سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی سیل به کوهدشت...

خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی سیل به کوهدشت

چکیده : خسارتی که سیل به شهرستان کوهدشت وارد کرده شامل زیرساخت‎ها، واحدهای مسکونی و تجاری، تأسیسات برق و آب و پل‎های ارتباطی بوده که ۲۰۰ میلیارد تومان تخمین داده شده است...


استاندار لرستان از خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی سیل به کوهدشت خبر داد.

مهندس «هوشنگ بازوند» در شورای اداری استان، اظهار کرد: از امروز برآورد خسارت سیل در شهرستان کوهدشت توسط بنیاد مسکن آغاز شده و عنایت ویژه‎ای از سوی دولت برای پرداخت این خسارت‎ها لازم است.

وی ادامه داد: خسارتی که سیل به شهرستان کوهدشت وارد کرده شامل زیرساخت‎ها، واحدهای مسکونی و تجاری، تأسیسات برق و آب و پل‎های ارتباطی بوده که ۲۰۰ میلیارد تومان تخمین داده شده است.

بازوند با اشاره به مصوبات سفر هیئت دولت به لرستان در اردیبهشت‌ماه ۹۳ گفت: سفر ریاست جمهور منشأ خیر و برکت برای استان بوده و از مجموع اعتبارات ۳۰۰ میلیارد تومانی مصوب سال ۹۳ بین ۹۵ تا ۹۷ درصد تخصیص ابلاغ شده و در کارهای زیربنایی نظیر سدها هزینه شده به گونه‎ای که سال گذشته شاهد افتتاح دو سد مروک و ایوشان با حضور دکتر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در استان بودیم.

استاندار لرستان خاطرنشان کرد: در خشکسالی تابستان امسال این سدها به ویژه سد ایوشان کمک شایانی به کشاورزان منطقه کرد و ۷ مترمکعب بر ثانیه خروجی داشت که در خشکسالی سیمره و رودکشکان کارگشا بود.

وی با تأکید بر این‌که مصوبات سفر در سال جدید و بر اساس تصویب‎نامه در بحث چهارخطه‎ها کار فوق‎العاده‎ای بود و براساس آنها پروژه‎های زیادی را آغاز و به اتمام رساندیم اما متأسفانه در لایحه بودجه ۹۴، ۲۸۰ میلیارد تومانی که قرار بود به این پروژه اختصاص داده شود دیده نشد و انتظار داریم این اعتبار از ردیف‎های متفرقه، اسنادی و اوراق مشارکت جبران شود، چون براساس این مصوبه پیمانکاران کار کرده و هم‌اکنون بدهکار آنها هستیم.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به این‌که در بخش پروژه‎های بیمارستانی نیز با مشکلاتی مواجه‎ایم، گفت: قرار بود به بیمارستان بروجرد ۱۷ میلیارد تومان اختصاص داده شود تا بتوانیم آن را تکمیل کنیم اما تنها ۶ میلیارد تومان اعتبار به آن دادند.

بازوند با انتقاد از این‌که اختصاص اعتبارات استانی و ماده ۱۸۰ وضعیت خوبی ندارد، خاطرنشان کرد: باید دولت عنایت ویژه‎ای روی تخصیص‎ها داشته باشد.

وی گفت: پس از اجرای اصل ۴۴ که راه نجات کشور بوده است، بخش خصوصی در اقتصاد نقش‎آفرینی کرده و نیاز است در استان برخی موانع که اغلب زیرساختی هستند برطرف شوند زمانی که می‎گویند اصل ۴۴ اجرایی شود در کنار لرستان، استان‎های برخورداری نظیر اصفهان نیز به این مهم اصرار دارد که نیاز است استان‎هایی نظیر زاگرس میانی ویژه دیده شوند.

