هشدار وزیر ارتباطات در مورد پارازیت؛ سلامتی مردم اصل است و دولت بر مقابله با آن تاکید کرده اند
چکیده :وی در خصوص پارازیت ها نیز گفت: موضوع پارازیت از ابتدای دولت به عنوان موضوع جدی مورد پیگیری قرار دارد. سلامتی مردم اصل است و بارها توسط مسئولان بر مقابله با آن تاکید کرده اند و در جلسه دولت هم تاکید شده که به این مسئله توجه جدی شود....
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هرچند امروز دنیا بسرعت در حال تحول است و با وجودی که در گذشته همواره نیازها با تلفن برطرف می شد اما امروز دیگر این ماموریت تغییر کرده به طوری که در حال حاضر اطلاعات به پیشران توسعه کشورهای توسعه یافته تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، محمود واعظی سه شنبه در برنامه تلویزیونی نگاه یک افزود: امروز دیگر ارتباطات بستری برای توانمندسازی دیگر بخش ها محسوب می شود به طوری که سرعت امور و بهره وری نیز با بهره گیری از این عنصر در جهان بیش از پیش افزایش یافته است.
وی با اشاره به نگاه دولت تدبیر و امید به توسعه فناوری اطلاعات، گفت: دولت نگاه ویژه ای به موضوع توسعه فناوری اطلاعات دارد و وزارتخانه دستیابی به این هدف را در اولویت فعالیت های خود قرار داده تا اهداف توسعه در این بخش را زودتر اجرایی کند.
وی با اشاره به اینکه این فناوری نیاز به توسعه زیرساختها دارد، گفت: هدف از توسعه فناوری پاسخ به مطالبات مردم است زیرا امروز مردم به دنبال این هستند که از فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان ابزار لازم برای پیشبرد امور خود بهره گیری کنند.
وی تاکید کرد که یکی از برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز این است که در ایجاد دولت الکترونیک یا دولت همراه باشیم لدا به دنبال این هستیم که همه اطلاعات را جمع آوری و از طریق فناوری اطلاعات در اختیار مردم قرار دهیم.
عملکرد وزارت
وزیر ارتباطات اظهار داشت: برای توسعه فناوری اطلاعات نیازمند ایجاد زیرساخت ها لازم می باشیم که در نتیجه پهنای باند 72 گیگا بایت بر ثانیه در اوائل روی کار آمدن دولت تدبیر و امید را امروز به 207 گیگابایت بر ثانیه افزایش داده ایم.
واعظی تاکید کرد: آنچه برای ما مهم است این است که بتوانیم محتوی داخل داشته باشیم به طوری که خدمات و اپلیکیشن ها در داخل نوشته شود.
وی بیان داشت: 20 درصد پهنای باند بین المللی و 80 درصد داخلی بود که امروز 2400 گیگابایت بر ثانیه پهنای باند بر ثانیه داخلی و 207گیگابایت بر ثانیه(10درصد) آن بین المللی است.
وی با اشاره به پهنای باند برای استفاده موبایل نیز گفت: این پهنا از 624 گیگابایت به 2400 گیگابایت افزایش یافته هرچند در تلاش هستیم این میزان را به چهار هزار گیگابایت در ثانیه تا پایان امسال افزایش دهیم.
شبکه ملی اطلاعات
واعظی در خصوص شبکه ملی اطلاعات هم افزود: شبکه ملی اطلاعات 11 سال است که مطرح شده و یکی از احکام مقام معظم رهبری برای فضای مجازی در کشور است لذا قصد داریم تا پایان امسال زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را فراهم می کنیم و نشست های زیادی را تاکنون برای تحقق این امر با بخش خصوصی برگزار کرده ایم.
وی ادامه داد: موضوعی که در شبکه ملی اطلاعات مهم است این است که آدرس دهی از خارج صورت می گرفت که با ایجاد این شبکه هم اکنون این کار از داخل صورت می گیرد و در واقع کل سیستم آدرس دهی داخلی شده است.
وی تاکید کرد اینکه DATA CENTER (مرکز داده ها)در داخل تا اینکه در خارج باشد، طبیعی است که سرعت بیشتر افزایش می یابد ضمن آنکه امنیت و هویت افراد نیز حفظ می شود.
