سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » سیدحسن خمینی: جامعه ای که آزاد نباشد؛ جامعه محرومی است/ مسوولیت روحانیت در مرحله اول مقابله با دروغ است...

سیدحسن خمینی: جامعه ای که آزاد نباشد؛ جامعه محرومی است/ مسوولیت روحانیت در مرحله اول مقابله با دروغ است

چکیده :انقلاب شعارهای بزرگ دیگری مانند نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی در کارنامه و فرهنگ وجود دارد. اما آرمان دیگری که در آن زمان برای جامعه اسلامی ترسیم شد؛ رفع محرومیت از همه عرصه های جامعه مان بود؛ هم محرومیت اقتصادی ، هم سیاسی و هم فرهنگی...


یادگار امام در جلسه شورای اداری استان خوزستان گفت:بزرگترین کاری که همه به عنوان ادای دین باید انجام دهند؛ رفع محرومیت است

به گزارش خبرنگار جماران از خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، عصر امروز پنج شنبه در جلسه اداری شورای اداری استان خوزستان اظهار داشت: پرسشی که در بسیاری از مواقع به ذهن من خطور می کند و ممکن است برای بسیاری دیگر نیز مطرح باشد؛ این است که اگر امروز امام در میان ما بودند؛ چه انتظاری از ما داشتند و انتظار امام در حال حاضر یا همیشه تاریخ از مسوولین و مردم چیست؟

وی در پاسخ به این پرسش به شعار استقلال آزادی و جمهوری اسلامی به عنوان شعار بزرگ انقلاب اشاره کرد و افزود: علاوه بر آن انقلاب شعارهای بزرگ دیگری مانند نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی در کارنامه و فرهنگ وجود دارد. اما آرمان دیگری که در آن زمان برای جامعه اسلامی ترسیم شد؛ رفع محرومیت از همه عرصه های جامعه مان بود؛ هم محرومیت اقتصادی ، هم سیاسی و هم فرهنگی.

یادگار امام یادآور شد: وقتی انقلاب پیروز شد؛ آرمان خواهان نخستین به رهبری امام، همه تلاششان را کردند تا محرومیت را بردارند و حتی شعار سه گانه مطرح شده، بیان دیگری برای رفع محرومیت بود؛ یعنی استقلال رفع محرومیتی است که ناشی از وابستگی است، و آزادی محرومیتی است که ناشی از استبداد است و جمهوری اسلامی رفع محرومیتی است که یک جامعه در اثر بی توجهی به معنویت دچار آن می شود. از این رو تمام تلاش انقلابیون در ابتدا به یک عرصه محرومیت منحصر نمی شد و شامل همه عرصه ها بود و حتی به خارج از مرزها کشیده می شد. رفع محرومیت آرمان انقلاب بود که همیشه باید پیش روی ما باشد تا راه را گم نکنیم.

سید حسن خمینی ادامه داد در همین راستا جهاد سازندگی، کمیته امداد و … در همان ماه های اول انقلاب تشکیل شد و واژه مستضعف برای محرومین به کار برده شد؛ تمام تلاش انقلابیون این بود که وابستگی که آن ها را به ضعف کشانده محکوم است و باید فرآیند استکمال محرومین توسط جامعه دنبال شود. به قدری این بحث ها پررنگ شد که انقلاب به کمونیسم متهم شد و امام آن پاسخ معروف را دادند که ما نه طرفدار کمونیسم هستیم و نه سرمایه داری.

یادگار امام در ادامه سخنان خود با تأکید بر دنبال کردن موضوع محرومیت به عنوان یک بحث کلان؛ تصریح کرد: انتظار امام از مسوولان تلاش در جهت محرومیت زدایی؛ از جمله محرومیت های فرهنگی و اخلاقی است. جامعه ای که در آن فقر باشد؛ لاجرم به فرموده پیامبر به کفر می رسد؛ چه رسد به فسق. هیچ وظیفه ای پیش روی مسوولین به پررنگی تلاش برای رفع محرومیت از عرصه های جامعه نیست و بزرگترین انتظار امام از ما همت بیشتر برای رفع محرومیت است.

