سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » واکنش سخنگوی دولت به تخلفات انتخاباتی برخی رسانه‌ها: خدا حاضر و ناظر است...

واکنش سخنگوی دولت به تخلفات انتخاباتی برخی رسانه‌ها: خدا حاضر و ناظر است

چکیده :گویا برخی رسانه‌ها، ستاد تبلیغاتی یک جریان سیاسی شده‌اند؛ رسانه‌هایی که طبق قانون از تبلیغ «له» و «علیه» نامزدها منع شده‌اند. یکی نشست خبری برگزار می‌کند و دیگری از لزوم رأی‌دادن به فهرست کامل یک جریان سیاسی می‌نویسد. موضوعی که سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود به آن اشاره کرد....


گویا برخی رسانه‌ها، ستاد تبلیغاتی یک جریان سیاسی شده‌اند؛ رسانه‌هایی که طبق قانون از تبلیغ «له» و «علیه» نامزدها منع شده‌اند. یکی نشست خبری برگزار می‌کند و دیگری از لزوم رأی‌دادن به فهرست کامل یک جریان سیاسی می‌نویسد. موضوعی که سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود به آن اشاره کرد.

«شرق» از سخنگوی دولت پرسید: «برخی رسانه‌های مشمول ماده ۵٨ قانون انتخابات، در روزهایی که از تبلیغ منع شده‌اند، صراحتا از یک جریان سیاسی حمایت می‌کنند و یکی از این روزنامه‌ها در سرمقاله‌اش مشخصا خواسته که به لیست ائتلاف جریان مدنظرش رأی دهند. موضع دولت به عنوان مجری انتخابات، به غیر از اینکه بگوید کار درستی نیست، چیست؟» که «محمدباقر نوبخت» در پاسخ گفت: «اختیارات دولت در مورد برخورد قضائی تقریبا محدود است».

او افزود: «قوه محترم قضائیه حتما و قاطعانه نسبت به آنهایی که از قانون فراتر می‌روند و بعد نگاه می‌کنند که کسی یک سانت فراتر از قانون رفته و آن را لجن‌مال می‌کنند، رسیدگی خواهد کرد. ما به خداوند معتقدیم که حاضر و ناظر است. بنابراین نشان داده شد که اینها ممکن است در جهت تخلیه عصبانیت و ناراحتی افراد در آن لحظه مؤثر باشد ولی در فرایند انتخابات با توجه به عنایت خدا و زیرکی مردم فکر نمی‌کنم آنهایی که چنین کارهایی می‌کنند خیر و ثوابی در این زمینه ببرند».

چهارشنبه هفته گذشته «محمدحسین مقیمی»، معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات، اعلام کرد براساس ماده ۵٩ قانون انتخابات، استفاده از بیت‌المال در مقاصد انتخاباتی مجاز نیست و رسانه‌های دولتی یا متعلق به نهادهای دولتی از تبلیغ له یا علیه نامزدها منع هستند.

او افزود: «افراد، نهادها و کسانی که این ماده قانونی را زیر پا بگذارند مجرم شناخته می‌شوند و از سوی وزارت کشور به قوه قضائیه معرفی خواهند شد».

براین‌اساس نام مؤسسات مطبوعاتی و همه رسانه‌های مؤسسه «اطلاعات»، «ایران»، «خراسان»، «کیهان»، «همشهری» و خبرگزاری‌های«ایرنا»، «ایسنا»، «تسنیم»، «فارس»، «مهر» و «میزان» در بین اسامی منتشره قرار داشتند. در همین راستا روز دوشنبه اعلام شد نام سه روزنامه و هشت خبرگزاری متخلف برای رسیدگی به قوه قضائیه ارسال خواهد شد. به گفته کمیته اطلاع‌رسانی ستاد انتخابات کشور، این هشت رسانه مجموعا در ٨٣ مورد از ماده ۵٨ قانون انتخابات، عدول کرده‌اند. درحالی‌که این رسانه‌ها از هرگونه تبلیغ منع شده‌اند، روزنامه «کیهان» در سرمقاله روز دوشنبه خود صراحتا از مخاطبان خود خواسته تا به لیست کامل ائتلاف اصولگرایان رأی دهند.

«کیهان» در سرمقاله خود با عنوان «فرمول انتخاب»، جریان اصولگرایی را جریان «وفادار به اصول و مبانی انقلاب» معرفی کرده و نوشته: «کسانی ممکن است با حضور برخی از نامزدها در این لیست موافق نباشند و نامزدهای دیگری را ترجیح بدهند. این دوستان باید توجه داشته باشند که تغییر افراد لیست و جایگزین آنها با نامزدهای دیگر نمی‌تواند پیروزی آنها را در پی داشته باشد و تنها نتیجه آن، کاهش آراء نامزدهای لیست مزبور به نفع کسانی است که آنان را شایسته نمی‌دانند. بنابراین با توجه به حساسیت شرایط بایستی از سلیقه خاص خود به نفع جریان وفادار به اصول و مبانی انقلاب صرف‌نظر کنند».

البته انتشار سرمقاله «له» نامزدهای اصولگرا، این روزنامه را از انتشار مطالبی «علیه» جریان اصلاحات و دولت غافل نمی‌کند که البته منحصر به دوران انتخابات و تبلیغات هم نیست. این روزنامه همواره با ادبیات خاص خودش رسانه‌های اصلاح‌طلب را رسانه‌های «زنجیره‌ای» و «اجاره‌ای» خطاب می‌کند. در یکی از آخرین حملات «کیهان»، این روزنامه تلاش‌های زیادی کرد تا «بابک زنجانی» را مرتبط به دولت‌های روحانی و هاشمی‌رفسنجانی نشان دهند؛ حال آنکه اوج فعالیت متهم میلیاردی نفتی در دوران احمدی‌نژاد بود و به گواه کیفرخواست «زنجانی»، امضای سه وزیر و رئیس وقت بانک مرکزی پای مصوبه در اختیار قراردادن نفت به این متهم به چشم می‌خورد. اما این برای بار اول نیست که «کیهان» آشکارا به نفع جریانی موسوم به «اصولگرایی» تبلیغ می‌کند و به نفع آنها مطلب منتشر می‌کند.

