سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » مشارکت 60 درصدی عراقی‌ها در انتخابات پارلمانی...

مشارکت 60 درصدی عراقی‌ها در انتخابات پارلمانی

چکیده :کمیته عالی مستقل انتخابات عراق تأکید کرد که نسبت مشارکت در انتخابات تا این لحظه 60 درصد است....


کمیته عالی مستقل انتخابات عراق، نسبت مشارکت در انتخابات پارلمانی را 60 درصد اعلام کرد. به گزارش العالم، کمیته عالی مستقل انتخابات عراق نیمه‌شب چهارشنبه اعلام کرد، بیش از 12 میلیون تن در انتخابات پارلمانی شرکت کردند.

کمیته عالی مستقل انتخابات عراق تأکید کرد که نسبت مشارکت در انتخابات تا این لحظه 60 درصد است. بر اساس این گزارش، همچنین 165 هزار و 532 شهروند عراقی در خارج از این کشور رأی خود را به صندوق انداختند. بیش از 1500 ناظر بین‌المللی نیز بر فرایند رأی‌گیری در انتخابات عراق نظارت کردند.

رأی گیری از عراقی های مقیم خارج از این کشور یکشنبه و دوشنبه گذشته انجام شد. روز سه شنبه نیز کارکنان و نیروهای نهادهای امنیتی، بیمارستان‌ها، و زندانیان در عراق رأی خود را به صندوق انداختند.

انتخابات پارلمانی عراق مهمترین رویداد سیاسی این کشور به شمار می آید؛ ائتلافی که در این انتخابات اکثریت را به دست آورد، علاوه بر معرفی نخست وزیر پستهای کلیدی دولت را نیز در اختیار خواهد گرفت.

ادعای ائتلاف مالکی مبنی بر پیشتازی

منابع آگاه اعلام کردند، نتایج اولیه انتخابات پارلمانی عراق از پیشتاز بودن ائتلاف دولت قانون حکایت دارد.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه به شبکه سومریه نیوز عراق گفتند: نتایج اولیه شمارش آرای انتخابات پارلمانی عراق که روز چهارشنبه برگزار شد، از پیشتاز بودن ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی، نخست وزیر عراق حکایت دارد.

این در حالی است که خبرنگار شبکه اسکای نیوز عربی گزارش داد که کمیسیون مستقل انتخابات عراق اعلام هرگونه نتیجه اولیه شمارش آرای انتخابات پارلمانی عراق را تکذیب کرده است.

این انتخابات در بغداد و بقیه استان‌ها در میان تدابیر شدید امنیتی و اجرای قانون منع آمد و شد در برخی از استان‌ها برگزار شد.

درخواست مذاکرات فراگیر

گفتنی است نوری مالکی در کنفرانس خبری خود از تمامی گروه‌های عراقی دعوت کرد که مذاکرات فراگیر را به منظور پایان اختلافات آغاز کنند. نخست وزیر عراق در کنفرانسی خبری اعلام کرد که نیروهای امنیتی عراق در تامین امنیت روند انتخابات به رغم تلاش‌هایی که از سوی برخی برای به تعطیلی کشاندن آن صورت گرفت، موفق شدند.

نوری مالکی افزود: گروه‌هایی بودند که می‌خواستند انتخابات را به بازی بگیرند و در این زمینه تبلیغات انتخاباتی وجود داشت که مورد قبول نبود و مردم عراق با اراده محکم خود تمام این تبلیغات را ناکام گذاشتند و نشان دادند که این لفاظی‌ها و دروغ‌ پردازی‌ها هیچ تاثیری بر اراده مردم ندارد و به رغم تمام فشارها انتخابات با موفقیت برگزار شد.

نخست وزیر عراق عنوان داشت‌: انتخابات در استان الانبار با مشارکت بیش از 50 درصد برگزار شد برعکس آنچه که قبلا گفته می‌شد که اصلا در آنجا انتخاباتی برگزار نخواهد شد.

نخست وزیر عراق با تشکر از زنان و مردان عراقی از رسانه‌های کشورهای عربی و بین‌المللی نیز که شاهد این انتخابات بودند، تشکر کرد.

وی خاطرنشان کرد: انتخابات معرکه‌ای بین انگشت‌های بنفش و ترس افراد انتحاری و تروریست‌ها بود که انگشت‌های بنفش پیروز شد.

وی گفت: نتایج انتخابات هرچه که باشد از آن استقبال می‌کنیم ما طرفدار رقابت سالم هستیم و می‌خواهیم مردم نمایندگانی مسئولیت پذیر برای ساخت کشور داشته باشند.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.