سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » مجازات جدید سهیل عربی: ۷ سال و نیم حبس؛ دو سال تحقیق مذهبی...
» رفع شبهات دینی و همکاری با موسسه مصباح به عنوان مجازات

مجازات جدید سهیل عربی: ۷ سال و نیم حبس؛ دو سال تحقیق مذهبی

چکیده :پس از نقض حکم اعدام سهیل عربی، اینک شعبه ۱۰ کیفری ۷ سال و نیم حبس تعزیری را به وکیل این زندانی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین ابلاغ کرد. وی در بخشی دیگر از حکم خود به تحقیق در مورد اسلام و گزارش به دادگاه طی دوسال هم محکوم شده است. به این معنا که طی دو سال باید ۱۳ جلد کتاب در حوزه دین شناسی، مذهب شناسی و رفع شبهات دینی بخواند. در مرحله دوم باید از هر کتاب ۵ تا ۱۰ صفحه خلاصه تهیه کند....


پس از نقض حکم اعدام سهیل عربی، اینک شعبه ۱۰ کیفری ۷ سال و نیم حبس تعزیری را به وکیل این زندانی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین ابلاغ کرد.

به گزارش خبرنگار کلمه، سهیل عربی در حکمی جدید پس از نقض حکم اعدام به ۵ سال برای توهین به مقدسات، ۲ سال برای توهین به رهبری، ۱ سال تبلیغ علیه نظام، ۳۳ ضربه شلاق و ۵۰۰ هزار تومان جریمه که پش از اعمال ماده ۱۳۴ و ماده ۱۳۷ به اشد بعلاوه پنجاه درصد و در مجموع به هفت و نیم سال حبس تعزیری محکوم شده است.

وی در بخشی دیگر از حکم خود به تحقیق در مورد اسلام و گزارش به دادگاه طی دوسال هم محکوم شده است. به این معنا که طی دو سال باید ۱۳ جلد کتاب در حوزه دین شناسی، مذهب شناسی و رفع شبهات دینی بخواند. در مرحله دوم باید از هر کتاب ۵ تا ۱۰ صفحه خلاصه تهیه کند.

او همچنین در تماس با موسسه «در راه حق» و پژوهشکده امام خمینی (ره) باید پاسخ شبهات خود را بگیرد و پرسش و پاسخ ها را به صورت مکتوب به دادگاه ارائه کند.

سهیل عربی باید مقاله ای با موضوع دین یا مذهب شناسی تهیه و برای نوشتن آن به ۵ تا ۱۰ کتاب رجوع کند و هر سه ماه یک بار گزارش تحقیقات خود را به دادگاه ارائه کند. که گرچه این نگاه در صدور حکم یکی از مدنی ترین و شرعی ترین روش های قضاوت و صدور حکم است اما این مسئله که آموزش و درس گرفتن از موسسه مصباح یزدی و مصباحیون بخشی از حکم باشد خود مسئله ای قابل تامل است.

تیرماه امسال کلمه گزارش داده بود در پی درخواست اعاده دادرسی در حکم صادره علیه سهیل عربی شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور پس از بررسی دفاعیات وکلای سهیل عربی، رای صادره در خصوص محکومیت وی به مجازات اعدام به اتهام سب النبی را فاقد وجاهت قانونی تشخیص داده و بر این اساس اعاده دادرسی را در این پرونده تجویز کرده است، بر این اساس طبق آیین دادرسی سهیل عربی از ابتدا و در شعبه دیگری از دادگاه های کیفری استان تهران مجددا محاکمه خواهد شد.

پیشتر شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور به ریاست حجت الاسلام رازینی در اقدامی غیرمنتظره و عجولانه، حکم اعدام سهیل عربی از شهروندان فعال در فیس بوک را که پیش از این در شعبه ۳۱ دادگاه کیفری استان تهران صادر شده بود، ظرف مدتی کمتر از یک ماه این حکم کم سابقه را تایید کرده بود.

حکم سه سال حبس تعزیری صادر شده برای سهیل عربی نیز تنها سه روز پس از محاکمه وی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب صادر و شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهران نیز کمتر از یک ماه پس از ارجاع رای دادگاه بدوی مبنی بر سه سال حبس تعزیری، این حکم را تایید کرد. اتهامات این زندانی سیاسی و عقیدتی در این پرونده “تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری” ذکر شده بود.

سهیل عربی که از شهروندان فعال در فضای مجازی از جمله فیس بوک بوده است با اعتراض به اتهام سب النبی، مکررا این اتهام را رد کرده بود.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.