سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » آماده‌باش برای افزایش بهای بنزین...

آماده‌باش برای افزایش بهای بنزین

چکیده :دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های مختلف انرژی، 12 کارگروه تخصصی ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها را تشکیل داد که کارگروه ویژه انرژی به ریاست بیژن زنگنه، وزیر نفت تشکیل شده است اما هنوز زمان دقیق افزایش قیمت حامل‌های انرژی به‌طور قطع معلوم نیست و تمامی ابهامات تا اعلام موضع رسمی وزارت نفت همچنان باقی‌ است....


حسن روحانی دیروز سرزده به وزارت نفت رفت. جمعی از وزرا و مسوولان ارشد دولتی در این بازدید همراه او بودند. زمانی که بازدید از بخش‌های مختلف وزارت نفت به پایان رسید، او و همراهانش در جلسه هیات‌مدیره شرکت ملی نفت ایران شرکت کردند. تلاش بخشی از خبرگزاری‌ها برای انتشار جزییات این جلسه ناکام ماند.

کمی آن‌سوتر، رییس انجمن جایگاه‌داران سوخت کشور در گفت‌وگو با «مهر»، جزییاتی را منتشر کرد که گمانه‌زنی‌ها درباره پشت‌پرده بازدید سرزده روحانی از وزارت نفت را سمت‌وسو بخشید. در این میان، برخی خبرهای غیررسمی از بررسی سناریویی حکایت دارند که در صورت نهایی‌شدن، امسال برخلاف سال‌های قبل به جای فروردین، اسفند به استقبال افزایش قیمت بنزین خواهیم رفت. در این صورت با توجه به تاثیرپذیری بازارهای کالا و خدمات از افزایش بهای بنزین، معلوم نیست وعده تورم 35‌درصدی بانک مرکزی برای پایان سال‌جاری چگونه محقق خواهد شد.

نشست ویژه بنزینی وزارت نفت و جایگاه‌داران

یک‌روز قبل از رفتن روحانی به وزارت نفت، جایگاه‌داران سوخت استان تهران میهمان مسوولان و مدیران شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تهران بودند. در این نشست که موضوع آن افزایش قیمت بنزین از اول اسفند سال‌جاری بود، از جایگاه‌داران خواسته شد، برای افزایش احتمالی قیمت بنزین از ابتدای اسفند سال‌جاری آمادگی لازم را داشته باشند. هرچند، در این جلسه زمان نهایی گرانی بنزین مشخص نشد.

بیژن حاج محمدرضا، رییس انجمن جایگاه‌داران سوخت کشور دیروز جزییات بیشتری از این نشست را اعلام کرد: «تاکنون سناریوهای قیمتی و سازوکار عرضه بنزین به جایگاه‌داران اعلام نشده است با این وجود، شنیده‌های جایگاه‌داران هم از افزایش قیمت بنزین به 700 و هزارو50تومان حکایت دارد اما این سناریوها رسما توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام نشده است.»

این مقام مسوول با یادآوری اینکه علاوه بر جایگاه‌داران سوخت، شهرداری‌ها و برخی نهادهای دیگر در آماده‌باش برای افزایش قیمت بنزین هستند، بیان کرد: «از روز گذشته با تمامی جایگاه‌داران سوخت برای افزایش احتمالی قیمت بنزین از ساعت 24 بامداد پنجشنبه یکم اسفند مذاکره و اطلاع‌رسانی را آغاز کرده‌ایم.»

گویا این تصمیم چنان غیرمترقبه است که وی به‌عنوان نهاد مسوول جایگاه‌داران از آنها خواسته است که رفتار مناسبی در برابر مردم داشته باشند.

این تصمیم چنان جدی به نظر می‌رسد که ناصر رییسی‌فرد، رییس کانون کارفرمایی جایگاه‌داران سوخت سراسر کشور با اشاره به تجهیز تمامی جایگاه‌های سوخت کشور برای تغییر احتمالی نرخ، گفت: «شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تمام جایگاه‌داران درخواست کرده است که خود را برای افزایش قیمت بنزین با دو نرخ جدید آماده کنند.»

