سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » عضو كميسيون آموزش و تحقيقات: به آمار ستاره‌دارها مشكوكيم...

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات: به آمار ستاره‌دارها مشكوكيم

چکیده :سال 88 تا سال 90 را بايد اوج سونامي محروم از تحصيل كردن دانشجويان منتقد ناميد.‌ حال با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد نويد بازگشت دانشجويان ستاره دار به دانشگاه از سوي وزارت علوم دولت تدبيرو اميد به گوش دانشجويان رسيده است، وزارت علوم از بازگشتن 400 نفر دانشجوي ستاره داربه دانشگاه خبر مي‌دهد، اما كميسيون آموزش‌مجلس اين آمار را 126 نفر اعلام مي‌كند و حال از وزارت اطلاعات خواسته است تا در مورد اين 126 نفر به كميسيون آموزش گزارش دهد، عبدالوحيد فياضي عضو كميسيون آموزش در گفت و گو با «قانون» ضمن متهم كردن وزارت علوم به انتشار اخبار دروغ گزارش وزارت اطلاعات را براي روشن شدن حقيقت عنوان كرده و مي‌گويد:وزارت اطلاعات در پي يك حقيقت‌يابي است....


سال 88 تا سال 90 را بايد اوج سونامي محروم از تحصيل كردن دانشجويان منتقد ناميد.‌ حال با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد نويد بازگشت دانشجويان ستاره دار به دانشگاه از سوي وزارت علوم دولت تدبيرو اميد به گوش دانشجويان رسيده است، وزارت علوم از بازگشتن 400 نفر دانشجوي ستاره داربه دانشگاه خبر مي‌دهد، اما كميسيون آموزش‌مجلس اين آمار را 126 نفر اعلام مي‌كند و حال از وزارت اطلاعات خواسته است تا در مورد اين 126 نفر به كميسيون آموزش گزارش دهد، عبدالوحيد فياضي عضو كميسيون آموزش در گفت و گو با «قانون» ضمن متهم كردن وزارت علوم به انتشار اخبار دروغ گزارش وزارت اطلاعات را براي روشن شدن حقيقت عنوان كرده و مي‌گويد:وزارت اطلاعات در پي يك حقيقت‌يابي است.

اينكه چرا فياضي به دنبال تخريب وزارت علوم دولت روحاني است چندان مشخص نيست اما آنچه كه مشخص است خرسندي دانشجويان از عملكرد وزارت علوم است كه گويا برخي از نمايندگان مجلس از اين خرسندي نا خرسندند.

آنچه كه در ادامه مي‌آيد مشروح گفت و گوي قانون با فياضي است.

شما در گفت و گويي با خبرگزاري تسنيم اعلام كرديد كه ليست 126 دانشجويي‌را كه مجدداً به تحصيل بازگردانده شده‌اند به وزارت اطلاعات ارسال مي‌شود، سوال اين‌ است كه چرا بايد ليست اين دانشجويان به وزارت اطلاعات ارسال شود؟‌

خبر به اين صورت نبوده است.

خب، شما به ما خبر دقيق را بدهيد!

ببينيد مسئوليت وزارت اطلاعات اين نبوده است كه اين كار را انجام دهد، اما يك آماري را هم آقاي توفيقي و هم آقاي فرجي دانا اعلام كردند مبني بر اينكه 400 نفر دانشجوي ستاره دار را ما به دانشگاه برگردانده‌ايم. نكته اول اينكه لفظ ستاره‌دار يك اصطلاح سياسي است و از اساس اين كلمه جايگاهي ندارد. ببينيد در مورد اصطلاح ستاره دار بايد گفت وقتي كه اعلام مي‌شود دانشجويان در دانشگاه‌ها پذيرفته شده‌اند، به هر دليلي هر كدام از دانشجويان در پرونده خود نقص داشته‌اند و يا مشكلي داشته‌اند در كنار پرونده آن‌ها يك ستاره قرار داده مي‌شود و در توضيحات آن نوشته مي‌شود افرادي كه ستاره‌‌دار هستند به دانشگاه مراجعه كنند. براي مثال حضوراً به فلان واحد يا فلان مكان مراجعه كنند. در بين اين افراد كساني ممكن است كه مشكل نقص مدرك داشته باشند. كساني مشكل مشروطي داشته باشند يا هر دليل ديگري. مشكل سياسي هم يكي از اين موارد مي‌تواند باشد، نه اينكه همه اين افراد سياسي باشند و بعد هم بگويند كه ستاره‌دارها را ما آورديم و موج تبليغاتي روي آن راه بيندازند. حال هم كه ما روي اين مسئله متمركز شده‌ايم وزير علوم گفته كه 400 نفر نبوده‌اند و 126 نفر بوده‎اند. فاصله به اين زيادي به همين آساني در مصاحبه‌ها و تمام رسانه‌ها گفته شده‌است و حال مي‌گويند كه اين‌ها 126 نفر بوده‌اند. اين مسئله خود يك بحث مهم است و كسي كه اين حرف‌ها را مطرح مي‌كند زير سوال است. نكته بعدي اينكه ما گفتيم شما اين 126 نفر را چه كار كرديد، وزارت علوم‌هم گفت كه ما اين افراد را دوباره به دانشگاه فراخوانده‌ايم. گفتيم اين افراد چه كساني بوده‌اند و چه مشكلي داشته‌اند. گفتند كه ما آمار اين افراد را داريم. وزارت اطلاعات كه براي موضوعات مربوط به وزارت علوم به ويژه موضوع آن 400 نفر دانشجوي ستاره‌دار كه بعد معلوم شد 126 نفر بوده‌اند؛‌به كميسيون آموزش آمد. بحث ما اين بود كه اگر وزير قبلي يعني آقاي دانشجو 126 نفر را بدون دليل از تحصيل محروم كرده است. پيگيري اينكه چرا اين‌كار توسط او انجام شده وظيفه مجلس است. اگر هم اين محروميت به حق بوده‌است و تيم آقاي فرجي دانا اين افراد را به ناحق به دانشگاه فراخوانده است، به چه دليل اين كار را كرده است. بحث ما اين مسائل است كه وزير اطلاعات حقايق را در مورد وزارت علوم شناسايي كند و گزارش آن را به كميسيون آموزش مجلس بدهد. اين مسئله از دو حالت خارج نيست يا اين افراد به ناحق محروم شده‌اند يا اينكه به ناحق به دانشگاه فراخوانده شده‌اند. لذا ما مي‌خواهيم واقعيت‌ها را بررسي كنيم چون ما وقتي كه آمار 400 نفر را شنيديم و بعد مشخص شد كه 126 نفر بوده اند احساس كرديم خيلي از مسائل خلاف واقع ديگر هم وجود داشته است. بنابراين نياز به يك بررسي دقيق‌تري از سوي وزارت اطلاعات داشتيم.

