سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » اعتراض گسترده به اعدام شیخ نمر: مظلومیتی که صدایش به گوش جهانیان رسید...
» وزارت کشور سعودی می‌گوید «شیخ فتنه‌ساز» را اعدام کرده‌ایم!

اعتراض گسترده به اعدام شیخ نمر: مظلومیتی که صدایش به گوش جهانیان رسید

چکیده : سه سال پیش وزارت کشور سعودی اعلام کرد یکی از «فتنه سازان» و همراهان او را دستگیر کرده است، پس از آن معلوم شد آن کسی که رژیم سعودی او را فتنه گر معرفی می کند شیخ نمر فعال حقوق بشر و معترض به سیاست های دولت سعودی است. فتنه گر همان تعبیری است که امروز هم در بیانیه های قضایی و موافقان اعدام شیخ نمر در شبکه های اجتماعی به او نسبت می دهند تا شاید گناه به شهادت رساندن او را توجیه کنند. به نظر می رسد برای حکومت های خودکامه ای که توجیهی برای خشونت و سرکوب مخالفان و معترضان ندارند، زدن برچسب "فتنه گر" مجوزی برای خارج کردن معترض و مخالف از گردونه صحنه سیاسی است...


کلمه – گروه خبر: سه سال پیش وزارت کشور سعودی اعلام کرد یکی از «فتنه سازان» و همراهان او را دستگیر کرده است، پس از آن معلوم شد آن کسی که رژیم سعودی او را فتنه گر معرفی می کند شیخ نمر فعال حقوق بشر و معترض به سیاست های دولت سعودی است.

فتنه گر همان تعبیری است که امروز هم در بیانیه های قضایی و موافقان اعدام شیخ نمر در شبکه های اجتماعی به او نسبت می دهند تا شاید گناه به شهادت رساندن او را توجیه کنند. به نظر می رسد برای حکومت های خودکامه ای که توجیهی برای خشونت و سرکوب مخالفان و معترضان ندارند، زدن برچسب “فتنه گر” مجوزی برای خارج کردن معترض و مخالف از گردونه صحنه سیاسی است.

وقتی وزارت کشور عربستان با صدور بیانیه ای خبر از اعدام ۴۷ نفر در این کشور داد که در میان اسامی نام شیخ نمر و سه شیعه معترض دیگر به چشم می خورد، مسلمانان جهان و فعالان حقوق بشر را در بهتی همراه با خشم فرو برد.

زیرا پیش از این کشورهای اسلامی و گروههای فعال بشری بارها از دولت سعودی خواسته بودند که در حکم اعدام شیخ نمر تجدید نظر کند. به خصوص آن که بسیاری بر این عقیده بودند که سیر قانونی در پرونده او طی نشده است.

مقامات عربستان از تشییع جنازه هم می ترسند

در همان دقایق اول پس از انتشار خبر اعدام برادر شهید شیخ نمر با اظهار این نکته که خانواده وی از خبر اعدام برادرش شوکه شده‌اند، ابراز امیدواری کرد هرگونه واکنش به این اقدام صلح آمیز باشد.

محمد النمر برادر شهید باقر النمر در گفت‌وگوی تلفنی با رویترز گفت: شیخ نمر از اعتبار بالایی در جامعه مسلمانان برخوردار بود و تردیدی نیست که واکنش‌هایی نسبت به اعدام ایشان وجود داشته باشد. اما ما امیدواریم هرگونه واکنش در چارچوب اقدامات صلح‌آمیز باشد. هیچ کس نباید هیچ اقدامی خارج از چارچوب رفتارهای صلح آمیز انجام دهد.

با این حال برخی منابع موثق و آگاه گفته اند رژیم آل سعود هنوز پیکر مرحوم شیخ «نمر باقر النمر»، رهبر شیعیان این کشور را که صبح امروز اعدام شده، به خانواده‌اش تحویل نداده است. به نظر می رسد دولت آل سعود هراس دارد مراسم تشییع پیکر شیخ نمر تبدیل به صحنه اعتراضات علنی به آل سعود شود.

