سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » آیت‌الله مرتضوی در مراسم ترحیم آیت‌الله هاشمی: شناسنامه انقلاب بود...

آیت‌الله مرتضوی در مراسم ترحیم آیت‌الله هاشمی: شناسنامه انقلاب بود

چکیده :مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌ الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در تهران محل دفتر آیت‌‌الله العظمی صانعی با حضور پرشور علماء و روحانیون برگزار شد....


مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌ الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در تهران محل دفتر آیت‌‌الله العظمی صانعی با حضور پرشور علماء و روحانیون برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بیت آیت‌الله صانعی؛ آیت‌الله سید‌ضیاء مرتضوی در این مراسم، در مورد برخی از ویژگی‌ها و سجایای اخلاقی مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به تفصیل سخن گفت و تاکید کرد: آیت‌الله هاشمی علاوه بر اینکه در سیاست با سابقه و نامدار بودند؛ از حیث اینکه یک عالم حوزوی بودند، مورد توجه قرار داشتند و بدون مبالغه، عالم ربّانی بودند. ایشان انسان با تقوایی بودند و به آنچه می‌گفتند، عمل می‌کردند و ایمان داشتند. ایشان انسان خداترسی بودند و برای دل خوشی کسی سخن نمی گفتند.

آیت‌الله مرتضوی همچنین افزود: بنده در این سالها مقالات زیادی در دفاع از ایشان نوشتم و از این نکته خرسندم که حتی یک بار هم در مواجهه حضوری از بنده تشکر نکردند، یعنی به دنبال این نبودند که کسانی که از ایشان دفاع می‌کنند، مقرّب ایشان باشند.

به گفته وی، ویژگی دیگر آیت الله هاشمی، آزاد اندیشی و روشن بینی در احکام و مسائل دینی بود. در عین حال اهل ذکر بودند و اهل روضه برای ائمه اطهار (ع) بودند، شاهد این تعبد یکی اینکه می فرمودند مسئله فدک در تاریخ گم شده و باید آن را پیدا کرد و شاهد دیگر این مسئله که برای ایشان قطعه سنگی از قبر مقدس حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) آوردند و ایشان آن را به قطعات کوچک تبدیل کرده و صدها انگشتر تهیه نمود و به افراد گوناگون از باب تبرک هدیه کردند. در واقع ایشان آزاداندیشی و نوآوری در چهارچوب موازین را با تعبّد شخصی در اعمال خودشان، جمع کرده بودند.

آیت‌الله مرتضوی گفت: اگر بخواهیم از نظر سیاسی حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی را معرفی کنیم؛ ایشان شناسنامه انقلاب بودند و برای حوزه های علوم دینی هم، به چنین شناسنامه هایی نیاز است.

وی در پایان ضمن تسلیت این غم بزرگ تصریح کرد: به واقع و از صمیم قلب و با تمام وجود، امروز این روایت را درک می کنیم که: «اذا مات العالم ثَلُمَ فی الاسلام ثُلم لا یسدها شیء». در پایان از خداوند متعال عاجزانه می خواهیم روح آن عالم ربانی و مجاهد مظلوم و در برهه ای غریب را مشمول رحمت واسعه خود قرار دهد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.