعمتی در حاشیه جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس در جمع خبرنگاران درباره جلسه غیر علنی صبح امروز مجلس با ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی گفت: در این جلسه آخرین وضعیت موسسات مالی اعتباری مورد بررسی قرار گرفت همچنین در مورد مشکلاتی که در نحوه پرداخت پول سپرده گذاران وجود دارد مباحثی مطرح شد.

نعمتی ادامه داد: موضوع پرداخت به سپرده گذاران کاسپین تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان در دستور کار قرار گرفته است و سیف اعلام کرد که تاکنون ۳۶۰۰ میلیارد تومان از طرف بانک مرکزی به سپرده گذاران تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است. این رقم بیش از ۹۸ درصد مجموعه سپرده گذاران بوده است و سپرده ۲ درصد باقی مانده که بالای ۲۰۰ میلیون تومان است، آن هم قرار است پرداخت شود، البته بخشی از پول برخی از سپرده گذاران بالای ۲۰۰ میلیون تومان نیز در حال پرداخت است.

این نماینده مجلس یادآور شد: در این جلسه بنا شد سپرده افراد در سایر موسسات مالی تا ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت شود و این کار در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است. مجموعه این پرداخت‌ها ۹۵ درصد کل سپرده‌ها خواهد بود و در این راستا امیدواریم ۵ درصد باقی مانده با تدبیر سران سه قوه و قوه قضاییه انجام شود.

وی در پایان گفت: در این جلسه بنا شد که جلساتی میان معاونان سه قوه (اسحاق جهانگیری، مسعود پزشکیان و حجت الاسلام محسنی اژه ای) با ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی برگزار شود.

هشدار درباره یک موسسه اعتباری غیرمجاز

همچنین بانک مرکزی با اعلام اینکه «موسسه قرض‌الحسنه خاتم‌الانبیاء» فاقد هر گونه مجوزی برای فعالیت از سوی این بانک است نسبت به سپرده‌گذاری و یا همکاری با آن هشدار داد.

با وجود اینکه فعالیت تمامی موسسات بزرگ غیرمجاز به پایان رسیده و می‌توان گفت که هیچ یک از موسسات مالی و اعتباری که قبلا به طور گسترده‌ای فعالیت می‌کردند اکنون هیچ گونه فعالیتی در بازار پول ندارند، اما همچنان هستند موسسات و یا صندوق‌های قرض‌الحسنه‌ای که به طور غیرمجاز و بدون مجوز فعالیت در بازار رسمی پول به کار خود ادامه می‌دهند.

در مدت اخیر بانک مرکزی طی اطلاعیه‌هایی اسامی چند موسسه اعتباری غیرمجاز را اعلام و نسبت به سپرده‌گذاری در آن‌ها هشدار داده بود.

در تازه‌ترین اعلام بانک مرکزی از موسسه قرض‌الحسنه خاتم‌الانبیاء نام برده شده و ظاهرا این موسسه در برخی مناطق اقدام به انتشار غیرقانونی اوراق گواهی سپرده سرمایه‌گذاری می‌کند. این در حالی است که موسسه قرض‌الحسنه خاتم‌الانبیاء هیچ گونه مجوز از بانک مرکزی نداشته و تمام واحدهای آن تحت هر عنوانی غیرقانونی است.

طبق اعلام بانک مرکزی اوراق گواهی سپرده سرمایه‌گذاری منتشر شده از سوی این موسسه که همراه با درج عبارت جعلی «تحت نظارت بانک مرکزی» در قبال خرید اموال منقول و غیرمنقول عموم مردم به آن‌ها واگذار شده هیچ گونه اعتبار و ارزشی نداشته و مغایر با قوانین و مقررات است. از این رو مردم باید برای جلوگیری از به مخاطره افتادن اموال خود از هر گونه ارتباط با این موسسه به ویژه افتتاح سپرده و اخذ گواهی در قبال فروش اموال منقول و غیرمنقول خود جدا خودداری کرده و از پذیرش گواهی‌های موصوف از اشخاص ثالث تحت هر عنوانی پرهیز کنند.

این در حالی است که پیش‌تر نیز بانک مرکزی نسبت به فعالیت چند موسسه دیگر هشدار داده و نام‌هایی همچون حافظ، دانشگاهیان علم و صنعت، آینده‌سازی میهن، کشاورزی توسعه البرز و واحد اعتباری ولیعصر را به عنوان موسسات فاقد مجوز از بانک مرکزی اعلام و تأکید کرده بود که هرگونه سپرده‌گذاری در آن‌ها با تعهدی از سوی این بانک همراه نیست.

 


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.