پایان محاکمه معاون اول احمدی نژاد؛ رحیمی در انتظار حکم دادگاه
چکیده : موضوع پرونده بیمه ایران از سال 90 مطرح شد. با آن که شواهد از دست داشتن تعدادی از نزدیکان احمدی نژاد در این پرونده می داد اما اسم صریحی از آنها تا مدتی برده نشد با آنکه پیشتر گفته شده بود نام «محمدرضا رحیمی» معاون اول احمدی نژاد از پرونده اختلاس از بیمه ایران حذف شده و امیدها برای پیگیری عادلانه جرائم منتسب به وی نقش بر آب شده بود، در چهارمین جلسه دادگاه این پرونده نیز بارها نام «م.ر» مطرح شد...
کلمه – گروه اجتماعی: دومین جلسه رسیدگی به اتهامات محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدی نژاد در شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد و اکنون او منتظر رای دادگاه است.
به گزارش کلمه موضوع پرونده بیمه ایران از سال 90 مطرح شد. با آن که شواهد از دست داشتن تعدادی از نزدیکان احمدی نژاد در این پرونده خبر می داد اما اسم صریحی از آنها تا مدتی برده نشد و پیشتر گفته شده بود نام «محمدرضا رحیمی» معاون اول احمدی نژاد از پرونده اختلاس از بیمه ایران حذف شده و امیدها برای پیگیری عادلانه جرائم منتسب به وی نقش بر آب شده بود، در چهارمین جلسه دادگاه این پرونده نیز بارها نام «م.ر» مطرح شد. از جمله وقتی که یکی از متهمان به نام «ح.الف» اعلام کرد که در جریان انتخابات مجلس هشتم، دست چک خود را با امضا و بدون رقم به آقای «م.ر» که در حال حاضر در دولت حضور دارد، داده بوده تا برای کمک به «نامزدهای بسیجی و ولایتمدار» جهت راهیابی به مجلس هزینه کند.
این فرد که به معاونت در اختلاس، تحصیل مال نامشروع، جعل، ایجاد شبکه و همچنین غصب عنوان دولتی مامور وزارت اطلاعات متهم شده بود، در چهارمین دادگاه پرونده اختلاس از بیمه ایران گفت: من خواستهام به کسانی که در خط ولایت هستند کمک کنم. این امر مربوط به انتخابات قبلی مجلس است.
پس از گذشت مدتی بالاخره پای رحیمی معاون اول احمدی نژاد برای بازپرسی به دادسرا باز شد و پس از آن او به طور غیر قانونی تمام این مدت را با وثیقه آزاد بود.
روال ناعادلانه بررسی پرونده محمدرضا رحیمی به اینجا ختم نشد و چنان بود که این جلسات معدود دادگاه او غیر علنی برگزار شد تا کسی از مفاد آن با خبر نشود.
امروز در جلسه محاکمه که به ریاست قاضی سیامک مدیرخراسانی برگزار شد، محمدرضا رحیمی به همراه وکیلش به دفاع در خصوص اتهامات مطرح شده پرداختند.
به گزارش مهر چندی قبل نیز نخستین جلسه رسیدگی به پرونده با حضور (د.س) و (ج. الف) دو متهم اصلی پرونده اختلاس از بیمه ایران و استانداری در شعبه 76 برگزار شده بود.
(د. س) در جریان رسیدگی به پرونده اختلاس از بیمه ایران و استانداری چندین بار از (م. ر) نام برده بود و مدعی بود طی چند نوبت به وی پول پرداخت کرده است. در این جلسه آخرین دفاعیات متهم اخذ شد.
در ادامه رسیدگی به پرونده اختلاس از بیمه و استانداری، چندی قبل پرونده ( م. ر) با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست برای محاکمه به شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.
پرونده بیمه ایران برمی گردد به صرف بودجه های هنگفت برای مبارزات انتخاباتی محمود احمدی نژاد.
کلمه در گزارش های متعدد در این سالها این خبر را دنبال کرده بود و در بخشی از گزارش های گذشته خود آورده بود:
در حالی که پیش تر در جلسه دادگاه اختلاس گروه آریا نقش مسئولان بلندپایه دولتی در مفاسد مالی فاش شده و نام اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر احمدی نژاد نیز به عنوان یکی از افراد دخیل در پرونده مطرح شده بود، در جلسه دادگاه اختلاس بیمه ایران، نیز متهم اصلی پرونده اعلام کرد که ۱۵ میلیارد ریال به رحیمی معاون اول احمدی نژاد رشوه داده است.
