سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic

برائت اصولگرايان از دلواپسان

چکیده : هرچند عقب‌نشيني نماينده طيف افراطي پايداري در برابر سوال لاريجاني رييس مجلس مانع از راي‌گيري شد ولي اي كاش لاريجاني به جاي پاسخ تند به آن نماينده، اجازه مي‌داد تا 290 نماينده مجلس با راي خود سخن بگويند تا تعداد انگشت‌شمار نمايندگان دلواپس مشخص و تكليف اين‌گونه تهمت‌زني‌ها يك‌باره بسته مي‌شد. ...


جاويد قربان‌اوغلي

حضور مقتدرانه دكتر ظريف در مجلس براي پاسخ به نماينده طيف خاص و طفره رفتن سوال‌كنندگان از راي‌گيري كه نتيجه آن قابل پيش‌بيني بود، جبهه اصولگرايان را در مقابل طيف تندرو وادار به واكنش كرد. مخاطب سخنان منطقي، قاطع و متعهدانه ظريف در مجلس شوراي اسلامي نه فقط نمايندگان طيف پايداري مجلس بلكه به همايشي بود كه هفته قبل با عنوان «دلواپسيم» برگزار شد و گردانندگان آن همان نمايندگان وابسته به طيف خاص بودند.

هرچند عقب‌نشيني نماينده طيف افراطي پايداري در برابر سوال لاريجاني رييس مجلس مانع از راي‌گيري شد ولي اي كاش لاريجاني به جاي پاسخ تند به آن نماينده، اجازه مي‌داد تا 290 نماينده مجلس با راي خود سخن بگويند تا تعداد انگشت‌شمار نمايندگان دلواپس مشخص و تكليف اين‌گونه تهمت‌زني‌ها يك‌باره بسته مي‌شد.

البته علي لاريجاني رياست محترم مجلس، حتي قبل از حضور ظريف در مجلس در ديدار با كانون نمايندگان ادواري مجلس با بيان اينكه تمامي بخش‌هاي كشور بايد از مذاكرات دفاع كنند به صراحت از «نياز به همگرايي داخلي» در مذاكرات سخن گفت و تاكيد كرد كه در صورت فقدان همگرايي، نمي‌توان از منافع كشور دفاع كرد. موضع‌گيري‌هاي افراد شاخص اصولگرايان در آخرين روز هفته گذشته را بايد واكنش جدي اين طيف كه از هيچ فرصتي در حمله به دولت و مذاكره‌كنندگان هسته‌يي فروگذار نمي‌كند، دانست. البته اين بدان معني نيست كه اين طيف دست از تلاش برداشته و به قاطبه ملت و اجماع نخبگان كه حامي مذاكرات هسته‌يي است، تن در دهد.

اعلام قبلي اين جبهه از «جمعه دلواپسي» كه ظاهرا برداشتي كاريكاتوري از برخي اقدامات دركشورهاي ديگر است و سوءاستفاده از نهادهاي مذهبي، نشان داد كه اين طيف براي بقاي خود در سپهر سياسي كشور حاضر است منافع ملي را قرباني مطامع جناحي خود كند. خوشبختانه كارنامه اين طيف در حمايت از دولت قبل كه كشور را تا آستانه ورشكستگي اقتصادي، انزواي بين‌المللي و فروپاشي اجتماعي برد و امروز اين‌گونه بي‌محابا به توافق ژنو حمله مي‌كنند پيش روي ملت است.

مردم به رويكرد و روش آنان در انتخابات 24 خرداد از طريق صندوق‌هاي راي پاسخ دادند. اين طيف در بهترين حالت تنها 4 ميليون از 38 ميليون راي‌دهندگان را در كنار خود دارد و چنانچه ديديم حتي سه كانديداي ديگر اصولگرا (ولايتي، قاليباف و رضايي) نيز در انتخابات 24 خرداد گفتمان خود را در سياست خارجي و نحوه مديريت آن از اين طيف جدا كرده و انتقادات تندي را به روش دولت قبل داشتند. روشن است كه دلواپسي‌هاي اين طيف از به نتيجه رسيدن مذاكرات و به قول معترضان نهادينه شدن خيانت نيست. دليل دلواپسي‌هاي آنان را بايد در جاي ديگر بررسي كرد. آنان نگرانند كه اين مذاكرات و دستيابي به يك پيروزي بزرگ، جايگاه دولت را در بين مردم تحكيم كند.

