سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از احمدی نژاد: تصمیمات خلق الساعه با تعهدات اخلاقی نسبت به دولت آینده تناسبی ندارد...

انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از احمدی نژاد: تصمیمات خلق الساعه با تعهدات اخلاقی نسبت به دولت آینده تناسبی ندارد

چکیده :دولتي كه فقط 20 روز از عمرش باقي است، تنها كاري كه مي‌تواند انجام بدهد اينست كه دستگاه‌ها را به دولت بعدي تحويل بدهد، گزارش‌هائي از عملكرد دستگاه‌ها به رئيس‌جمهور منتخب ارائه نمايد و اطلاعات لازم را منتقل كند. حتي اگر قرار است برحسب ضرورت، اقداماتي صورت بگيرد، راه درست اينست كه آن اقدامات با اطلاع و هماهنگي رئيس‌جمهور منتخب انجام شوند و نقطه نظرهاي كسي كه قرار است در روزهاي نزديك آينده دولت را تحويل بگيرد رعايت شود. ...


در ادامه انتقادها به تصمیمات خلق الساعه دولت در آخرین روزهای در قدرت، روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است: اين روزها اقداماتي توسط دولت صورت مي‌گيرد كه با تعهدات اخلاقي نسبت به دولت آينده تناسبي ندارد. واگذاري زمين نمايشگاه بين‌المللي تهران به سازمان صدا و سيما، تغييرات وسيع در فرمانداري‌ها و بخشداري‌ها،‌ جابجائي‌هاي سؤال برانگيز در نمايندگي‌هاي سياسي خارج از كشور، ايجاد تغييرات اثرگذار در نرخ ارز و… بخشي از اين اقدامات هستند.

روز گذشته نیز اکبر ترکان، نماینده رئیس‌جمهور منتخب با انتقاد از تصمیمات دولت دهم گفت که واگذاری اراضی نمایشگاه بین المللی توسط دولت به صداوسیما شبهه دارد و می توان گفت نوعی قدرانی متقابل بوده است.

این واگذاری زمین در کنار ده ها حکم عزل و نصب در استانداری ها و بخشداری ها و حکم چهار ساله برای برادر رهبری بر موسسه ایرانشناسی سوالات زیادی را در میان فعالان سیاسی و رسانه ای برانگیخته است.

صدور ده ها حکم عزل و نصب، «واگذاری خانه‌های سازمانی به قیمت‌ نازل»، «تخلیه یکی از ساختمان‌های منطقه آزاد برای اجاره بلندمدت» و «واگذاری های عجولانه در سازمان میراث فرهنگی» از جمله موضوعاتی بود که ترکان آنها را نیازمند پیگیری دانست.

در همین حال روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است: دولتي كه فقط 20 روز از عمرش باقي است، تنها كاري كه مي‌تواند انجام بدهد اينست كه دستگاه‌ها را به دولت بعدي تحويل بدهد، گزارش‌هائي از عملكرد دستگاه‌ها به رئيس‌جمهور منتخب ارائه نمايد و اطلاعات لازم را منتقل كند. حتي اگر قرار است برحسب ضرورت، اقداماتي صورت بگيرد، راه درست اينست كه آن اقدامات با اطلاع و هماهنگي رئيس‌جمهور منتخب انجام شوند و نقطه نظرهاي كسي كه قرار است در روزهاي نزديك آينده دولت را تحويل بگيرد رعايت شود.

اين انتظارات، با اختيارات دولت موجود منافاتي ندارد. اين درست است كه هر دولتي تا آخرين روز دوره و زمان قانوني خود و تا آخرين ساعت حق دارد تصميم بگيرد و عمل كند، ولي رعايت سياست‌هاي دولت آينده و توجه به نقطه نظرهاي رئيس‌جمهور منتخب از اين نظر كه اقدامات و تصميمات روزهاي آخر دولت موجود قطعاً در كار دولت آينده تأثير خواهد داشت، اگر يك الزام قانوني نباشد، قطعاً يك ضرورت اخلاقي منطبق بر مصالح كشور هست، كما اينكه مردم نيز از دولتي كه روزهاي پاياني عمر خود را مي‌گذراند چنين انتظاري دارند.

اينكه واگذاري زمين نمايشگاه بين‌المللي تهران به سازمان صدا و سيما با انتقادات فراوان مردم و رسانه‌ها مواجه شد و نماينده رئيس‌جمهور منتخب نيز به اين اقدام اعتراض كرد، نشان دهنده اين واقعيت است كه چنين اقدامي خلاف انتظار مردم و خلاف الزامات اخلاقي دولت موجود نسبت به دولت آينده است. درخصوص واگذاري زمين نمايشگاه به سازمان صدا و سيما، مشكل ديگري نيز وجود داشت كه انتقاد كنندگان، آن را پاداش دولت به رئيس صدا و سيما بابت تجليل از رئيس‌جمهور دانستند. هر چند با توجه به اينكه سازمان صدا و سيما نيز بخشي از نظام است و واگذاري زمين نمايشگاه توسط دولت به اين سازمان به معناي بخشيدن اموال بيت المال به اشخاص نيست، لكن اصل اين اقدام در روزهاي آخر عمر دولت آنهم بلافاصله بعد از مراسم تجليل سازمان صدا و سيما از رئيس‌جمهور اقدام شايسته‌اي نبود.

ايرادي كه به اين قبيل اقدامات، اعم ازواگذاري‌ها و جابجائي‌ها، وارد است اينست كه چه بسا دولت بعدي ناچار شود چنين تصميماتي را لغو كند و همه چيز را به حال اول برگرداند. اين واقعه، براي اصل نظام و كشور زيانبار است و با جايگاه دولت و مسئولين ارشد سازگاري ندارد. بنابر اين، انتظار اينست كه دولت موجود از تصميمات و اقدامات خلق‌الساعه بپرهيزد و دست رئيس‌جمهور منتخب را براي تصميم گيري‌ها باز بگذارد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.