تلاش مفتیان سعودی برای توجیه شرعی اعدام مخالف

با آن که مفتیان سعودی برای کمک به حکومت همه تلاش خود را کردند تا توجیه شرعی برای آن اعلام کنند و حتی همپیمانان سعودی اعدام شیخ نمر را مصداق مبارزه با تروریسم عنوان کردند، با این حال خشم و اعتراض کشورهای اسلامی و گروههای حقوق بشری را دربر گرفت.

حتی مخالفان دولت بشار اسد جزو محکوم کنندگان این عمل عربستان سعودی شدند.

معروفیت شیخ نمر از نظر اجتهاد و صلح طلبی با هم در رقابت بود. به همان اندازه که جامعه مسلمانان او را مجتهدی شیعی به یاد می آورد، جامعه جهانی او را به فعالیت های حقوق بشری در جامعه بسته عربستان می شناخت.

اما ظاهرا همین فعالیت مدنی و صلح طلبانه هم برای رژیم های خودکامه تحمل پذیر نیست.

از همین رو اولین واکنش رسمی وزارت امورخارجه ایران با این جملات سخنگوی این وزارتخانه تاییدی بر شناخت جهانی بود. حسین جابری انصاری ضمن محکوم کردن این اعدام گفت: “اعدام شخصیتی مانند شیخ النمر که ابزاری جز سخن گفتن برای پی‌گیری اهداف سیاسی و دینی خود نداشت تنها عمق بی‌تدبیری و بی‌مسئولیتی را نشان می‌دهد.”

او تاکید کرد که دولت عربستان در حالی که از جریان‌های تروریستی و افراط‌گرایان تکفیری حمایت می‌کند با منتقدان داخلی خود با زبان اعدام و سرکوب سخن می‌گوید و روشن است که نتایج این سیاست عقیم و غیرمسئولانه متوجه عاملان آن شده و دولت عربستان تاوان سختی بابت پی‌گیری این سیاست‌ها خواهد پرداخت.

پس از آن یک منبع آگاه در وزارت خارجه اعلام کرد که کاردار عربستان در تهران به وزارت خارجه احضار شده است.

در همان ساعات اول بحرین شاهد تظاهرات و درگیری شدید بین مردم و پلیس این کشور بود.

شاهدان عینی اعلام کردند که در پی اعدام شیخ نمر باقر النمر از سوی مقام‌های عربستان، مردم بحرین در اعتراض به این اقدام امروز (شنبه) به خیابان‌ها آمدند و پلیس بحرین برای مقابله با آن‌ها گاز اشک آور شلیک کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، براساس گزارش‌ها تظاهرکنندگان با حمل تصاویر شیخ نمر النمر با نیروهای امنیتی در روستای ابوصیبع اکثر ساکنان آن را شیعیان تشکیل می‌دهند و در غرب شهر منامه پایتخت این کشور قرار دارد، رو در رو شدند.

به دنبال اعدام شیخ نمر فعالان بحرینی فراخوان تظاهرات سراسری در این کشور را داده‌اند و این نشان می‌دهد که اعدام وی مجددا باعث بالا گرفتن تنش‌ها در این کشور خواهد شد.

فردا؛ تجمع علما و حوزویان در مسجد اعظم قم

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه هم در اطلاعیه مشترکی، اعدام شیخ نمر را محکوم کردند.

در بخشی از این اطلاعیه آمده: “در نهایت تأسف و تاثر با خبر شدیم که رژیم سرسپرده عربستان با وجود اعتراض های فزاینده و گسترده جهان اسلام، حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر و تعدادی از همراهان وی را اجرا نموده است .

این حرکت ناجوانمردانه بیش از هرچیز بیانگر ناکامی دشمنان اسلام و حکام خودفروخته آل سعود در مقابله با مبارزات مردم مسلمان کشورهای اسلامی همچون یمن، سوریه، لبنان و عراق بوده و نشان از تزلزل هر چه بیشتر ارکان حکومت نامشروع آنهاست.

حوزه علمیه قم، با اعلام محکومیت شدید این حرکت نابخردانه، حسب نظر مراجع عظام تقلید (دامت برکاتهم)، در اعتراض و اعلام انزجار از اجرای این حکم ننگین، دروس حوزه را روز یکشنبه ۱۳۹۴/۱۰/۱۳ تعطیل اعلام می نماید. به همین مناسبت تجمع بزرگ حوزویان، ساعت ۱۰:۳۰ صبح در مسجد اعظم قم برگزار خواهد شد.»