آيا حق درصدي از اين افراد كه سياسي بوده‌اند، محروميت از تحصيل است.

نخير منتقدان در جمهوري اسلامي آزاد هستند كه انتقاد خود را در چارچوب مصالح نظام مطرح كنند.

اگر اين افراد به ناحق از تحصيل محروم شده باشند براي عمري كه ازآنها تلف شده است اين افراد چگونه بايد تظلم خواهي كنند؟

آن كسي كه 400 نفر را 126 نفر كرده است احتمالاً در بقيه آمارش هم آب بسته است.

اطلاعات كه مشخص است، وضعيت براي دانشجويان مشهود است.

براي شما مشهود است كه 400 نفر ستاره دار وجود دارد.

اصلاً بگوييم 10 نفر آيا بايد از تحصيل محروم شوند؟

شما بايد در صداقت گويندگان اين اخبار شك كنيد.

صداقت گويندگان يك مسئله است اما مسئله ديگر اين است كه عده‌اي به دلايل واهي از تحصيل محروم شده‌اند.

شما اجازه بدهيد ما از طريق اين مرجع امنيتي كه مي‌تواند صدق و كذب اخبار را رصد كند و به ما بدهد اطلاعات را رصد كنيم و پس از آن اظهار نظر كنيم. شما مي‌گوييد چرا محروم از تحصيل كرده‌اند، اين چه حرفي است كه شما مي‌زنيد!

شما گفتيد كه ليست اين 126 نفر به وزارت اطلاعات و گزارش آن به كميسيون آموزش مجلس داده شود،‌ حال در اين گزارش مي‌گويند كه 10 نفر از اين افراد نبايدبه دانشگاه باز مي‌گشتند،‌ يعني اين افراد دوباره بايد از دانشگاه اخراج شوند؟

ممكن است بگويند،‌ كه يك نفر هم مشكل سياسي نداشته است.

از نظر شما آيا حق است كه كسي از تحصيل محروم شود؟

ببينيد در هر كشوري آزادي تحصيل وجود دارد اما اگر بر مبناي قانون گفتند شما نبايد درس بخواني قانون هر چه كه گفته است بايد انجام شود.

آيا وارد كردن وزارت اطلاعات در اين مسئله امنيتي كردن اين موضوع تلقي نمي‌شود؟

من كه مطرح كردم اگر وزير گذشته خطا كرده است بايد با آن برخورد شود و بايد اين مسئله به مردم اعلام شود، اگر هم اين افراد به ناحق فراخوانده شده‌اند بايد با وزير فعلي برخورد شود شما چرا تنها يك طرف قضيه را مي‌بينيد؟

اگر مشخص شد كه وزير گذشته خطا كرده است شما اين مسئله را مطرح مي‌كنيد و با آن فرد برخورد خواهيد كرد؟‌

بله قطعاً، ببينيد ما مدافع حقوق مردم هستيم، وزارت اطلاعات و علوم هم همينطور بايد باشند، خود شما به عنوان رسانه هم همينطور باشيد،‌ ما مدافع حقوق مردم هستيم و اگر در اين ميان حقي از كسي توسط هركس ضايع شده باشد براي ما نا پسند است و ما نمايندگان هم بايد براي احقاق حق مردم در كنارشان باشيم. اينكه چه جريان و چه جناحي است،‌مهم نيست مهم اين است كه اگر حق دانشجويي ادامه تحصيل بوده است ما هم از اين حق دفاع مي‌كنيم. اگر هم نبوده است اين افرادي كه دانشجويان را فراخوانده‌اند كاري غير قانوني كرده‌اند و بايد با اين افراد برخورد شود.

اين گزارش درچه زماني به كميسيون ارائه خواهد شد؟

بستگي به نحوه كار وزارت اطلاعات و علوم دارد، قطعاً به دليل اهميت موضوع هر چه سريع‌تر اين گزارش را به كميسيون خواهند داد اما ما براي وزارت اطلاعات زمان مشخص نكرده‌ايم و نمي‌توان زمان ارائه گزارش را پيش بيني كرد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.