سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » سوریه در خون و آتش؛ اصابت بمب‌های بشکه‌ای به بیمارستانی در شرق حلب...

سوریه در خون و آتش؛ اصابت بمب‌های بشکه‌ای به بیمارستانی در شرق حلب

چکیده :سوریه در خون و آتش است، هر روز بر ویرانه های شهر حلب بمب فرود می آید، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل در سخنرانی اخیر خود وضعیت سوریه را به کشتار گاه تشبیه کرده اما همچنان رقابت قدرت های بزرگ جهانی و منطقه ای برای بدست آوردن دست بالا در بحران سوریه ادامه دارد. در این میان کشتار کودکان و زنان و مردان ادامه دارد. در سوریه اعلامیه های حقوق بشر اعتباری ندارند....


کلمه- گروه بین الملل: سوریه در خون و آتش است، هر روز بر ویرانه های شهر حلب بمب فرود می آید، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل در سخنرانی اخیر خود وضعیت سوریه را به کشتار گاه تشبیه کرده اما همچنان رقابت قدرت های بزرگ جهانی و منطقه ای برای بدست آوردن دست بالا در بحران سوریه ادامه دارد. در این میان کشتار کودکان و زنان و مردان ادامه دارد. در سوریه اعلامیه های حقوق بشر حاعتباری ندارند.

بر اساس گزارش‌ها امروز دست کم دو بمب بشکه‌ای به یک بیمارستان در بخش شرقی حلب که در کنترل شورشیان مخالف دولت سوریه است، اصابت کرده است. به گزارش بی بی سی، این بیمارستان به همراه یک مرکز درمانی دیگر در همین منطقه در چهارشنبه گذشته، ۲۸ سپتامبر، هدف بمباران قرار گرفته بود.

به گفته یکی از مقام‌های سازمان پزشکان آمریکایی سوری‌تبار که مدیریت این بیمارستان را بر عهده دارد، دو بمب بشکه‌ای امروز به بیمارستان ‘ام ۱۰ ‘ اصابت کرده و گزارش هایی هم مبنی بر استفاده از بمب‌های خوشه‌ای منتشر شده است. خبرگزاری‌ها بیمارستان ام ۱۰ را بزرگ‌ترین بیمارستان شرق حلب توصیف کرده‌اند.

به گفته این سازمان این دو بیمارستان، یعنی ‘ام ۱۰ ‘ و ‘ام ۲ ‘ در نتیجه این بمباران ها خراب شده و در حال حاضر تنها شش بیمارستان در بخش‌ شرقی شهر حلب قابل استفاده است.

گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه هم از حمله هوایی به بیمارستانی صحرایی در حلب و کشته شدن یک نفر خبر داده است. بمباران های اخیر شهر حلب از جمله خونبارترین حملاتی است که در پنج سال اخیر در سوریه اتفاق افتاده است.

سازمان ملل اعلام کرده دست کم ۴۰۰ غیرنظامی از جمله شماری کودک در هفته جاری و در نتیجه حملات نیروهای دولت سوریه و روسیه در حلب کشته شدند. سازمان بهداشت جهانی سوریه را خطرناک ترین مکان برای کارکنان بخش پزشکی اعلام کرده است.

امروز گزارش‌هایی هم درباره درگیری میان نیروهای مدافع حکومت اسد و شورشیان در بخش قدیمی شهر حلب منتشر شده است. بخش قدیمی شهر در کنترل نیروهای مخالف اسد بوده است. گفته می‌شود هدف نیروهای دولتی از ورود به بخش قدیمی شهر حلب ایجاد فاصله میان مخالفان در بخش شرقی حلب است.

درگیری لفظی میان آمریکا و روسیه

روسیه نسبت به هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه نیروهای دولت سوریه هشدار داده است. در همین رابطه یکی از سخنگویان وزارت خارجه روسیه گفت چنین اقدامی از سوی آمریکا تبعات ساختاری وحشتناکی در سراسر خاورمیانه خواهد داشت. به گفته سخنگوی وزارت خارجه روسیه چنانچه بشار اسد از قدرت برکنار شود، تروریست ها به سرعت خلا قدرت را در این کشور پر می کنند. این اظهار نظرها در زمانی بیان شده که تنش شدیدی بین آمریکا وروسیه در مورد ادامه بمباران شهر حلب ایجاد شده است

از سوی دیگر، وزارت امور خارجه آمریکا گفته است افزایش عملیات نظامی روسیه در سوریه، باعث سوق دادن نیروهای میانه‌رو جبهه مخالفان دولت بشار اسد به سوی افراط‌گرایان می‌شود. مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت حملات هوایی روسیه و سوریه، اوضاع دشوار فعلی را پیچیده‌تر می‌کند.