فیلترینگ هوشمند
این عضو دولت یازدهم گفت: فیلترینگ هوشمند یکی از مباحثی است که وزارتخانه کار در این بخش را شروع کرده به طوری که امروز افرادی که علاقمند هستند از سایت های علمی خارجی استفاده کنند می توانند این کار را انجام دهند، هرچند ممکن است یک سایت 80 درصد مطالب آن علمی باشد و چند درصدی هم مغایر اعتقادات دینی و فرهنگی ما باشد اما استفاده درست از فضای مجازی به خود افراد بستگی دارد.
وی توضیح داد: برخی از خانواده ها انتظار دارند که بعضی از سایت ها در اختیار فرزندانشان قرار نگیرد درصورتی که بخواهیم کل سایت ها را مسدود کنیم، بسیاری از مردم از دسترسی به سایت های علمی محروم می شوند و به همین دلیل فیلترینگ هوشمند مطرح شده است. اگر در گذشته جنگ الکترونیک در ارتش بود هم اکنون در غیرنظامیان هم این موضوع دیده می شود.
واعظی ادامه داد: به همین دلیل ما نیاز به فناوری بومی داشتیم و پروژه ای را به این منظور تعریف کردیم و برای تحقق این مهم با 11 دانشگاه قرارداد منعقد کرده و در حال همکاری در این زمینه هستیم و تاکنون حدود 87 درصد در این زمینه توفیق داشتیه ام و امیدوارم تا پایان سال 94 این پروژه به اتمام برسد.
سفارش به جوانان
وزیر ارتباطات اظهار داشت: تمام دغدغه ما این است که جوانان بتوانند آینده کشور را بسازند. فضای مجازی هم فرصت است و هم تهدید. درصورتی که از این فضا خوب استفاده کنیم فرصت است در غیر این صورت تهدید محسوب می شود.
وی یادآور شد: در صورتی که بدون هدف به این فضای مجازی وارد شویم عمر خود را تلف کرده ایم و در صورتی که با هدف ورود پیدا کنیم هرچه بخواهیم می توانیم در آن بیابیم.
واعظی گفت: مقالات علمی،مهارت آموزی، آموزش و هرگونه فعالیت دیگری در فضای مجازی قابل دسترسی است، ضمن آنکه فضای مجازی، فضای کشف است و هیچ لازم نیست که همه اطلاعات خود را در این فضا قرار دهیم.
وی ادامه داد: بخش مهم دیگر از ایجاد شبکه ملی اطلاعات، ایجاد امنیت برای وزارتخانه ها و شرکت های بخش خصوصی است.
وی یادآور شد: شبکه ملی اطلاعات هیچگاه به انتها نمی رسد، امروز زیرساخت فنی آن فراهم است و هم اکنون اطلاعات یارانه ها، بیمه ها و بسیاری از موضوع های دیگر روی آن قرار می گیرد. همچنین اپلیکیشن های زیاد دیگری روی آن قرار می گیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص فیبر نوری نیز گفت: فیبر نوری به منازل و محل کسب و کار هم می رود. هم اکنون در شهر قم بسیاری از علما تمام محتوی دروس دینی خود را بر روی این شبکه داخلی قرار داده اند.
ترانزیت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد که موقعیت ایران خاص است، ترانزیت می تواند کشورها را به ایران وابسته کند و این موضوعی اقتصادی برای ایران است به طوری که 114 گیگابایت حجم ترانزیتی که از ایران عبور می کرد اکنون 4.5 برابر شده است.
استفاده از اینترنت
واعظی اظهار داشت: در سال های گذشته در کل 250 هزار نفر از اینترنت استفاده می کردند که پس از چند سال این تعداد به 3.2 میلیون نفر افزایش یافت. تعداد کسانی که از طریق تلفن همراه نیز از اینترنت استفاده می کنند اکنون به 20میلیون نفر رسیده است.
وی اضافه کرد: همواره با گلایه از سوی مردم به دلیل کافی نبودن سرعت اینترنتی مواجه می شویم که حق را به مردم می دهیم.
دولت الکترونیک دولت همراه
وی توضیخ داد: دولت الکترونیک و دولت همراه تفاوتی ندارند. دولت الکترونیک به گونه ای است که در عمل مردم باید از ADSL و کامپیوتر استفاده کنند. معنای دیگر آن دولت همراه است که با همراهی گوشی های موبایل در واقع دولت همیشه همراه مردم است.
