تریلی یک قلاده پلنگ را در گلستان کشت
چکیده :مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان از تلف شدن یک قلاده پلنگ ایرانی ماده، در اثر برخورد با خودرو در پارک ملی گلستان خبر داد....
مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان از تلف شدن یک قلاده پلنگ ایرانی ماده، در اثر برخورد با خودرو در پارک ملی گلستان خبر داد.
احمد دباغیان روز شنبه گفت: این اتفاق ساعت 22 و 30 دقیقه جمعه شب در جاده آسیایی رو به روی راه رنگی منطقه ˈآدام چاغرانˈ روی داده و یگان حفاظت محیط زیست پارک ملی گلستان، حین گشتزنی در جاده آسیایی، شاهد برخورد یک تریلی با یک قلاده پلنگ ماده شدند.
وی گفت: سن این پلنگ توسط کارشناسان پارک ملی گلستان پنج سال تخمین زده شد.
وی افزود: لاشه این پلنگ برای بررسی های کارشناسی به اداره کل حفاظت محیط زیست استان منتقل شده است.
اوایل اردیبهشت ماه جاری نیز، نیروهای یگان حفاظت محیط زیست پارک ملی گلستان حین گشت زنی در محدوده ای به نام ˈدره زاولیˈ، با لاشه یک پلنگ ایرانی برخورد کردند.
این لاشه که متعلق به یک پلنگ نر جوان بود، در فاصله ای اندک از جاده آسیایی در حالی مشاهده شد که اجزای بدنش توسط حیوانات لاشه خوار خورده شده اما اسکلت پلنگ به غیر از دست ها کاملا سالم بود.
بررسی های اولیه نشان داد که با توجه به فاصله کم مکان مشاهده لاشه با جاده، به احتمال زیاد پلنگ پس از برخورد با خودروهای عبوری آسیب دیده و پس از طی مسافتی تلف شده است.
عبور جاده آسیایی از قلب پارک ملی گلستان باعث شده که تعداد زیادی از گونه های جانوری ارزشمند از جمله پلنگ، خرس قهوه ای و مرال طی چند سال گذشته بر اثر برخورد با خودروهای عبوری در این جاده از بین بروند و تعداد زیادی نیز زخمی شده و پس از مدتی در بخش های دیگری از پارک تلف شوند.
پلنگ ایرانی یکی از بزرگترین زیرگونه های پلنگ است که بومی غرب آسیاست و در فهرست جانوران ˈدر معرض خطر انقراضˈ قرار دارد.
پارک ملی گلستان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در کشور و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که 1350 گونه گیاهی و 302 گونه جانوری، از جمله نیمی از گونه های پستانداران ایران را در حدود 900 کیلومترمربع مساحت جای داده است.