وی با تأکید بر رفع محرومیت از عرصه سیاسی، اظهار داشت: جامعه ای که آزاد نباشد؛ جامعه محرومی است؛ به خصوص آن که آزادی شعار انقلاب است. جامعه ای که مردم احساس کنند برای حرف زدن باید هزینه دهند؛ جامعه مطلوب اسلامی نیست؛ بلکه جامعه مطلوب اسلامی، مدینه النبی و کوفه علی (ع) است که مردم در آن راحت حرف می زنند؛ جامعه ای که در آن حرف زدن باعث پرداخت هزینه نمی شد؛ بلکه باعث ارتفا و بالارفتن جامعه می شد.

وی در ادامه سخنان خود به موضوع مهم استقلال اشاره کرد و با بیان این که استقلال نعمت بزرگی است که نباید آن را فراموش کرد: یادآور شد: قرن ها در این کشور حاکمینی بودند که بدون اجازه بیگانه جرأت تصمیم گیری نداشتند و لذا استقلال نعمت بزرگی است که باید آن را قدر دانست. در آن روزگار حتی آزادیخواهان مملکت در یک سفارتخانه خارجی تحصن کردند؛ البته طیف وسیعی هم در حرم حضرت عبدالعظیم متحصن شدند. اما امروز استقلال جمهوری اسلامی به عنوان یک قدرت منطقه ای و فرامنطقه ای مطرح است که دفاع مقدس و خود شهیدان و پیوند عاطفی مردم با امام از عوامل آن است . شاید هیچ کس چون بنده درک نکند که این پیوند عاطفی به چه میزان بوده است. اگر مردم به من محبتی می کنند؛ ربطی به من ندارد؛ هزاران «حَسَن» وجود دارد، اما این محبت مردم به خاطر پیوند عاطفی و علاقه مردم به امام است.

یادگار امام تأکید کرد: بزرگترین کاری که همه به عنوان ادای دین باید انجام دهند؛ رفع محرومیت است و بدانید که قبل از شما مسوولین دیگری بودند و پس از شما نیز افرادی دیگر. قدر این دوران کوتاه مسوولیت را بندانید و توجه کنید که ادای دین به امام و شهدا تلاش بیشتر برای رفع محرومیت است.

وی با اشاره به پتانسیل ها استان خوزستان گفت: من اولین بار حدودا سیزده چهارده ساله بودم که به خوزستان آمدم و از آن زمان به اهالی آن علقه دارم. این پتانسیل های استان نباید جایی برای رفع محرومیت بگذارد. رفع محرومیت عرب و کرد و لر و فارس نمی شناسد؛ بلکه همت می خواهد. باید تلاش وافری برای رفع بیکاری کنیم که این در گرو سرمایه گذاری است و در این راستا نظام بوروکراتیک استان باید در چارچوب اقتصاد مقاومتی راه را برای سرمایه گذاری باز کند. البته جذب سرمایه آرامش می خواهد و کسی که آرامش درون ندارد؛ دیگران را هم آرام نمی کند. همان طور که امام می گویند رفتار درس می دهد؛ نه گفتار. شخص ایشان نیز در خانواده درس اخلاق نمی گفت، اما انسان وقتی به ایشان نزدیک می شد، اخلاقی می گشت و مانند یک میدان مغناطیسی دیگران را چون براده های آهن جذب خود می کرد.

وی ادامه داد: هیچ وقت از امام؛ یک سخنرانی قوی و خطیب وار نشنیدید. امام یک خطیب مانند خطبایی که پشت سر هم آیه و روایت می خوانند نبود. اما وقتی حرف می زد همه را آرام و دل ها را به هم نزدیک می کرد و رادیو وقتی سخنرانی ایشان را پخش می کرد، مردم متأثر می شدند.

سید حسن خمینی با اشاره به سخنان استاندار خوزستان در خصوص آمادگی چهت پیشرفت سرمایه گذاری در استان، تصریح کرد: در این راستا باید گذشته ها را رها کنیم و دل هایمان را پاک کنیم. باید برای ادای دین به آرمان ها و برای فردای جامعه همت کنیم تا اشتغال و سرمایه گذاری رشد یابد که همه این ها مستلزم پاک کردن دل ها از کینه ها و بالابردن تحمل است. وی در پایان سخنان خود یادآور شد: استان خوزستان با توجه به نیروی انسانی بالا منابع طبیعی، سرمایه انسانی، آب و زمین شأن بالاتری دارد و کسی که همه این ها را در کنار هم جمع کند؛ دستی است که باید آن ها را به هم گره بزند و آن دست نیاز به دل های به هم گره خورده دارد.

