سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » آیت‌الله هاشمی: نکته اصلی در آزاداندیشی دینی، نبود اکراه و اجبار است...

آیت‌الله هاشمی: نکته اصلی در آزاداندیشی دینی، نبود اکراه و اجبار است

چکیده :رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نکته اصلی در آزاداندیشی دینی نبود اکراه و اجبار است که قرآن از آن با آیه 'لااکراه فی الدین' یاد می کند....


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نکته اصلی در آزاداندیشی دینی نبود اکراه و اجبار است که قرآن از آن با آیه ‘لااکراه فی الدین’ یاد می کند.

آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در مراسم افتتاح دوره تربیت استاد با موضوع آزاد اندیشی دینی در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: این اصل به این معناست که خداوند هیچ اکراهی در زندگی قرار نداده که جزو دین باشد.

وی بیان کرد: خداوند به انسان عقل و اختیار داده که جزو فطرت و هویت انسانی است و در این میان یک عده راه درست و بخشی دیگر راه غیر درست را انتخاب می کنند.

وی تاکید کرد: اگر کسی نتوانست به خدا و معاد معتقد باشد نمی توان این عقاید را بر او تحمیل کرد چون این مسائل تعبدی نیست.

رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد کشور بیان کرد: هر کس مطلبی اساسی در هر موضوعی و یا عقیده و تفکری دارد باید بتواند مطالعاتش را به مقاله تبدیل کرده و در فضای دانشگاه به صورت آزاد و نه اجباری مطرح کند ضمن اینکه در این زمینه باید از متفکران داخل و خارج استفاده کرد.

وی گفت: طبق دستور قرآن مردم را باید با حکمت یعنی به شکل عقلانی و موعظه حسنه یعنی انسانی و مودبانه دعوت به امری کرد وجدال، خصومت و کینه ورزی نباید در دعوت مردم وجود داشته باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: طبق آیات قرآنی وظیفه ما همانند پیامبر اکرم(ص) فقط تذکر است زیرا فطرت انسانی ظرفیت فهم را دارد و پیامبر و کسانی که در راه او قدم می گذ ارند فقط وظیفه احیای این فطرت را دارند.

وی بیان کرد: در راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی هدف از کلمه ‘آزاد’ این بود که بدون کنکور باشد اما شورای عالی انقلاب فرهنگی الزام کرد که باید آزمایش هایی نیز برای ورود به این دانشگاه گرفته شود و خوشبختانه این دانشگاه هم اکنون تبدیل به یک جریان بالنده شده است.

آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: کرسی های آزاد اندیشی نباید محدود و حضوری باشد بلکه باید در فضای مجازی نیز محقق شود و حرکتی وسیع و عالمانه با هدف بالابردن آگاهی و دانش مردم شکل بگیرد.

وی تاکید کرد: نباید هرجا بحثی می شود فوری فشار بیاوریم و دعوا کنیم بلکه باید چنان میدان تعلیم و گفتن باز باشد که مردم گوش کنند و آنگاه آنرا یا رد کنند و یا بپذیرند.

وی بیان کرد: خداوند این حق را به انسان داده که اشتباه کند و کسی که اشتباه می کند نیز نه گناه کرده و نه جرمی مرتکب شده است و تفکر اخباری را محکوم می کنیم و معقتدیم که عقل و شرع با هم و در طول هم هستند.

وی تاکید کرد: بر همین اساس باید عقاید و افکارمان را عقلانی بحث کنیم و نتیجه اش را نیز تنها عرضه کنیم و اجباری به پذیرش آنها نداشته باشیم.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.