سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » مذاکرات ادامه دارد/ ظریف: رسیدن به یک متن که همه کشورها بر آن توافق کنند دشوار است...

مذاکرات ادامه دارد/ ظریف: رسیدن به یک متن که همه کشورها بر آن توافق کنند دشوار است

چکیده :شست های تیم مذاکره کننده ایران با کشورهای عضو گروه 5 + 1 همچنان ادامه دارد. محمد جواد ظریف امروز پس از انجام مذاکرات سه جانبه با وزیر خارجه آمریکا و کاترین اشتون، در مذاکرات سه جانبه دیگری با وزیر خارجه روسیه و اشتون شرکت کرد. با پایان این مذاکرات سه جانبه قرار است امشب گروه 5+ 1 تشکیل جلسه بدهد....


نشست های تیم مذاکره کننده ایران با کشورهای عضو گروه 5 + 1 همچنان ادامه دارد. محمد جواد ظریف امروز پس از انجام مذاکرات سه جانبه با وزیر خارجه آمریکا و کاترین اشتون، در مذاکرات سه جانبه دیگری با وزیر خارجه روسیه و اشتون شرکت کرد. پس از آن بار دیگر وزیر خارجه کشورمان با کری و اشتون مذاکره کرد. با پایان این مذاکرات سه جانبه قرار است امشب گروه 5+ 1 تشکیل جلسه بدهد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه پیش از دیدار سه جانبه با اشتون و لاوروف گفت که مذاکرات وارد مرحله حساسی شده است که این مرحله رسیدن به یک متن است که هر هفت کشور بتوانند روی آن توافق کنند.

وی افزود: این مرحله مرحله‌ای دشوار است. هم نگرانی‌های ایران باید مورد توجه قرار گیرد و هم دیدگاه‌های داخل 1+5. از این رو کار قدری با دشواری پیش می‌رود و مقدار زیادی از وقت در مشکلات داخلی 1+5 گرفته می‌شود که این هم طبیعی است. ما آمادگی داریم اگر طرف مقابل آمادگی دارد به راه حل برسیم و در این مسیر هم درحد خوبی پیشرفت داشتیم.

هفت ساعت با آمریکایی ها مذاکره کردیم

وی درباره مذاکرات با آمریکایی‌ها اظهار کرد: یک تاریخ طولانی بی‌اعتمادی با آمریکا وجود دارد. در عین حال در این دور از مذاکرات، حدود هفت ساعت مذاکرات جدی با آمریکایی‌ها داشتیم؛ در سطح وزیر خارجه. علاوه بر این با انگلیس، آلمان، فرانسه و روسیه نیز مذاکره داشتیم.

ظریف درباره اظهارات وزیر خارجه فرانسه که بر مساله غنی‌سازی و راکتور اراک به عنوان پیش شرط توافق تاکید کرده بود، با بیان این که درباره جزییات مذاکرات در رسانه‌ها صحبت نمی‌کنم افزود: دیدگاه‌ها متفاوت است و فرانسه هم دیدگاه‌هایی دارد. در عین حال از نظر ما، کشورها باید بدانند که این روند باید بر اساس احترام متقابل و توجه به حقوق مردم ایران به نتیجه برسد و گرنه پایداری نخواهد داشت. ما به نمایندگی از مردم ایران که سلاح هسته‌یی را نه تنها مخالف اصول خود بلکه مخل امنیت خود می‌دانند آماده‌ایم طرح مناسبی که حقوق مردم ما را حفظ کند را با هم تدوین کنیم.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد که از ابتدا گفته‌ایم اجازه نمی‌دهیم کسی برای ما طرح تدوین کند. ظریف گفت که مذاکرات سه جانبه ادامه دارد و برای یک تنفس کوتاه و مشورت گروه 1+5 با یکدیگر با توجه به اختلافاتی که بین این گروه است متوقف شد که به زودی از سر گرفته می‌شود.

وی با بیان این که کار دشوار و زمان‌بر است افزود: امکان این بود و شاید هنوز هم باشد که اگر حسن نیت وجود داشته باشد به یک متن مورد توافق برسیم و همان طور که قبلا گفتم این مذاکرات یک روند و مسیر است، اگر امروز به نتیجه برسیم رسیدیم اگر نه روند یک هفته یا 10 روز دیگر ادامه پیدا می‌کند.

دور جدید مذاکرات سه جانبه ظریف، کری و اشتون

پس از پایان مذاکرات سه جانبه ظریف، اشتون و وزیر خارجه روسه، دور جدید مذاکرات سه جانبه ظریف، کری و اشتون آغاز شد.

وزیران خارجه ایران و آمریکا و کاترین اشتون گفت‌وگوی خود را پس از توقفی برای استراحت آغاز کردند. ظریف، کری و اشتون در ساعت 18:30 دقیقه به وقت محلی در ژنو گفت‌وگوهای خود را از سر گرفتند.

نشست‌ها تا زمان دست یابی به نتیجه ادامه می یابد

در عین حال «مایکل مان» سخنگوی «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با شبکه خبری «المیادین»، تأکید کرد که نشست‌ها تا زمان دست یابی به برخی نتایج ادامه پیدا خواهد کرد.وی افزود: مذاکرات تا شب ادامه پیدا خواهد کرد.

پیشتر «عباس عراقچی» رئیس تیم مذاکره کننده ایران و معاون وزیر خارجه پیشتر گفته بود که مذارکات به روز چهارم کشیده نخواهد شد و بدون توجه به نتایج آن به دور بعد کشیده خواهد شد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.