این روزنامه پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ١٣٩٢ هم که اصولگرایان در وضعیتی مشابه این روزها یعنی تشتت و اختلاف به سر می‌بردند، در سرمقاله خود آنها را به وحدت دعوت کرد. در سرمقاله ٢٢ خرداد ١٣٩٢ یعنی دو روز پیش از انتخابات، «حسین شریعتمداری» نوشته بود: «تعدد نامزدهای اصولگرا باعث می‌شود که آرای متراکم و چند‌برابری اصولگرایان به‌جای آنکه در یک بستر واحد ریخته و رودخانه‌ای غیرقابل عبور پیش‌روی مدعیان اصلاحات ایجاد کند، در چند بستر جداگانه جاری شده و به «چند نهر» قابل عبور تبدیل ‌شود. در این حالت آرای اصولگرایان اگرچه در مجموع «انبوه» است ولی از آنجا که به چند شاخه تبدیل شده است، می‌تواند برای مدعیان اصلاحات- حداقل در حد و اندازه پریدن به دور دوم- قابل رقابت باشد. آیا غیر از این است؟!».

نویسنده «کیهان» در پایان نوشته بود: «نامزدهای اصولگرا هرچه زودتر و بدون فوت وقت و ازدست‌دادن فرصت، دور هم بنشینند و یکی را از میان خود به عنوان نامزد همه اصولگرایان برگزینند و در نهایت پس از پیروزی- که در این صورت قطعی و بدون کمترین تردید در همان دور اول خواهد بود- دولتی با حضور مؤثر سایر نامزدهای اصولگرا تشکیل بدهند. و مطمئن باشند این اقدام خداپسندانه آنها مانند اقدام درخور تقدیر و انقلابی دکتر حدادعادل، فردای قیامت که روز «شمارین» است در کارنامه اعمال آنان به شمار خواهد آمد و در خاطر ملت خداجوی و پاکباخته این مرز و بوم نیز به صورت نقطه‌ای درخشان باقی می‌ماند».به غیر از کیهان، خبرگزاری‌های دیگری که نامشان در بین اسامی اعلامی رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور هستند، در روزهای تبلیغات و حتی پیش از آن، اقدام به برگزاری نشست‌های خبری متعدد برای نامزدهای فهرست اصولگرایان کرده‌اند.

ماده ۵٨ چه می‌گوید؟

در ماده ۵٨ قانون انتخابات آمده: «انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی از تاریخ اعلام رسمی اسامی نامزدها، له یا علیه نامزدهای نمایندگی مجلس از رادیو و تلویزیون و میز‌ خطابه نماز جمعه یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی دارد و فعالیت کارمندان در ساعات اداری و همچنین استفاده از وسائل و سایر امکانات‌ وزارتخانه‌ها و ادارات، شرکت‌های دولتی و مؤسسات وابسته به دولت و نهادها و مؤسساتی که از بودجه عمومی (‌به هر مقدار) استفاده می‌کنند و ‌همچنین دراختیارگذاشتن وسائل و امکانات مزبور ممنوع بوده و مرتکب مجرم شناخته می‌شود».

همچنین تبصره دو این ماده می‌گوید: «ادارات و سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و نهادها و اعضای آنها با ذکر سمت خود حق ندارند له یا علیه هیچ یک از نامزدهای انتخاباتی‌ اعلامیه، اطلاعیه یا پلاکارد بدهند».

لیست انگلیسی توهین به شورای نگهبان است

سخنگوی دولت همچنین در واکنش به برخی اظهار نظرها درباره لیست انگلیسی با بیان اینکه «قطعا لیست انگلیسی نداریم»، گفت: «قطعا چیزی به نام لیست انگلیسی نداریم و اگر کسی بخواهد بگوید چنین لیستی داریم در واقع به شورای نگهبان اهانت می‌کند و می‌خواهد بگوید که افرادی که شورای نگهبان آنها را تأیید کرده این گونه هستند، درحالی‌که همه از احتیاط و دقت شورای نگهبان صحبت می‌کنند و قطعا چنین حرف‌هایی نادرست است».

او افزود: «اینکه یک رسانه خارجی یک حرفی زده باشد و یکی از میهمانان آنها در آنجا چیزی گفته باشد ملاک نیست. ما اجازه دخالت از هیچ مرجع خارجی در موضوعات داخلی خود، به‌ویژه انتخابات را نمی‌دهیم. اینکه عده‌ای از این فرصت استفاده کنند و چنین مطلب قبیحی بگویند، یک نکته غیراخلاقی است، اما مردم ما فهیم‌تر از این مسائل هستند».

سخن‌گوی دولت اضافه کرد: «اینکه در انتخابات تابلویی باشد و در آن خوب‌ها و بد‌ها بنویسیم درست نیست. همه این عزیزان فرزندان ملت هستند، چه اصولگرا باشند، چه اصلاح‌طلب و چه اعتدال‌گرا. منتهی با یکدیگر اختلاف سلیقه دارند، ولی هیچ کس نباید در تقوا و پایبندی آنها کوچک‌ترین تردیدی داشته باشد. از مجرای دقیق شورای نگهبان گذشته‌اند، همه این اسامی که روی دیوار‌ها می‌بینیم از نگاه تیزبین شورای نگهبان گذشته‌اند».


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.