وی مزایای توسعه فناوری اطلاعات را مراجعه کمتر مردم به ادارات و تردد در سطح شهر عنوان کرد و گفت: برای استفاده از ADSL و وایمکس 3.2 میلیون کاربر داشتیم که اکنون استفاده کنندگان از این فناوری به 10 میلیون نفر رسیده اند.
دسترسی آزاد به اطلاعات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: چند سال پیش حقوق شهروندی و دسترسی آزاد به اطلاعات در مجلس تصویب شد و دولت به قانون مجلس بها داد زیرا دولت به حریم خصوصی افراد اعتقاد دارد.
عدالت ارتباطی
وی با تاکید بر اینکه در ایران شهروند درجه 2 و سه نداریم، گفت: مردم از هر قشر و در هر جایی باید بتوانند آزادانه به مطالب در فضای مجازی دسترسی داشته باشند.
وی گفت: سال گذشته 240 میلیارد تومان برای توسعه فناوری در مناطق محروم هزینه کردیم که امسال این بودجه به 324 میلیاد تومان افزایش یافته است.
وی بیان داشت: داشتن یک تلفن برای هر خانوار در روستاهای بالای 20 خانوار و همچنین صاخب تلفن شدن روستاهایی که دارای پنج خانوار هستند از برنامه های وزارتخانه است و امیدوارم بتوانیم تا اوائل سال آینده این توفیق را جشن بگیریم.
اینترنت برای روستاها
واعظی اضافه کرد: سال گذشته به هشت هزار روستا اینترنت دادیم که امسال 25 هزار روستای دیگر به آن اضافه می شود بنابر این با چنین توسعه ای، روستائیان می توانند از محتوی مطالب آموزشی و بهداشتی نیز بیشتر بهره گیری کنند.
وی تاکید کرد: کارهای زیادی در دولت یازدهم در حال انجام است که متاسفانه در سال های اخیر از آن غفلت شده بود، تصمیم گیری برای توسعه امور زیربنایی نیاز به بودجه دارد.
وی یادآور شد: تا 1.5 سال آینده ظرفیت فیبر نوری 12.5 تا 13 برابر خواهد شد، پشتیبان این ارتباط رادیویی پروژه هاب ماهواره ای است و با توجه به اینکه سازمان فضایی منتقل شده به وزارت ارتباطات ،اجرای این پروژه این امکان را ایجاد می کند در دور افتاده ترین نقاط کشور از طریق فیبر نوری یا رادیو بتوانیم data منتقل کنیم این سیستم به ما امکان می دهد که در سکوهای نفتی هم از این فناوری استفاده کنیم. این امکان حتی در قطار هم قابل حصول است به طوری که بتوانیم همیشه به ماهواره وصل باشیم. همچنین این سیستمی است که در زمان بحران در کوتاهترین زمان ارتباط را برقرار می کند.
وی با اشاره به دیگر اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم میزبانی اکثر سایتها در خارج از کشور بود که توانستیم آن را به داخل بیاوریم. پیشتر 10 درصد از میزبانی در داخل و 90 درصد در خارج بود که امروز توانستیم این نسبت را 40 به 60 برسانیم.
تولید محتوی
وی در توضیح تولید محتوی گفت: به طور مثال شما قبلا اگر می خواستید کتابی بخرید به کتابفروشی مراجعه می کردید اما امروز شما در فضای مجازی قرار می گیرید. این بستر فراهم شده که مردم تولید محتوی کنند. انواع و اقسام شبکه های اجتماعی در تولید محتوی قرار می گیرند که امیدوارم هر روز گسترده تر شود.
اقتصاد مقاومتی
وی توضیح داد: در وزارتخانه بسترکار را بر مبنای اقتصاد مقاومتی قرار داده ایم، بخش خصوصی می تواند در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعال شود، مسئولان این حوزه به تحقیق و پژوهش اهمیت زیادی می دهند، دولت زیرساخت ها را فراهم می کند و آنچه قرار است به شکل خدمت به مردم ارانه شود توسط بخش خصوصی می تواند صورت گیرد به طوری که این فناوری از انحصار دولت خارج شود.
وی ادامه داد: بخش خصوصی می تواند پهنای باند را از ما بگیرد و به مردم خدمات ارائه دهد. هم اکنون نگهداری در سراسر کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود.