آیت‌الله صافی‌گلپایگانی: آل‌سعود با اعدام آیت‌الله نمر راه سقوط خود را هموار کرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله صافی‌گلپایگانی مرجع تقلید شیعیان در پیامی به‌مناسبت شهادت آیت الله نمر اظهار داشت: “من قتل مظلوماً فقد جعلنا لولیه سلطاناً” با کمال تأسف و تأثر مطلع شدیم که رژیم سفاک و خون‌آشام سعودی، بار دیگر طینت جنایتکارانه خود را نشان داد و یکی از بندگان بی‌گناه، مظلوم و آزاده را با تعداد دیگری از ستمدیدگان به شهادت رساند، رژیمی که با نوشیدن خون پاک مظلومان و آزادگان خود را سیراب نموده و راه و رسم جنایتکاران بزرگ تاریخ را دنبال می‌کند.

آیت الله صافی گلپایگانی بیان کرد: شهادت عالم آزاده، روحانی عالی‌مقام، شهید بزرگوار شیخ نمر رضوان الله تعالی علیه روی سیاه این رژیم را سیاه‌تر و خبث و پلیدی باطن آنها را آشکارتر کرد.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه با اشاره به تبعاتی که حکم اعدام آیت الله نمر برای رژیم آل سعود به‌همراه دارد، عنوان کرد: حکام آل سعود که ان‌شاءالله تعالی سقوط آنان نزدیک است، بدانند که خون به‌ناحق ریخته این روحانی شهید، خواب راحت را از آنان سلب و جهان اسلام را بیدار کرده، و راه سقوط برای این رژیم هموار خواهد شد.

وی اظهار داشت: مسلماً این جنایت ددمنشانه را آزادگان دنیا و مجامع آزاد بین المللی محکوم می‌کنند و فریاد مظلومیت این شهید بزرگوار به گوش جهانیان خواهد رسید.

آیت الله صافی گلپایگانی در انتهای این پیام گفت: اینجانب به جهان اسلام و مردم غیور و مسلمان عربستان که از ستم و جنایات رژیم سفاک خود خسته شده‌اند و به خانواده بزرگ و داغدار این شهید بزرگوار تبریک و تسلیت گفته، ترفیع درجات این شهید سعید و سایر شهیدان را از خداوند متعال مسئلت دارم.

آیت الله هریسی: خون شیخ نمر دامان رژیم آل سعود را می‌گیرد

آیت الله هاشم هاشم‌زاده‌هریسی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با بیان اینکه عامل شهادت هر دو عالم ربانی، «شیخ نمر» و «شیخ زکزاکی»، عربستان است، اظهار داشت: این اقدامات خاندان آل سعود نه تنها جراحتی بر پیکره شیعیان و سایر مسلمانان است، بلکه جراحتی بر بشریت است که هیچ چیزی آن را درمان نمی‌کند.

وی با بیان اینکه کشورهای مدعی حقوق بشر باید این جنایت را محکوم کنند، افزود: این تأسف بار است که مسلمان علیه مسلمان جنایت کند و این اقدام را یک کشور به اصطلاح مسلمان انجام دهد.

نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری، ادامه داد: خون «شیخ نمر» دامان رژیم آل سعود را می‌گیرد و به زودی به فروپاشی کشیده می‌شود.

آیت الله هریسی، در مورد آینده روابط ایران و عربستان، تصریح کرد: ایران تمام احترام را در ارتباطات خود با عربستان رعایت کرده ولی هر چه پیش می‌رویم، تحقیر، توهین و ظلم عربستان نسبت به شیعیان و مسلمانان افزایش یافته و جری تر می‌شوند.

عضو مجلس خبرگان رهبری، با تاکید بر اینکه باید تصمیم متناسب با اقدام عربستان در عرصه سیاسی و دیپلماتیک اتخاذ شود، تصریح کرد: جری شدن عربستان از حد گذشته و با یکه تازی و آدم کشی در بین مسلمانان، منطق قرآن را زیر پا گذاشته‌اند.

