وزیر بهداشت: شرمندهایم که برای بیماران اماس نتوانستهایم کار خاصی انجام دهیم
چکیده :در حالی که وزیر بهداشت از اینکه کار خاصی برای بیماران ام اس انجام نشده ابراز شرمندگی می کند و می گوید: درست است که در بحران دارویی یکسری کمکهایی از جمله اینکه سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان از سوی وزارت بهداشت برای بیماران اماس هزینه شده است اما هنوز نتوانستهایم کار خاصی برای آنها انجام دهیم. معاون وی و رئیس سازمان غذا و دارو در خبری خوش از ارزان شدن داروی ایرانی "اینترفرون بتا" برای بیماران ام اس خبر داد....
کلمه – گروه خبر: در حالی که وزیر بهداشت از اینکه کار خاصی برای بیماران ام اس انجام نشده ابراز شرمندگی می کند و می گوید: درست است که در بحران دارویی یکسری کمکهایی از جمله اینکه سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان از سوی وزارت بهداشت برای بیماران اماس هزینه شده است اما هنوز نتوانستهایم کار خاصی برای آنها انجام دهیم. معاون وی و رئیس سازمان غذا و دارو در خبری خوش از ارزان شدن داروی ایرانی “اینترفرون بتا” برای بیماران ام اس خبر داد.
سیدحسن قاضیزاده هاشمی در مراسم اختتامیه اولین جشنواره فرهنگی هنری اماس اظهار داشت: بیش از دو دهه است با بیماران اماس در ارتباط هستم این بیماران با وجود بیماری به موفقیتهای هنری و ورزشی دست پیدا کردهاند.
وی افزود: از اینکه نتوانستهایم کار خاصی برای بیماران انجام دهیم شرمندهایم. درست است که در بحران دارویی یکسری کمکهایی از جمله اینکه سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان از سوی وزارت بهداشت برای بیماران اماس هزینه شده است اما هنوز نتوانستهایم کار خاصی برای آنها انجام دهیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: با توجه به پژوهشهای متعدد و روشهای تشخیصی که وجود دارد نباید محدودیتی برای درمان و دارویی مبتلایان اماس وجود داشته باشد.
هاشمی گفت: در درمان و داروی بیماران مبتلا به اماس همکاریهای بینبخشی لازم است. اگر انجمن اماس با وزارت بهداشت یکپارچه عمل کند سال آینده حتماً شرایط بهتری برای بیماران خاص خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: بیماران اماس با توجه به اینکه هوش و استعداد فراوانی دارند در رابطه با مشکلاتشان میتوانند در تصمیمگیریهایی که برای آنها میشود به مسئولان کمک کنند.
وزیر بهداشت همچنین در حاشیه اختتامیه این جشنواره در جمع خبرنگاران گفت: وزارت بهداشت در کمتر از یک سال گذشته قدمهای مؤثری در حمایت از بیماران اماس برداشته است و این مسیر را ادامه خواهد داد.
وی افزود: اگر هماهنگتر با انجمن اماس عمل کنیم با توجه به اینکه آنها کار علمی را تحقیق میکنند میتوانیم در جهت رفع مشکلات مبتلایان گام برداریم.
هاشمی ادامه داد: مهمترین مشکل این عزیزان اشتغال است که امیدواریم این موضوع حل شود. ادعا نمیکنیم که مشکلات دارو به طور کامل حل شده است اما امیدواریم در راستای اجرای فاز اول تحول نظام سلامت از بیماران حمایت کنیم و امیدواریم سازمانهای بیمهگر نیز از بیماران مبتلا به اماس حمایت کنند.
وزیر بهداشت گفت: در مورد اماس بیشترین بازار صادرات دارو به ویژه به روسیه را داریم اما بخشی از داروهای خارجی نیز در کشور تجویز میشود که متعهد به تأمین این داروها نیز هستیم.
