سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » ایستادگی روحانی در برابر تلاش‌ها برای گسترش فیلترینگ...
» فضاسازی رسانه‌ای و تذکر رسایی در مجلس؛ تندروها عصبانی‌اند

ایستادگی روحانی در برابر تلاش‌ها برای گسترش فیلترینگ

چکیده :ظاهرا دولت جدید تصمیم گرفته در مقابل این روند ایستادگی کند. چندی پیش اعلام شد که نرم افزار واتس آپ به زودی فیلتر خواهد شد. در ابتدا همین اعلام قبلی فیلترینگ یک شبکه اجتماعی در خبرها بی سابقه بود تا پیش از این بدون هیچ خبری این اتفاق صورت می گرفت، و کاربران به طور ناگهانی با وبسایت فیلتر شده مواجه می شدند....


کلمه – گروه خبر: اعمال سانسور و محدودیت بر دسترسی به سایت ها و رسانه های اینترنتی از سال 1380 با دستور رهبری آغاز شد. سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت با وجود مخالفت به چنین طرحی به آن تن در داد. اما در دوران محمود احمدی نژاد نظارت بر فضای مجازی همانند بسیاری از عرصه های دیگر به دست تندروها و افرادی غیر متخصص افتاد که از یک سو به هر بهانه ای دستور فیلتر شدن سایت های اینترنتی را صادر می کردند، از سوی دیگر تعداد نهاد های تصمیم گیرنده در این موضوع آنچنان متنوع و گسترده بود که عملا راهی برای پی گیری آن وجود نداشت.

اما ظاهرا دولت جدید تصمیم گرفته در مقابل این روند ایستادگی کند. چندی پیش اعلام شد که نرم افزار واتس آپ به زودی فیلتر خواهد شد. در ابتدا همین اعلام قبلی فیلترینگ یک شبکه اجتماعی در خبرها بی سابقه بود تا پیش از این بدون هیچ خبری این اتفاق صورت می گرفت، و کاربران به طور ناگهانی با وبسایت فیلتر شده مواجه می شدند.

با گذشت چندین هفته از اعلام این خبر و عدم فیلتر شدن این شبکه اجتماعی، عبدالصمد خرم آبادی «دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» در مصاحبه ای اعلام کرد: تصویب فیلتر شدن نرم افزار واتس آپ اواخر سال گذشته در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گرفته شد، که هنوز اجرا نشده است و این تصمیم به وزارت ارتباطات ابلاغ شده که هنوز اجرا نکرده اند.

پس از آن محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره دلایل بروز ابهاماتی برای کاربران واتس آپ، به ایرنا گفت: این موضوع در یکی از جلسات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و با توجه به نقصان شرایط رای گیری در جمع بندی نهایی، در جلسه شورای عالی فضای مجازی با حضور رییس جمهوری مطرح شد.

واعظی گفت: براساس نظر رییس جمهوری مقرر گردید قبل از هر اقدام این مطلب و دیگر موضوعات شبکه های اجتماعی در کمیسیون های تخصصی شورای عالی فضای مجازی مطرح و پس از بررسی پیشنهادهای اجرایی برای تصمیم گیری به این شورا اعلام شود.

بلافاصله بعد از اظهارات وزیر ارتباطات دبیر کمیته تعیین مصادیق اظهارات وزیر ارتباطات را “کذب محض” خواند و گفت موضوع فیلتر واتس‌اپ با هفت رای در برابر 5 رای به تصویب رسید و هیچ نقصانی هم در کار نبود. او همچنین در خصوص بررسی و انتقال دستورات کمیته فیلترینگ به شورای عالی فضای مجازی نیز گفت، رییس جمهور راساً چنین اقدامی نمی‌تواند انجام دهد و ایشان نیز یک رای در شورای مذکور دارند. دبیر کمیته در نهایت نیز هشدار داد که عدم اجرای مصوبات کمیته به هر بهانه‌ای مصداق جرم بوده و با متخلفان برخورد خواهد شد.

روز سه شنبه 16 اردیبهشت نیز حمید رسایی نماینده تهران در مجلس به رئیس جمهور تذکر کتبی داد که به چه دلیل علی رغم تصحیح کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مبنی بر فیلتر واتس آپ رئیس جمهور نقص قانون کرده و نظر شخصی خود را اعمال کرده است.

پس از آن بود که محمود واعظی در واکنش به اظهارات دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره فیلتر شبکه اجتماعی “واتس اپ” مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور رأساً نمی‌تواند مانع اقدامات کارگروه تعیین مصادیق شود با بیان اینکه دولت موافق مسدود کردن و بستن شبکه‌های اجتماعی خارجی که مخرب نیستند و در کشور جایگزین ندارند نیست، گفت: دستور توقف فیلتر شبکه اجتماعی “واتس آپ” که از سوی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام شده، توسط رئیس جمهور صادر شده است.

واعظی گفت: وظیفه دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دبیری یک گارگروه است و وظیفه‌اش این نیست که برای شخص رئیس جمهور و برای شورای عالی فضای مجازی که هیچ ارتباطی با این کارگروه نداشته و یک مجموعه بالادستی است تعیین تکلیف کند.

او با بیان اینکه وظیفه کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ این است که از سیاستگذاری‌هایی که شورای عالی فضای مجازی انجام می‌دهد تبعیت کند، تصریح کرد: وظیفه دبیر کارگروه تعیین مصادیق این نیست که بخواهد برای رئیس جمهور و یا برای شورای عالی فضای مجازی تعیین تکلیف کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید براینکه دولت موافق بستن شبکه‌های اجتماعی خارجی که مخرب نیستند و به اخلاق و عفت عمومی لطمه‌ای نمی‌زنند نیست، افزود: تا زمانی که جایگزینی برای این شبکه‌ها در کشور نداشته باشیم دولت موافق مسدود کردن آنها نیست.

او خاطرنشان کرد: به همین دلیل موضوع فیلتر شبکه‌های اجتماعی و فیلتر “واتس آپ” در شورای عالی فضای مجازی مطرح شد و رئیس جمهور به عنوان رئیس این شورا دستور داد که این موضوع متوقف شود و این کار انجام نشود.

پیشتر وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات در خصوص فیلتر کردن واتس آپ گفته بود که ما بر این باوریم هیچیک از شبکه های اجتماعی نباید به دلیل مسایل اقتصادی و تسهیلاتی که برای کاربران فراهم می کند فیلتر شوند؛ مگر اینکه این شبکه ها مضرات دیگر و یا بحث مشکلات اخلاقی را به دنبال داشته باشند.

البته مسئولان دولت یازدهم از همان ابتدا نشان دادند که موافق فیلترینگ رسانه ها نیستند. مخالفت دولتی‌ها را می‌شد در حضور تعدادی از آنها در شبکه اجتماعی فیلترشده فیس‌بوک دید. جایی که در آن تعدادی از معاونان، وزرا و تعداد دیگری از مدیران دولتی حاضر شده و افکار و اخبار و عقاید خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند.

 


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.