پیش از سخنان یادگار امام استاندار خوزستان طی سخنانی ضمن اشاره به فعالیت ها استانداری خوزستان در ماه های اخیر بر ضرورت توجه به تجربیات دوران مدیریت دفاع مقدس تأکید کرد و یادآور شد: مدیریت این جنگ و دفاع مقدس در دست حضرت امام بود و پیشنهاد می کنم در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، موضوع دفاع مقدس به طور ویژه بررسی شود و در یک همایش علمی دفاع مقدس یا در قالب پایان نامه های دانشگاهی تجربیان آن دوران به طور مستند باقی بماند. ناصر سودانی نماینده اهواز در مجلس ضمن خوش آمد گویی ، بر ضرورت توجه به پتانسیل های استان خوزستان تأکید کرد.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در ادامه سفر خود به استان خوزستان پنجشنبه شب در بیت آیت الله موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در استان خوزستان با بیان اینکه موضوع تبلیغات در جهانی که همه گونه ابزار دروغ در اختیار دشمنان ماست یک واجب است، اظهار داشت: تبلیغات ولو به دروغ، اثر دارد. معاویه با همین تبلیغات در دوره ای امیرالمؤمنین(ع) و فرزندانش را آزار داد. لذا اهل شام باور کرده بودند که علی(ع) نماز نمی خواند و وقتی از حضرت زینب(س) پرسیدند مجا برای شما سخت تر بود؟ فرمود شام؛ زیرا اهل کوفه گرچه امام حسی(ع)( را به شهدات رساندند، اما ایشان را می شناختند.، در حالی که اهل شام به خاطر تبلیغات سنگین معاویه امام و یارانش را خارجی می پنداشتند.

وی افزود: مسوولیت و کار عمده روحانیت در مرحله اول مقابله با تبلیغات دروغین بر اساس مبانی صحیح فکری است. اصل پیدایش نهاد روحانیت نیز همین موضوع تبلیغ است و هر مذهبی اگر از نهاد روحانیت برخوردار بود، باقی می ماند و در غیر این صورت از بین می رود. اما وقتی این نهاد ضعف یافته و کارکرد تبلیغی شان ضعیف شده است، آن مذاهب هم رو به ضعف رفته اند.

سید حسن خمینی با اشاره به راه اندازی شبکه ماهواره ای «الاهواز» توسط آیت الله موسوی جزایری گفت: همت ایشان در تأسیس این نهاد که حتما با عنایت نطام و دستگاههای مختلف بوده است، کاری درست و ستودنی است و با توجه به اینکه دشمن تلاش می کند رخنه کند تا قلب های ما را هدف قرار دهد این کار اهمیت بیشتری می یابد.

وی در ادامه سخنان خود به موضوع «کیفیت» در تبلیغات پرداخت و با تأکید بر این که «تبلیغ» شرط توسعه و ترویج دین و رمز جلوگیری از هجمه هاست، اظهار داشت: امام در کتاب «شرح جنود عقل و جهل» که به زبانی ساده نگاشته شده است می گویند، بسیاری معتقدند کتاب اخلاق باید مانند نسخه باشد؛ در حالی که این غلط است و باید مانند دارو باشد؛ چرا که اگر کتاب را باید خواند و سپس از آن اثر گرفت، دارو به محض خورده شدن شفا می دهد. درس اخلاق باید به گونه ای باشد که وقتی در حوزه نور معلم می نشینید خوب شوید؛ مرحوم مطهری تعبیری دارد که می گوید وقتی به درس امام می رفتیم، تا یک هفته اثر عمیق حرف و سخن او را در خود حس می کردیم؛ گرچه ذات مخاطب هم باید اثرپذیر باشد.