وی افزود: القاعده و داعش در مدارس عربستان تربیت یافته و به جان دیگر مسلمانان انداخته شده، لذا اگر برخورد نشود، ظلم و ستم آن‌ها روز به روز افزایش خواهد یافت.

آیت الله هریسی، با تاکید بر اینکه ظلم‌ها در یمن، بحرین، عراق، سوریه و… همگی بر گردن عربستان است، ابراز داشت: این‌ها همه نقشه است که آل سعودِ تحریک شده توسط آمریکا و اسرائیل در حال اجرای آن‌ها است، در حالی که عربستان اگر از این اقدامات خود دست بردارد، دشمنان هیچ غلطی در بین مسلمانان نمی‌توانند بکنند.

این عضو خبرگان رهبری، با بیان اینکه دشمن، زمانی که مسلمانان ضعف داشته باشد، از آن سوء استفاده می‌کند، تصریح کرد: نبود وحدت بین مسلمانان و مزدوری عربستان بسیاری از امور را برای مسلمانان سخت کرده است.

وی با تاکید بر اینکه باید حق و حساب خود را از عربستان به کلی جدا کنیم، ابراز داشت: نباید عربستان را اینگونه به حال خود رها کنیم تا جری تر شود، بلکه باید در مجامع بین المللی به محکوم کردن عملکرد ظالمانه عربستان اقدام کنیم.

مولوی عبدالحمید: اعدام شیخ نمر باور کردنی نیست!

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی با تاکید بر اینکه مسئولان عربستان نامه وی مبنی بر لغو حکم صادره علیه «شیخ نمر» را بدون پاسخ گذاشتند، گفت: وقتی خبر اعدام شیخ نمر باقر النمر را شنیدم خیلی متاثر و متاسف شدم و این باورکردنی نیست.

به گزارش نامه نیوز، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، عضو مجمع فقهی مکه و امام جمعه اهل سنت زاهدان در گفت و گو با تهران نیوز در واکنش به اعدام شیخ نمر باقر النمر، رهبر شیعیان عربستان، گفت: وقتی خبر اعدام شیخ نمر را شنیدم خیلی متاثر و متاسف شدم.
عضو اتحادیه جهانی علمای مسلمان افزود: باور کردنی نیست،‌ یک عالم و شخصی را که جمع بزرگی از مردم قبول دارند به این صورت اعدام کنند.

وی در ادامه اظهار داشت: مصالح جهان اسلام اقتضا می کرد که مسئولان عربستان از این کار صرف نظر می کردند زیرا هم اکنون جهان اسلام نیاز به وحدت دارد و اعدام شیخ نمر باقر النمر به صلاح اسلام و مسلمین نبود.

مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی با تاکید بر اینکه هم اکنون در دنیای اسلام تفرقه و اختلاف بسیار شدیدی وجود دارد، تصریح کرد: این اقدام عربستان که به این صورت انجام شد به مصلحت نبود.

امام جمعه زاهدان در پایان با اشاره به اینکه مسئولان عربستانی نامه وی مبنی بر لغو حکم صادره علیه شیخ نمر باقر النمر را بدون پاسخ گذاشتند، خاطرنشان کرد: از آن جایی که نامه های زیادی از جاهای مختلف نوشته شده بود، اعتقادمان بر این بود مسئولان عربستانی این نامه را در راستای مصلحت اسلام مدنظر قرار دهند که متاسفانه جوابی به آن نامه داده نشد.

دیده‌بان حقوق‌بشر: محاکمه شیخ نمر ناعادلانه بود

سازمان دیده بان حقوق بشر روز شنبه ضمن انتقاد از اعدام شیخ باقر النمر النمر روحانی برجسته سعودی، تأکید کرد که فرآیند بررسی اتهامات وی، غیرعادلانه بوده است.

به نوشته روزنامه گاردین، «سارا لی ویتسون» مدیر خاورمیانه این گروه در این رابطه گفت: «فارغ از هر جرمی که ادعا می‌شود صورت گرفته، اعدام دسته‌جمعی زندانیان، تنها وضعیت حقوق بشری عربستان را که پیش از این هم وخیم بود، لکه‌دارتر می‌کند.»