استاندار لرستان گفت: طرح تطویل و توسعه فرودگاه، راه‎آهن «دورود – خرم‎آباد – پلدختر – اندیمشک» از طرح‎های زیرساختی استان هستند که برای فرودگاه ۱۰ میلیارد تومان لحاظ شده بود اما هنوز تخصیص آن نیامده، هم‌چنین عملیات اجرایی راه‎آهن در ۱۱۴ کیلومتر از محل فروش سهام فولاد و درآمدهای اعتباری دولت آغاز شده که پیشرفت مناسبی دارد اما در قطعه دوم پروژه که شامل راه‎آهن «خرم‎آباد – پلدختر – اندیمشک» است وزیر راه و شهرسازی از تسهیلات صندوق ارزش تخصیص‎هایی را مدنظر گرفته تا در سال ۹۵ بتوانیم عملیات اجرایی را آغاز کنیم.

بازوند آزادراه «خرم‎آباد – اراک» را از دیگر طرح‎های زیرساختی استان عنوان کرد و با اشاره به این‌که این طرح با ۹۶۰ میلیارد تومان اعتبار و با همکاری قرارگاه خاتم عملیات اجرایی آن آغاز شده است، افزود: مسیر ۲۵۰ کیلومتر است که با انجام این پروژه به ۱۳۵ کیلومتر می‌رسد و این مهم می‎تواند در اقتصاد لرستان اثربخش باشد و بناست ۱۳۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شود که درخواست می‎کنیم در بودجه ۹۵ به آن توجه ویژه شود.

وی با بیان این‌که در بحث آب، استانی با بارش‎های زیاد هستیم اما در جذب آب محدودیت داریم، یادآور شد: هم‌اکنون سدهای مروک و ایوشان سدهای بزرگ ما هستند، برای امسال نیز سد حوضیان به بهره‎برداری می‎رسد و سد کمندان آبگیری می‎شود اما متأسفانه برخی سدها نیز داریم که پیشرفت فیزیکی اندکی دارند و با توجه به این‌که سیاست‎های دولت تخصیص اعتبار به پروژه‎هایی با پیشرفت فیزیکی زیاد است چنانچه این روال ادامه پیدا کند سدهای ما مسکوت می‎مانند و نیاز است این مهم در جلسات هیئت دولت مطرح و اعتبار ویژه‎ای برای سد آبسرده، زیبامحمد و تاج‎امیر اختصاص داده شود تا بتوانیم آب را در استان ذخیره کنیم، چون یکی از چالش‎های اصلی ما عدم ذخیره‎سازی آب در استان است.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به این‌که یکی از سدهای بسیار مهم که می‎تواند کنترل سیلاب را به‌دنبال داشته و مانع خسارت‎های احتمالی سیل از طریق رودخانه کشکان باشد سد معشوره است که عملیات اجرایی آن آغاز و عقد قرارداد شده اما متأسفانه اعتبارش اندک است و نیاز است برای امسال از محل ماده ۱۰ و ۱۲ این مهم نیز ویژه دیده شود.

استاندار لرستان با اشاره به این‌که نرخ بیکاری در استان زیاد و سرانه درآمد مردم ۴۸ درصد میانگین کشور است، تصریح کرد: این نشان می‎دهد که وضعیت اقتصادی مردم مطلوب نیست و حتی اعتبارات استانی به تنهایی کفایت نمی‎کند که زیرساخت‎ها تأمین شود.

بازوند پیشنهاد داد: استان‎هایی که نرخ بیکاری زیادتری دارند از جمله استان‎های زاگرس میانی، در قانون برنامه ششم توسعه امتیازات و تشویق‎هایی برای آنها دیده شود تا بخش خصوصی نسبت به استان‎های دیگر رغبت بیشتری برای سرمایه‎گذاری در لرستان داشته باشند.

به گزارش ایسنا، نماینده عالی دولت در استان با اشاره به این‌که جبران عقب‎ماندگی استان‎های محروم در گرو تفویض اختیارات به استان‎هاست، خاطرنشان کرد: متأسفانه مدیران اقتصادی استان نظیر بانک‎ها اختیاراتی ندارند و باید برای کسب تکلیف و اختیار به تهران بروند در حالی که اگر تفویض اختیار داشته باشند، سرعت توسعه در استان شتاب بیشتری به خود می‎گیرد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.