سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » سلامت را نمي‌شود با جيب مردم پيش برد...

سلامت را نمي‌شود با جيب مردم پيش برد

چکیده :در حال حاضر قيمت تمام‌شده خدمات درماني 5/2 برابر بيش از تعرفه‌هاست. اعتبارات وزارت بهداشت هم امسال رشد قابل توجهي نداشته، در عين حال، تعرفه‌هاي درماني نيز با مصوبه دولت مبني بر 18 درصد رشد، رشد خوبي را نداشته است در حالي كه تورم در بخش سلامت بيش از اينها بوده است. ...


روز گذشته علاوه بر آنكه معاون درمان وزير بهداشت نسبت به تورم حوزه سلامت و بدهي انباشته در بيمارستان‌ها هشدار داد، كارشناسان و متوليان بخش خصوصي نظام سلامت هم گرد هم آمدند تا وضعيت موجود و چالش‌هاي پيش روي وزير آينده را تبيين كنند.

حسن امامي رضوي در هشدار خود نسبت به وضعيت مراكز درماني گفت: در حال حاضر قيمت تمام‌شده خدمات درماني 5/2 برابر بيش از تعرفه‌هاست. اعتبارات وزارت بهداشت هم امسال رشد قابل توجهي نداشته، در عين حال، تعرفه‌هاي درماني نيز با مصوبه دولت مبني بر 18 درصد رشد، رشد خوبي را نداشته است در حالي كه تورم در بخش سلامت بيش از اينها بوده است.

به گزارش روزنامه اعتماد، همزمان با اين اظهارنظر، 120 نفر از روسا و نمايندگان انجمن‌هاي علمي و صنفي، اعضاي شوراي عالي نظام پزشكي و برخي از صاحب نظران اجرايي؛ در نشست «هم‌انديشي تدبير و اميد در نظام سلامت» در سالن همايش‌هاي بيمارستان ميلاد گرد هم آمدند كه كاميابي رييس انجمن پزشكان عمومي در ابتداي اين نشست گفت: «در دولت جديد بايد افرادي تصدي امور را عهده‌دار شوند كه توانايي حل مشكلات را داشته و ازنظرات تخصصي انجمن‌ها براي رفع چالش‌ها بهره‌مند شوند و نقش انجمن‌ها در اين حوزه پررنگ‌تر شود.»

توانايي، سابقه، كارنامه مناسب و به روز بودن از جمله مولفه‌هايي است كه براي تصدي امور نظام سلامت و برگزيدن افراد شايسته براي توليت بخش‌هاي مختلف حوزه بهداشت و درمان در نظر گرفته خواهد شد.»

در ادامه نشست شريف‌زادگان، وزير اسبق رفاه و تامين اجتماعي اظهار داشت: «نگاه اقتصادي و اجتماعي به حوزه بهداشت و درمان شامل عرضه و تقاضاست و متاسفانه نه ارائه‌دهندگان و نه گيرندگان خدمات ازوضعيت موجود راضي نيستند.»

شريف زادگان با بيان اينكه وزارتخانه‌هاي رفاه و بهداشت و درمان بايد هماهنگ با يكديگر عمل كنند، تصريح كرد: «سلامت را نمي‌توان با جيب مردم پيش برد لذا هم نگاه اقتصادي و رفاهي به آن حاكم است و هم نگاه بخش خودش؛ كه طي هشت سال گذشته علمي نبوده و از تجارب متخصصان اين حوزه براي اداره امور استفاده نشده است.»غلامرضا انصاري عضو شوراي اسلامي شهر تهران نيز اظهار داشت: «سياست‌هاي غلط اقتصادي در بخش‌هاي مختلف معضلاتي را ايجاد كرده است. متولي واحدي براي بخش اجتماعي نداشتيم تا در چارچوب قوانين و اهداف تعيين شده چالش‌ها مديريت شده و به حداقل برسد به طوري كه در بخش سلامت فردي و اجتماعي به طور جدي دچار مشكل هستيم و اكثر صندوق‌هاي بيمه از نقطه سربه سر گذشته‌اند و زيانده هستند.»

نوربخش، رييس انجمن ارتوپدي ايران نيز در ادامه اين نشست بيان داشت: «در سال جاري كل بودجه درمان ?? هزار و ??? ميليارد تومان است كه ?? هزار و ??? ميليارد تومان بودجه جاري بوده و ? هزار و ??? ميليارد تومان درآمد اختصاصي است كه ???? ميليارد تومان نيز براي پزشك خانواده در نظرگرفته شده است. در واقع، بودجه سال ?? دربخش درمان ? درصد كمتر از سال گذشته است و سطح تعهدات به درستي افزايش نداشته و بحث تغيير نرخ ارز از مرجع به مبادله‌يي مشكلاتي را در بخش‌هاي مختلف ايجاد كرده است.»

در ادامه نشست هم‌انديشي تدبير و اميد در نظام سلامت، نوبخت دبير مجمع انجمن‌هاي علمي ايران گفت: «بخش خصوصي حسابش از بخش دولتي جداست و افرادي كه بضاعت مالي دارند با انتخاب اين بخش براي دريافت خدمات به آن مراجعه مي‌كنند اما در بخش دولتي بايد بستر ارائه خدمات مطلوب به بيماران فراهم باشد. پول اين ملت در خزانه دولت است و اگر به سلامت نرسد كجا خرج شود؟ و ما به عنوان متوليان سلامت آحاد جامعه موظف هستيم حافظ سلامت ملت ايران باشيم.»

زالي رييس كل منتخب سازمان نظام پزشكي ايران نيز با بيان اينكه سلامت به يك مطالبه عمومي تبديل شده است، اظهار داشت: «بايد از ظرفيت سرشار اجتماعي براي مطالبات نظام سلامت استفاده شود.»

در ادامه اين نشست از تمامي حاضرين براي تعيين شاخص‌هاي پيشنهادي وزراي بهداشت و رفاه نظرسنجي صورت گرفت و مقرر شد كه جمع‌بندي اين نظرات به صورت مكتوب به محضر رييس‌جمهور منتخب تقديم شود.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.