دغدغه اصلي آنان اين است و از اين مساله بسيار رنج مي‌برند. آنان مي‌دانند كه پيروزي دولت يازدهم در اين عرصه، آنان را بيش از پيش منزوي خواهد كرد. دغدغه آنان از جنس منافع ملي نيست. اين طيف بارها نشان داده است كه اولويت آنان پيشبرد اهداف و اغراض جناحي است. رويكرد تعامل دولت يازدهم در سياست خارجي و توافق ژنو افسار جنگ‌طلبان حاكم بر تل‌آويو و نئوكان‌هاي كنگره و سناي امريكا را كشيده و در كنار رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، روز گذشته نيز محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، در حاشيه نشست تخصصي همايش ملي اقتصاد مقاومتي، در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا مخالفت‌هاي افراط‌گونه با تيم مذاكره‌كننده هسته‌يي كشورمان، قدرت چانه‌زني آنان را در مقابل طرف‌هاي غربي كم نخواهد كرد؟ گفت: خير؛ مذاكره‌كنندگان كشورمان چون زير نظر مقام معظم رهبر انقلاب كار مي‌كنند، با مخالفت‌هاي افراط گونه دلواپس نمي‌شوند و نبايد بشوند؛ اصولا اگر دغدغه‌هاي مخالفان مذاكره كنندگان هسته‌يي، براي هوشيار كردن باشد چيز خوبي است، اما عكس آن اگر دغدغه‌ها براي نااميد كردن باشد چيز خوبي نيست.

به گزارش ايلنا، وي ادامه داد: ما امروز، بيش از چند ماه گذشته از قدرت چانه‌زني بيشتري برخوردار هستيم و دولتمردان ما از اين فرصت استفاده كنند و مسير مذاكرات را در چارچوب خطوطي كه رهبر بزرگوار انقلاب تعيين كرده‌اند، به پيش ببرند. وي برآيند خود از افق مذاكرات هسته‌يي با كشورهاي 1+5 رانيز خوب توصيف كرد.

در كنار او محمدباقر قاليباف نيز با تاكيد بر اينكه نبايد تيم مذاكره‌كننده را تضعيف كرد اظهار داشت: نبايد بيان و قلمي بر صفحه كاغذ جاري شود كه تضعيف كننده تيم مذاكره كننده هسته‌يي باشد و با اين موضوع نبايد به گونه‌يي رفتار كنيم كه جامعه دچار دوگانگي و دو قطبي شود.

محمدباقر قاليباف كه در سومين همايش تجليل از روحانيون پيشكسوت و رزمنده تهران بزرگ در سالن باغ موزه دفاع مقدس حضور يافته بود همچون رضايي و بروجردي چنين تاكيد كرد: «مقام معظم رهبري در اين پروژه، نظارت دقيق و عميق دارند و در حقيقت اين پروژه را ايشان اداره مي‌كنند و خط قرمزهايي كه بايد رعايت شود از هر كس و در هر جايگاهي مطالبه مي‌كنند.» وي پرونده هسته‌يي را يكي از مهم‌ترين پروژه‌هاي سياست خارجي در تاريخ ايران دانست و گفت: البته نقد در هر جامعه‌يي حق هر فردي است اما بايد بدانيم نقدي اثرگذار، پايدار و سازنده است كه اين اصل را رعايت كند، كه آن اصل صداقت و نيت نقدكننده است.

وي بيان كرد: نه در بحث هسته‌يي بلكه در هر موضوعي اگر صداقت و نيت خالص نباشد، آن نقد ديگر نقد نيست. وي افزود: «موضوع هسته‌يي با امنيت ملي، اقتدار و مولفه‌هاي قدرت سر و كار دارد، بنابراين نبايد آن را به خطر بيندازيم چرا كه تبعات آن به نظام، ملت و كشور بازمي‌گردد و منافع آن متعلق به هيچ گروه و دولتي نيست بلكه كيان نظام اسلامي است.»

در كنار قاليباف و رضايي روز گذشته موحدي كرماني، خطيب نماز جمعه تهران و سيد احمد خاتمي وموحدي كرماني نيز بر ادامه مذاكرات هسته‌يي زير نظر مقام معظم رهبري تاكيد كردند. اين روزها بازار اتهام و انتقاد به مذاكره‌كنندگان هسته‌يي كشورمان داغ است اما بزرگان اصولگرا همچنان از عملكرد وزارت خارجه دفاع مي‌كنند.

منبع: اعتماد


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.