سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » پيام چهار فعال سابق دانشجويى از اوين: دانشجو زبان صريح نقد قدرت تماميت خواه است كه در كام نمى ماند...

پيام چهار فعال سابق دانشجويى از اوين: دانشجو زبان صريح نقد قدرت تماميت خواه است كه در كام نمى ماند

چکیده :حسن اسدى زيدآبادى، عماد بهاور، عبدالله مومنى و بهاره هدايت چهار فعال سابق داشجویی محبوس در بند عمومی زندان اوین در پیام خود آورده اند: دانشجو زبان صريح نقد قدرت تماميت خواه است كه در كام نمى ماند حتى به زور زندان، دانشجو كوشنده آزادى آكادمى است حتى اگر اخراج و ستاره دار شود و خط قرمز دانشجو تعهد به دموكراسى و حقوق بشر براى همه و مقابله با استبداد راى و جزم انديشى در همه عرصه هاست....


چهار فعال سابق دانشجویی در زندان اوین با پیامی از داخل زندان با تبریک روز دانشجو و ابراز امیدواری از اینکه فصلى تازه از اوج و بالندگى جنبش دانشجويى ايران را شاهد باشيم، نوشته اند: امروز و در فصل جديدى از حيات سياست در ايران كه از پس اراده تغيير خواه و اصلاح طلب جنبش اجتماعى در ٢٤ خرداد شكل گرفته، جنبش دانشجويى بار ديگر عهده دار مسئوليتى خطير است: تعهد به حاكميت ملى از طريق انتخابات آزاد، تقويت نيروهاى دموكراتيك در ساخت سياسى و نيز پاسدارى از كيان دانشگاه با توسل به مطالبه آزادى آكادميك-حق تشكل و همراهى با فعالان جامعه مدنى در عرصه هاى گوناگون.

به گزارش کلمه، حسن اسدى زيدآبادى، عماد بهاور، عبدالله مومنى و بهاره هدايت چهار فعال سابق داشجویی محبوس در بند عمومی زندان اوین در پیام خود آورده اند: دانشجو زبان صريح نقد قدرت تماميت خواه است كه در كام نمى ماند حتى به زور زندان، دانشجو كوشنده آزادى آكادمى است حتى اگر اخراج و ستاره دار شود و خط قرمز دانشجو تعهد به دموكراسى و حقوق بشر براى همه و مقابله با استبداد راى و جزم انديشى در همه عرصه هاست.

متن این پیام که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:

نهاد دانشگاه در تاريخ معاصر آزادى خواهى ايرانيان نه فقط فراز بلند بالايى از حق طلبى و باورمندى به آرمان هاى اصيل يك ملت است بلكه براى بسيارى از كوشندگان مسير تحقق حاكميت ملى يادآور دورانى شكوهمند و خاطره انگيز از حيات شخصى شان است. طى يكصدسال گذشته هيچ تحرك ملى و پيشتازى در جهت احياى حقوق ايرانيان ديده نشده مگر آنكه مراكز نوين آموزش عالى مبداء و محرك آن جنبش، رهبران و يا هوادارانش بوده است؛ مشروطه، نهضت ملى، انقلاب، اصلاحات و جنبش سبز همگى دستكم در اين مؤلفه مشتركند.

به گواه خاطره جمعى ايرانيان، در تمامى اين ادوار هيچ نيروى اجتماعى و سياسى همچون دانشجويان صادقانه و بى آلايش مطالبات ملى را پى نگرفته اند و هيچ جريانى چون دانشجويان مومنانه منافع ملى را بر هر منفعت و سود شخصى يا گروهى ترجيح نداده است.

دانشجو پاكباخته منافع ملى در حساس ترين لحظات حيات ملت ماست؛ قطرات خونى كه در ١٦ آذر، ١٨ تير و ٢٥ خرداد بر صحن دانشگاه ريخت چه آرمانى را سرافراز و بالنده كرد؟ روزها و سالهايى كه دردمندانه در كنج سلول هاى جور و خودكامگى به سر شد راهگشاى كدامين مسير و راهنماى چه جريانى بوده است؟

مگر نه آنكه اين هزينه ها – و بسيار بيشتر از اين ها- حاصل به دوش كشيدن بار رنج و محنت ملتى است كه دهه ها در جستجوى حاكميت اراده، توسعه و كرامت خويش بوده است؟

دانشجو زبان صريح نقد قدرت تماميت خواه است كه در كام نمى ماند حتى به زور زندان، دانشجو كوشنده آزادى آكادمى است حتى اگر اخراج و ستاره دار شود و خط قرمز دانشجو تعهد به دموكراسى و حقوق بشر براى همه و مقابله با استبداد راى و جزم انديشى در همه عرصه هاست.

از ديگر سو نحوه تعامل با دانشگاه و دانشجو معيار و محك سنجش دولتهاست. دولت اقتدارگرا با ابزار سركوب و تهديد به مقابله با دانشگاه مى رود و دولت ملى و توسعه گرا با ديده احترام به دانشگاه همچون خانه خويش مى نگرد چرا كه اهالى اين خانه پيشگامان پيشرفت، ترقى و رفاه ساكنان اين مملكتند.

اما امروز و در فصل جديدى از حيات سياست در ايران كه از پس اراده تغيير خواه و اصلاح طلب جنبش اجتماعى در ٢٤ خرداد شكل گرفته، جنبش دانشجويى بار ديگر عهده دار مسئوليتى خطير است: تعهد به حاكميت ملى از طريق انتخابات آزاد، تقويت نيروهاى دموكراتيك در ساخت سياسى و نيز پاسدارى از كيان دانشگاه با توسل به مطالبه آزادى آكادميك-حق تشكل و همراهى با فعالان جامعه مدنى در عرصه هاى گوناگون.

دولتى كه حاصل مقاومت چهارساله جنبش سبز است نيز اولا متعهد به ترميم حداكثرى آسيب هاى وارده به نهاد دانشگاه طى سالهاى گذشته است و در وهله بعد، مى بايست به منظور پيشبرد برنامه ها و كاميابى در اهدافش مصمم به توسعه و تقويت دانشگاهى زنده و آزاد باشد.

ما كه خود برآمده از جنبش سرافراز دانشجويى طى ساليان گذشته بوده و مفتخر به همراهى چندساله با اين رودخانه همواره جارى آزادگى و وطن پرستى بوده ايم و اينك سالهايى را در حبس گذرانده ايم، ١٦ آذر -روز دانشجو- را به هزاران دانشجوى همراه جنبش دانشجويى در صدها دانشگاه پراكنده در گوشه گوشه خاك پاك ميهن، شادباش مى گوييم و اميد داريم كه فصلى تازه از اوج و بالندگى جنبش دانشجويى ايران را شاهد باشيم.

شانزدهم آذرماه ١٣٩٢- زندان اوين

حسن اسدى زيدآبادى

عماد بهاور

عبدالله مومنى

بهاره هدايت


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.