وی ادامه داد: از انجمن اماس میخواهم که وضعیت داروهای خارجی را پیگیری کند تا بتوانیم آنها را نیز برای بیماران فراهم کنیم.
هاشمی در پاسخ به این سؤال که موضوع تلقی شدن «بیماران خاص» در مورد مبتلایان به اماس به کجا خواهد رسید، گفت: انجمن اماس در حال پیگیری این مسئله است و ما نیز از آن حمایت میکنیم اما تصمیمگیرنده نهایی مجلس است که باید بگوید آیا اماس جزو بیماریهای خاص محسوب میشود یا خیر.
وزیر بهداشت افزود: در کنار شما اهالی رسانه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد علاوه بر اماس چند بیماری دیگر هست که انجمنهای آنها علاقه دارند جزو بیماریهای خاص باشند و آنچه مسئولیت ایجاد میکند منابع مالی است.
به گزارش فارس، وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تولیدات داخلی داریم به نظر نمیرسد مشکلی برای اینکه اماس بیماری خاص باشد وجود داشته باشد زیرا قسمت اعظم راه را رفتهایم ولی کماکان منتظر نظر نمایندگان در این خصوص هستیم.
داروی ایرانی ام اس ارزان شد
همچنین مهر خبر داده که رسول دیناروند در حاشیه اختتامیه اولین جشنواره فرهنگی هنری ام اس که شب گذشته در برج میلاد برگزار شد، گفت: بیمارانی که تا این هفته بین 50 تا 90 هزار تومان برای تهیه داروی “اینترفرون بتا” هزینه می کردند از روز شنبه(امروز) بین 25 تا 45 هزار تومان هزینه خواهند کرد.
وی با اعلام اینکه در حدود 30 هزار بیمار ام اس از این دارو استفاده می کنند، افزود: تولید این دارو در دنیا سه فرمولاسیون دارد که هر سه فرمول یاد شده در ایران تهیه می شود.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بیمارانی که نوع ایرانی دارو را دریافت می کنند مورد حمایت 95 درصدی وزارت بهداشت و سازمانهای بیمه گر هستند.
تولید موثرترین داروی خوراکی برای بیماران ام اس
دیناروند با بیان این مطلب هک برخی پزشکان به رغم اینکه داروی ایرانی هیچ مشکلی ندارد و نیاز بیماران را برطرف می کند، داروی خارجی را تجویز می کنند، افزود: تعداد بیماران استفاده کننده از داروی خارجی کمتر از 8 هزار نفر است. سازمانهای بیمه گر بر اساس فرمولی که دارند، داروی خارجی را تا قیمت داروی ایرانی، تحت پوشش قرار می دهند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: وزارت بهداشت برای اینکه فشار کمتری را بیماران استفاده کننده از داروهای خارجی ام اس متحمل شوند طی سال گذشته 100میلیارد تومان برای حمایت از این بیماران هزینه کرد. هر چند 100 میلیارد تومان یارانه برای حمایت از بیماران مبلغ قابل توجهی است، اما متأسفانه پرداخت از جیب بیماران ام اس هم بالا است و مجبورند هر ماه به طور متوسط 600 هزار تومان بابت تهیه داروی خارجی ام اس هزینه کنند.
دیناروند با توصیه به پزشکان برای عدم تجویز داروی خارجی ام اس اظهار داشت: تجویز این داروها هم برای وزارت بهداشت و هم برای بیماران گران است. پزشکان با تجویز داروی داخلی می توانند از دغدغه بسیاری از بیماران برای تامین دارو پیشگیری کنند.
وی به تولید داخلی یک نوع داروی خوراکی ام اس که موثرترین دارو برای درمان این بیماری به شمار می آید، اشاره و خاطر نشان کرد: این دارو در داخل کشور تولید شده و در زمان حاضر مرحله کنترل کیفی را طی می کند. امیدوارم که این داروی موثر خوراکی نیز تا پایان سال 93 به بازار دارویی کشور راه یابد.