آمریکا تهدید کرده است که به همکاری‌های خود با روسیه بر سر بحران سوریه پایان خواهد داد.

این در حالی است که روسیه ایالات متحده را متهم کرده که برخلاف چندین تعهد برای تمایز میان گروه‌های مسلح مخالفان میانه‌رو و گروه‌های افراطی، نمی‌خواهد یا نمی‌تواند این گروه‌ها را از هم جدا کند.

سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته است برای روسیه این طور به نظر می‌رسد که برنامه آمریکا از آغاز این بوده که جبهه نصرت را به حال خود رها کند تا شاید در صورت لزوم بعدها علیه حکومت بشار اسد از این گروه استفاده شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اتهام‌های روسیه را مسخره خوانده و به خبرنگاران گفته است که آمریکا ماه‌هاست که جبهه نصرت را هدف قرار نداده چون آنها قاطی سایر گروه‌ها و شهروندان غیرنظامی شده‌اند. سرگی لاوروف گفته است هر روز با جان کری، همتای آمریکایی خود صحبت می‌کند و می‌گوید آمریکا باید جدا کردن گروه‌های میانه‌رو از جبهه فتح شام را آغاز کند، اما آمریکا این مساله را به توقف پروازهای روسیه و سوریه منوط می‌کند.

انتشار نوار صحبت‌های خصوصی جان کری

گفتنی است، رسانه‌های آمریکایی بخش‌هایی از صحبت‌های جان کری را در یک جلسه خصوصی درباره بحران سوریه منتشر کرده‌اند. کری در این جلسه، که با نمایندگان چند گروه سوری و دیپلمات‌های سه یا چهار کشور دیگر برگزار شده، دیدگاه‌های خود درباره سوریه را مطرح می‌کند. وزیر خارجه آمریکا در این جلسه می‌گوید برای توسل به زور علیه دولت سوریه استدلال کرده، اما نتوانسته است دیگران را برای این کار قانع کند.

کری گفته است: گمانم سه یا چهار نفر در دولت هستند که برای توسل به زور استدلال کرده‌اند، اما من در این بحث موفق نشدم. من کسی هستم که اعلام کردم ما به خاطر استفاده از تسلیحات [شیمیایی] به اسد حمله می‌کنیم. اما کنگره حتی حاضر نشد این مساله را به رای بگذارد.

گروهی از منتقدان باراک اوباما می‌گویند دولت او در قبال بحران سوریه سردرگم بوده و کوتاهی کرده است. در جلسه‌ای که نوار آن در رسانه‌ها درز کرده، نمایندگان گروه‌های غیرنظامی سوری فعال در حلب از کری می‌پرسند چرا دولت آمریکا برای واداشتن بشار اسد به رعایت آتش‌بس کاری نمی‌کند.

وزیر خارجه آمریکا می‌گوید آمریکا با محدودیت‌های قانونی و حقوقی برای عمل در سوریه مواجه است و برخلاف نیروهای روسیه از طرف دولت سوریه به عملیات در آن کشور دعوت نشده است و تنها برای هدف قرار دادن داعش می‌تواند در آسمان سوریه حضور داشته باشد. وزیر خارجه آمریکا همچنین نیروهای روسیه را متهم می‌کند که، به گفته او برخلاف آمریکا، به قوانین بین المللی احترام نمی‌گذارند. او گفته است: ما مثل روس‌ها رفتار نمی‌کنیم.

جان کری در جلسه خصوصی هفته گذشته که نوارش افشا شده می‌گوید اقدامات روسیه معادله را تغییر داده و برکناری بشار اسد را سخت‌تر از قبل کرده است. کری در بخش دیگری از صحبت‌هایش می‌گوید: از نظر خیلی از آمریکایی‌ها ما نباید در کشوری دیگر بجنگیم و جوانان آمریکایی را بفرستیم که در کشوری دیگر کشته شوند. او می‌گوید آمریکا در پی تجهیز مخالفان سوری است تا آنها در کشور خودشان بجنگند.

جان کری می‌گوید بخشی از مشکل این است که وقتی آمریکا می‌خواهد گروهی را جایی در سوریه تقویت ‌کند، همه طرف‌های درگیر تمرکز بیشتری روی آن منطقه می‌گذارند.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.