وی اظهار داشت: 33 میلیارد تومان وجوه اداره شده با خواب 6ماهه به بخش خصوصی واگذار کرده ایم تا بتوانند در این عرصه فعال شوند. هر شرکتی که بتواند در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار پژوهشی انجام دهد مورد حمایت وزارتخانه قرار می گیرد تا بتوانیم این عرصه را از نظر پژوهشی بومی کنیم.
اشتغال درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات
واعظی با اشاره به اینکه در این حوزه ایجاد 100 هزار شغل پیش بینی شده بود، گفت: هم اکنون نمی توانم آمار دقیقی ارائه بدهم اما فعالیت در این حوزه زیاد است به طوری که شاید اشتغال بیش از آنچه که پیش بینی شده بود، باشد.
وی یادآور شد: امروز همه بخش های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به فناوری اطلاعات و ارتباطات نیاز دارند.
ماهواره ملی
واعظی گفت: به دنبال این هستیم که ماهواره ملی داشته باشیم. کار تخصصی بر این نوع ماهواره شروع شده است، ماهواره آزمایشی در مدار پایین فرستاده شده که بخشی از کار بزرگی است که در 12 سال آینده قرار است، انجام بشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در صدد هستیم ماهواره صد درصد بومی باشد که 10 تا 12 سال دیگر به نتیجه می رسیم، همه شرکت ها به ماهواره برای سنجش از راه دور نیاز دارند. در این مرحله تصمیم داریم پیش از آنکه ماهواره ما آماده شود، ماهواره سفارش دهیم و توسط شرکت سازنده ماهواره از آن استفاده کنیم. ماهواره بومی در امر کشاورزی و محیط زیست می تواند ما را یاری کند.
پارازیت ها
وی در خصوص پارازیت ها نیز گفت: موضوع پارازیت از ابتدای دولت به عنوان موضوع جدی مورد پیگیری قرار دارد. سلامتی مردم اصل است و بارها توسط مسئولان بر مقابله با آن تاکید کرده اند و در جلسه دولت هم تاکید شده که به این مسئله توجه جدی شود.
وی اظهار داشت: آنچه ما و سازمان انرژی اتمی در سطح شهر رصد می کنیم این است که امواج بیش از حد مجاز نباشد.
واعظی گفت: مقام معظم رهبری هم همواره بر این موضوع تاکید داشتند که هرکاری که به سلامت مردم صدمه بزند باید با آن برخورد شود.
اپراتور
وزیر ارتباطات گفت: هم اکنون سه اپراتور با عمر 21 سال، پنج سال و 2سال در کشور فعال هستند. اختلاف اپراتورها کمتر روی داده بیشتر به دلیل صوت بود.
وی با اشاره به نصب آنتن بی تی اس گفت: در برخی از ساختمان ها شهرداری اجازه نمی دهد و گاه جای مناسبی برای نصب نیست و هم مردم حق دارند و هم اپراتورها و ما باید حافظ منافع دو طرف باشیم.
وی رقابت بین سه اپراتور را رقابت سالم عنوان کرد و گفت: تمام خدماتی که پیش از اینکه اپراتورها با مردم وارد تعامل شوند در کمیسیون تنظیم مقررات که پنج وزارتخانه عضو آن هستند، مورد بررسی قرار می گیرد.
وی خبر داد: بزودی می توان بدون اینکه شماره گوشی خود را تغییر دهید سالانه دوبار اپراتور خود را عوض کنید. به عبارتی شماره تغییر نمی کند. این موضوع باعث می شود که اگر اپراتورها با یکدیگر رقابت کنند و به جای اینکه قیمت خود را افزایش دهند،کیفیت خدمات خود را بهتر کنند.
پست
واعظی همچین در خصوص بهبود وضعیت پست طی دوسال گذشته،گفت: کارهای بزرگی در این بخش صورت گرفته است به طوری که هم اکنون فناوری اطلاعات در خدمت پست است.
به گفته این مقام مسئول، هم اکنون انواع اقسام خدماتی که مردم نیاز دارند از طریق پست ارائه می شود. شبکه هایی که کار خرید و فروش را انجام می دهند ازطریق پست می توانند کالا را در اختیار مردم قرار دهند.
وی در پایان درخصوص پست بانک گفت: پست بانک در مناطق روستایی کشور نظیر خرده بانک عمل می کند و خدمات مطلوبی را در اختیار روستائیان قرار می دهد.