رییس کانون کارفرمایی جایگاه‌داران سوخت سراسر کشور با تاکید بر اینکه «شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هنوز نرخ جدید بنزین را برای اعمال از روز اول اسفند به جایگاه‌داران اعلام نکرده است»، تصریح کرد: «اما گمانه‌زنی‌ها حاکی از عرضه بنزین با دو نرخ جدید 700 و هزارو50تومانی است.»

رییسی‌فرد با یادآوری اینکه «شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران برای تغییر نرخ جایگاه‌ها تنها با یک برنامه‌نویسی نرم‌افزاری می‌تواند تغییر نرخ را اعمال کند»، بیان کرد: «جایگاه‌داران سوخت سراسر کشور هم تابع تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌های جدید دولت و مجلس شورای اسلامی هستند.»

با این حال موضع وزارت نفت در قبال این اظهارنظر‌ها منفی است. دیروز، اکبر نعمت‌اللهی، سخنگوی وزارت نفت با تاکید بر اینکه «تاکنون ابلاغیه دولت برای افزایش قیمت بنزین را دریافت نکرده‌ایم»، اعلام کرد: « تا زمان ابلاغ رسمی از سوی دولت، نمی‌توان هرگونه افزایش قیمت بنزین از اول اسفند را تایید کرد و هرگونه افزایش قیمت بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی مستلزم مصوبات دولت است.» در همین زمینه و طی روزهای گذشته برخی خبرها از نهایی‌شدن سناریویی در دولت برای تعیین قیمت سوخت خبر می‌دادند که بر اساس آن از اول اسفندماه قیمت بنزین سهمیه‌ای به 700 و بنزین آزاد به هزارتومان افزایش می‌یافت. همچنین قیمت گازوییل سهمیه‌ای (حمایتی) به 250تومان برای هر لیتر افزایش می‌یافت. با این حال این افزایش 50‌درصدی (700 به هزارو50تومان) نشان از شیب تند افزایش قیمت بنزین دارد که پیشتر روحانی و نوبخت آن را تکذیب کرده بودند. حتی این تکذیب در سخنان دیروز نوبخت در مجلس هم دیده می‌شد. او در این‌باره گفت: «نظر دولت افزایش بر اساس یک شیب ملایم است تا به مردم فشاری وارد نشود.»

در همین زمینه، رییس‌جمهور در آخرین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم گفته بود: «شایعاتی که در مورد افزایش زیاد قیمت انرژی مطرح می‌شود، صحت ندارد. ما شیب ملایمی را در این زمینه انتخاب کرده‌ایم تا تورم و رکود کنترل شود و برای قدم بعدی مردم دچار مشکل نشوند.»

روحانی در ادامه با بیان اینکه «در گام‌های بعدی هدفمندکردن یارانه‌ها همه باید دست‌به‌دست هم دهیم و پشتیبان یکدیگر باشیم»، گفت: «بحث یارانه‌ها قرار بود پنج‌ساله انجام شود و کم‌کم ما را به نقطه‌ای برساند که در آن قیمت‌ها واقعی شود.» وی با بیان اینکه «تاکنون یک‌بار قیمت حامل‌های انرژی افزایش یافت و پس از آن دیگر هیچ گامی در این زمینه برداشته نشد»، ادامه داد: «به نظر من در این زمینه باید قدم برداشته شود و هم این قدم باید تداوم داشته باشد تا ما به اهداف واقعی خود در بحث یارانه دست پیدا کنیم.»

با تمامی اینها دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های مختلف انرژی، 12 کارگروه تخصصی ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها را تشکیل داد که کارگروه ویژه انرژی به ریاست بیژن زنگنه، وزیر نفت تشکیل شده است اما هنوز زمان دقیق افزایش قیمت حامل‌های انرژی به‌طور قطع معلوم نیست و تمامی ابهامات تا اعلام موضع رسمی وزارت نفت همچنان باقی‌ است.

گزارش از شرق


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.