یادگار امام ادامه داد: برای اثرگذاری بر جامعه باید از خودمان شروع کنیم، زیرا خیلی وقت ها سخن اثری ندارد؛ زیرا اگر من به حرف خود ایمان نداشته باشم تأثیری در مخاطب ندارد؛ لذا باید تبلیغ را آمیخته به ایمان کنیم. هر جا یک روحانی با ایمان و پاکدل و لو با دانش کم وجود داشته است، جامعه تحت نفوذ او نیز جامعه خوبی بوده است. البته ممکن است سخن در جاهایی بنا به عللی اثر نکند اما خداوند بر اساس نیت پاک، آن موانع را هم بر می دارد. همه ما نیز اگر لایق عنوان سرباز امام زمان(عج) باشیم باید از خودمان شروع کنیم؛ همانطور که یک فرمانده خوب باید اول از همه مسلح و آماده باشد.

وی در ادامه، با اشاره به نقش تاریخی مرجعیت در حفظ وحدت و تمامیت ارضی ایران یادآور شد: مردم آذربایجان در سال 1325 به مناسبت درگذشت آیت الله میرزا ابوالحسن اصفهانی که با غائله پیشه وری همزمان بود، به مدت چهل روز از صبح تا شام در مساجد عزاداری کردند؛ به گونه ای که شخص پیشه وری هم در یکی از مجالس مجبور شد به عزاداران چای تعارف کند؛ لذا یک پیرغلام امام زمان(عج) (آیت الله میرزا ابوالحسن اصفهانی) یک جامعه را بدین گونه نجات داد وباعث شد که آذربایجان به دامان تشیع بازگردد.

سید حسن خمینی با بیان اینکه وقتی سخنی که از زبان گوینده در می آید مورد باورش بود، آن سخن بر شنونده هم اثر می کند، گفن: ما آخوند و سید و ملا و افراد شجاع زیاد داشته اسم؛ اما «حاج آقا روح الله» (عنوانی که امام را قبل از نهضت با آن می شناختند) یکی بوده است! اصل اول در این موضوع این است که او به آنچه می گفت باور داشت و هرکس به او نزدیک تر می شد بیشتر متوجه این مسأله می شد. امام ظاهر و باطنش یکی بود و شاگردان او هیچ گاه دروغ و غیبت در او می نمی دیدن . یکی از بزرگان که بعد از انقلاب نیز با امام زاویه پیدا کرد، می گوفت گرچه من با آقای خمینی اختلاف سلیقه دارم اما در وجود او منّیت و هوا نیست.

یادگار امام تصریح کرد: اگر گفته می شود کتاب اخلاق باید چون دارو باشد، آخوند هم باید دارو باشد؛ آخوندی که چون نسخه باشد یک ضبط صوت است که گاهی اوقات ممکن است صدایش خش خش هم کند و مخاطب او بپرسد که چرا خودت به سخنانت عمل نمی کنی!

وی با بیان اینکه «تبلیغ» شرط توسعه و ترویج دین و رمز جلوگیری از هجمه هاست، گفت: هر جا دیدید هجمه ها سنگین شده و تیغ تبلیغ نمی بُرد باید به داروهای موجود در جامعه توجه کنید. در دوره هایی اثر عدم وجود این گونه دارو ها در جامعه را دیدیم و در دوره هایی دیگر هم نَفَس های حقی چون آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی پیدا شدند که افرادی چون امام از مکتب او بیرون آمدند.

سید حسن خمینی با اشاره به اینکه در دوران انقلاب افراد زیادی بودند که یک شبه تحول یافتند و این امر ناشی از یک نیت پاک واراده و بزرگ الهی بود، تأکید کرد: رمز تبلیغ این است که مبلّغ داروی خوبی باشد. یکی از نعم الهی برای خوزستان مرحوم آیت الله جمی بود و نعمت دیگر هم وجود آیت الله موسوی جزایری است. ایشان نکته ای که در صحبت های من بود را به خوبی عمل می کنند که باید خدا را به خاطر آن شکر کرد.

وی در پایان سخنان خود گفت: من چگونه می توانم مردم را به خوبی دعوت کنم اما خودم کانون کینه و نفرت باشم؟ چگونه می توانم به مردم بگویم یکدیگر را ببخشید، اما خودم از کوچکترین مسأله شخصی ام نگذرم؟ چگونه می توانم بگویم دروغ نگویید اما خودم وقتی پای منافع شخصی ام پیش بیاید دروغ بگویم؟ چگونه می می توانم مردم را به راه راست هدایت کنم اما خودم کج حرکت کنم؟ این کار اثر ندارد؛ اگر کسی هم به غلط از من اثر پذیرفت دائمی نیست.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.