وی با «ناعادلانه» خواندن فرآیند محاکمه شیخ نمر، گفت اعدام وی تنها «به افزایش تنش‌های فرقه‌ای و ناآرامی» در عربستان منجر می‌شود.

به گزارش فارس، ویتسون گفت: «تنها راه عربستان به سمت ثبات در استان‌های شرقی، پایان دادن به تبعیض سیستماتیک علیه شهروندان شیعی است، نه اعدام.»

واکنش رسانه‌های خارجی به خبر اعدام شیخ نمر

انتشار خبر اعدام شیخ نمر دقایقی پس از صدور بیانیه وزارت کشور عربستان با واکنش های متفاوتی همراه است.

به گزارش نامه نیوز، سایت شبکه خبری العربیه با انتخاب تیتر «وزارت کشور عربستان سعودی: حکم قصاص ۴۷ تروریست اجرا شد» خبر اجرای حکم اعدام شیخ نمر النمر را اعلام کرد.

در ادامه این خبر، العربیه نوشت: وزارت کشور عربستان سعودی با صدور بیانیه ای امروز (شنبه) اعلام کرد که حکم قصاص ۴۷ تروریسنت در این کشور اجرا شده است.

در این بیانیه همچنین آمده است:حکم اعدام ۴۷ تروریست صبح روز شنبه در ۱۲ منطقه از عربستان سعودی اجرا شد. در میان اعدام شدگان فارس الشویل و نمر النمر نیز بودند.

العربیه در ادامه متن کامل بیانیه وزارت کشور عربستان سعودی شامل اسامی اعدام شدگان را منتشر کرد.

سایت شبکه خبری الجزیره نیز در خبری فوری خبرِ اعدام شیخ نمر را اعلام کرد و نوشت: وزارت کشور عربستان سعودی: حکم اعدام ۴۷ متهم به ترویج تفکرات تکفیری، انجام انفجارهای تروریستی و قتل اجرا شد.

خبرگزاری رویترز نیز تیتر «عربستان سعودی اعلام کرد که ۴۷ متهم تروریستی از جمله روحانی شیعه را اعدام کرده است» نوشت: وزارت کشور عربستان سعودی با صدور بیانیه ای اعلام کرد: عربستان سعودی روز شنبه ۴۷ نفر را به اتهام تروریسم اعدام کرده است. شیخ نمر النمر روحانی شیعه مسلمان نیز از جمله این افراد بوده است.

به نوشته رویترز، اغلب کسانی که اعدام شده اند کسانی بودند که در انفجارهای سریالی القاعده در عربستان در سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ دست داشتند. ایران هشدار داده بود که اعدام شیخ نمر هزینه گزافی برای عربستان به همراه خواهد داشت.

سایت شبکه خبری العالم نیز به خبرِ اعدام شیخ باقر النمر واکنش نشان داد و نوشت: عربستان سعودی، روحانی شیعه این کشور را اعدام کرد. نمر النمر به همراه ۴۷ نفر دیگر صبح روز شنبه اعدام شدند.

کشمیری‌ها در اعتراض به اعدام شیخ نمر تظاهرات کردند

صدها تن از شیعیان منطقه کشمیر تحت کنترل هند امروز(شنبه) در اعتراض به اعدام شیخ نمر به خیابانها آمدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در پی اعدام شیخ نمر باقر النمر از سوی عربستان سعودی صدها تن از شیعیان منطقه کشمیر تحت کنترل هند در خیابانها تظاهرات کردند.

شیعیان کشمیر در این تظاهرات پلاکارهای تصاویر شیخ النمر را به دست گرفته و علیه عربستان شعارهای اعتراضی سر داند. شیعیان کشمیر ضمن تظاهرات در خیابانهای منطقه سریناگار برای شهادت شیخ النمر عزاداری کردند.

این در حالی است که شورای وحدت اسلامی پاکستان نیز با محکوم کردن اعدام شیخ نمر این اقدام سعودی‌ها را بی‌احترامی به احساسات میلیون‌ها مسلمان خواند و همچنین اعلام کرد، امروز تظاهرات گسترده‌ای در پاکستان در محکومیت این اقدام شنیع انجام خواهد شد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.