این فرد که به کلاهبرداری، اخلال در نظام اقتصادی و خرید و فروش غیرقانونی ارز متهم شده، اعتراف کرد که رحیمی از اینکه او اسناد رشوهگیریاش را به قوه قضاییه رسانده، بسیار عصبانی شده است. اما یکی دیگر از متهمان پرونده به نام جابر ابدالی، که پیش تر الیاس نادران گفته بود همدست اصلی رحیمی در این فساد مالی است، ادعای متهم اول را انکار کرده و با اشاره به اینکه با رحیمی دوست بوده و هست، از اینکه با آبروی او بازی میشود ابراز ناراحتی کرده است!
متهم ردیف اول که «د.س» معرفی شده، همچنین گفت که رحیمی او را احضار کرده و با عصبانیت از او پرسیده که چرا چکها را به سازمان بازرسی داده است، و سپس از او خواسته تا چند چک سفید به اسم بعضی مقامات از جمله اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر فعلی احمدی نژاد، امضا کند.
«د.س» علاوه بر افشای رشوه گیری میلیاردی رحیمی، از سوء استفاده او و نزدیکانش از نفوذ در دستگاه قضایی و «پرونده سازی و تهدید به زندان با هدف اخاذی» از وی نیز پرده برداشته است، تا جایی که او حتی مجبور شده خانهاش را نیز به نام آنها سند بزند؛ موردی که خود رسوایی تاسفباری برای دستگاه قضایی به شمار می رود؛ دستگاهی که رئیس آن مدعی است نظام در برخورد با مفاسد اخبر موفق بوده است.
اما موضوع واریز یک میلیارد و پانصد میلیون تومان به حساب شخصی معاون اول احمدی نژاد، موضوعی است ظاهرا مشخصات چک آن موجود است و قابل انکار نیست و از همین رو مورد پیگرد دادگاه نیز قرار گرفته است. اما نزدیکان رحیمی برای اینکه از این اتهام سنگین فرار کنند و همدستان اصولگرای آنها به سکوت وادار شوند، به ابعاد جدیدی از این افتضاح بزرگ اشاره کرده و از خرج شدن پول حاصل از اختلاس در فعالیت های سیاسی و انتخاباتی جناح مدعی اصولگرایی پرده برداشت.
با این حال سایت روزنامه دولتی ایران در آن زمان در واکنش به انتشار اتهامات جدید علیه معاون اول احمدی نژاد، مدعی شد که پول هایی که جابر ابدالی از محمدرضا رحیمی گرفته، به نیابت از محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس بوده است! روزنامه رسمی دولت تصریح کرد که دوست قدیمی رحیمی، این پول ها را «برای کمک به نامزدهای اصولگرا که در خط ولایت قرار دارند» به رحیمی پرداخت کرده تا او به باهنر تحویل دهد.
جالب است که در گزارش این رسانه دولتی، فاش شده بود که جابر ابدالی حتی در اتاق رحیمی شنود کار گذاشته بود؛ خبری که نشان می دهد پیوند خطرناک قدرت و ثروت تا چه حد می تواند به فساد و جرم های باورنکردنی منجر شود.
در همین حال پرویز سروری، سردار سپاه و نماینده مجلس هشتم، نیز در اظهاراتی تکان دهنده، فاش کرد که رحیمی ۹۰۰ میلیون تومان به نمایندگان مجلس هفتم و هشتم پول داده تا در تبلیغات انتخاباتی هزینه کنند؛ پولی که به عنوان «کمک افراد خیر به مساجد» به این مدعیان اصولگرایی پرداخت می شده تا در کارهای سیاسی هزینه شود؛ و در واقع با هدف اینکه نمایندگان بیش از پیش وامدار دولت شوند.
این رسوایی به حدی گسترده شد که حتی رسایی نماینده حامی احمدی نژاد نیز اذعان کرد که رحیمی به او هم پیشنهاد پرداخت پول داده و می خواسته در انتخابات مجلس هشتم به وی کمک کند! رسایی همچنین اعتراف کرده که به رحیمی پیغام داده پول را به حسابش واریز کند اما او خواستار پرداخت کمک مالی پس از دیدار حضوری شده است.
این رسوایی های پیاپی اقتصادی و سیاسی در حالی فاش می شود که نه دستگاه های نظارتی و قضایی از استقلال کافی برای تعقیب این مفاسد گسترده برخوردارند و نه رسانه های مستقلی هست تا به پیگیری تخلفات مسئولان رده بالای حکومتی بپردازند.













